Ciocniri violente între protestatari și forțele de ordine la protestele anti restricții COVID din București

Prăpăd după protestul de ieri în Capitală: anunțul autorităților

434
(reînnoit 10:29 30.03.2021)
Reprezentanții Prefecturii, Jandarmeriei și Poliției Capitalei au venit cu explicații referitoare la urmările protestelor de ieri care au avut loc în București, subliniind că acțiunile autorităților au drept scop siguranța cetățeanului.

BUCUREȘTI, 30 mart – Sputnik. Bucureștiul, asemenea altor orașe ale României, a fost, ieri, scena unor proteste ample, românii scandând sloganuri anti restricții și cerând libertate.

Totuși, manifestația nu a fost pașnică până la final, ea degenerând în violențe.

Conducerea Jandarmeriei a vorbit despre violențele de stradă de la proteste, când mai mulți manifestanți au atacat oamenii legii și au spart vitrinele magazinelor.

Reprezentantul Jandarmeriei spune că protestul și-a pierdut caracterul pașnic și că un grup de protestatari plecați spre Piața Unirii s-au așezat pe carosabil, iar trei persoane din acest grup au schimbat direcția de deplasare.

În momentul în care jandarmii au vrut să îi legitimeze, protestatarii au devenit violenți, iar o parte din protestatarii de pe carosabil au început să înjur jandarmii și să folosească pietre.

”La acel moment, am dispus verificare și identificarea acelor persoane. 12 dintre colegii mei au fost răniți și s-au deplasat la Floreasca. Ca un un mesaj final vrem să asigurăm cetățenii că toate acțiunile sunt făcute pentru a proteja cetățenii", a declarat șeful Jandarmeriei.

La rândul său, prefectul Bucureștiului, Alin Stoica, a mulțumit bucureștenilor care respectă restricțiile.

De asemenea, Stoica a subliniat că dorește să le transmit pe această cale celor care instigă la violență să nu mai confunde calmul oamenilor legii cu lipsa de acțiune, pentru că aceștia sunt profesioniști și vor interveni ori de câte ori este nevoie.

Oamenii legii au identificat 188 de persoane care deja au fost filmate și documentate. S-au aplicat în jur de 222 de sancțiuni, în valoare de aproximativ 200 000 de lei.

434
Tagurile:
coronavirus, COVID-19, Bucuresti, protest
Тема:
Proteste în România împotriva restricțiilor (41)
Sputnik V

OMS anunţă inspecția comună în mai a laboratoarelor unde se fabrică Sputnik V

112
Organizația Mondială a Sănătății (OMS) și Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA) vor vizita împreună laboratoarele în care se fabrică vaccinul rusesc Sputnik V împotriva COVID-19, a declarat joi, pentru agenţia Sputnik, un reprezentant al OMS.

BUCUREŞTI, 22 apr – Sputnik. „Inspecțiile pentru bune practici clinice sunt efectuate în luna aprilie de către o echipă comună EMA / OMS. Inspecțiile la fața locului pentru bune practici de fabricație se aşteaptă să aibă loc în perioada 10 mai - prima săptămână a lunii iunie, aceste date fiind convenite cu producătorul”, a declarat pentru Sputnik un reprezentant al OMS.

Atât OMS, cât și EMA continuă să primească date de la Gamaleia Center, dezvoltatorul Sputnik V, ceea ce face parte dintr-un proces de revizuire în desfăşurare, a adăugat reprezentantul.

La începutul acestei zile, viceministrul rus de Externe, Sergei Vershinin, a declarat, după o întâlnire cu directorul general al OMS, Tedros Adhanom, că vaccinul Sputnik V poate primi aprobarea Organizației Mondiale a Sănătății în câteva săptămâni după desfăşurarea misiunii OMS, care ar urma să sosească în țară în luna mai.

Sputnik V, primul vaccin împotriva coronavirusului înregistrat din lume, a fost aprobat până acum pentru utilizare de urgență în 60 de țări de pe glob. Potrivit unei analize intermediare din studiul publicat în revista ştiinţifică The Lancet, vaccinul are o eficacitate de 91,6%.

112
Tagurile:
Sputnik V
Тема:
Vaccinul Sputnik V
Tematic
Noi date: Sputnik V, eficient în proporție de 97,6%
Germania vrea să cumpere vaccinul Sputnik: 30 de milioane de doze numai în această vară
OMS spune când va fi autorizat vaccinul ”Sputnik V”

Загрузка...
Creierul

Scenariu halucinant: Tehnologia „Cip în creier” - „furtul amintirilor şi gândurilor”

197
(reînnoit 20:15 22.04.2021)
Unul dintre potențialele scenarii la care ar putea duce tehnologia „Brain Chip” ar putea fi acela ca o persoană care își încarcă amintirile într-un cloud să nu mai poată achita taxele de întreținere.

BUCUREŞTI, 22 apr – Sputnik. Tehnologia care ar putea permite omului să fuzioneze cu computerul prin implantarea unui cip în creier ar putea da naștere la o nouă serie de probleme, unele dintre acestea fiind legate de confidențialitate, potrivit Daily Mail.

Potrivit ziarului, dezvoltatorii acestei tehnologii, precum Elon Musk cu proiectul său Neuralink, ar trebui să îşi asume „mari responsabilități”.

„În cazul în care o utilizare pe scară largă ne va lega de cloud, nu ca terapie, și se va ajunge la fuzionarea oamenilor cu AI, modelul economic va fi să ne vindem datele”, a spus dr. Susan Schneider, director fondator al Center for the Future Mind. „Cele mai multe gânduri ale noastre interioare ar putea fi vândute celui mai mare ofertant. De asemenea, vom avea nevoie de un abonament pe care să îl plătim? Ce se va întâmpla dacă puterile străine se vor ocupa de gândurile noastre?”, se întreabă aceasta.

De asemenea, ea s-a întrebat ce s-ar întâmpla dacă o persoană îşi va încărca amintirile în cloud și apoi va fi incapabilă să plătească taxele de întreținere.

Schneider a subliniat, de asemenea, planurile dezvăluite de CEO-ul Facebook, Mark Zuckerberg, în 2019, când a vorbit despre un dispozitiv portabil capabil să citească gândurile oamenilor și să traducă semnalele cerebrale pentru mașini. Acesta a spus atunci că „scopul este să controlezi [cu gândurile] ceva în realitatea virtuală sau augmentată”.

„Pot să-mi imaginez Facebook «recoltând» cele mai multe gânduri interioare ale noastre pentru a face oamenii dependenți de platforma lor. Este vorba despre ceea ce se întâmplă în mintea noastră și de marketing cu ceea ce se întâmplă acolo”, a avertizat Schneider, citată de Sputnik News
197
Tagurile:
Creier
Tematic
Elon Musk anunţă crearea unui cip care va transmite muzică direct în creier
Masca anti-Covid cu CIP, o realitate recunoscută oficial! Ce se urmărește
Israel și Cipru au semnat un acord de liberă circulație
Biserica Ortodoxă a Ciprului a cerut retragerea piesei „El Diablo” de la Eurovision
Cartea de identitate cu cip: ce date personale va cuprinde

Загрузка...