Acțiunea patriotică “Grădina Memoriei”, la București

Acțiunea patriotică “Grădina Memoriei”, la București

135
Casa Rusă din București informează, pe pagina sa de Facebook, faptul că, în ultima zi a lunii martie a acestui an, Memorialul din Bucureștiul a fost locul unde s-a derulat o frumoasă acțiune patriotică. Despre ce este vorba.

BUCUREȘTI, 2 apr – Sputnik. Ostașii sovietici care și-au dat viața pentru eliberarea Europei în timpul celui de-al Doilea Război Mondial nu sunt uitați.

Dovadă în acest sens stă cea mai recentă acțiune întreprinsă de diplomații ruși la București, împreună cu angajații companiilor ruse, precum și cu elevii și profesorii școlii de pe lângă Ambasada Rusiei.

Mai exact, în data de 31 martie 2021, la Memorialul din București, unde odihnesc ostașii sovietici care și-au dat viețile pentru eliberarea Europei în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, în cadrul acțiunii patriotice ”Grădina memoriei” a avut loc plantarea mestecenilor.

La acțiune a participat Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Rusiei în România, domnul Valery Kuzmin, Directorul Casei Ruse din România Mihail Davîdov, Atașatul militar Victor Makovskiy, angajații companiilor ruse precum și elevii și profesorii școlii de pe lângă Ambasada Rusiei, informează Casa Rusă din București, pe pagina sa de Facebook.

Instituția ne informează că acțiunea patriotică internațională ”Grădina memoriei” a devenit o tradiție în multe orașele din Rusia și în țările CSI, din Europa, Asia și Africa.

Inițiativa are drept scop crearea unui monument viu pentru fiecare dintre victime în timpul Marelui Război pentru Apărarea Patriei.

”Participarea la acțiune simbolizează faptul că nu suntem indiferenți de istoria noastră, suntem recunoscători pentru liniștea pe care au protejat-o bunicii și străbunicii noștri, onorăm și ne amintim faptul eroic al poporului nostru și spunem: ”Mulțumim pentru Victorie!”, notează reprezentanții Casei Ruse.

Aceștia au precizat că, în total, este vorba despre 27 de milioane de copaci în memoria celor 27 de milioane de victime.

135
Tagurile:
românia, Rusia
Тема:
Relațiile româno-ruse (268)
Tematic
NUCLEARA: Un cunoscut general american propune României… un ACT de RĂZBOI față de Rusia!
Eveniment: Decizie similară anti-COVID în România și Rusia
Cum va răspunde Rusia la exercițiile României și NATO în Marea Neagră
Mesaj din Bundestag pentru România: Casa comună a Europei NU poate exista excluzând Rusia
Sputnik V

OMS anunţă inspecția comună în mai a laboratoarelor unde se fabrică Sputnik V

82
Organizația Mondială a Sănătății (OMS) și Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA) vor vizita împreună laboratoarele în care se fabrică vaccinul rusesc Sputnik V împotriva COVID-19, a declarat joi, pentru agenţia Sputnik, un reprezentant al OMS.

BUCUREŞTI, 22 apr – Sputnik. „Inspecțiile pentru bune practici clinice sunt efectuate în luna aprilie de către o echipă comună EMA / OMS. Inspecțiile la fața locului pentru bune practici de fabricație se aşteaptă să aibă loc în perioada 10 mai - prima săptămână a lunii iunie, aceste date fiind convenite cu producătorul”, a declarat pentru Sputnik un reprezentant al OMS.

Atât OMS, cât și EMA continuă să primească date de la Gamaleia Center, dezvoltatorul Sputnik V, ceea ce face parte dintr-un proces de revizuire în desfăşurare, a adăugat reprezentantul.

La începutul acestei zile, viceministrul rus de Externe, Sergei Vershinin, a declarat, după o întâlnire cu directorul general al OMS, Tedros Adhanom, că vaccinul Sputnik V poate primi aprobarea Organizației Mondiale a Sănătății în câteva săptămâni după desfăşurarea misiunii OMS, care ar urma să sosească în țară în luna mai.

Sputnik V, primul vaccin împotriva coronavirusului înregistrat din lume, a fost aprobat până acum pentru utilizare de urgență în 60 de țări de pe glob. Potrivit unei analize intermediare din studiul publicat în revista ştiinţifică The Lancet, vaccinul are o eficacitate de 91,6%.

82
Tagurile:
Sputnik V
Тема:
Vaccinul Sputnik V
Tematic
Noi date: Sputnik V, eficient în proporție de 97,6%
Germania vrea să cumpere vaccinul Sputnik: 30 de milioane de doze numai în această vară
OMS spune când va fi autorizat vaccinul ”Sputnik V”

Загрузка...
Creierul

Scenariu halucinant: Tehnologia „Cip în creier” - „furtul amintirilor şi gândurilor”

161
(reînnoit 20:15 22.04.2021)
Unul dintre potențialele scenarii la care ar putea duce tehnologia „Brain Chip” ar putea fi acela ca o persoană care își încarcă amintirile într-un cloud să nu mai poată achita taxele de întreținere.

BUCUREŞTI, 22 apr – Sputnik. Tehnologia care ar putea permite omului să fuzioneze cu computerul prin implantarea unui cip în creier ar putea da naștere la o nouă serie de probleme, unele dintre acestea fiind legate de confidențialitate, potrivit Daily Mail.

Potrivit ziarului, dezvoltatorii acestei tehnologii, precum Elon Musk cu proiectul său Neuralink, ar trebui să îşi asume „mari responsabilități”.

„În cazul în care o utilizare pe scară largă ne va lega de cloud, nu ca terapie, și se va ajunge la fuzionarea oamenilor cu AI, modelul economic va fi să ne vindem datele”, a spus dr. Susan Schneider, director fondator al Center for the Future Mind. „Cele mai multe gânduri ale noastre interioare ar putea fi vândute celui mai mare ofertant. De asemenea, vom avea nevoie de un abonament pe care să îl plătim? Ce se va întâmpla dacă puterile străine se vor ocupa de gândurile noastre?”, se întreabă aceasta.

De asemenea, ea s-a întrebat ce s-ar întâmpla dacă o persoană îşi va încărca amintirile în cloud și apoi va fi incapabilă să plătească taxele de întreținere.

Schneider a subliniat, de asemenea, planurile dezvăluite de CEO-ul Facebook, Mark Zuckerberg, în 2019, când a vorbit despre un dispozitiv portabil capabil să citească gândurile oamenilor și să traducă semnalele cerebrale pentru mașini. Acesta a spus atunci că „scopul este să controlezi [cu gândurile] ceva în realitatea virtuală sau augmentată”.

„Pot să-mi imaginez Facebook «recoltând» cele mai multe gânduri interioare ale noastre pentru a face oamenii dependenți de platforma lor. Este vorba despre ceea ce se întâmplă în mintea noastră și de marketing cu ceea ce se întâmplă acolo”, a avertizat Schneider, citată de Sputnik News
161
Tagurile:
Creier
Tematic
Elon Musk anunţă crearea unui cip care va transmite muzică direct în creier
Masca anti-Covid cu CIP, o realitate recunoscută oficial! Ce se urmărește
Israel și Cipru au semnat un acord de liberă circulație
Biserica Ortodoxă a Ciprului a cerut retragerea piesei „El Diablo” de la Eurovision
Cartea de identitate cu cip: ce date personale va cuprinde

Загрузка...