Cum sa conduci în siguranță pe timp de iarna - Video

47
(reînnoit 12:02 17.02.2021)
Șofatul pe timp de iarna poate deveni o provocare chiar si pentru cei mai experimentați șoferi. Agenția pentru Eficiență Energetică vine cu recomandări privind condusul mașinii iarna, pentru a reduce consumul de combustibil și pentru mai multă siguranță în trafic.

Pentru a evita situațiile neplăcute în trafic și pentru un consum econom de combustibil trebuie să atragem atenția la starea automobilului înainte de a porni la drum și să nu uităm de unele accesorii importante, mai ales, pe timp de iarnă.

Este important să ne asigurăm din timp cu anvelope de iarnă adecvate. O cauză a consumului înalt de combustibil iarna este încălzirea scaunelor, ventilația cu aer cald și dezghețarea geamurilor.

Acest lucru necesită mai multă energie. Un alt lucru important este să folosim tipul de combustibil recomandat mașinii noastre.

Alte reguli de care trebuie să ții cont atunci când conduci pe timp de iarnă

Totodată, specialiștii atenționează că, în cazul în care condusul pe zăpadă nu poate fi evitat, șoferii trebuie să țină cont de un șir de reguli care, daca sunt respectate, pot garanta siguranța șoferului și a pasagerilor:

1. Viteza – pe carosabil acoperit de zăpadă, viteza trebuie redusa până la limita la care mașina poate fi controlată ușor, fără ca aceasta să derapeze la schimbările de direcție.

2. Distanta – distanța minimă între automobile trebuie să fie mai mare atunci când șofați în condiții de iarnă sau pe suprafețe lunecoase, deoarece aderența cauciucurilor scade invers proporțional cu durata de frânare.

3. Prudența – șoferii trebuie să dea dovadă de atenție sporită modului în care se comportă automobilul, dar și celorlalți participanți la trafic. La orice semn ca un participant la trafic pierde controlul mașinii trebuie să reduceți din viteză sau chiar să opriți automobilul. Frânarea și accelerarea nu trebuie sa fie bruscă ci progresivă.

4. Redresarea mașinii – în cazul în care, din greșeală sau necesitate, se frânează prea brusc și se blochează roțile, se va lua piciorul de pe frână și se va folosi frâna de motor pentru a recupera tracțiunea. În mod special, la urcarea unei pante se recomanda folosirea unei trepte de viteza superioare fata de cea cu care s-ar circulă în mod obișnuit în alte condiții. În funcție de tracțiunea autovehiculului, pe fata sau pe spate, mașina poate fi redresata accelerând, atunci când aceasta are tracțiune pe față și derapează roțile din spate sau decelerând, atunci când mașina are tracțiune pe spate și derapează roțile din spate.

Pentru a se evita derapajul în curbă, se recomanda evitarea virajelor bruște și reducerea vitezei până la o limita la care șoferul se simte încrezător, înainte de a intra în viraj.

5. Aprovizionarea – nu în ultimul rând, întroienirea este un pericol care trebuie luat întotdeauna în calcul atunci când pornim la drum pe timp de iarnă. Din acest motiv mașina trebuie sa aibă făcut plinul, iar îin portbagaj trebuie sa existe:

  • o trusa de prim ajutor.
  • paturi pentru toti pasagerii.
  • apa (2 litri pentru fiecare pasager).
  • hrana uscata.
  • haine groase.
  • lopata.
  • cel putin doua telefoane mobile incarcate.
47
Tagurile:
Iarna, mașină
Tematic
Atenție, șoferi: amenzi uriașe de la 1 ianuarie 2021
Atenție, șoferi! Riscați să rămâneți fără mașini!
Poliția Română, avertizare de ultimă oră pentru șoferi
Alexandru Rafila

Rafila: “Scenariul cel mai prost ce ar putea se întâmple”

6
Reprezentantul României la OMS a vorbit atât despre creșterea numărului de cazuri noi de infectare cu noul coronavirus, precum și despre cel de-al treilea val al pandemiei. Semnal de alarmă.

BUCUREȘTI, 26 feb – Sputnik. Medicul Alexandru Rafila atrage atenția, legat de creșterea numărului de cazuri de îmbolnăviri cu noul coronavirus, asupra faptului că întotdeauna trebuie urmărită tendința pe termen lung.

Un interval de două săptămâni reprezintă, în opinia reprezentantului României la OMS, o perioadă rezonabilă ca să se poată discuta despre o creștere susținută a numărului de îmbolnăviri.

”Sunt suficiente elemente încât să credem că în perioada următoare va crește numărul de cazuri, dar, de aici și până la a discuta, în acest moment, despre valul al treilea, este distanță destul de lungă”, a subliniat Rafila, potrivit antena3.ro

Acesta a subliniat că importantă este amplitudinea creșterii, deoarece sistemul de sănătate publică a fost pus la încercare atunci când în România erau în jur de 10.000 de pacienți, iar secțiile de Anestezie Terapie Intensivă se blocaseră.

Capacitatea efectivă de tratament a pacienților era de 1300 de locuri, iar numărul de decese a fost mai mare de 200 în mai multe zile.

Rafila și-a exprimat speranța că nu vom ajunge într-un mediu asemănător.

”Este scenariul cel mai prost care ar putea să se întâmple și lucrul ăsta depinde foarte mult de viteza și profesionalismul cu care se mișcă autoritățile, pe de-o parte și modul în care reușesc să transmită cetățenilor necesitatea continuării măsurilor de protecție individuale și colective”, a declarat reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății.
6
Tagurile:
Alexandru Rafila
Тема:
Coronavirus în România, Moldova și în lume
Tematic
Rafila dă cărțile pe față: cât vom mai purta mască
Vaccinare anti-covid: Rafila, vești neplăcute pentru români
Rafila anunță… două tipuri de ”paşapoarte” pentru vaccinați

Загрузка...
Profesor

Hotărâre: Suspendarea cursurilor față în față a fost ilegală

182
Hotărârile Comitetului Național pentru Situații de Urgență, precum și ordinele miniștrilor Educației și Sănătății prin care au fost suspendate cursurile în format fizic în toate unitățile de învățământ au fost anulate de Curtea de Apel București.

BUCUREȘTI, 26 feb – Sputnik. Lovitură dură în sistemul de învățământ, după ce Curtea de Apel București a anulat hotărârile Comitetului Național pentru Situații de Urgență, precum și ordinele miniștrilor Educației și Sănătății prin care au fost suspendate cursurile în format fizic, clasic, în toate unitățile de învățământ.

Ieri, 25 februarie 2021, Curtea de Apel București a respins mai multe excepții invocate în dosarul în care Asociația Școlilor Particulare, dar și nouă persoane au solicitat anularea Hotărârii CNSU din data de 8 noiembrie 2020 privind aprobarea suspendării activităţilor care impun prezenţa fizică a preşcolarilor şi elevilor în unităţile de învăţământ şi continuarea activităţilor didactice în sistem on-line, informează ziarulprofit.ro.

De la comunicare, în termen de 5 zile lucrătoare, hotărârea poate fi atacată cu recurs, în privința soluției date cererii de suspendare. Ea poate fi atacată cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare în privința soluției date acțiunii în anulare.

În luna noiembrie a anului trecut, judecătorii au decis că Hotărârea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Iași, prin care cursurile școlare față în față au fost suspendate în municipiul Iași, este nelegală.

De asemenea, judecătorii au admis anularea parțială a hotărârii nr. 76 din 4 noiembrie 2020, tot în urma unui demers iniţiat de Asociaţia Şcolilor Particulare.

182
Tagurile:
școli, Cursuri

Загрузка...