Militar român pe o stradă din București

Anunțul momentului: ”Bucureştiul se va închide mai mult ca sigur”

582
(reînnoit 07:29 17.03.2021)
După ce capitala Bulgariei, Sofia, a intrat în carantină, unul dintre cei mai cunoscuți manageri de spital anunță ferm închiderea Bucureștilor

BUCUREȘTI, 17 mart – Sputnik. Pandemia de coronavirus va dura şi în 2022 iar în curând Bucureștiul de va închide, a declarat la TVR1 medicul Emilian Imbri, managerul Spitalului de Boli Infecţioase ”Victor Babeş” din Bucureşti.

În contextul ciudatei creşteri a numărului de noi cazuri de infectare, Imbri consideră că situaţia se va înrăutăţi, subliniind că pacienţii care ajung acum în spitale au o simptomatologie mai gravă.

”Mai durează foarte mult - trecem în anul următor cu mască”, a spus Imbri, subliniind că ”Va fi din ce în ce mai rău, vor fi pacienți mai mulți și cu simptomatologie mai gravă”.

Dr. Emilian Imbri a declarat, șocant – ”Va fi mai rău decât ce a fost, situația nu mai este sub control, va fi un tsunami al infectărilor”. 

”Trebuie luate măsuri mult mai stricte, nepopulare - Bucureștiul mai mult ca sigur se va închide”, spune Imbri, ”Nu mai e timp de șovăială”.

Imbri spune că ”nu va fi o rezolvare să mărim numărul de paturi de la terapie intensivă la 2.000, de exemplu”.

”În Italia, lucrurile s-au mai lămurit puțin pentru că au murit bătrânii - acum vin la rând tinerii cu comorbidități”, declară Imbri la fel de șocant!

În privința sărbătorilor de Paști, Imbri a avut o reacție dură: ”Noi nu ne mai gândim la ziua de azi, noi ne gândim, deja, la Paști - ”Vai de mine ce dezastru va fi că vom fi obligați, dar nu o să respectăm (decizia autorităților, n.n.) !”.

”Deja ai satisfacția că de Paști nu o să respecți… nu ne gândim că sunt pline terapiile intensive, că sunt pline spitalele!”, a spus Imbri la TVR 1, în emisiunea !România9! realizată de Ionuț Cristache.
582
Tagurile:
COVID-19, coronavirus, închidere, București
Тема:
Coronavirus în România, Moldova și în lume (1754)
Raluca Turcan

Turcan promite creșterea pensiilor mici

13
Ministrul Muncii și Protecției Sociale spune că, după recalculare, pensiile mici vor fi primele care vor crește. Demnitarul a subliniat că există anomalii asupra sistemului de pensii și că de aceea se vor face recalculările.

BUCUREȘTI, 21 apr – Sputnik. Pensionarii cu venituri mici primesc vești bune de la ministrul Muncii și Protecției Sociale, Raluca Turcan. Aceasta a promis că veniturile acestor categorii de vârstnici vor crește.

Mai exact, pensiile mici vor fi primele care vor crește după recalculare și a subliniat că există anumite anomalii asupra sistemului de pensii, iar recalcularea le va rezolva.

În maxim un an și jumătate, toate cele 5 milioane de pensii din sistemul public vor fi recalculate, a dat asigurări Raluca Turcan. Astfel, a subliniat demnitarul, vor fi reduse inechitățile, iar pensiile mici vor crește cât mai repede.

Referitor la pensiile speciale, ministrul Muncii și Protecției Sociale spune că se caută variante pentru ca acestea să se apropie de contributivitate.

Turcan a explicat că în sistemul judiciar au fost create mai multe anomalii și că au existat diferențe între legea salarizării și a pensiilor, în funcție de momentul în care au intrat în sistem.

De asemenea, au existat perioade în care contributivitatea a fost minimă.

”Aceste anomalii își pun amprenta asupra sistemului de pensii. Pe fond, nu are nici o legătură cu justiția. Cu calm am solicitat propuneri din partea sistemului, avem rigoarea de constituționalitate și propuneri din partea sistemului, astfel încât să nu depopulăm sistemul”, a precizat ministrul Muncii și Protecției Sociale.
13
Tagurile:
Raluca Turcan

Загрузка...
Profesor

Atenție, profesori! Veți putea fi sancționați conform legii!

758
Profesorii vor fi evaluați de elevi prin intermediul unor fișe de feedback semestrial, care se completează în ultima săptămână a fiecăruie semestru. Profesorii vor fi sancționați dacă, prin orice mijloace, vor încerca să constrângă școlarii.

BUCUREȘTI, 21 apr – Sputnik. Metodologia evaluării profesorilor de către elevi, care este, la ora actuală, încă în lucru, prevede că evaluarea se va face semestrial. Mai exact, elevii vor completa, în ultima săptămână a fiecărui semestru, o fișă de feedback semestrial.

Chestionarul va fi distribuit și completat de elevii de gimnaziu și de liceu. Nu se trece numele copilului și nici alt semn care ar putea duce la aflarea identității acestuia.

Fișele respective sunt distribuite mai departe chiar profesorilor vizați pentru ca aceștia să elaboreze și să prezinte elevilor, în prima săptămână din semestrul următor, propunerile de îmbunătățire a activității sale la clasă, în funcție de rezultatele validate ale feedback-ului primit, scrie edupedu.ro.

Rezultatele validate ale feedback-ului sunt trimise de către diriginte Consiliului de Administrație al unității de învățământ. Consiliul de Administrație va stabili concluzii referitoare la fiecare profesor în parte, iar acest lucru reprezintă o anexă a fișei de evaluare anuală a cadrelor didactice, care va fi publicată pe site-ul unității de învățământ.

De asemenea, potrivit metodologiei, este interzisă constrângerea/sancționarea elevilor atât în timpul procesului de acordare a feedback-ului semestrial, cât și în urma acestuia, în baza opiniilor exprimate de către elevi.

Mai exact, cadrele didactice care, într-un fel sau altul, vor încerca că îi constrângă ori să îi sancționeze pe elevi în acest sens vor fi sancționați conform Legii Educației.

Sancțiunile disciplinare care se pot aplica, în raport cu gravitatea abaterilor, sunt:

  • a) observație scrisă;
  • b) avertisment;
  • c) diminuarea salariului de bază, cumulat, când este cazul, cu indemnizația de conducere, de îndrumare și de control, cu până la 15%, pe o perioadă de 1-6 luni;
  • d) suspendarea, pe o perioadă de până la 3 ani, a dreptului de înscriere la un concurs pentru ocuparea unei funcții didactice superioare sau pentru obținerea gradelor didactice ori a unei funcții de conducere, de îndrumare și de control;
  • e) destituirea din funcția de conducere, de îndrumare și de control din învățământ;
  • f) desfacerea disciplinară a contractului individ
758
Tagurile:
Evaluare, profesori

Загрузка...

Video cu DRONA: Cum s-a văzut de sus incendiul puternic de miercuri dimineață din Chișinău

0
Un incendiu extrem de puternic s-a produs în dimineața zilei de miercuri la un depozit cu vopsea din strada Calea Basarabiei. IGSU a acționat cu 15 autospeciale și 60 de pompieri.

Incendiul a izbucnit în dimineața de miercuri, în jurul orei 07:20, la un depozit cu vopsea amplasat în strada Calea Basarabiei, 30 din Capitală.

Pentru a lichida flăcările, la fața locului au fost îndreptate 15 unități de tehnică și 60 de pompieri, conform nivelului sporit de intervenție, de gradul III. Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, suprafața depozitului afectat de flăcări este de 2 000 de metri pătrați. Totodată, salvatorii anunță că nu au fost raportate victime.

Ofițerul de presă al IGSU Liliana Pușcașu a declarat pentru Sputnik Moldova că incendiu a fost localizat la ora 08:57 și că flăcările deja nu se mai răspândesc. Totodată, pompierii continuă să lucreze la fața locului pentru lichidarea arderii. Circumstanțele și cauza producerii incendiului urmează a fi stabilite de specialiști.

0
Tagurile:
chișinău, Drona, video

Загрузка...