Зима в Кишиневе

Avertizare meteo: revine iarna - ninsori şi temperaturi foarte scăzute, Cod galben

439
Administrația Națională de Meteorologie a emis o informare meteorologică şi o avertizare de cod galben de precipitaţii sub formă de ninsoare, răcire a vremii şi intensificări ale vântului. Zonele cele mai afectate.

BUCUREŞTI, 9 mart – Sputnik. Potrivit informării ANM, în intervalul 09 martie, ora 23:00 – 11 martie, ora 10:00, se vor semnala precipitații moderate cantitativ predominant sub formă de ninsoare şi intensificări ale vântului. Aria precipitațiilor moderate cantitativ va cuprinde treptat Oltenia, Muntenia, Dobrogea, sudul Banatului și zona Carpaților Meridionali și de Curbură.

Primăvara în Moldova
© Sputnik / Cezar Salagor

În aceste zone vor predomina ninsorile, iar în extremitatea de sud și în sud-est, în noaptea de marți spre miercuri, 9/10 martie, și în prima parte a zilei de miercuri, 10 martie, precipitațiile vor fi și sub formă de lapoviță și ploaie. Izolat se va forma polei sau ghețuș.

Ninsori în general slabe cantitativ se vor semnala local și în Transilvania, Moldova și în restul zonei montane. Vântul va prezenta intensificări în regiunile sudice și sud-estice, precum și la munte, cu viteze în general de 45...55 km/h, temporar viscolind ninsoarea şi amplificând senzaţia de frig.

ANM avertizează că vremea va fi deosebit de rece pe parcursul zilelor de miercuri şi joi cu precădere în regiunile sudice, unde valorile termice vor fi cu 8…10 grade mai scăzute decât mediile multianuale, iar în nopțile de miercuri spre joi, 10/11 martie, și joi spre vineri, 11/12 martie, în majoritatea regiunilor.

Avertizarea de cod galben este valabilă în intervalul 10 martie, ora 03:00 - 11 martie, ora 06:00, când se vor semnala ninsori însemnate cantitativ, strat de zăpadă local consistent în Oltenia și în cea mai mare parte a Munteniei, precum și în zona Munților Banatului, în Carpații Meridionali și în Carpații de Curbură. În aceste zone, începând din a doua parte a nopții de marți spre miercuri, 9/10 martie, și până în dimineața zilei de joi, 11 martie, temporar vor fi mai ales ninsori însemnate cantitativ (20…30 l/mp) și se va depune strat de zăpadă, local consistent.

ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ - COD GALBEN
© Screenshot / meteoromania.ro
ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ - COD GALBEN

 

439
Tagurile:
Ninsori, cod galben
Protest la Haga restricții olanda lockdown coronavirus covid-19

Proteste ample în Olanda - „Poliția pentru libertate” - VIDEO

20
Mișcarea „Poliția pentru libertate” a luat naștere ca opoziție faţă de măsurile dure ale guvernului din Olanda de a limita răspândirea coronavirusului, pe care grupul le consideră o încălcare a libertăților. E formată în principal din veterani ai armatei și ai poliției.

BUCUREŞTI, 10 apr – Sputnik. În Olanda au loc astăzi manifestații în provincia Utrecht împotriva măsurilor guvernului pentru a limita răspândirea coronavirusului.

Printre organizatorii manifestaţiilor este mișcarea „Poliția pentru libertate”, care a luat naștere ca opoziție faţă de măsurile guvernului împotriva COVID-19, măsuri pe care grupul le consideră o încălcare a libertăților. Mişcarea este formată în principal din veterani ai armatei și ai poliției.

Sputnik a transmis în direct din Baarn, provincia Utrecht, unde membrii mișcării „Poliția pentru libertate” mărșăluiesc prin oraș pentru a-și exprima opoziția față de măsurile stricte legate de coronavirus.

Locuitorii din Olanda sunt obligați să lucreze de acasă, cu excepția cazului în care este imposibilă îndeplinirea îndatoririlor de la distanță, de asemenea, sunt obligaţi să respecte un interval în care este interzisă ieşirea din case pe timpul nopţii și să urmeze regulile standard privind purtarea măștii și distanțarea fizică. Anumite afaceri, în principal facilitățile de divertisment, sunt în prezent închise.

Se așteaptă ca măsurile de restricţii să rămână în vigoare până pe 20 aprilie.

20
Tagurile:
Olanda, Proteste
Тема:
Coronavirus în România, Moldova și în lume

Загрузка...
Proteste la București împotriva restricțiilor COVID

VIDEO: Proteste în București împotriva restricțiilor COVID

86
(reînnoit 17:33 10.04.2021)
Pentru sâmbătă, 10 aprilie, au fost anunțate mai multe proteste în București dar și în alte orașe ale României.

Sputnik vă invită să vizualizați imagini video de la protestele care au loc astăzi în București, Piața Victoriei, Piața Universității, împotriva restricțiilor impuse de autoritățile române pentru a diminua răspândirea infecției de coronavirus, dar și împotriva vaccinării obligatorii.

Protest în Piața Victoriei

Protest în Piața Universității

86
Tagurile:
coronavirus, Piața Universității, Piața Victoriei, București, Proteste

Загрузка...