Raed Arafat

În ciuda protestelor, Arafat anunță restricții posibile

456
Chiar dacă Bucureștiul și țara sunt cuprinse de proteste anti-restricții, Raed Arafat a anunțat ce se va întâmpla dacă rata de infectare va crește, de măsuri se vor lua.

BUCUREȘTI, 29 mart – Sputnik. În timp ce capitala și mai multe mari orașe erau acaparate de proteste care îi cereau demisia, secretarul de stat Raed Arafat nu a fost impresionat, ci a vorbit de restricțiile care se vor lua dacă va crește rata de infectare.

Astfel, Arafat a declarat în această seară la B1 TV, despre ce se va întâmpla în București.

”Astăzi e 7.06, în câteva zile s-ar putea ajunge la 7,5”, a spus Arafat, punctând – ”Clar se vor aplica măsurile de week-end și în timpul săptămânii”.

Cu alte cuvinte, limitarea deplasării va fi la ora 20 în toate zilele săptămânii,  nu la 22 ca acum – și doar în week-end la 20.

Arafat spune că a comparat măsurile luate în România ce cele din alte țări. ”Nu sunt emanația unei singure persoane - s-a parcurs un drum că să se ajungă aici”.

Secretarul de stat spune că, în baza datelor de la INSP, au fost propuse și măsuri mai dure – ”unele măsuri mai restrictive s-a luat măsura să nu se aplice acum”.

”Înțeleg foarte bine că populația e obosită… a trebuit cu toții să schimbăm modul de viață”, a spus Raed Arafat, completând - ”Avem o lumină la capătul tunelului, vaccinarea, România stă foarte bine la campania de vaccinare”.

456
Tagurile:
Restricții, Raed Arafat
Тема:
Proteste în România împotriva restricțiilor (41)
Tematic
PNL, dezicere politică de Raed Arafat și Vlad Voiculescu!
Meci total: Iosefina Pascal contra Arafat! Contraatac puternic!
Cunoscut preot, lecție pentru Arafat: ”Să nu deveniți ca Faraonul Egiptean!”
Sputnik V

OMS anunţă inspecția comună în mai a laboratoarelor unde se fabrică Sputnik V

55
Organizația Mondială a Sănătății (OMS) și Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA) vor vizita împreună laboratoarele în care se fabrică vaccinul rusesc Sputnik V împotriva COVID-19, a declarat joi, pentru agenţia Sputnik, un reprezentant al OMS.

BUCUREŞTI, 22 apr – Sputnik. „Inspecțiile pentru bune practici clinice sunt efectuate în luna aprilie de către o echipă comună EMA / OMS. Inspecțiile la fața locului pentru bune practici de fabricație se aşteaptă să aibă loc în perioada 10 mai - prima săptămână a lunii iunie, aceste date fiind convenite cu producătorul”, a declarat pentru Sputnik un reprezentant al OMS.

Atât OMS, cât și EMA continuă să primească date de la Gamaleia Center, dezvoltatorul Sputnik V, ceea ce face parte dintr-un proces de revizuire în desfăşurare, a adăugat reprezentantul.

La începutul acestei zile, viceministrul rus de Externe, Sergei Vershinin, a declarat, după o întâlnire cu directorul general al OMS, Tedros Adhanom, că vaccinul Sputnik V poate primi aprobarea Organizației Mondiale a Sănătății în câteva săptămâni după desfăşurarea misiunii OMS, care ar urma să sosească în țară în luna mai.

Sputnik V, primul vaccin împotriva coronavirusului înregistrat din lume, a fost aprobat până acum pentru utilizare de urgență în 60 de țări de pe glob. Potrivit unei analize intermediare din studiul publicat în revista ştiinţifică The Lancet, vaccinul are o eficacitate de 91,6%.

55
Tagurile:
Sputnik V
Тема:
Vaccinul Sputnik V
Tematic
Noi date: Sputnik V, eficient în proporție de 97,6%
Germania vrea să cumpere vaccinul Sputnik: 30 de milioane de doze numai în această vară
OMS spune când va fi autorizat vaccinul ”Sputnik V”

Загрузка...
Creierul

Scenariu halucinant: Tehnologia „Cip în creier” - „furtul amintirilor şi gândurilor”

121
(reînnoit 20:15 22.04.2021)
Unul dintre potențialele scenarii la care ar putea duce tehnologia „Brain Chip” ar putea fi acela ca o persoană care își încarcă amintirile într-un cloud să nu mai poată achita taxele de întreținere.

BUCUREŞTI, 22 apr – Sputnik. Tehnologia care ar putea permite omului să fuzioneze cu computerul prin implantarea unui cip în creier ar putea da naștere la o nouă serie de probleme, unele dintre acestea fiind legate de confidențialitate, potrivit Daily Mail.

Potrivit ziarului, dezvoltatorii acestei tehnologii, precum Elon Musk cu proiectul său Neuralink, ar trebui să îşi asume „mari responsabilități”.

„În cazul în care o utilizare pe scară largă ne va lega de cloud, nu ca terapie, și se va ajunge la fuzionarea oamenilor cu AI, modelul economic va fi să ne vindem datele”, a spus dr. Susan Schneider, director fondator al Center for the Future Mind. „Cele mai multe gânduri ale noastre interioare ar putea fi vândute celui mai mare ofertant. De asemenea, vom avea nevoie de un abonament pe care să îl plătim? Ce se va întâmpla dacă puterile străine se vor ocupa de gândurile noastre?”, se întreabă aceasta.

De asemenea, ea s-a întrebat ce s-ar întâmpla dacă o persoană îşi va încărca amintirile în cloud și apoi va fi incapabilă să plătească taxele de întreținere.

Schneider a subliniat, de asemenea, planurile dezvăluite de CEO-ul Facebook, Mark Zuckerberg, în 2019, când a vorbit despre un dispozitiv portabil capabil să citească gândurile oamenilor și să traducă semnalele cerebrale pentru mașini. Acesta a spus atunci că „scopul este să controlezi [cu gândurile] ceva în realitatea virtuală sau augmentată”.

„Pot să-mi imaginez Facebook «recoltând» cele mai multe gânduri interioare ale noastre pentru a face oamenii dependenți de platforma lor. Este vorba despre ceea ce se întâmplă în mintea noastră și de marketing cu ceea ce se întâmplă acolo”, a avertizat Schneider, citată de Sputnik News
121
Tagurile:
Creier
Tematic
Elon Musk anunţă crearea unui cip care va transmite muzică direct în creier
Masca anti-Covid cu CIP, o realitate recunoscută oficial! Ce se urmărește
Israel și Cipru au semnat un acord de liberă circulație
Biserica Ortodoxă a Ciprului a cerut retragerea piesei „El Diablo” de la Eurovision
Cartea de identitate cu cip: ce date personale va cuprinde

Загрузка...