Profesor dr. Istvan Benedek

Cazul Benedek scoate la iveală mizeria din spitalele COVID

340
Situație dramatică în România, acolo unde ies la iveală probleme majore ale spitalelor COVID-19. Familia profesorului Istvan Benedek face acuzații grave și spune că există și o filmare care arată ororile la care a fost supus acesta.

BUCUREȘTI, 10 mart – Sputnik. Decesul profesorului doctor Istvan Benedek, cel care a realizat primul transplant de măduvă la un adult, din România, scoate la iveală probleme cumplite existente în spitalele COVID-19.

Vaccinare în România
© Inquam Photos / George Calin

Fratele acestuia, Imre Benedek, profesor universitar doctor, spune că fratele său, care a murit de COVID-19, a fost legat de pat, cu toate că era coerent și spunea personalului medical că nu este nevoie de această măsură. Mai mult decât atât, profesorul Istvan Benedek s-a rugat chiar să nu fie legat, dar nu l-a ascultat nimeni.

Imre Benedek spune că deține o înregistrare video în care se vede clar fratele său vorbește coerent, expune părerea și roagă să fie dezlegat, dar că acest lucru nu se întâmplă.

”Noi acest film nu-l vom difuza pentru că este sentimental foarte greu de acceptat. Însă, este o anchetă în derulare, anchetă penală de aceea nici nu aș putea să vă deslușesc prea multe”, a spus Imre Benedek, potrivit dcmedical.ro.

Acesta a adăugat că scopul nu este lovirea în sistemul medical, ci ”scuturarea” unor oameni, pentru că sistemul medical are bani suficienți, are specialiști buni, are dotări, însă problema este la decidenții politici.

În opinia lui Imre Benedek, până când politicul nu ia caz despre aceşti domni care conduc și ”care prin birocrație omoară dorința de a face bine cum am făcut eu cu fratele meu, pentru cetățeanul român care este cetățean european, nu merge.

Menționăm că medicul Istvan Benedek a decedat după o infecție cu noul coronavirus la secția clinică de Hematologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Mureş.

În luna august a anului 2020, la secția clinică de Hematologie a Spitalului Județean de Urgență Mureș au mai fost depistate pozitiv cu coronavirus 11 cadre medicale.

Istvan Benedek a fost internat la Institutul de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare şi Transplant din Târgu Mureş unde a murit pe 1 septembrie. În luna octombrie a anului trecut ar fi împlinit vârsta de 72 de ani.

De asemenea, medicul Benedek Istvan a realizat, în septembrie 2001, primul transplant de măduvă din România. Doi ani mai târziu, a efectuat primele transplanturi la bolnavi cu leucemie acută.

În anul 2001, a fost înființat, sub conducerea sa, în calitate de şef al Secţiei Clinice de Hematologie a Spitalului de Urgenţă Mureş, Compartimentul de Transplant Medular.

340
Tagurile:
Istvan Benedek, COVID-19
Tematic
Șeful Pfizer nu au putut intra în Israel din cauza lipsei vaccinei COVID
Noi reguli COVID-19 de intrare în Moldova din 5 martie - decizia CNESP
Proteste la Viena împotriva restricţiilor anti-Covid – VIDEO LIVE
Protest la Haga restricții olanda lockdown coronavirus covid-19

Proteste ample în Olanda - „Poliția pentru libertate” - VIDEO

34
Mișcarea „Poliția pentru libertate” a luat naștere ca opoziție faţă de măsurile dure ale guvernului din Olanda de a limita răspândirea coronavirusului, pe care grupul le consideră o încălcare a libertăților. E formată în principal din veterani ai armatei și ai poliției.

BUCUREŞTI, 10 apr – Sputnik. În Olanda au loc astăzi manifestații în provincia Utrecht împotriva măsurilor guvernului pentru a limita răspândirea coronavirusului.

Printre organizatorii manifestaţiilor este mișcarea „Poliția pentru libertate”, care a luat naștere ca opoziție faţă de măsurile guvernului împotriva COVID-19, măsuri pe care grupul le consideră o încălcare a libertăților. Mişcarea este formată în principal din veterani ai armatei și ai poliției.

Sputnik a transmis în direct din Baarn, provincia Utrecht, unde membrii mișcării „Poliția pentru libertate” mărșăluiesc prin oraș pentru a-și exprima opoziția față de măsurile stricte legate de coronavirus.

Locuitorii din Olanda sunt obligați să lucreze de acasă, cu excepția cazului în care este imposibilă îndeplinirea îndatoririlor de la distanță, de asemenea, sunt obligaţi să respecte un interval în care este interzisă ieşirea din case pe timpul nopţii și să urmeze regulile standard privind purtarea măștii și distanțarea fizică. Anumite afaceri, în principal facilitățile de divertisment, sunt în prezent închise.

Se așteaptă ca măsurile de restricţii să rămână în vigoare până pe 20 aprilie.

34
Tagurile:
Olanda, Proteste
Тема:
Coronavirus în România, Moldova și în lume

Загрузка...
Proteste la București împotriva restricțiilor COVID

VIDEO: Proteste în București împotriva restricțiilor COVID

99
(reînnoit 17:33 10.04.2021)
Pentru sâmbătă, 10 aprilie, au fost anunțate mai multe proteste în București dar și în alte orașe ale României.

Sputnik vă invită să vizualizați imagini video de la protestele care au loc astăzi în București, Piața Victoriei, Piața Universității, împotriva restricțiilor impuse de autoritățile române pentru a diminua răspândirea infecției de coronavirus, dar și împotriva vaccinării obligatorii.

Protest în Piața Victoriei

Protest în Piața Universității

99
Tagurile:
coronavirus, Piața Universității, Piața Victoriei, București, Proteste

Загрузка...