Raluca Turcan

Dosar de pensie 2021: Turcan, vești de ultimă oră

757
Ministrul Muncii și Protecției Sociale spune că procesul de evaluare al dosarelor de pensie va dura un an și jumătate. Până acum au fost evaluate 220.000 de dosare de pensie.

BUCUREȘTI, 31 mart – Sputnik. Vești bune de la ministrul Muncii și Protecției Sociale, Raluca Turcan cu privire la dosarele de pensii. Demnitarul tocmai a anunțat că, până în prezent, un număr de 220.000 de dosare de pensie au fost evaluate până în prezent, însă procesul de evaluare va dura încă un an și jumătate.

Ministrul Muncii a avansat termenul de un an şi jumătate până la finalizarea evaluării tuturor celor 5 milioane de pensii din sistemul public, scrie dcbusiness.ro.

Turcan a explicat că, în momentul în care a devenit ministru al Muncii și Protecției Sociale, a întrebat ce trebuie făcut pentru majorarea pensiilor.

Ministrul spune că, în primul rând, pentru a trece la o nouă formulă, aşa cum trebuia să se întâmple pentru acea majorare de 40%, era nevoie ca toate pensiile să fie evaluate pe baza tuturor indicatorilor, incluse într-un format electronic, pentru ca aplicându-li-se noua formulă să se ajungă la o recalculare şi majorare a pensiilor.

În realitate, însă, situația nu este deloc așa simplă precum pare. Și aceasta deoarece cele 5 milioane de pensii din sistemul public sunt 250.000 - pentru cei care au lucrat în agricultură - într-un format letric, de dosar cu şină; 1,3 milioane de dosare într-un format electronic ”mai bunicel” şi restul într-un alt format electronic, care în momentul de faţă nu pot fi compatibilizate cu uşurinţă decât dacă se reface softul.

Turcan a dat asigurări că s-a refăcut softul și că toate aceste date vor i introduse într-un format unitar.

Demnitarul a explicat că, prin Programul Naţional de Redresare şi Rezilienţă a fost accesată deja o sumă importantă pentru îmbunătăţirea softului, dotarea cu aparatură în toate casele judeţene de pensii şi de asemenea pentru suplimentarea personalului pentru a finaliza acest proces într-un an, într-un an şi jumătate.

757
Tagurile:
Raluca Turcan, Pensii
Tematic
Recalculare pensii 2021: explicațiile Ralucăi Turcan
Turcan, anunț pentru pernisonarii ce primesc banii pe card
Scandalul momentului - Turcan, prinsă în fapt! Prima reacție
Sputnik V

OMS anunţă inspecția comună în mai a laboratoarelor unde se fabrică Sputnik V

102
Organizația Mondială a Sănătății (OMS) și Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA) vor vizita împreună laboratoarele în care se fabrică vaccinul rusesc Sputnik V împotriva COVID-19, a declarat joi, pentru agenţia Sputnik, un reprezentant al OMS.

BUCUREŞTI, 22 apr – Sputnik. „Inspecțiile pentru bune practici clinice sunt efectuate în luna aprilie de către o echipă comună EMA / OMS. Inspecțiile la fața locului pentru bune practici de fabricație se aşteaptă să aibă loc în perioada 10 mai - prima săptămână a lunii iunie, aceste date fiind convenite cu producătorul”, a declarat pentru Sputnik un reprezentant al OMS.

Atât OMS, cât și EMA continuă să primească date de la Gamaleia Center, dezvoltatorul Sputnik V, ceea ce face parte dintr-un proces de revizuire în desfăşurare, a adăugat reprezentantul.

La începutul acestei zile, viceministrul rus de Externe, Sergei Vershinin, a declarat, după o întâlnire cu directorul general al OMS, Tedros Adhanom, că vaccinul Sputnik V poate primi aprobarea Organizației Mondiale a Sănătății în câteva săptămâni după desfăşurarea misiunii OMS, care ar urma să sosească în țară în luna mai.

Sputnik V, primul vaccin împotriva coronavirusului înregistrat din lume, a fost aprobat până acum pentru utilizare de urgență în 60 de țări de pe glob. Potrivit unei analize intermediare din studiul publicat în revista ştiinţifică The Lancet, vaccinul are o eficacitate de 91,6%.

102
Tagurile:
Sputnik V
Тема:
Vaccinul Sputnik V
Tematic
Noi date: Sputnik V, eficient în proporție de 97,6%
Germania vrea să cumpere vaccinul Sputnik: 30 de milioane de doze numai în această vară
OMS spune când va fi autorizat vaccinul ”Sputnik V”

Загрузка...
Creierul

Scenariu halucinant: Tehnologia „Cip în creier” - „furtul amintirilor şi gândurilor”

189
(reînnoit 20:15 22.04.2021)
Unul dintre potențialele scenarii la care ar putea duce tehnologia „Brain Chip” ar putea fi acela ca o persoană care își încarcă amintirile într-un cloud să nu mai poată achita taxele de întreținere.

BUCUREŞTI, 22 apr – Sputnik. Tehnologia care ar putea permite omului să fuzioneze cu computerul prin implantarea unui cip în creier ar putea da naștere la o nouă serie de probleme, unele dintre acestea fiind legate de confidențialitate, potrivit Daily Mail.

Potrivit ziarului, dezvoltatorii acestei tehnologii, precum Elon Musk cu proiectul său Neuralink, ar trebui să îşi asume „mari responsabilități”.

„În cazul în care o utilizare pe scară largă ne va lega de cloud, nu ca terapie, și se va ajunge la fuzionarea oamenilor cu AI, modelul economic va fi să ne vindem datele”, a spus dr. Susan Schneider, director fondator al Center for the Future Mind. „Cele mai multe gânduri ale noastre interioare ar putea fi vândute celui mai mare ofertant. De asemenea, vom avea nevoie de un abonament pe care să îl plătim? Ce se va întâmpla dacă puterile străine se vor ocupa de gândurile noastre?”, se întreabă aceasta.

De asemenea, ea s-a întrebat ce s-ar întâmpla dacă o persoană îşi va încărca amintirile în cloud și apoi va fi incapabilă să plătească taxele de întreținere.

Schneider a subliniat, de asemenea, planurile dezvăluite de CEO-ul Facebook, Mark Zuckerberg, în 2019, când a vorbit despre un dispozitiv portabil capabil să citească gândurile oamenilor și să traducă semnalele cerebrale pentru mașini. Acesta a spus atunci că „scopul este să controlezi [cu gândurile] ceva în realitatea virtuală sau augmentată”.

„Pot să-mi imaginez Facebook «recoltând» cele mai multe gânduri interioare ale noastre pentru a face oamenii dependenți de platforma lor. Este vorba despre ceea ce se întâmplă în mintea noastră și de marketing cu ceea ce se întâmplă acolo”, a avertizat Schneider, citată de Sputnik News
189
Tagurile:
Creier
Tematic
Elon Musk anunţă crearea unui cip care va transmite muzică direct în creier
Masca anti-Covid cu CIP, o realitate recunoscută oficial! Ce se urmărește
Israel și Cipru au semnat un acord de liberă circulație
Biserica Ortodoxă a Ciprului a cerut retragerea piesei „El Diablo” de la Eurovision
Cartea de identitate cu cip: ce date personale va cuprinde

Загрузка...