Grevă la Metrou, București

Grevă la Metrou, HAOS creat de USR și PNL în Capitală! Oamenii aleg lupta pentru drepturi!

625
(reînnoit 09:34 26.03.2021)
Incompetență sau interese? Ministrul Drulă și administrația impusă de USR și PNL la Metrorex au aruncat Capitala într-un haos nemaivăzut – și chiar în Pandemie!

BUCUREȘTI, 26 mart – Sputnik. Cuvântul de ordine în Capitală pare a fi azi – ”Mai bine nu plecați de acasă”. Aici s-a ajuns după ce membrii ”Unitatea” – Sindicatul Liber de la Metrou au declarat grevă și au blocat subteranul!

”Noi toți am ales să ne apărăm drepturile, pentru că nu putem menţine tăcerea în faţa nedreptăţii”, transmit lucrătorii de la Metrou.

Sindicatul USLM îi acuză pe directorul general al Metrorex și pe ministrul Cătălin Drulă că ”refuză să asculte problemele metroului”.

”Nu avem decât să luptăm noi pentru siguranță circulației și securitatea călătorului”, transmit sindicaliștii greviști.
Grevă la Metrou, București
© Inquam Photos / OCTAV GANEA
Grevă la Metrou, București

Președintele USLM, Ion Rădoi, acuză noua conducere a Metrorex că vor să treacă la disponibilizări masive și să taie salariile.

”Vor să micșoreze salariile, vor să reducă numărul de angajați, să dea oamenii afară”, a declarat Ion Rădoi pentru Mainnews.ro. De ieri până azi cinci trenuri nu au mai putut să iasă din metrou, mâine încă 10. Depinde de oameni. În loc să se așeze la masă, oamenii se vor trezi fără loc de muncă. Salariile vor fi reduse cu cel puțin 25%”.

Mai mult, Ion Rădoi acuză: ”Scopul este de a prădui metroul și să externalizeze serviciile către multinaționale”.

”După ce dăm cum întârziere de 5 ani Magistrala 5, acum trebuie să o închidă.”, a declarat Ion Rădoi.

***

De cealaltă parte, conducerea Metrorex declară că ”așa-zisul protest spontan reprezintă în fapt o acțiune sindicală, în timpul căreia reprezentanții USLM au refuzat orice tentativă de dialog cu conducerea Metrorex”.

”Deși sindicaliștii au lăsat de înțeles că ar avea o listă de cereri, invitațiile repetate de întâlnire cu managementul companiei au fost ignorate complet pe parcursul nopții”, scrie Metrorex.

***

Ministrul Transporturilor a reacționat în stil… USR, adică pe Facebook! Aici a lansat acuzații la adresa sindicaliștilor, considerând că așa se va rezolva situația!

„O acțiune ilegală dă peste cap viața unui întreg oraș. Când interese mafiote sunt amenințate, o mână de oameni se agită pentru păstrarea unor privilegii și sinecuri. Faptul că sindicatul USLM blochează metroul bucureștean este o palmă dată întregii Românii”, scrie Drulă.

Drulă trimite supărarea publicului către cei care iau salarii de la Metrorex – ”toți contribuabilii care susțin prin subvenție de la bugetul național activitatea și, evident, salariile de la companie”.

”Nu vă lăsați amăgiți: miza ocupării ilegale a unor șine de metrou nu o reprezintă binele angajaților”, acuză ministrul, subliniind că ”miza o reprezintă afacerile oneroase cu închirierea de spații comerciale. E dincolo de orice bănuială având în vedere notificarea trimisă ieri pentru evacuarea spațiilor ocupate ilegal după expirarea contractului dintre Metrorex și firma sindicatului USLM în 2018”.

Ministrul Cătălin Drulă spune că ”O firmă, un sindicat vor neapărat să căpușeze Metrorex în liniște, în continuare”, conchizând ”Cu legea de partea noastră nu vom da înapoi“.

***

Concluzia? Un ministru cu zero experiență și fără legătură cu domeniul a reușit să genereze un conflict care trimite Capitala în haos! Acuzațiile sunt apanajul celor care pot cerceta și ancheta, nu al unui ministru a cărui datorie NU este să posteze pe Facebook, ci să asigure buna funcționare a domeniului pe care îl „gestionează”.

Constatăm că, deocamdată, USR și PNL au generat numai crize în Capitală – tăieri, disponibilizări, blocaje ale unor lucrări, amenzi și mult haos – dar nicio realizare! Numai acuzații nedovedite și incitarea propriului electorat talibanizat! Se pare că atât pot să facă.

625
Tagurile:
Grevă, metrou
Sputnik V

OMS anunţă inspecția comună în mai a laboratoarelor unde se fabrică Sputnik V

116
Organizația Mondială a Sănătății (OMS) și Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA) vor vizita împreună laboratoarele în care se fabrică vaccinul rusesc Sputnik V împotriva COVID-19, a declarat joi, pentru agenţia Sputnik, un reprezentant al OMS.

BUCUREŞTI, 22 apr – Sputnik. „Inspecțiile pentru bune practici clinice sunt efectuate în luna aprilie de către o echipă comună EMA / OMS. Inspecțiile la fața locului pentru bune practici de fabricație se aşteaptă să aibă loc în perioada 10 mai - prima săptămână a lunii iunie, aceste date fiind convenite cu producătorul”, a declarat pentru Sputnik un reprezentant al OMS.

Atât OMS, cât și EMA continuă să primească date de la Gamaleia Center, dezvoltatorul Sputnik V, ceea ce face parte dintr-un proces de revizuire în desfăşurare, a adăugat reprezentantul.

La începutul acestei zile, viceministrul rus de Externe, Sergei Vershinin, a declarat, după o întâlnire cu directorul general al OMS, Tedros Adhanom, că vaccinul Sputnik V poate primi aprobarea Organizației Mondiale a Sănătății în câteva săptămâni după desfăşurarea misiunii OMS, care ar urma să sosească în țară în luna mai.

Sputnik V, primul vaccin împotriva coronavirusului înregistrat din lume, a fost aprobat până acum pentru utilizare de urgență în 60 de țări de pe glob. Potrivit unei analize intermediare din studiul publicat în revista ştiinţifică The Lancet, vaccinul are o eficacitate de 91,6%.

116
Tagurile:
Sputnik V
Тема:
Vaccinul Sputnik V
Tematic
Noi date: Sputnik V, eficient în proporție de 97,6%
Germania vrea să cumpere vaccinul Sputnik: 30 de milioane de doze numai în această vară
OMS spune când va fi autorizat vaccinul ”Sputnik V”

Загрузка...
Creierul

Scenariu halucinant: Tehnologia „Cip în creier” - „furtul amintirilor şi gândurilor”

206
(reînnoit 20:15 22.04.2021)
Unul dintre potențialele scenarii la care ar putea duce tehnologia „Brain Chip” ar putea fi acela ca o persoană care își încarcă amintirile într-un cloud să nu mai poată achita taxele de întreținere.

BUCUREŞTI, 22 apr – Sputnik. Tehnologia care ar putea permite omului să fuzioneze cu computerul prin implantarea unui cip în creier ar putea da naștere la o nouă serie de probleme, unele dintre acestea fiind legate de confidențialitate, potrivit Daily Mail.

Potrivit ziarului, dezvoltatorii acestei tehnologii, precum Elon Musk cu proiectul său Neuralink, ar trebui să îşi asume „mari responsabilități”.

„În cazul în care o utilizare pe scară largă ne va lega de cloud, nu ca terapie, și se va ajunge la fuzionarea oamenilor cu AI, modelul economic va fi să ne vindem datele”, a spus dr. Susan Schneider, director fondator al Center for the Future Mind. „Cele mai multe gânduri ale noastre interioare ar putea fi vândute celui mai mare ofertant. De asemenea, vom avea nevoie de un abonament pe care să îl plătim? Ce se va întâmpla dacă puterile străine se vor ocupa de gândurile noastre?”, se întreabă aceasta.

De asemenea, ea s-a întrebat ce s-ar întâmpla dacă o persoană îşi va încărca amintirile în cloud și apoi va fi incapabilă să plătească taxele de întreținere.

Schneider a subliniat, de asemenea, planurile dezvăluite de CEO-ul Facebook, Mark Zuckerberg, în 2019, când a vorbit despre un dispozitiv portabil capabil să citească gândurile oamenilor și să traducă semnalele cerebrale pentru mașini. Acesta a spus atunci că „scopul este să controlezi [cu gândurile] ceva în realitatea virtuală sau augmentată”.

„Pot să-mi imaginez Facebook «recoltând» cele mai multe gânduri interioare ale noastre pentru a face oamenii dependenți de platforma lor. Este vorba despre ceea ce se întâmplă în mintea noastră și de marketing cu ceea ce se întâmplă acolo”, a avertizat Schneider, citată de Sputnik News
206
Tagurile:
Creier
Tematic
Elon Musk anunţă crearea unui cip care va transmite muzică direct în creier
Masca anti-Covid cu CIP, o realitate recunoscută oficial! Ce se urmărește
Israel și Cipru au semnat un acord de liberă circulație
Biserica Ortodoxă a Ciprului a cerut retragerea piesei „El Diablo” de la Eurovision
Cartea de identitate cu cip: ce date personale va cuprinde

Загрузка...