Protest al Sindicatului Polițiștilor, București

Sindicaliști în Piața Victoriei: ”Jos Guvernul Cîțu!”

221
(reînnoit 12:47 10.03.2021)
Reprezentanții Federației Sindicatul Național al Polițiștilor și Personalului Contractual au ieșit în stradă. Ei sunt nemulțumiți că revendicările lor au rămas fără rezultat. Oamenii cer demisia Guvernului Cîțu.

BUCUREȘTI, 10 mart – Sputnik. Azi e o vreme care nu te lasă să dai pe ușă afară nici un câine, însă Reprezentanții Federației Sindicatul Național al Polițiștilor și Personalului Contractual sunt în stradă, în cea de-a 56-a zi de proteste.

Oamenii spun că ei continuă protestele, pentru că Guvernul și Parlamentul au legiferat, afectând drepturile economice și profesionale ale familiei lor ocupaționale – polițiști, militari/rezerviști și civili și ale tuturor angajaților din România.

Sindicaliștii spun că nu se vor opri, pentru că nu acceptă să fie sfidați de Guvern și Parlament.

Ei cer:

1.   abrogarea art. I din OUG 226/2020, prin care se anulează aplicarea etapizată a Legii-cadru 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, de la 1 ianuarie 2021;

2.   abrogarea art. VIII (7) din OUG 226 / 2020, care anulează indexarea pensiilor  militare de stat, cu rata inflației, în cursul acestui an;

3.   eliminarea discriminării specialiștilor din structurile de investigații criminale, de combatere a criminalității organizate, de acțiuni și intervenții speciale, din centrele de arest-transfer, criminaliștilor etc., cu privire la sporul pentru risc și suprasolicitare neuropsihică;

4.   actualizarea normei lunare de hrană, în raport cu indicii prețurilor de consum stabiliți de INS;

5.   încadrarea unitară a personalului contractual în grupe de muncă, deoarece este tratat discriminatoriu, în prezent, din acest punct de vedere;

6.   acordarea voucherelor de vacanță/decontului serviciilor turistice  în cursul anului curent.

Oamenii ieșiți în stradă au avut un puternic mesaj pentru actualul executiv, căruia i-a cerut să plece.

”Jos Guvernul Cîțu!”, au strigat sindicaliștii FSNPCC.

221
Tagurile:
COVID-19, Sindicaliști
Grădiniță în București, România

Platformă de lucru pentru educatoare: cum se folosește

7
Cadrele didactice atât din învățământul preșcolar, cât și din cei de la celelalte niveluri pot să se înscrie pe platforma gratuită ALFABETAR în scopul depistării elevilor care rămân în urmă. Cum pot afla profesorii nivelul școlarilor.

BUCUREȘTI, 23 apr – Sputnik. Cadrele didactice au, de acum înainte, la dispoziție, platforma gratuită ALFABET, pentur depistarea elevilor care rămân în urmă la învățare.

Profesorii pot afla nivelul copiilor dintr-un set de teste și alte instrumente de literație. Pe platforma gratuită ALFABETAR, dascălii găsesc instrumente țintitte pentru recuperarea decalajelor.

Foarte important: această platformă este făcută în concordanță cu programa școlară. Acest lucru înseamnă că nu presupune conținuturi suplimentare.

În data de 20 aprilie 2021 a fost făcut anunțul de lansare al platformei, iar lansarea propriu-zisă se va face în data de 19 mai 2021.

Profesorii se pot înscrie, însă, până atunci pe platformă pentru a se pune la curent cu noutățile proiectului.

Platforma se adresează inclusiv educatoarelor. Și aceasta pentru că profesorii pentru învățământ preșcolar vor putea evalua nivelul abilităților de literație pentru toate categoriile de vârstă ale elevilor. (inclusiv literația emergentă pentru preșcolari) scrie edupedu.ro.

Gradele de analfabetism au fost deja stabilite prin cercetări realizate la nivel internațional, iar în literatura de specialitate este folosită noțiunea de literacy, care nu are un echivalent în limba română. El este tradus prin ”literație”.

”Se referă la dezvoltarea competenţelor de lectură şi scriere care facilitează înţelegerea şi învăţarea, folosirea şi evaluarea critică a informaţiilor furnizate în moduri variate care includ texte scrise, electronice şi imagini”, a explicat la un moment dat expertul Liliana Romaniuc sensul termenului de literație.

Orice instituție de învățământ din România poate folosi această platformă gratuită. Instrumentul poate fi folosit în așa fel încât învățătorii și educatorii să poată genera instant resurse personalizate, care să poată fi întrebuințate în timpul orelor de curs.

Este important de precizat că nu trebuie obținută nici o aprobare – de la conducerea școlii sau inspectorat – pentru folosirea acestei platforme.

7
Tagurile:
educatoare

Загрузка...
Klaus Iohannis

Iohannis - anunț: când scăpăm de carantina de noapte

47
Președintele României a declarat că dorința sa este să se renunțe cât mai curând la starea de alertă, dar că, în ceea ce privește carantina pe timp de noapte, impusă încă din luna noiembrie a lui 2020, nu poate da un pronostic.

BUCUREȘTI, 23 apr – Sputnik. Președintele României, Klaus Iohannis, a ieșit, astăzi, 23 aprilie 2021 și a făcut câteva declarații de presă de interes major pentru toți românii.

Șeful statului a atins două subiecte sensibile la care toți românii doresc să afle un răspuns ferm cât mai curând. Este vorba despre problema stării de alertă și despre carantina pe timp de noapte.

Klaus Iohannis a explicat, cu referire la renunțarea la starea de alertă și la carantina pe timp de noapte că lucrurile nu se vor întâmpla de azi pe mâine și că, pe măsură ce pandemia se reduce, gradual se vor relaxa măsurile care au fost necesare pentru a controla răspândirea acestui virus.

”Comitetul Naţional evaluează permanent, împreună cu INSP fac propuneri şi veţi vedea că uşor, uşor se atenuează câte o măsură, până când în final ieşim din pandemie şi ne reluăm viaţa normală”, a precizat Klaus Iohannis.

Referitor la renunțarea la starea de alertă, Klaus Iohannis a declarat că, în măsura în care se reduce pandemia şi se reduce numărul de îmbolnăviri, la un moment dat, la o analiză serioasă, se va renunţa la prelungirea stării de alertă.

”Eu personal îmi doresc cât mai repede să ajungem în această etapă”, a punctat Iohannis.
47
Tagurile:
carantină, Klaus Iohannis

Загрузка...