Iosefina Pascal

NUCLEARA: Iosefina Pascal, lecție pentru Opoziție AȘA se demite un ministru!

3007
Tânăra activistă a întreprins un demers care poate duce la demisia ministrului Justiției – dă o adevărată lecție de cum se face opoziție concretă, nu ridicat mingii la plasă!

BUCUREȘTI, 26 mart – Sputnik. În timp ce Opoziția, mai ales PSD, este acuzată că mimează opoziția, ba chiar ajută Puterea, tânăra activistă pentru democrație și jurnalist freelancer Iosefina Pascal face un demers de excepție, care poate duce la demisia controversatului ministru al Justiției, Stelian Ion.

Concret, Iosefina Pascal a avut ideea unei acțiuni la ANI (Agenţia Naţională de Integritate) vizând un aspect clar: incompatibilitatea și  conflictul de interese între funcția de ministru al Jusției și reclamant în cazul dosarului 10 august.

Obiecția și reclamația pare corectă, pentru că dosarul în cauză este unul evident politizat și chiar politic, fiind definit ca obiectiv politic de partidul lui Stelian Ion, USR PLUS, și de partenerul PNL. Mai mult, dosarul este folosit împotriva PSD și chiar pentru a introduce ”reforme” în unele instituții, de asemenea definite ca obiective politice. 

Deci, un ministru politician ocupă funcția cu obiective politice clare, în care este direct interesat - ca persoană (reclamant) și ca reprezentant al unei grupări politice!

”Numitul Stelian Ion, MINISTRUL JUSTIȚIEI, față de care vă solicit să constatați existența stării de incompatibilitate precum și conflictul de interese, așa cum sunt acestea prevăzute și reglementate de art 25 din Legea 176/2010, având în vedere calitatea sa de parte vătămata în dosarul 10 august, cât și cea de MINISTRU AL JUSTIȚIEI”, arată Iosefina Pascal.

Iosefina Pascal detaliază: Ministrul Justiției, Stelian Ion, ”este membru USR și atât domnia sa, cât și alți membri ai partidului USR, sunt părți vătămate în dosarul 10 august, dosar clasat definitiv pe data de 02.03.2021 de Tribunalul București”.

În același timp Stelian Ion ”a uzitat de funcția sa de Ministru al Justiției pentru a influența magistrații și a-i intimida în urma deciziei de clasare, decizie care nu a fost acceptată de pârțile implicate juridic și politic în acest dosar”.

”Consider ca Stelian Ion se află într-o stare de incompatibilitate cu funcția, dar și că este incapabil să își exercite atribuțiile de serviciu conform legii, întrucât acesta este direct implicat în dosarul 10 august, iar măsurile dispuse de acesta ulterior deciziei de clasare reprezintă o încălcare a independenței justiției având o motivație pur personală care afectează îndeplinirea cu obiectivitate a atribuțiilor de serviciu în cadrul instituției publice”, scrie jurnalista.

Iosefina Pascal face legătura și cu declarațiile președintelui României și premierului, precum și ale altor persoane ”implicate direct in dosarul 10 august”.

”Astfel, la data de 04.03.2021, Președintele României, Klaus Werner Iohannis, i-a solicitat public Ministrului Justiției, Stelian Ion, să se implice direct în actul de justiție și să “găsească soluțiile pentru ca adevărul despre 10 august să fie aflat”, astfel instigându-l pe acesta să comită infracțiunea de abuz în serviciu, art. 297 NCPP”, punctează Iosefina Pascal.

Și, atenție, presiunile și comenzile politice au avut efecte: ”în urma acestei solicitări, Stelian Ion a pus presiune pe plenul CSM, spunând ca “reputația sistemului judiciar ar putea fi afectată” de clasarea dosarului în care el este parte vătămata”.

În plus, Stelian Ion s-a ”îndreptat împotriva procurorului care a instrumentat dosarul 10 august, Giorgiana Hossu, subliniind chiar el incompatibilitatea:

”În ce mă privește, trebuie să analizez din prisma atribuțiilor mele. Și din această perspectivă și nu în calitate de participant la protest, de persoană care a formulat o plângere penală. Deci, din calitate de ministru, voi sesiza zilele următoare, dacă este gata mâine lucrarea chiar mâine, voi trimite către doamna procuror general solicitarea de efectuare a unui control la unitățile de parchet pe chestiuni foarte punctuale” – a declarat Stelian Ion.

Tot în marja incompatibilității, jurnalista observă că Stelian Ion, Ministrul Justiției ”a cauzat un prejudiciu instituției în care își desfășoară activitatea”, aspect care rezultă din criticile și acuzațiile aduse celor care au anchetat cazul.

“Am observat în timp niște lucruri nu tocmai în regulă, ele sunt legate de eludarea regulilor de competență (…) am atributia asta potrivit legii sa declansez un control pe chestiuni ce tin de respectarea regulilor in ce priveste activitatea procurorilor (…)”, a declarat Stelian Ion.

Iosefina Pascal consideră că ”Scopul acțiunii sale NU a fost în mod clar tragerea la răspundere a procurorului care, în opinia sa, a "luat cu japca dosare" și protejarea independenței justiției (…) ci interesul ministrului ”este, din nou, atât unul personal, cât și de partid, în scopul subjugării și intimidării magistraților prin intermediul politicului”.

”În acest sens, constat că însuși Ministrul Justiției, Stelian Ion, a încălcat principiul separației puterilor în stat, transformându-se pe sine în organ de anchetare a magistraților, deși el reprezintă puterea executivă”, scrie Iosefina Pascal, punctând și o circumstanță agravantă -  Stelian Ion e de profesie avocat deci ”acesta cunoaște legea prin prisma profesiei sale, precum și principiul separației puterilor în stat”.

Iosefina Pascal atrage atenția că, tot în sensul politizării justiției (în vederea atingerii unor obiective politice) s-au exprimat trei asociații profesionale ale magistraților - Asociația Magistraților din Romania (AMR), Asociația Judecătorilor pentru Apărarea Drepturilor Omului (AJADO),  Asociația Procurorilor din Romania (APR),” care exprima un punct de vedere categoric fata de intenția ministrului de a desființa SIIJ, subliniind ca dorința acestuia este de a prelua controlul politic asupra justiției”.

În ampla sa expunere, Iosefina Pascal aduce și alte declarații ca probe ale dorinței de politizare a Justiției pentru îndeplinirea unor obiective – precum și alte argumente, inclusiv prin prisma trecutului controversat al ministrului.

În concluzie, având în vedere dubla calitate a lui Stelian Ion, cea de Ministru al Justiției, membru de drept in CSM, precum și cea de parte vătămată în dosarul 10 august, Iosefina Pascal solicită ANI ”constatarea stării de incompatibilitate, precum și existența conflictului de interese, în sensul dispozițiilor art. 70 din Legea nr. 161/2001, ”situaţia în care persoana ce exercită o demnitate publică sau o funcţie publică are un interes personal de natură patrimonială, care ar putea influenţa îndeplinirea cu obiectivitate a atribuţiilor care îi revin potrivit Constituţiei şi altor acte normative.” 

La cele scrise se Iosefina Pascal aș mai adăuga alte două aspecte: unul de fond – și anume, interesul nepatrimonial, de imagine publică, al ministrului, pe baza cazului 10 august – și unul contextual, vizând caracterul duplicitar al lui Stelian Ion: ca avocat, l-a apărat pe ”penalul” Radu Mazăre, iar ca politician este un mare susținător al inițiativei ”Fără penali în funcții publice”. 

Așa cum precizam, aici am prezentat selecțiuni din sesizare. Mai jos puteți citi întregul document depus de Iosefina Pascal la Agenția Națională de Integritate.

3007
Tagurile:
Iosefina Pascal
Tematic
O excepțională lecție dată de tânăra Iosefina Pascal puternicilor zile!
NUCLEARA: Iosefina Pascal l-a reclamat pe Cîțu OFICIAL pentru discriminare și… terorism!
Eveniment: Iosefina Pascal a realizat clipul-manifest pentru marele protest din 20 martie
Secția terapie intensivă a unui spital din București

Războiul din sănătate: spitalele Covid au rămas fără bani, bugetul ATI tăiat cu 65 la sută

125
(reînnoit 14:20 17.04.2021)
Războiul dintre PNL și USR pe sistemul de sănătate scoate la iveală dezastrul actualei guvernări și felul în care sănătatea românilor a fost pusă în pericol în plină pandemie.

BUCUREȘTI, 17 apr – Sputnik. Fostul ministru al Sănătății și în prezent consilier al premierului, Victor Costache, a lansat un atac dur la adresa fostului ministru Vlad Voiculescu declarând că spitalele Covid-19 nu mai au bani și înregistrează datorii foarte mari la furnizorii de echipamente medicale.

Într-o declarație pentru DIgi 24, Costache a indicat că problema pleacă de la Casa Națională de Asigurări de Sănătate, care nu decontează banii pentru facturi.

”În acest moment, spitalele Covid-19 înregistrează datorii foarte mari la furnizori și sunt probleme foarte mari (...) Vreau să se găsescă soluțiile juridice pentru ca CNAS să asigure plata acestor facturi. Deocamdată pacienții nu au fost afectați, deoarece spitalele lucrează în deficit, cu datorii mari la furnizori”, a spus Victor Costache la postul respectiv.

Fostul ministru susține că în curând problema va deveni una acută, asta pentru că și furnizorii au o limită până la care înțeleg spitalele și apoi există riscul ca echipamentele medicale să nu mai fie furnizate în spitalele Covid-19.

Voiculescu a tăiat bugetul ATI cu 65 la sută

Și deputatul PSD Alexandru Rafila a lansat critici dure împotriva fostului ministru Vlad Voiculescu pe care îl acuză că a tăiat bugetul ATI cu 65%, în condițiile în care se prefigura un val 3 extrem de agresiv și în condițiile în care sistemul medical este oricum la limită.

”Mi se pare un lucru absolut inexplicabil: în momentul în care s-a discutat despre bugetarea acestor paturi ATI, la începutul acestui an, de către dl ministru Voiculescu - și asta e declarația președintelui Societății de ATI, dl prof Săndesc - a scăzut bugetul cu cât credeți? Cu 65%! Adică a lăsat doar o treime din buget pentru terapie intensivă în plină criză și când valul 3 se prefigura că va apărea”,  spus Rafila la B1 TV.

Rafila s-a arătat consternat de o asemenea atitudine, menționând că în asemenea condiții nici nu mai poți să funcționezi pentru că  nu mai contează câte paturi sunt dacă nu există finanțare pentru a fi funcționale.

”Ministerul Săntății (a luat decizia) când a propus bugetul pentru anul ăsta....Mi se pare iresponsabilă o astfel de chestiune. Trimiți oamenii la luptă, dar le confiști puștile” a mai spus Rafila despre fostul ministru USR.

125
Tagurile:
Bani, Spitale, COVID-19
Tematic
Voiculescu, vești rele despre spitale: se apelează la măsuri de urgență
Reprezentantul Românie la OMS: „Bolnavii de COVID vor ajunge fără loc în spitale”
Cum sunt tratați în spitale bolnavii de COVID-19

Загрузка...
Dan Chitic

Dan Chitic, mesaj excepțional - al victoriei și continuării luptei!

634
(reînnoit 07:51 17.04.2021)
Unul dintre cele mai emoționante și în același timp aplicate mesaje ale avocatului Dan Chitic, emblematic pentru cei care înțeleg adevăratul sens al protestelor

BUCUREȘTI, 17 apr – Sputnik. Avocatul Dan Chitic, cel mai consecvent apărător al bogățiilor și tradițiilor românești, lansează un mesaj emblematic pentru cei care înțeleg adevăratul sens al protestelor.

Dan Chitic este considerat un lider al protestelor – dar el este în primul rând un creștin adevărat, pentru care cămașa sacrificiului pentru binele comun este mai importantă de mantia sau laurii oferiți!

”Dragilor, Noi Poporul, am învins!”, spune Dan Chitic, subliniind formula concilierii pentru națiune – ”Noi, Poporul”. 

Și iată câteva dintre reușitele pentru care ”Poporul” merită felicitările lui Dan Chitic?

-”Am reușit să ne recăpătăm dreptul de a avea sărbători pascale normale!”

-”Am reușit să ne redobândim dreptul de a ne îngropa morții cum se cuvine!”

-”Am reușit sa determinăm demiterea lui Vlad Voiculescu și Andreei Moldovan, doi dintre artizanii măsurilor aberante ale dictaturii medicale!”

-”Am reușit sa îl determinam pe Voiculescu să denunțe public falsurile și crimele comise de guvernările PeNaLe!”

-”Și, mai important, am reușit sa învrăjbim dușmanii și trădătorii acestui neam: Coaliția PeNaLo-uSRIstă e în moarte clinica!”

-”Am reușit și am șubrezit și scaunul PrimSinistrului Câțu: e o chestiune de zile până la căderea acestuia!”

Per total, da, se poate spune că ”Am reușit multe Împreună!”.

Și asta în condițiile unei permanente denigrări și a unor atacuri de toate felurile, a unor intoxicări din toate direcțiile, pe care Dan Chitic le expune acum:

”Așa, prea puțini, prea știrbi, prea inepți, prea mahalagii, prea dezbinați, prea nu la înălțimea pretențiilor unora sau altora dintre elitiștii / etiliștii erijați in criticii noștri, totuși am fost suficient de mulți și de buni pentru a face ce nu a reușit nici o-poziția parlamentară și nici parerologii cu aere de oracole coborâte din tabernacolele Serviciilor”.

Ori, în urma luptei – dar mai ales a unei treziri tot mai mult resimțită, se remarcă și alte câteva reușite:

-”Am reușit să redevenim demni, chiar dacă nu intru totul liberi!”

-”Am reușit să le arătăm că #NeAmTrezit și ca împreuna #SuntemPuternici, ca suntem Adevărații deținători ai Suveranității acestei Țări„.

-”Noi am reușit să avem o victorie importantă, deși doar parțială, asupra Sistemului”.

Cine sunt acești ”Noi”? Dan Chitic nu dă nume, așa cum ar vrea poate cei ce lucrează contra unității, ci spune clar: ”Noi, fiecare dintre noi cei care am riscat și am ieșit in strada, cei bătuți, cei amendați, cei înjurați, cei diabolizați, cei ridiculizați, cei umiliți și cei “blaim”-uiți”,

”Împreună! Nu uitați asta!” – spune Dan Chitic.

Iar lucrurile nu se opresc aici, ci continuă pentru atingerea unor obiective pe care Dan Chitic le definește clar: ”demiterea lui Arafat, abrogarea Legii 55/2020!”.

”Și mai ales: Demiterea lui Iohannis. Va veni și vremea aia”, transmite avocatul, arătând că ”Acum însă e timpul să se taie ei intre ei... să se bată pe viața și pe moarte aripile Securității care au împărțit puterea pana acum”.

De aceea, propunerea lui este una de introspecție, dar și de reculegere în ton cu perioada sfântă în care creștinii ortodocși au intrat: ”Vă propun sa ne tragem sufletul, să ne revenim, să ne împăcăm și să ne reorganizăm, asta cât ne uităm la dușmanii noștri cum se întretaie, cum se omoară unii pe alții!”.

Promisiunea lui Dan Chitic este fermă: ”Vom reveni cu forțe proaspete și ne vom năpusti asupra dușmanilor noștri, care vor fi mai slăbiți și mai dezbinați!”.

”Vă mulțumesc încă odată pentru tot: pentru curaj, pentru determinare, pentru demnitate, și mai ales pentru eroismul de care ați dat dovada fiecare dintre Dvs, oriunde ați fost in străzi sau piețe in oricare dintre cele 100 de orașe ale Țării!”, încheie Dan Chitic.

634
Tagurile:
Dan Chitic
Tematic
Dan Chitic surprinde: ”Mă bazez pe cel mai bun vaccin contra Pandemiei”
Dan Chitic, incendiar: ”Singura noastră soluție este dispariția voastră!”
Manifestații în toată țara: ”Șoșoacă și Chitic le-au dat curaj!”

Загрузка...
Cum mașinile ajung la parcarea privată

Dacă ai uitat permisul acasă - Este sau nu ridicată mașina

0
(reînnoit 18:15 17.04.2021)
Deși în lege este menționat clar că orice șofer trebuie să aibă la sine permisul de conducere atunci când urcă la volan, mai sunt totuși cazuri când aceștia îl uită acasă.

CHIȘINĂU, 17 apr – Sputnik. Regulamentul Circulației Rutiere prevede expres că orice șofer este obligat să aibă asupra sa permisul de conducere atunci când urcă la volan. Șeful Serviciului Juridic al Inspectoratului Național de Securitate Publică, Veaceslav Sârbu, a explicat pentru Sputnik Moldova ce se întâmplă în cazul în care conducătorii auto sunt stopați de agenții de patrulare și nu pot prezenta carnetul de șofer. 

"Articolul 232 spune clar că, dacă un automobil este condus de către o persoană care nu are asupra sa permis de conducere ori dovadă înlocuitoare, cu drept de circulație, a permisului sau actul de înmatriculare de stat a vehiculului, sau polița de asigurare obligatorie de răspundere civilă, atunci se sancționează cu amendă de la 3 la 6 unități contravenționale, ceea ce înseamnă o amendă între 150 și 300 de lei", a precizat Veaceslav Sârbu, șeful Serviciului Juridic al Inspectoratului Național de Securitate Publică.

În același timp, reprezentantul poliției susține că se fac și excepții de la acestă prevedere. Astfel, în cazul în care șoferul dispune de permis de conducere, dar l-a uitat acasă sau în alt loc, agentul de patrulare verifică prin sistemul informațional dacă persoana dispune de dreptul de a conduce mijlocul de transport sau dacă este privat de permisul de conducere, însă la fel i se aplică o amendă de la 3 la 6 unități convenționale. Mai mult, agentul de patrulare poate lua decizia ca șoferul să fie înlăturat de la volanul mașinii, iar automobilul să fie dus la o parcare specială. 

"Articolul 438 îi permite agentului de patrulare să înlăture conducătorul auto de la volanul mașinii dacă nu are asupra sa documentul ce confirmă dreptul de a conduce sau a folosi vehiculul. Temei legal există și a existat mereu. Dacă agentul de patrulare, din motive tehnice, nu poate verifica prin sistemul informațional dacă persoana dispune de permis de conducere, șoferul este înlăturat de la volan și se chemă evacuatorul la fața locului, iar mașina este dusă la parcarea specială. În același timp, o altă normă spune că în cazul în care mașina este ridicată pe evacutor, dar șoferul are pe cineva la fața locului cu permis de conducere, persoana achită doar pentru cheltuielile suportate de evacuator că a venit la fața locului și amenda de la 3 la 6 unități convenționale. Aceleași măsuri se aplică și în condițiile în care șoferul reușește să prezinte permisul", a declarat Veaceslav Sârbu.

Totodată, omul legii a explicat de ce poza din telefon cu permisul de conducere nu este un argument în apărarea șoferilor. 

"Dacă agentul de patrulare nu poate verifica în sistemul informațional, iar conducătorul auto arată doar o poză din telefon, asta ar fi pe responsabilitatea polițistului nemijlocit, căci printr-o poză nu poți verifica dacă e veridic sau nu actul, sau dacă permisul e fals sau adevărat. De asta norma legală obligă agentul de patrulare să verifice fizic permisul de conducere", a mai spus Veaceslav Sârbu, șeful Serviciului Juridic al Inspectoratului Național de Securitate Publică.

Agentul de patrulare este cel care decide cum să aplice legea, iar șoferii care nu sunt de acord cu decizia luată, o pot contesta ulterior în instanța de judecată. Mai mult, conducătorul auto NU are dreptul să-i spună polițistului cum să procedeze, fiindcă în astfel de cazuri se mai poate alege cu o amendă. 

"Legea spune clar că sunt interzise imixtiunile în deciziile agentului de patrulare. Niciun cetățean nu are dreptul să-i spună cum să procedeze sau să-l corecteze. Imixtiunea, sub orice formă, în activitatea agentului constatator cu scopul de a împiedica exercitarea atribuţiilor funcţionale se sancţionează cu amendă de la 24 la 36 de unităţi convenţionale sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 30 la 60 de ore",  a precizat Veaceslav Sârbu.

0
Tagurile:
mașină, permis auto
Tematic
A rămas fără permis de conducere: Primul șofer, victimă a noii legi (VIDEO)
Top sfaturi și life hack-uri pentru șoferi în timpul iernii: Cum să supraviețuim frigului
Șoferii - fără permis de conducere dacă nu achită amenzile. Noul proiect de lege

Загрузка...