BUCUREȘTI, 18 feb – Sputnik. Un proces pe bani mulți este anunțat de Victor Ciutacu, jurnalistul anunțând că șeful ISU a fat RTV în judecată, cerând o sumă importantă de bani.
”Obraznicul de Raed Arafat ne-a dat în judecată”, scrie dur Ciutacu, arătând că șeful ISU vrea 500.000 lei. ”E dreptul lui”, comentează jurnalistul.
Care este motivul? Ciutacu explică în stilul său: ”Cică i-am lezat imaginea, onoarea, demnitatea și viața privată”.
”Și noi avem drepturi. Printre care cel la apărare. De care îl asigur că vom uza din plin”, scrie Ciutacu, atrăgând atenția că ”în instanță nu contează mereu cine e mai satrap”.
Apoi, Victor Ciutacu aruncă o salvă de rachete către Arafat, care țintesc și către… Radu Tudor! ”Dacă (Arafat) simte nevoia și-l lasă avocații care citează din wikipedia, ne putem și confrunta în instanță”.
”Că la televizor nu e în stare. Sau, ca să fiu exact, omul nu (mai) apare pe micile ecrane care nu sunt partenere media cu el, cu fundația lui sau cu sistemul infect care-l protejează”, scrie Ciutacu.
Referirea este evidentă la Radu Tudor, realizatorul TV și propagandistul NATO fiind membru în Board-ul Fundației SMURD. Și de asemenea, realizatorul emisiunii unde Arafat apare cel mai des, pentru discuții lungi.
Jurnalistul încheie sec: ”Ne vedem în instanță, Comandante!”.
***
Nu este prima dată când Raed Arafat anunță că dă în judecată RTV. În aprilie 2013, secretarul de stat dr. Raed Arafat amenința că va actiona în justiție RTV pentru afirmațiile legate de… ”mobilierul și parchetul masiv de lux din biroul său”.
”Datele prezentate și dezbătute sunt eronate, aducând un grav prejudiciu numelui meu și imaginii mele”, arăta atunci Raed Arafat.
După tragedia de la Matei Balș, Ciutacu i-a cerut demisia lui Arafat: „Continuăm să ardem ca şobolanii în spitale şi să ţipe domnul Arafat la noi. Domnul Arafat, dacă nu-l ţin nervii, să se ducă la Obregia să ia o pauză şi după să-şi dea demisia”.
BUCUREȘTI, 9 mart – Sputnike. Vaccinul anti COVID: prieten sau dușman? Iată o întrebare oarecum nefirească în actualul context pandemic, însă specialiștii trag un puternic semnal de alarmă asupra faptului că teama de vaccinul anti COVID se manifestă în special în rândul persoanelor tinere.
Psihologul Mirela Zivari spune că pacientul tânăr, în mod surprinzător, refuză sau pune foarte multe întrebări față de pacientul în vârstă care e obișnuit cu ceea ce înseamnă spitalizare.
Până acum, în România au fost imunizate un milion de persoane și au fost infectate peste 800.000.
Gândul revenirii la o viață normală nu îi convinge pe toți că vaccinarea este calea pentru a ne relua libertatea. Sunt încă multe întrebări și frici despre acest vaccin la care specialiștii trebuie să răspundă zilnic, scrie digi24.ro.
În opinia Mirelei Zivari, frica de vaccin poate fi împărțită în frică de ac și frică de această substanță, vaccin COVID. Persoanele tinere au manifestat o frică mult mai mare de tot ceea ce a însemnat vaccinare, efecte secundare, informații legate de felul în care a fost făcut vaccinul, transportat vaccinul pentru că au fost foarte mulți care ne-au întrebat dacă noi avem acele frigidere speciale.
BUCUREȘTI, 9 mart – Sputnik. Ministerul Educației intenționează să acceseze, prin Programul Național de Redresare și Reziliență, fonduri pentru digitalizarea sistemului de educație, inclusiv pentru achiziționarea de platforme securizate pentru evaluarea online.
Informația a fost dezvăluită de ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu. Demnitarul a avertizat că dacă se va continua acest proces de predare și examinare online fără ca profesorii să fie pregătiți, fără acces generalizat la internet și echipamente, fără platforme securizate de evaluare, se va încuraja frauda de la vârste mici.
”Or lucrul ăsta nu-l doreşte nimeni, tocmai de asta învăţământul online a fost o modalitate de compromis aplicată într-un moment în care am avut nevoie de el ca să nu blocăm sistemul de educaţie, dar trebuie să înţelegem că nu am fost pregătiţi, nici noi, nici sistemele de educaţie din alte state”, a declarat ministrul Educaţiei, potrivit news.ro.
Potrivit demnitarului, există platforme care asigură securitatea examinării și care sunt folosite de ani buni în alte țări.
De asemenea, Sorin Cîmpeanu a declarat că o sumă importantă din Programul Național de Redresare și Reziliență este destinată digitalizării educației, iar în acest capitol se ia în calcul şi achiziţia de platforme securizate pentru examinarea online.