Proteste anti restricții COVID-19 la București

Protestatarii anti-restricții la București: ”Doamne ocrotește-i pe români”

826
(reînnoit 17:20 20.03.2021)
Protestatarii adunați cu miile în Piața Victoriei din București au intonat imnul ”Doamne ocrotește-i pe români” și au ascultat și ovaționat discursurile senatoarei Dianei Șoșoacă și a avocatului Dan Chitic, dar și a altor lideri de opinie antisistem.

BUCUREȘTI, 20 mart – Sputnik. Senatoarea independentă Diana Șoșoacă s-a remarcat din nou la manifestațiile de astăzi din Piața Victoriei, fiind sufletul protestelor și animând miile de români prezenți pe melodia imnului ”Doamne ocrotește-i pe români”.

Ea i-a salutat pe românii veniți și din țară să participe la proteste, cum ar fi cei veniți din Maramureș și a anunțat că și preoții sunt în Piața Victoriei.

Manifestanții au scandat și ”Libertate”, ”Hoții” și ”Fără mască” și au cerut revenirea la viața de dinainte de pandemie. De asemenea, la un moment dat, au cântat ”Hristos a Înviat” deși este încă Postul Paștelui, pentru a-și manifesta libertatea religioasă.

Vorbitorii au depășit însă tema pandemiei și au discutat și despre căsătoriile între homosexuali pe care le-au respins, precum și despre politicienii atei care nu jură pe Biblie când își preiau mandat.

Protestatarii au strigat de asemenea  ”Jos Arafat”, la încurajările senatoarei Diana Șoșoacă.

Un moment aparte a avut loc la începutul protestelor, când Diana Șoșoacă a declarat în fața tuturor că ea îi știe pe cei de la SRI care au venit la proteste să îi filmeze pe participanți și le-a cerut să se dea deoparte și să filmeze de la distanță ca să nu îi dezvăluie și să îi ia lumea pe sus.

Activista Iosefina Pascal, prezentă la tribună, a spus că protestatarii le-au dat astăzi o lecție celor care au pângărit biserica din Parcul IOR. Și ea l-a criticat pe Arafat care a rămas pe funcție în ciuda tuturor tragediilor din sistemul sanitar.

George Simion a protestat la Cluj

Partidul AUR a ocolit Bucureștiul unde manifestațiile au fost dominate de Diana Șoșoacă, și s-a deplasat la Cluj-Napoca unde a protestat față de restricțiile din starea de alertă, la eveniment participând circa 100 de cetățeni.

Protestul de la Cluj a fost programat tot de la ora 15.00, în fața Prefecturii Cluj, iar la protest a participat și activistul Călin Mărincuș care a demascat dictatura sanitară și a cerut libertate, iar deputatul AUR de Cluj, Alin Coleșa, și-a aruncat masca jos.

George Simion a atacat și el restricțiile sanitare în fața protestatarilor, dar impactul protestelor de la Cluj este departe de cel de la București, astfel că Diana Șoșoacă a marcat din nou în fața foștilor ei colegi din AUR.

826
Tagurile:
Diana Șoșoacă, Dan Chitic, Restricții, Proteste, COVID-19, coronavirus
Тема:
Proteste în România împotriva restricțiilor (41)
București

S-a decis - Guvernul va aproba noi măsuri de relaxare aplicabile de la 1 iulie

149
Noile măsuri de relaxare vor fi aprobate mâine, cu aplicare de la 1 iulie, a anunțat premierul Florin Cîțu. Dispar măștile?

BUCUREȘTI, 23 iun – Sputnik. Toată România este ”verde”, iar în această situație Guvernul va aproba joi noi măsuri de relaxare.

Aceste noi măsuri vor fi aplicabile de la 1 iulie, a declarat primul ministru Florin Cîţu la TVR1.

”Noi am prezentat deja aceste măsuri în Hotărârea CNSU, vreau doar să readuc aminte, pentru că am fost prin ţară şi este o întrebare despre târguri şi talciocuri şi aşa mai departe: se redeschid de la 1 iulie, bineînţeles, în funcţie de normele de securitate, de siguranţă, dar se redeschid toate de la 1 iulie”, a declarat Florin Cîțu.

Premierul României a precizat că ”decizia o vom lua joi în şedinţa de guvern”.

O chestiune care rămâne în suspans este portul măștilor la interior. ”Încă nu am primit propuneri în acest sens”, a spus premierul.

”Nu am primit încă o propunere, dacă primesc o propunere şi este bine fundamentată, nu aş avea o problemă cu acest lucru”, a declarat Cîțu, punctând – ”Până la urmă, dacă sunt vaccinate toate persoanele într-un birou, este normal să aibă nişte beneficii dacă s-au vaccinat”.
149
Tagurile:
CNSU, Guvern, Florin Cîţu, România, COVID-19, Restricții, Relaxare

Загрузка...
Vaccinul Sputnik V

Expert: Sputnik V protejează cel puțin o jumătate de an

50
(reînnoit 17:17 22.06.2021)
Vaccinul rusesc Sputnik V oferă o imunitate sigură pentru cel puțin o perioadă de o jumătate de an, a declarat expertul Centrului Gamaleia, Vladimir Gușin.

BUCUREȘTI, 22 iun – Sputnik. Vaccinul Sputnik V oferă o protecție împotriva coronavirusului pentru șase luni, a declarat șeful Laboratorului mecanismelor de variabilitate a populației microorganismelor patogene a Centrului Gamaleia, Vladimir Gușin.

“Dispunem de suficiente date care arată că în decurs de jumătate de an imunitatea la sigur se menține, iar pentru a o actualiza către o nouă ascensiune epidemiologică, e nevoie de o revaccinare”, a declarat expertul într-un interviu oferit canalului YouTube Soloviov LIVE.

Mai devreme, ministrul Sănătății, Mihail Murașko, a declarat că Ministerul Sănătății a elaborate anumite abordări pentru revaccinarea populației de coronavirus: în perioada de vârf, fiecare șase luni, în celelalte perioade – odată pe an.

Vaccinul poate fi administrat în toate regiunile Rusiei. În august 2020, Ministerul Sănătății a înregistrat primul vaccin din lume împotriva COVID-19, dezvoltat de Centrul Gamaleia. Preparatul a primit numele de “Sputnik V”.

Ulterior a apărut vaccinurile EpiVacCorona, a centrului Vector și CoviVac, creat de Centrul Ciumakov al Academiei de Științe. La începutul lui mai a fost înregistrat cel de-al patrulea vaccin – Sputnik Light.

50
Tagurile:
vaccin, Sputnik V
Тема:
Vaccinul Sputnik V
Tematic
Autorizarea din partea UE a vaccinului rusesc Sputnik V, amânată cu câteva luni
Un nou lot de vaccin "Sputnik V", adus cu avionul la Chișinău
Gamaleia: Sputnik V poate proteja de toate tulpinele cunoscute

Загрузка...
Daniel Zamfir

Daniel Zamfir denunță o nouă ”cedare de SUVERANITATE” către străini

0
(reînnoit 07:57 23.06.2021)
O veste gravă vine de la Parlament – una dintre cele mai controversate legi, care ”permite  vânzarea necondiționată” către străini a trecut tacit! Cine e vinovat

BUCUREȘTI, 23 iul – Sputnik. Senatorul Daniel Zamfir face un anunț grav: în Senat s-a dat curs ”încă unei cedări de SUVERANITATE”.

Senatorul PSD arată că ieri Senatul a luat act că Legea privind vânzarea terenurilor agricole ”a trecut tacit”. Acuzația este gravă – și o vizează pe una dintre cele mai puternice și controversate figuri din PNL, Iulia Scântei.

”Printr-o manevră deja patentată, servitoarea de serviciu, Iulia Scântei, președinta Comisiei Juridice, a refuzat să dezbată în Comisia Juridică legea, deși comisia de agricultură, comisie co-raportoare, respinsese modificările care permiteau vânzarea necondiționata străinilor”, scrie Zamfir.

De fapt, aici este și cheia – articolele care vizează ”vânzarea necondiționată” a terenurilor agricole – România fiind o campioană la acest capitol, după cum menționează mass media.

Zamfir o acuză pe Iulia Scântei că ”acolo unde nu i se repartizează pentru raport proiecte de lege, solicită  Comisia Juridică să fie co-raportoare” și astfel, ”dacă vreun proiect, unde au ei interese, primește un raport negativ - cum e cazul acestei legi – Comisia Juridică nu o mai dezbate ca să treacă tacit în forma  inițiatorului”.

”Notărița milionară, abonată la contractele cu Statul,  continua agresiv să impună interese contrare românilor, în timp ce averea îi creste substanțial în timpul mandatului de senator”, acuză Zamfir, citând presa ieșeană, plină de informații despre senatoarea Iulia Scântei.

Precizăm că, în cazul proiectului legislativ la care se referă Daniel Zamfir, Camera Deputaților este decizională. Dar, așa cum ne amintim, Iohannis și PNL au făcut mare caz de legi care au trecut ”tacit” prin prima cameră sesizată. Acum tac. Oare de ce?

0
Tagurile:
Suveranitate, Daniel Zamfir

Загрузка...