Poliția Română, București

E OFICIAL s-au decis restricții în Capitală: LISTA completă

506
(reînnoit 16:06 24.03.2021)
Capitala intră parțial sub un regim al restricțiilor de pandemie – acestea vor începe de mâine, 25 martie 2021, și vor dura până în 11 aprilie 2021

BUCUREȘTI, 24 mart – Sputnik. De ceea ce ne temeam, nu am scăpat – Capitala intră sub restricții.

Deocamdată restricțiile sunt DOAR la nivelul Sectorului 5 unde, în urma întâlnirii între primarii din Capitală și premierul Florin Cîțu, dar și în urma apelului făcut astăzi, 24 martie 2021, de președintele Klaus Iohannis, primarul Cristian Popescu Piedone a dispus mai multe măsuri ”pentru a limita răspândirea COVID-19 și pentru preveni o carantinare totală a Capitalei”.

Iată LISTA completă a noilor restricții:

* LUNI – VINERI - mall-urile, hypermarketurile, supermarketurile, terasele, service-urile auto, spălătoriile etc. vor fi deschise între orele 07.00 – 19.00

* SÂMBĂTĂ – DUMINICĂ - mall-urile, hypermarketurile, supermarketurile, terasele, service-urile auto, spălătoriile etc. vor fi deschise între orele 07.00 – 15.00

Programul farmaciilor nu va fi afectat. Acestea vor funcționa după programul normal, iar farmaciile non-stop vor avea în continuare program 24 din 24.

 

Programul piețelor agroalimentare de pe raza Sectorului 5 se va modifica după cum urmează:

* LUNI – VINERI – 07.00 – 17.00

* SÂMBĂTĂ – DUMINICĂ – 07.00 – 15.00

Locurile de joacă vor rămâne deschise zilnic până la ora 19.00.

În privința cursurilor școlare, Primăria Sectorului 5 va asigura în continuare produsele necesare pentru limitarea răspândirii COVID-19, și anume: măști de protecție pentru elevi și profesori și dezinfectanți. Primăria nu poate dispune suspendarea cursurilor, acest lucru intrând în atribuțiile Inspectoratului Școlar al Municipiului București.

Poliția Locală a Sectorului 5 va efectua verificări pe raza sectorului pentru a se asigura că agenții economici respectă măsurile incluse în dispoziția emisă de Primarul Sectorului 5.

Cei care nu vor duce la îndeplinire normele impuse prin această dispoziție vor avea autorizație de funcționare suspendată și vor fi sancționați conform legii.

***

Întrebat asupra legalității măsurilor luate de un edil de sector, prefectul Capitalei, Alin Stoica, nu s-a pronunțat, arătând că va verifica acest aspect. Mai mult, prefectul a spus că ”astfel de măsuri, luate pe plan local, pot genera confuzii”.

506
Tagurile:
COVID-19, Restricții
Tematic
Imagini video de la Iași - Un nou protest anti-restricții COVID-19
Decizie: Restricții COVID pentru BUCUREȘTI adoptate astăzi
Noi restricții în București: Activitatea școlilor și grădinițelor în următoarele 14 zile
Protest la Haga restricții olanda lockdown coronavirus covid-19

Proteste ample în Olanda - „Poliția pentru libertate” - VIDEO

25
Mișcarea „Poliția pentru libertate” a luat naștere ca opoziție faţă de măsurile dure ale guvernului din Olanda de a limita răspândirea coronavirusului, pe care grupul le consideră o încălcare a libertăților. E formată în principal din veterani ai armatei și ai poliției.

BUCUREŞTI, 10 apr – Sputnik. În Olanda au loc astăzi manifestații în provincia Utrecht împotriva măsurilor guvernului pentru a limita răspândirea coronavirusului.

Printre organizatorii manifestaţiilor este mișcarea „Poliția pentru libertate”, care a luat naștere ca opoziție faţă de măsurile guvernului împotriva COVID-19, măsuri pe care grupul le consideră o încălcare a libertăților. Mişcarea este formată în principal din veterani ai armatei și ai poliției.

Sputnik a transmis în direct din Baarn, provincia Utrecht, unde membrii mișcării „Poliția pentru libertate” mărșăluiesc prin oraș pentru a-și exprima opoziția față de măsurile stricte legate de coronavirus.

Locuitorii din Olanda sunt obligați să lucreze de acasă, cu excepția cazului în care este imposibilă îndeplinirea îndatoririlor de la distanță, de asemenea, sunt obligaţi să respecte un interval în care este interzisă ieşirea din case pe timpul nopţii și să urmeze regulile standard privind purtarea măștii și distanțarea fizică. Anumite afaceri, în principal facilitățile de divertisment, sunt în prezent închise.

Se așteaptă ca măsurile de restricţii să rămână în vigoare până pe 20 aprilie.

25
Tagurile:
Olanda, Proteste
Тема:
Coronavirus în România, Moldova și în lume

Загрузка...
Proteste la București împotriva restricțiilor COVID

VIDEO: Proteste în București împotriva restricțiilor COVID

88
(reînnoit 17:33 10.04.2021)
Pentru sâmbătă, 10 aprilie, au fost anunțate mai multe proteste în București dar și în alte orașe ale României.

Sputnik vă invită să vizualizați imagini video de la protestele care au loc astăzi în București, Piața Victoriei, Piața Universității, împotriva restricțiilor impuse de autoritățile române pentru a diminua răspândirea infecției de coronavirus, dar și împotriva vaccinării obligatorii.

Protest în Piața Victoriei

Protest în Piața Universității

88
Tagurile:
coronavirus, Piața Universității, Piața Victoriei, București, Proteste

Загрузка...