Dan Chitic

Ultima oră: Dan Chitic, DENUNȚ Penal pe numele lui Vlad Voiculescu!

1532
(reînnoit 13:13 23.02.2021)
Cunoscutul avocat a trecut la acțiune – denunț penal pe numele ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu, pentru.

BUCUREȘTI, 23 feb – Sputnik. Denunțul penal împotriva ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu, a fost făcut prin Coaliția Pentru Națiune (CPN), mișcarea politică înființată de Dan Chitic, care este și președintele partidului.

Denunțul vizează săvârșirea infracțiunilor prevăzute de art. 132 din Legea 78/2000 (abuz în serviciu) raportat la articole din Codul Penal care îi dau o formă agravantă, art.297 C.pen. în forma prevăzută de art. 47 C.pen., art. 323 (uza de fals) și art. 326 Cod Penal (fals în declarații), ambele cu aplicarea art. 36 al. 1 și art. 38 Cod Penal).

Plângerea o vizează și pe Lețcai Gabriela Marilena, director al Centrului Național de Recunoaștere și Echivalare a Diplomelor din cadrul Ministerului Educației Naționale (CNRED), pentru săvârșirea infracțiunilor prevăzute de art. 132 din Legea 78/2000 raportat la art. 297, și art. 321 Cod Penal.

”În fapt, în urma publicării mai multor articole și informații în presa centrală au apărut probe și indicii temeinice pe care se fundamentează bănuiala rezonabilă că mai sus numiții au săvârșit cu intenție fapte prevăzute de legea penală pentru care solicităm începerea urmăririi penale (…) având în vedere următoarele aspecte:

A. În ceea ce-l privește pe făptuitorul Vasile-Voiculescu Vlad, acesta a fost acuzat în repetate rânduri în mai multe publicații românești, dar și în online sau televiziuni, că nu deține diplomă de licență, că nu are studiile pe care pretinde că le-a făcut în Austria și că a declarat necorespunzător cu adevărul în repetate rânduri în CV-urile sale depuse în vederea ocupării funcției de ministru al sănătății în perioada 20.05.2016 – 04.01.2017, precum și în perioada 23.12.2020 – prezent. – se arată în plângere.

”Pentru a contracara aceste acuzații publice făptuitorul a publicat, în scurt timp după izbucnirea scandalului public, un document de atestare având sigla CNRED și care a fost eliberat în ianuarie 2016 de directorul centrului, Gabriela Marilena Lețcai”, se arată în document. .

Dan Chitic arată că Voiculescu a declarat că a obținut presupusa “diplomă” prezentată (netradusă, documentul fiind prezentat doar în limba germană!) la Vienna University of Economics and Business, ”pe care a urmat-o timp de zece ani și doar la insistențele prietenei sale, întrucât, conform propriilor declarații, nu dădea importanță studiilor”.

”Același document de atestare a fost eliberat, la rândul său, în baza aceleiași „Notificări” emise de universitatea din Viena privind absolvirea unor cursuri destinate studenților din Europa de Est, pe care făptuitorul Voiculescu a prezentat-o anterior ca fiind o diplomă de absolvire a ciclului master al universității”.

Dana Chitic arată cum o investigație de presă a demonstrat că Notificarea prezentată public de ministru ”nu se referă la absolvirea unui Master ci a unor cursuri pentru studenți din Europa de Est”.

Atenție acum: ”Privind retrospectiv, observăm că, în data de 20.05.2016, Vlad Voiculescu a fost numit în funcția de ministru al sănătății în Guvernul Dacian Cioloș în urma demisiei numitului Cadariu-Achimaș Patriciu. Observăm în același timp că „atestatul” înregistrat cu numărul 85418 este datat 15.01.2016 a fost eliberat cu numai 4 luni înaintea accederii făptuitorului în funcția de ministru”.

Deci, constată Dan Chitic, ”raportat la împrejurarea că acesta a adus la cunoștința opiniei publice un document de atestare având sigla CNRED și care a fost eliberat în ianuarie 2016 de directorul centrului Gabriela Marilena Lețcai, cunoscând că este fals și este eliberat prin încălcarea legii, folosindu-se de acesta în scopul dobândirii funcției publice de Ministru al Sănătății atât în anul 2016, în Guvernul Cioloș, cât și în 2020, în Guvernul Câțu, faptele întrunesc elementele constitutive ale următoarelor fapte prevăzute de legea penală:

1) Infracțiunea de abuz în serviciu sub forma de participație a instigării;

2) Infracțiunea de fals intelectual în înscrisuri oficiale sub forma de participație a instigării, faptă prevăzută și pedepsită de art. 47 Cod Penal rap. la art. 321 C. Pen.

3) Infracțiunea de uz de fals în forma de participație a autoratului, în formă continuată, faptă prevăzută și pedepsită de art. 323 C. Pen. coroborat cu art. 35 C. Pen”.

4) Infracțiunii de fals în declarații în formă continuată, faptă prevăzută și pedepsită de art. 326 C. Pen. corob. cu art. 35 C.

”Sub aspectul laturii subiective, rezoluțiunea infracțională s-a conturat și concretizat în perioada premergătoare învestirii în funcția de ministru al sănătății în Guvernul Dacian Cioloș din data de 20.05.2016”, scrie Chitic, subliniind că, având în vedere momentul emiterii „atestatului” - anterior cu doar 4 luni datei învestirii și dobândirii unei demnități publice de prim rang – ”există elemente care constituie indicii temeinice ce fundamentează suspiciunea rezonabilă că numitul Voiculescu a determinat-o, cu intenție, pe numita Lețcai Gabriela Marilena, să procedeze la contrafacerea înscrisului constând în certificatul de echivalare a studiilor, studii dovedit a nu fi fost urmate și finalizate din însuși conținutul „Notificării - Bescheid” emise de Universitatea din Viena ce nu atestă finalizarea unor studii nivel licență ori masterat de către făptuitorul Voiculescu”.

Chitic arată că aceste informații au fost confirmate și de Prof. Univ. Dr. Gerhard Speckbacher, cadru didactic al Vienna University of Economics and Business, conform căruia „Meisterklasse Osteuropa” este ”un program separat de 1 an pentru studenți talentați din Europa de Est, care nu este oficial diplomă, dar toți studenții care finalizează cu succes acest program (precum domnul Voiculescu) primesc un certificat”.

Întreaga acțiune  - vastă, argumentată și documentată o puteți citi în atașamentul de mai jos. Tot acolo puteți găsi mai mute link-uri către articole de presă care au dezvăluit situația ministrului Sănătății.

Denunț Vlad Voiculescu by DO on Scribd

1532
Tagurile:
Dan Chitic, Vlad Voiculescu
Tematic
Dan Chitic s-a întâlnit cu ambasadorul Venezuelei în apărarea suveranității
Dan Chitic a declanșat un demers fulminant: ”Legea SUVERANITĂȚII” – vor fi reacții dure!
Oana Lovin, pedepsită după ce a criticat Guvernul! Dan Chitic reacție incendiară!
Parlamentul României

Video: Incident mortal în fața Parlamentului Polițist decedat!

187
(reînnoit 20:28 25.02.2021)
Un accident foarte grav a fost provocat în fața Parlamentului – un teribilism stupida avut consecințe fatale.

BUCUREȘTI, 25 feb – Sputnik. Cea mai frumoasă zi a anului 2021 a adus un incident deosebit de grav – un accident chiar în fața clădirii Parlamentului!

Accidentul a fost provocat de un motociclist de numai 30 de ani, care a făcut un gest teribilist – și fatal – rulând pe o roată și intrând în coliziune cu un autovehicul.

Conform unor martori, citați de „Știri pe surse”, motociclistul ”s-a ridicat pe o roată și a circulat așa timp de câteva secunde”. Teribilistul a ajuns la limită la semaforul aflat pe culoarea roșie, a încercat să frâneze, dar a intrat într-o mașină care circula regulamentar.

Din păcate motociclistul teribilist a intrat imediat în stop cardiorespirator și, conform ultimelor informații,  nu a mai putut fi salvat.

De asemenea, martorii spun că în mașina care a fost lovită de motocicletă se afla și un copil, care a fost rănit.

Update

Bomba vine abia la final – teribilistul era… polițist la Rutieră! Agentul era aflat în afara serviciului și folosea motocicleta proprietate personală pe o roată, a făcut ”manevre nepermise pe un drum public” și, neputând să se mai oprească, a intrat violent în mașina care venea pe sens opus.

S-a constat că polițistul NU consumase alcool, a fost doar un gest de teribilism fatal al unui motociclist pasionat. O pasiune fatală, din păcate…

187
Tagurile:
Parlament

Загрузка...
Sputnik V

În Muntenegru a ajuns prima partidă Sputnik V din Rusia

33
În Muntenegru a ajuns prima partidă a vaccinului rusesc Sputnik V. Mai devreme, republica obținuse preparatul rusesc din Serbia.

BUCUREȘTI, 25 feb – Sputnik. Prima partidă a vaccinului rusesc Sputnik V a ajuns joi din Rusia în Muntenegru, anunță guvernul țării.

Вакцина против новой коронавирусной инфекции впервые в мире зарегистрирована в России 11 августа
РФПИ и Центр имени Гамалеи

Din Rusia, în Muntenegru a sosit o partidă de cinci mii de doze ale vaccinului Sputnik V, a anunțat cabinetul de miniștri într-o postare pe Twitter, specificând că e prima partidă primită în urma unei înțelegeri cu partea rusă. Pe 23 februarie, ministrul Sănătății al Muntenegrului, Jelena Borovinić Bojović, și-a administrat primul component al vaccinului de producție rusească, oferit de către autoritățile din Serbia. Joi, ministrul Sănătății a întâmpinat aeroport preparatul de imunizare din Rusia.

În mesajul guvernului Muntenegrului se menționează că în următoarele zile din Beijing în Podgorica vor pleca 30 mii de doze ale vaccinului chinez Sinopharm.

Pe 20 februarie, în Muntenegru a demarat campania de vaccinare cu preparatul Sputnik V, obținut din Serbia, după ce premierul Serbiei, Ana Brnabić, a transmis personal autorităților muntenegrene 2 mii de doze ale preparatului de producție rusească.

Reprezentanții Ministerului Sănătății din Muntenegru au declarat agenției RIA Novosti că poartă negocieri cu reprezentanții guvernului rus și Centrul Gamaleia cu privire la livrările Sputnik V din Rusia. Mai devreme, autoritatea de reglementare a medicamentelor a aprobat importul vaccinului rusesc.

33
Tagurile:
vaccin, Sputnik V
Тема:
Vaccinul Sputnik V
Tematic
Ce cantitate a vaccinului „Sputnik V” vor produce în comun Rusia și Iran
În San Marino a ajuns prima partidă a vaccinului Sputnik V
O altă țară din America de Sud aprobă vaccinul rusesc Sputnik V
O partidă a vaccinului Sputnik V a ajuns în Ungaria
Vaccinul ”Sputnik V”, și mai accesibil: Cât costă acum

Загрузка...
В России сегодня презентовали международный проект Бессмертная память

“Memoria nemuritoare”: În Rusia a fost prezentat un nou proiect

48
(reînnoit 19:50 25.02.2021)
În centrul de presă al grupului media „Rossiya Segodnya” de la Moscova s-a desfășurat o masă rotundă în format de videoconferință, dedicată prezentării unui nou proiect.

CHIȘINĂU, 25 feb – Sputnik. Conferința video “Genocidul nazist: noi documente și materiale” a reunit participanți din Rusia, Letonia, Kazahstan și Tadjikistan, raportori ai Adunării popoarelor din Eurasia și experți ai proiectului multimedia al agenției RIA Novosti “Nürnberg. Începutul păcii”.

Subiectul central al discuțiilor a constituit prezentarea proiectului internațional al adunării – “Memoria nemuritoare”, sarcina căreia este identificarea și digitalizarea unei cantități mari de date din arhivele străine, care arată proporțiile crimelor naziștilor împotriva cetățenilor sovietici. De asemenea, proiectul va include și materialele făcute publice după încheierea Tribunalului de la Nürnberg, primul din istorie care a recunoscut agresiunea drept cea mai gravă crimă și a prezentat opiniei publice crimele naziștilor împotriva păcii și umanității, transmite RIA Novosti.

Andrei Beliyaninov, secretarul general al Adunării popoarelor Eurasiei: “Societatea civilă din Rusia și restul lumii se alătură tot mai activ păstrării memoriei istorice. Activitatea Comitetului organizatoric internațional a proiectului “Memoria nemuritoare” de păstrare a patrimoniului istoric al Marelui Război pentru Apărarea Patriei și al Celui De-Al Doilea Război Mondial răspunde în același timp intereselor Rusiei și tuturor statelor – învingătoare și aliate. Existența unei cereri pentru o astfel de structură civică devine tot mai evidentă, dacă luăm în considerație campania propagandistică antirusă fără precedent, declanșată în ultimii ani. În toată lumea devine tot mai dificilă să organizăm și să desfășurăm evenimente legate de comemorarea chiar și a unor evenimente care sunt lipsite de orice ambiguitate în conținutul lor ideologic, cum ar fi înfrângerea fascismului de către Uniunea Sovietică și țările din coaliția antihitleristă. O sarcină importantă a comitetului internațional organizator al proiectului “Memoria nemuritoare” este crearea unei bănci digitale comune a documentelor cu privire la crimele naziste, precum și crearea unor dosare ale naziștilor și complicilor lor, care au comis crime împotriva păcii și umanității. Această sarcină științifică și organizatorică onorabilă cade pe umerii generației actuale. Îndeplinirea ei va contribui la restabilirea dreptății istorice și va deveni o barieră sigură în fața celor care încearcă să rescrie istoria, să reabiliteze nazismul și să ponegrească marea victorie a poporului sovietic și a tuturor țărilor și popoarelor, a învingătorilor nazismului”.

De asemenea, în cadrul mesei rotunde au fost prezentat și proiectul transmedia istoric al RIA Novosti – “Nürnberg. Începutul păcii”, lansat în anul aniversării a 75-a de la principalul proces de judecată al secolului XX. În cadrul acestui proiect, pe portalul nuremberg.media și în rețele de socializare sunt publicate materiale dedicate Tribunalului de la Nürnberg, în limba rusă, germană, franceză și engleză.

Proiectul oferă cititorilor mărturii de arhivă și muzeistice unice, fotografii, desene, cronici video, care oferă un prilej de a simți acest proiect zi de zi. La baza proiectului se află mărturiile de la persoana întâi, obținute de autori din arhivele rusești și străine. Acestea vor fi suplimentate e expoziții, podcasturi, discuții publice, spectacole. O parte indispensabilă a proiectului va deveni și o reconstrucție VR unică a istoriilor principalilor inculpați ai tribunalului.

“Problema documentelor care dezvăluie crimele nazismului este una centrală în cadrul proiectului. Petrecem mult timp în arhive, lucrăm cu materialele publicate – foto, video, sunet, manuscrise dactilografiate. În centrul materialelor noastre se află întotdeauna un document. Sunt niște mărturii atât de puternice, încât uneori chiar și cei mai căliți colegi simt niște dificultăți emoționale în timp ce lucrează cu tema dată. Iată de ce acordăm o mare atenție acestei activități importante de căutare și digitalizare a documentelor, legate de crimele împotriva populației civile a URSS, - abia urmează să studiem acest strat al memoriei istorice”, a menționat coordonatorul proiectului, jurnalistul și scriitorul Natalia Osipova.

Participanții la masa rotunda au convenit asupra publicării unei selecții de material a proiectului “Memoria nemuritoare” despre crimele naziștilor împotriva cetățenilor sovietici pe portalul nuremberg.media.

Adunarea popoarelor Eurasiai este o organizație neguvernamentală internațională, ai cărui scop este formarea unui model civic integrationist în numele consolidării păcii și armoniei prin dezvoltarea cooperării multilaterale și a diplomației civice (populare) în spațiul eurasiatic. În prezent, aceasta cuprinde reprezentanți ai peste 43 de state. Adunarea a încheiat 107 de acorduri de parteneriat în domeniul culturii, antreprenoriatului, dezvoltării relațiilor integraționiste între popoarelor Eurasiei și a diplomației populare.

Proiectul “Nürnberg. Începutul păcii” se desfășoară cu sprijinul partenerilor generali media: posturile de televiziune Rossiya 24 și Moskva 24, portalul de știri Vesti.ru, postul de radio Vesti FM, site-ul Komsomolskaia Pravda. Parteneri media a proiectului sunt postul de radio Mayak, postul de radio Radio Rossiya, cinematograful online tvzavr, Muzeul de Stat de Istorie, Muzeul Evreiesc și centrul de toleranță.

48
Tagurile:
Rossiya Segodnya

Загрузка...