Dan Chitic

Chitic, mesaj de încurajare pentru protestatarii din Brăila

421
Avocatul Dan Chitic a participat aseară la protestele din Brăila, el descriind ca martor ocular situația din orașul unde a început revolta anti-restricții în România

BUCUREȘTI, 1 apr – Sputnik. Dan Chitic, unul dintre liderii protestelor din ultimele zile, a povestit pe pagina sa de Facebook impresiile sale după participarea la manifestația de aseară de la Brăila, pe care îl laudă ca fiind ”orașul erou care a deschis seria protestelor anti-restricțiilor neconstituționale încă de acum șase zile”.

Chitic spune că a văzut mai mult de o mie de oameni, în covârșitoarea lor majoritate extrem de tineri, speriați și disperați.

Avocatul atrage atenția că protestatarii erau ”speriați de violența extremă a trupelor de jandarmi trimise cu o zi in urmă să înăbușe rebeliunea, sa pedepsească “exemplar” populația care a avut curajul să se revolte cei dintâi”.

Situația din Brăila este descrisă în termeni sumbri de Dan Chitic, acesta arătând că populația este disperată de lipsa de perspectivă și de viitor, ca și de închiderea micilor afaceri unde lucrau locuitorii de aici,  pentru că orașul a fost dezindustrializat, precum și de închiderea sălilor de sport sau de interdicția de a socializa.

”Și cu toate astea, brăilenii nu au renunțat la lupta pentru drepturile lor, pentru viitorul lor, care acum a devenit și mai incert, și mai cenușii!

Am văzut oameni frumoși și curajoși. Cinste lor!”, spune Dan Chitic.

El anunță că va fi alături de brăileni și va lupta împotriva oricărui abuz viitor!

Avocatul a mai observat că pe drumurile din țară sunt extrem de puține mașini, el observând doar câteva tiruri cu marfă, iar acest lucru arată, potrivit avocatului, că economia e în moarte clinică.

”Asta e “România normală” a Gauleiterului Iohannis, condusă spre dezastru de guwernerul PeNaLo-uSRIst!”, își încheie Dan Chitic postarea.

421
Tagurile:
protestatari, Brăila, Dan Chitic
Тема:
Proteste în România împotriva restricțiilor (41)
Tematic
Dan Chitic, incendiar: ”Singura noastră soluție este dispariția voastră!”
Dan Chitic surprinde: ”Mă bazez pe cel mai bun vaccin contra Pandemiei”
Manifestații în toată țara: ”Șoșoacă și Chitic le-au dat curaj!”
Klaus Iohannis

Iohannis - anunț: când scăpăm de carantina de noapte

11
Președintele României a declarat că dorința sa este să se renunțe cât mai curând la starea de alertă, dar că, în ceea ce privește carantina pe timp de noapte, impusă încă din luna noiembrie a lui 2020, nu poate da un pronostic.

BUCUREȘTI, 23 apr – Sputnik. Președintele României, Klaus Iohannis, a ieșit, astăzi, 23 aprilie 2021 și a făcut câteva declarații de presă de interes major pentru toți românii.

Șeful statului a atins două subiecte sensibile la care toți românii doresc să afle un răspuns ferm cât mai curând. Este vorba despre problema stării de alertă și despre carantina pe timp de noapte.

Klaus Iohannis a explicat, cu referire la renunțarea la starea de alertă și la carantina pe timp de noapte că lucrurile nu se vor întâmpla de azi pe mâine și că, pe măsură ce pandemia se reduce, gradual se vor relaxa măsurile care au fost necesare pentru a controla răspândirea acestui virus.

”Comitetul Naţional evaluează permanent, împreună cu INSP fac propuneri şi veţi vedea că uşor, uşor se atenuează câte o măsură, până când în final ieşim din pandemie şi ne reluăm viaţa normală”, a precizat Klaus Iohannis.

Referitor la renunțarea la starea de alertă, Klaus Iohannis a declarat că, în măsura în care se reduce pandemia şi se reduce numărul de îmbolnăviri, la un moment dat, la o analiză serioasă, se va renunţa la prelungirea stării de alertă.

”Eu personal îmi doresc cât mai repede să ajungem în această etapă”, a punctat Iohannis.
11
Tagurile:
carantină, Klaus Iohannis

Загрузка...
Vaccinare în România

Vaccinul anti-COVID cu care vor fi imunizați românii la medicul de familie

17
Coordonatorul Campaniei Naționale de Vaccinare anti COVID-19, medicul Valeriu Gheorghiță, a explicat ce ser vor folosi cei peste 3000 de medici de familie care s-au înscris în programul de vaccinare anti-COVID a populației.

BUCUREȘTI, 23 apr – Sputnik. Românii care vor să se imunizeze împotriva noului coronavirus prin cabinetele medicilor de familie nu mai au mult de așteptat. Și aceasta pentru că acest lucru începe în data de 4 mai 2021.

Coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID-19, medicul Valeriu Gheorghiță, spune că s-au înscris aproape o treime din totalul medicilor de familie care au contract cu Casa Națională de Asigurări de Sănătate.

Aceasta în condițiile în care estimările inițiale indicau o intenție de 50-55% a medicilor de familie de înscriere în program.

Gheorghiță a explicat de ce s-a ajuns în această situație.

”Mare parte dintre medicii de familie sunt implicați în centrele de vaccinare care deja funcționează. Este foarte dificil să vaccinezi în cabinetul propriu, să fii și în centrele de vaccinare, să ai grijă și de ceilalți pacienți”, a explicat Valeriu Gheorghiță la digi24.ro.

De asemenea, medicul Valeriu Gheorghiță a făcut precizări cu privire la motivele pentru care medicii de familie pot fi mai reticenți la început.

El susține că sunt flacoane multidoză și că există riscul irosirii, dar că le-a transmis medicilor că nu e nicio problemă dacă din zece doze vor folosi doar nouă și o doză se irosește.

”Sigur că printr-o planificare atentă putem să reducem acest risc, dar ăsta nu e un motiv să nu începem vaccinarea”, a subliniat Valeriu Gheorghiță.

Cer ser va fi folosit în cabinetele medicilor de familie pentru imunizarea românilor împotriva noului coronavirus?

Valeriu Gheorghiță spune că, inițial, erau trei opțiuni: AstraZeneca, Johnson&Johnson și Moderna, însă va fi demarată această campanie foarte probabil cu vaccin de la Johnson&Johnson și Moderna.

Referitor la vaccinul de la AstraZeneca, Gheorghiță a precizat că, dacă medicii de familie îl vor solicita, atunci îl vor primi.

”Nu vrem să insistăm în momentul de față să începem cu vaccinul de la AstraZeneca, pentru care în momentul acesta nu există o dorință foarte mare de vaccinare și îmi doresc ca acest proces să fie unul de succes și să nu batem pasul pe loc”, a subliniat el.
17
Tagurile:
Vaccinare, Medici de familie, vaccin, coronavirus
Тема:
Coronavirus în România, Moldova și în lume

Загрузка...