Protest anti restricții COVID-19 la București

Intervenție în forță a jandarmilor la protestul de la Piața Universității

201
Românii protestestează, în acest moment, în Piața Universității, față de restricțiile impuse de autorități pentru limitarea răspândirii infecției cu noul coronavirus. Situația a scăpat de sub control.

BUCUREȘTI, 29 mart – Sputnik. Românii au ieșit din case și au început să protesteze contra restricțiilor impuse de autorități. De câteva zile, în orașele mari ale României, precum și în Capitală, au loc ample mișcări de protest, iar tensiunea este tot mai mare.

La protestul din Piața Universității, un bărbat a fost ridicat de jandarmi. El se afla în mijlocul altor protestatari fără mască de protecție, iar atunci când jandarmii s-au apropiat, omul s-a eschivat și a refuzat să-i însoțească.

Trei jandarmi încearcă să-l imobilizeze, unul se împiedică la un moment dat, iar în ajutor vin alte forțe de ordine, informează reporteris.ro.

Reprezentanții Direcției Generale de Jandarmi a Municipiului București spun că bărbatul a refuzat să poarte masca de protecție, motiv pentru care i s-a pus în vedere să se legitimeze. Omul, însă, a refuzat legitimarea și a devenit agresiv, a adresat injurii și a refuzat solicitarea jandarmilor de a-i însoți la secția de poliție, în vederea stabilirii identității, potrivit procedurii în vigoare.

De asemenea, mai spun oamenii legii, bărbatul a încercat să smulgă materialele din dotarea jandarmilor și a lovit cu picioarele.

”Prin urmare, a fost reținut și condus la secția de poliție, pentru luarea măsurilor legale ce se impun”, a transmis Direcția Generală de Jandarmi a Municipiului București.

La ora 18.00, în centrul Bucureștiului manifestau aproximativ 150 de oameni, scandând ”Libertate!”. Ei protestează împotriva restricțiilor anti-COVID.

201
Tagurile:
protest, Piața Universității
Тема:
Proteste în România împotriva restricțiilor (41)
Klaus Iohannis

Iohannis - anunț: când scăpăm de carantina de noapte

16
Președintele României a declarat că dorința sa este să se renunțe cât mai curând la starea de alertă, dar că, în ceea ce privește carantina pe timp de noapte, impusă încă din luna noiembrie a lui 2020, nu poate da un pronostic.

BUCUREȘTI, 23 apr – Sputnik. Președintele României, Klaus Iohannis, a ieșit, astăzi, 23 aprilie 2021 și a făcut câteva declarații de presă de interes major pentru toți românii.

Șeful statului a atins două subiecte sensibile la care toți românii doresc să afle un răspuns ferm cât mai curând. Este vorba despre problema stării de alertă și despre carantina pe timp de noapte.

Klaus Iohannis a explicat, cu referire la renunțarea la starea de alertă și la carantina pe timp de noapte că lucrurile nu se vor întâmpla de azi pe mâine și că, pe măsură ce pandemia se reduce, gradual se vor relaxa măsurile care au fost necesare pentru a controla răspândirea acestui virus.

”Comitetul Naţional evaluează permanent, împreună cu INSP fac propuneri şi veţi vedea că uşor, uşor se atenuează câte o măsură, până când în final ieşim din pandemie şi ne reluăm viaţa normală”, a precizat Klaus Iohannis.

Referitor la renunțarea la starea de alertă, Klaus Iohannis a declarat că, în măsura în care se reduce pandemia şi se reduce numărul de îmbolnăviri, la un moment dat, la o analiză serioasă, se va renunţa la prelungirea stării de alertă.

”Eu personal îmi doresc cât mai repede să ajungem în această etapă”, a punctat Iohannis.
16
Tagurile:
carantină, Klaus Iohannis

Загрузка...
Vaccinare în România

Vaccinul anti-COVID cu care vor fi imunizați românii la medicul de familie

21
Coordonatorul Campaniei Naționale de Vaccinare anti COVID-19, medicul Valeriu Gheorghiță, a explicat ce ser vor folosi cei peste 3000 de medici de familie care s-au înscris în programul de vaccinare anti-COVID a populației.

BUCUREȘTI, 23 apr – Sputnik. Românii care vor să se imunizeze împotriva noului coronavirus prin cabinetele medicilor de familie nu mai au mult de așteptat. Și aceasta pentru că acest lucru începe în data de 4 mai 2021.

Coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID-19, medicul Valeriu Gheorghiță, spune că s-au înscris aproape o treime din totalul medicilor de familie care au contract cu Casa Națională de Asigurări de Sănătate.

Aceasta în condițiile în care estimările inițiale indicau o intenție de 50-55% a medicilor de familie de înscriere în program.

Gheorghiță a explicat de ce s-a ajuns în această situație.

”Mare parte dintre medicii de familie sunt implicați în centrele de vaccinare care deja funcționează. Este foarte dificil să vaccinezi în cabinetul propriu, să fii și în centrele de vaccinare, să ai grijă și de ceilalți pacienți”, a explicat Valeriu Gheorghiță la digi24.ro.

De asemenea, medicul Valeriu Gheorghiță a făcut precizări cu privire la motivele pentru care medicii de familie pot fi mai reticenți la început.

El susține că sunt flacoane multidoză și că există riscul irosirii, dar că le-a transmis medicilor că nu e nicio problemă dacă din zece doze vor folosi doar nouă și o doză se irosește.

”Sigur că printr-o planificare atentă putem să reducem acest risc, dar ăsta nu e un motiv să nu începem vaccinarea”, a subliniat Valeriu Gheorghiță.

Cer ser va fi folosit în cabinetele medicilor de familie pentru imunizarea românilor împotriva noului coronavirus?

Valeriu Gheorghiță spune că, inițial, erau trei opțiuni: AstraZeneca, Johnson&Johnson și Moderna, însă va fi demarată această campanie foarte probabil cu vaccin de la Johnson&Johnson și Moderna.

Referitor la vaccinul de la AstraZeneca, Gheorghiță a precizat că, dacă medicii de familie îl vor solicita, atunci îl vor primi.

”Nu vrem să insistăm în momentul de față să începem cu vaccinul de la AstraZeneca, pentru care în momentul acesta nu există o dorință foarte mare de vaccinare și îmi doresc ca acest proces să fie unul de succes și să nu batem pasul pe loc”, a subliniat el.
21
Tagurile:
Vaccinare, Medici de familie, vaccin, coronavirus
Тема:
Coronavirus în România, Moldova și în lume

Загрузка...