Dan Chitic

Dan Chitic, declarații fulminante - despre curaj și lașitate, suveranitate și perversiune

5624
(reînnoit 10:50 15.02.2021)
Dacă i-aș urî, aș fi la fel ca ei! De fapt, dacă m-aș schimba după felul lor, ei m-ar învinge! Și, la un moment dat, bătălia mea ar deveni o ipocrizie, o minciună! Așa cum, din păcate, văd că se petrece cu mulți care, aparent, au îmbrăcat ”cămașa” anti-sistem.

BUCUREȘTI, 14 feb – Sputnik. Puțini dintre cei care au atras atenția opiniei publice au făcut asta fără ”bombe” - fără anunțuri exagerate, dezvăluiri ”nucleare” și mai ales fără ”fonfleuri”, declarații fără acoperire.

Dan Chitic este unul dintre aceștia. De ce? Avocat în Baroul București, inițiator al unor mișcări politice naționale, activist pentru democrație, om de cultură și fiu al unui mare om de artă și teatru, sportiv și explorator pasionat, Dan Chitic NU a fost interesat să ocupe funcții prin politică și influență de imagine, nici să se îmbogățească - ci reușește să se mențină în paradigma unui adevărat erou al zilelor noastre.

Eroul care nu vrea răsplată, ci deșteptarea și implicarea românilor. Eroul care nu cere lauri aici, pe pământ, ci vrea să își facă datoria față de… un plan superior, în care crede cu toată ființa. Da, poate Dan Chitic nu este un erou – ci un creștin al primelor secole, dăruindu-se pentru credință și salvarea semenilor.

Și nu, nu exagerez de loc. Cea mai bună dovadă – omul acesta nu renunță la luptă și nici nu se mânjește prin combinații. Și, în timp, se bucură de respectul românilor – chiar dacă, de multe ori, Dan Chitic este… o conștiință deranjantă. Deranjantă pentru cei care ar trebui să se bată pentru drepturile lor și nu o fac, să iasă în stradă, dar preferă să se ascundă…

-Dan, te zbați pentru drepturile românilor asupra resurselor naționale, ieși în stradă împotriva manipulărilor din pandemie, pentru respectarea drepturilor constituționale, te lupți cu abuzurile din Justiție, ba chiar sufli și în „biserica” stăpânilor coloniei… Ce sentiment ai când vezi cât de puțini români vin concret alături de tine, în această bătălie – pe care o duci pentru ei, de fapt?

-Sincer, mi-am pus în câteva situații problema asta – și, mărturisesc, am fost uneori atât de dezamăgit încât m-am gândit să renunț. Dar este ceva mult mai puternic decât mine – este credința în Dumnezeu și în România. Nu spun vorbe goale… De fapt, eu nu sunt un om fără păcate, fără răutăți. Dacă ar fi după firea mea, mi-aș face și eu dreptate cu pumnii, m-aș zbate numai pentru mine – dar odată ce am mărturisit credința, aceasta mă conduce în tot ceea ce fac și gândesc. De aceea nu urăsc, ci lupt, nu pentru mine, ci pentru semenii mei, pentru că asta e ceea ce îmi impune credința – să-i trezesc și să-i apăr pe semenii mei – și țara, care este un dar inestimabil de la Dumnezeu.

-Nu-i urăști nici pe cei care trădează țara?

-Nu, nu-i urăsc, îi demasc și îi combat. Dacă i-aș urî, aș fi la fel ca ei! De fapt, dacă m-aș schimba după felul lor, ei m-ar învinge! Și, la un moment dat, bătălia mea ar deveni o ipocrizie, o minciună! Așa cum, din păcate, văd că se petrece cu mulți care, aparent, au îmbrăcat ”cămașa” anti-sistem.

Ură și lașitate – sau despre Băsescu și Iohannis

-Am dreptate să cred că românii au devenit un popor care urăște?

-Din păcate, da… și nu! Nu, pentru că nu e doar urăm ci un amestec de ură, imitație, slugărnicie, batjocură, teamă, lașitate și imbecilitate. Sigur, nu generalizez, dar acesta este virusul inoculat în români. Băsescu a inoculat ura, presa și partidele ultimilor ani au inoculat imitația și slugărnicia, instituțiile de forță au inoculat teama și dorința de a face rău aproapelui – iar virusul ”progresist” a adus batjocura, perversiunea și imbecilizarea.

- Dar lașitatea?...

-Lașitatea a venit la pachet cu bucuria de a vedea răul altuia – uite, cazul așa zisei justiții, cu pușcărie peste pușcărie - toți care se bucurau în gura mare și strigau prostește ”penalii”, de fapt sunt niște lași care doresc ”justiție”… dar cât mai departe de ei! Uită-te cum apar dezvăluiri despre faptele „anticorupților” – multe sunt deloc mai prejos decât ale celor pe care ei îi condamnă! Contracte cu statul, trafic de influență, angajări politice, pe pile… De fapt, uită-te chiar la Iohannis! Diferența între Iohannis și Băsescu este cea dintre un pervers, cinic, ipocrit, laș - și un ticălos sângeros, gata să calce în picioare… dar direct și personal, nu prin intermediari!

-Care este mai periculos?

-Iohannis e o altă formă de… Băsescu! Mai primitivă, mai slab dotată intelectual, dar mai arogantă. Și, trebuie subliniat, Iohannis nu ar fi avut acest nefericit succes politic, dacă românii nu ar fi fost „pregătiți” de Băsescu și epoca lui! Uite cum acele personaje create de sistemul Băsescu îl lovesc acum chiar pe el! De fapt, nu pe el, ci din păcate îi lovesc familia. Asta înseamnă un sistem pervers – te ucide prin chinuri!

-I-ai apăra familia lui Băsescu, dacă ți-ar cere-o?

-Dacă mi-ar cere fiica lui, fără îndoială da! Dacă mi-ar cere el, pentru fiica lui?... Aș face-o, pentru că nu l-aș privi ca pe ticălosul creator al sistemului ticălos, ci ca pe un tată care ține la familia lui. Dar, te întreb eu acum, Dragoș – ești convins că Băsescu își va apăra familia? Se va sacrifica la nevoie pentru familia lui?

- Hm, Băsescu de acum zece ani probabil că nu – Băsescu de acum, cred că da… Anii, ”partenerii” și propriile eșecuri l-au mai schimbat, cred…

- Dragoș, mărturisesc că mi-e greu să-l iert pe Băsescu, dar NU pentru ce mi-a făcut mie, ci pentru ce le-a făcut românilor, pentru urmele adânci și nefaste lăsate în conștiința, în gândirea oamenilor simpli, pentru ura și dușmănia sădite în mintea lor, pentru dezbinarea românilor – dar și pentru punerea țării în mâinile străinilor. Să nu uităm - Băsescu a fost primul ”guvernator” al coloniei – Iohannis i–a continuat ”opera”.  Deci, mi-e greu să mă văd apărându-l pe Băsescu, așa că…  să-l apere și mai ales să-l ierte Dumnezeu!

”Plandemonia” și îngrădirea liberei exprimări

Dan Chitic este unul dintre cei care au vorbit de ”plandemonie” într-un context cu totul special: pierderea suveranității. De fapt, suveranitatea este cuvântul cheie al demersurile civic-politice ale lui Dan Chitic.

Dragoș Dumitriu: Din nou apelez la sinceritatea ta – demersurile tale în legătură cu suveranitatea, au ecou, sunt reacții pe măsura speranțelor tale? A eforturilor tale?...

Dan Chitic: Sincer… trebuie să recunosc că, uneori, nu mai înțeleg nimic! Mă adresez românilor în apariții media, la manifestații stradale și prin postări. Ei bine, postările mele produc efecte pe care nu le mai înțeleg. Unele dintre ele, uneori simple afirmații sau constatări, alteori lamentații de pe marginea depresiei care mă încearcă uneori în acest sfârșit de lume, strâng mii de aprecieri și distribuiri. În schimb, alte postări, în care (încerc să) vin cu soluții, cu propuneri concrete ca răspuns al problemelor ivite din postările amintite mai sus... de-abia dacă au parte de câteva sute de aprecieri - și asta în câteva zile! Deci, exact ce vorbeam mai devreme – există un duh al negației și al dezbinării care ne macină atât pe noi cât și societatea in care trăim. De multe ori îmi vine să postez atât: ”Ce e în neregulă cu mine? Ce e în neregulă cu noi?!”.

Dragoș Dumitriu: Fiind vorba de postări, poate că lumea se teme de postările cu ”soluții” – care sparg tiparele „corectitudinii politice”.

Dan Chitic: Oh, da, cel mai bun exemplu l-am avut recent – în decurs de câteva ore am avut conturile suspendate eu, Iulian Capsali, Aurelian Popa și Oana Lovin, după ce am criticat guvernul Cîțu și măsurile luate în pandemie. Ce spune asta? Comunitatea nu e doar “corect politică” ci și în perfect acord cu Sistemul și cu descendenții securiștilor. Orice opinie critică  legată de aceștia nu încape în granițele comunității lor.

Dragoș Dumitriu: Ce ai scris atunci de ai înfuriat așa tare comunitatea?

Dan Chitic: Eu am scris ceva de genul -  că după uciderea prin pasivitate a zeci de români bolnavi și “asistați sociali” aflați in spitalele Guvernului,  acum Guvernul Cîțu ucide voit, prin acțiuni directe și concertate, ce a mai rămas din economia națională înstrăinând pe prețuri de nimic, în plină criză, ultimele active ale statului în domenii strategice de interes național.

Dragoș Dumitriu: Da, îmi aduc aminte, ba chiar făceai legătura cu aberația lui Cîțu - ”Nu luăm prizonieri!”. Câteodată mă întreb dacă omul acesta… în fine… mă întreb în ce stare o fi când lansează asemenea declarații?

Dan Chitic: Cîțu ucide tot ce atinge: asta e misiunea lui! Asta spuneam atunci și o repet: este ”Guvernul Morții”, care are ca unic scop anihilarea a tot ce este român și românesc, a ultimelor bogății ale românului: sănătate, educație, economie! Ori, pasivitatea noastră înseamnă complicitate la crimă!

Dragoș Dumitriu: Apropo de bătălia cu ”comunitatea”, știu că ai făcut un demers în justiție împotriva Facebook, după ce ți-a fost blocat contul…

Dan Chitic: Da, și îi îndemn pe toți să-mi urmeze exemplul și să cheme în judecată aceste ”rețele de socializare”, cerând despăgubiri morale consistente. E obligatoriu!

Dragoș Dumitriu: Crezi că sunt șanse de succes în instanță?

Dan Chitic: Nu știu ce vor decide instanțele de judecată, dar până când vom vedea, sunt aproape convins ca toți sclaveții se vor abține de la alte abuzuri și vor evita să ne mai cenzureze abuziv!

Conștiință și profesie – oamenii Dreptului dau tonul trezirii

Dragoș Dumitriu: Vreau să mai discutăm două subiecte – Vaccinarea și demersul tău pentru suveranitate. Cum spuneai mai devreme, se cam întâlnesc la un moment dat…

Dan Chitic: Eu, așa cum v-am spus, mă voi vaccina (eventual) doar după Decembrie 2023, atunci când vaccinul va ieși din testele clinice. Dar… până atunci sunt sigur că ”plandemonia” se va fi terminat deja... de un an! Dar până ne hotărâm ce facem cu vaccinul atrag atenție încă o dată că avem obligația sa ne apărăm drepturile și suveranitatea!

Dragoș Dumitriu: Știi, în toată nebunia și haosul de azi văd ceva care mă bucură – sunteți câțiva oameni ai Dreptului – nu vă numesc doar avocați – care v-ați decis să ieșiți la luptă, să apărați ideea de suveranitate, de drepturi cetățenești. E mare lucru ca niște avocați de succes, care ar putea să stea liniștiți pe câștigurile din profesia lor să riște atât atacurile unui public setat, cât și represalii ale Sistemului.

Dan Chitic: Cred că este ocazie unică să dovedim noblețea acestei profesii de avocat, iar faptul că distinșii mei colegi Gheorghe Piperea, Ingrid Mocanu, Cosmina Cerva, Aurelian Pavelescu, Diana Iovanovici Șoșoacă și alți avocați excelenți nu dau înapoi în a apăra adevărul și democrația, ei bine asta dovedește valoarea școlii românești de Drept - creatoare de conștiințe, nu doar de profesioniști! Și, să nu uit de exemplul de judecătoarelor – și aici îl felicit pe Aurelian Pavelescu, care evidenția recent cum femeile din Justiție au făcut, spune el, ”opoziție eroică” sistemului care dorește supunerea, deci desființarea Justiției - Dana Gîrbovan, Adriana Stoicescu, Gabriela Baltag, Evelina Oprina, Mădălina Afrasinie, Andreea Ciucă, Lia Savonea…

Legea Suveranității, demersul care poate salva România

Dragoș Dumitriu: Din ce spuneai anterior, Suveranitatea ar avea susținători de marcă!... Dar proiectul ”Legii Suveranității”?... Ultima ta idee și creație…

Dan Chitic: Legea Suveranității am propus-o eu, am preluat și propunerile venite – și sunt sigur că va fi sprijinită de elitele acestui neam. Dar, atenție - doar de adevăratele elite! Elite și ale spiritului și conștiinței!

Dragoș Dumitriu: Ceva ecouri la Legea Suveranității, din mediul academic?

Dan Chitic: Ei bine, da! La ceastă idee, la proiectul meu am primit un reacții favorabile de la mari profesori de drept, inclusiv de drept constituțional, de la specialiști care au lucrat chiar la actuala Constituție. Voi da numele lor, pentru că vor finaliza cea mai bună formă a proiectului, a ideii mele. Uite, fac o paranteză - am avut plăcerea unui ecou peste hotare – și am avut o discuție interesantă și fructuoasă cu Excelența sa Alfredo Alfonso Torrealba, ambasadorul Republicii Venezuela. Deci, se pare că despre  Legea Suveranității s-a auzit până peste mări și țări, până în cealaltă parte a lumii! Altfel spus, acum se știe în toată lumea că și noi vrem Suveranitate!

Dragoș Dumitriu: Când ai lansat Legea Suveranității spuneai că România a ajuns într-un moment crucial al istoriei sale în care este nevoie de implicarea activă și directă a cetățeanului pentru apărarea drepturilor și intereselor sale legitime…

Dan Chitic: …asta dacă vrem ca mâine să mai fim o țară, un popor. Da, m-am adresat cetățenilor, pentru că, în mod cert, nici Guvernul progresist și colonialist al României și nici Parlamentul în actuala sa compoziție nu vor face nimic pentru a ne apăra de valul globalizării și al ”noii normalități” – într-un cuvânt, NU ne vor apăra suveranitatea. Spuneam și atunci, spun și acum - cetățenii trebuie să întreprindă ceva ce reprezentanții lor din ultimii 30 de ani nu au făcut din nepricepere, teamă sau ticăloșie: apărarea suveranității și independenței României prin forțarea adoptării unor legi scrise exclusiv în interesul superior și suveran al cetățeanului român.

Dragoș Dumitriu: Deci, o inițiativă cetățenească, dar care, cum bine știi, va ajunge în Parlament după ce va aduna cele 100.000 de semnături.

Dan Chitic: Da – și chiar am tradus această formulă de inițiatică legislativă ”dreptul cetățeanului de a “forța” Parlamentul să adopte unele legi”. Această Lege pentru protejarea interesului superior și suveran al poporului și cetățeanului român este absolut obligatorie pentru supraviețuirea noastră ca națiune, ca țară! Dragoș, nu e de glumă, am trecut de primele bătăi ale ceasului al doisprezecelea!

Dragoș Dumitriu: Eu sunt sceptic că vei găsi susținere în Parlamentul actual – și stai că încă nu a început canonada presei progresiste!

Dan Chitic: Mergem înainte, e datoria noastră – și cea mai mare greșeală este să fim slabi, să ne pierdem credința. Eu doar mă rog Domnului să-mi dea puterea de a nu dezamăgi, de a nu spulbera speranța pe care mulți și-au pus-o în mine.

Dragoș Dumitriu: Despre varianta monarhiei?...

Dan Chitic: Era și este dreptul constituțional, suveran, al poporului de a alege forma de guvernământ. Indiferent de opțiunea mea, ca om care apără legalitatea răspund printr-o întrebare retorică: a fost întrebat vreodată poporul ce formă de guvernământ alege? Răspuns clar: NU! Deci, pro sau contra republică ori monarhie, trebuie să lăsăm suveranului, poporului, decizia.

Politica Biden, obsesia sexului nenatural, prigonirea religiilor

Dragoș Dumitriu: Dan, ar mai trebui să discutăm despre o temă – tot delicată, tot impusă din afară, mai ales că, odată cu schimbarea de la Washington, presiunile se vor accentua.  Și anume, impunerea politicii sexuale, anti tradiție, contrare moralei creștine și nu numai.

Dan Chitic: Da, Biden consideră homosexualitatea și transgenderismul ca element central al politicii externe a SUA. Și eu m-am întrebat ce interes real poate avea Administrația celei mai puternice țări a lumii pentru cum fac sex oamenii pe planetă? Care e scopul zbaterii ăsteia pentru încurajarea sexului nenatural? Care e motivul real al obsesiei, al nebuniei ăsteia? De ce sexualizarea ideologizată, impusă de la vârste din ce în ce mai fragede? Cred că prin sexualitatea precoce, prin sexualizarea copilăriei, copilului, omului de mâine, îi este inhibată setea de cunoaștere, îi este tăiată rădăcina sa din cer prin “descoperirea trupului” și autoerotism infantil… “dogma” corect politică impune înlocuirea miturilor, poveștilor și a lui Dumnezeu cu… o masturbarea. O masturbare instituționalizată, programatică și dogmatizată! Dar asta nu era suficient! Căci sexul natural, firesc, încă ține de o lege a firii, ba chiar de o normalitate devenită retrogradă, non-corect politică, care are deja prea multe legături cu lumea veche, conservatoare… toate negând “spiritul” și dogma “Noii Normalități”. E motivul pentru care chiar din copilărie omul de mâine e îndoctrinat că totul e pe dos, e “altfel” decât e, că trebuie să fi “altfel”… de unde noțiunea de fluiditate și încurajarea opțiunilor care până mai ieri erau considerate deviante.

Dragoș Dumitriu: În curând, nu vei mai putea face nici măcar asemenea comentarii…

Dan Chitic: Deja nu se mai permite, cel puțin la un anumit nivel. Odată cu ordinul executiv al președintelui Biden din 5 februarie 2021 orice atitudine contrarie te situează pe un curs de coliziune cu doctrina oficială a “partenerului strategic”, te pune direct pe lista celor care se află pe “axa răului”. Biden propune nu doar ca „toate departamentele și agențiile guvernamentale americane angajate în politica externă să se asigure că diplomația și asistența externă SUA promovează și protejează ”drepturile omului pentru lesbiene, gay, bisexuali, transgender, quuer și intersex pe glob” ci și să inițieze un “efort global de a combate ceea ce ei numesc grupuri „anti-gender” din întreaga lume.” Nu protejarea persoanelor cu alte opțiuni este scopul real al acestui Ordin Prezidențial - nu, scopul principal pare a fi instituirea unei “liste negre” cu persoanele care se opun sexualității dogmatizate și dogmatizării sexualității nenaturale. Adică, Ordinul președintelui SUA urmărește explicit eradicarea oricărei forme de conservatorism prin eliminarea din spațiul public a oricărei persoane care se va opune ”gayificării” forțate a umanității, adică, în mod direct, marginalizarea și demonizarea tuturor acelor persoane care se opun nefirescului generalizat.

Dragoș Dumitriu: Implicit – și o marginalizare, chiar prigoană a religiilor!

Dan Chitic: Da, în mod special, a tuturor exponenților religiilor și tradițiilor din lume, indiferent că aceștia sunt creștini, evrei, musulmani, hinduși, budiști sau orice fel de tradiție care nu admite “diversitatea” ca normalitate, care nu achiesează la “Noua Normalitate”. Aici ne întâlnim cu ”Plandemonia” – pentru că această prigoană a religiilor este continuarea “firească” în ticăloșia ei a întreruperii totală și simultană a tuturor serviciilor religioase la toate cultele și tradițiile din întreaga lume, fapt care a avut loc pentru prima oară în istoria umanității anul trecut cu ocazia plandemoniei. Acum e clar: “Homo religiosus” trebuie să fie eradicat dacă nu poate fi reeducat. Noua normalitate, antitradiția, are nevoie și se poate clădi doar de către “Homo sexualis” și mai ales de privilegiații Noii Normalități – cei cu alte orientări decât cele lăsate de Dumnezeu pentru continuitatea speciei.   

Scopul lor final…

Dragoș Dumitriu: Ei da, trebuie să te întreb și asta – ce se urmărește, care e scopul final al acestor demersuri?...

Dan Chitic: Scopul final nu poate fi decât cel declarat fără perdea de puternicii zilei: scăderea demografică și depopularea planetei. De ce? Suntem prea mulți. Prea mulți și deveniți inutili de când am intrat în epoca robotizării și mai ales a Inteligenței Artificiale. Suntem niște animale de povară prea scumpe pentru cât producem, așa cum deveniseră și caii pe la mijlocul revoluției industriale, când au început să transporte mai scump decât mașinile cu abur. Efectul? Au dispărut caii, i-au ucis în abatoare! Ori, pe noi nu ne pot trimite la abatoare. Războaiele sunt prea riscante dar… cine știe?... Singura soluție este să nu ne mai înmulțim! Și cum abstinența nu poate fi o soluție într-o lume a sexului dogmatizat, atunci singura soluție este încurajarea relațiilor sexuale nenaturale, în urma cărora care să NU poată rezulta o nouă ființă umană! Chiar nu e complicat…Totul e ca obstacolele să fie înlăturate sistemic și sistematic! Iar acele obstacole suntem noi, cei care refuzăm “Noua Normalitate”.

Dragoș Dumitriu: Dan, îți mulțumesc pentru această discuție interesantă, sper să nu fie mai multe repercusiuni decât poți suporta!

Dan Chitic: Dragoș, puterea mea este credința – și cu asta am spus tot! Nimic nu te poate îndoi, dacă tu alegi Calea, Adevărul și Viața!

5624
Tagurile:
Dan Chitic
Tematic
Oana Lovin, pedepsită după ce a criticat Guvernul! Dan Chitic reacție incendiară!
Dan Chitic a reușit: „E oficial - de azi, Iohannis e “PENAL””
Dan Chitic revine în luptă, acțiune radicală contra Facebook!
Ultima oră: Iohannis s-a temut de Dan Chitic și Oana Lovin!
Dan Chitic dezvăluie ”Marea Revoluție Globală din 2020”
Unitati de pompieri si politie se retrag dupa ce au raspuns unui apel de incendiu la sectia mobila ATI din cadrul Institutului de Pneumoftiziologie Marius Nasta, in Bucuresti

Bucureștiul e aproape de scenariul ROȘU - un medic avertizează

51
Medicul Adrian Marinescu vine cu vești rele și spune că este destul de clar că peste tot există o creștere a numărului de cazuri și că Bucureștiul se îndreaptă spre scenariul roșu. Când s-ar putea întâmpla.

BUCUREȘTI, 5 mart – Sputnik. Epidemiologii avertizează că, încă de săptămâna viitoare, Capitala ar putea intra în scenariul roșu.

Medicul Adrian Marinescu spune că este destul  de clar că peste tot există o creștere a numărului de cazuri și că sunt mai mulți factori care au determinat această situație.

Pe de o parte este vorba despre noile tulpini, dar și despre reluarea anumitor activități, nu doar de deschiderea școlilor, dar și activitatea restaurantelor și barurilor.

”Luându-le pe toate împreună, influențează aceste creșteri care nu sunt exponențiale, au fost pas cu pas în ultimele săptămâni. Era de așteptat că la un moment dat se pot schimba și scenariile”, susține medicul Adrian Marinescu, potrivit dcnews.ro.

Acesta a explicat că virusul, cu cât stă mai mult în circulație, cu atât el suferă mutații. Până la urmă, a adăugat Marinescu, ceea ce interesează este campania de vaccinare pe care ar face-o într-un timp scurt, împreună cu măsurile de prevenție. Cei doi factori ar trebui să reducă virusul din circulație cât se poate de mult.

În opinia lui Marinescu, dacă virusul rămâne în circulație apar și alte mutații, alte variante virale și, la un moment dat, aceste variante virale interferă și cu vaccinul.

”Nu avem încă suficiente date, dar lucrul acesta se poate întâmpla, motiv pentru care toate campaniile de vaccinare iau în calcul ca la un moment dat să fie un update pentru vaccin, peste un timp” a subliniat Adrian Marinescu.
51
Tagurile:
COVID-19, coronavirus, roșu, scenariu, București
Тема:
Coronavirus în România, Moldova și în lume

Загрузка...
Lumânare

Șocant: fost inspector școlar general, moarte fulgerătoare

334
(reînnoit 10:09 05.03.2021)
Ioana Mihaela Neacșu, fost inspector al Inspectoratului Școlar al Municipiului București, a murit brusc, după un stop cardio respirator și un atac vascular cerebral. Cum s-a întâmplat totul.

BUCUREȘTI, 5 mart – Sputnik. Învățământul este în doliu și în stare de șoc, după anunțul că Ioana Mihaela Neacșu, fost inspector școlar al municipiului București, a trecut în neființă.

Potrivit primelor informații, se pare că aceasta a făcut un stop cardio respirator și un atac vascular cerebral după o oră de sport la o sală de fitness.

Un apropiat al acesteia a precizat că Ioana Mihaela Neacșu era o femeie care se îngrijea, însă nu știa că ea practică și fitness-ul și că, probabil, avea ceva afecțiuni de care nu știa.

Anunțul despre moartea Ioanei Mihaela Neacșu a fost făcut de soțul său, care a transmis în cursul nopții trecute un mesaj colegilor acesteia.

Tragedia s-a petrecut ieri. Nimeni nu-și poate explica ce s-a întâmplat, fiindcă ea nu a acuzat niciodată boli.

Pe pagina sa de Facebook, Iulian Cristache, președintele Federației Naționale a Asociațiilor de Părinți – Învățământ Preuniversitar – a postat un mesaj emoționant.

”Uneori... viața pare prea crudă. Dumnezeu să te aibă-n pază! O femeie deosebită, un caracter puternic. Condoleanțe familiei! Nu prea am cuvinte, sincer!”, a scris Cristache, care și-a însoțit mesajul de o fotografie cu Ioana Mihaela Neacșu.

Ioana Mihaela Neacșu a fost inspector școlar al municipiului București din partea PSD, din 2018. Ea a fost schimbată din funcție și înlocuită în mandatul Monicăi Anisie.

334

Загрузка...
Antonov An-124

An-124 "Ruslan": de ce Rusia vrea reînvie producția gigantului avia

48
Avionul militar de transport greu și pentru distanțe mari An-124 "Ruslan", care de mai bine de 30 de ani rămâne a fi cel mai mare și mai avansat dintre omologii săi seriali din lume.

Avionul militar de transport greu și pentru distanțe mari An-124 "Ruslan", care de mai bine de 30 de ani rămâne a fi cel mai mare și mai avansat dintre omologii săi seriali din lume, poate obține un aspect modernizat și o a doua viață în Rusia.

În data de 2 martie, în timpul unei întâlniri la întreprinderea "Aviastar-SP" din Ulianovsk, ministrului Apărării, Serghei Șoigu, i s-a propus să reînvie producția aeronavei "An-124 Ruslan". Până în 2004, fabrica de avioane din Ulianovsk a produs 36 din 56 de avioane de acest tip, iar în 2020 aici au fost reparate șase avioane An-124. Nivelul tehnologic al întreprinderii face posibilă restabilirea producției seriale a avioanelor "Ruslan" în cel mai scurt timp posibil.

Propunerea producătorilor de avioane din Ulianovsk nu este una ușoară, deoarece mai devreme o astfel de inițiativă a venit mulți ani la rând din partea Ministerului Apărării al Federației Ruse. Dar ceva încurcă acestui proiect în mod constant. Astfel, decizia din 2006 de a relua producția serială a avioanelor "Ruslan" în Ulianovsk, în cooperare cu întreprinderile din Ucraina, a fost anulată, întrucât, timp de 8 ani, partea ucraineană așa și nu a instalat motoarele. Ministerul Industriei și al Comerțului al Federației Ruse a crezut că nu exista o nevoie urgentă de producție a avioanelor An-124, deoarece repararea flotei existente de aeronave "Ruslan" permitea exploatarea acestora până la sfârșitul anilor 2040 (durata de viață este 50000 de ore, 10000 de zboruri sau 45 de ani). Pe de altă parte, aceeași instituție acceptă producerea unei aeronave de transport super-grele rusești similară cu An-124 după 2020. Poate că anume acum se deschid noi perspective pentru avioanele "Ruslan" și pentru aviația militară de transport rusească.

Evenimentele alarmante din ultimii ani din Siria, Nagorno-Karabah și din alte puncte fierbinți ale planetei au demonstrat importanța componentei grele a aviației milatre de transport pentru transferul operav de trupe, arme și mijloace materiale. Permiteți-mi să vă reamintesc că avionul militar de transport de bază "Ruslan" este capabil să transporte 120 tone la o distanță de 4800 km, cu o viteză de 850 km/h (cu o sarcină de 80 de tone, raza maximă de acțiune crește la 7500 km). Omologul american Lockheed C-5 Galaxy este semnificativ inferior în ceea ce privește capacitatea de încărcare. Cu toate acestea, în cadrul Ministerului Apărării al Federației Ruse operează doar aproximativ zece An-124. Noile provocări și amenințări necesită o creștere cantitativă și calitativă a aviației militare de transport.

Pentru prima dată în istorie

Situația politico-militară dificilă persistă în Siria. Situația poate necesita întăriri mobile, de aceea rețeaua de aerodromuri operative ale Forțelor Aerospațiale Ruse se extinde pe solul sirian. Potrivit publicației americane The Drive, lungimea pistei din Hmeimim a fost mărită până la 3,2 km, ceea ce face posibilă primirea avioanelor militare de transport grele și "încărcate" An-124 "Ruslan".

Anterior, aviația militară de transport (inclusiv aeronavele An-124) a transferat prompt din Rusia în Armenia 1960 de militari din contingentul de menținere a păcii din Nagorno-Karabah – cu arme și echipamente standard (90 de transportori blindați, 380 de unități de automobile și echipamente speciale). Astfel de operațiuni ale aviației militare de transport trebuie exercitate în avans, este nevoie de aeronave de rezervă, echipaje, rute și aerodromuri.

În regiunea Breansk, la jumătatea lunii ianuarie, pentru prima dată în istoria Rusiei, au avut loc zboruri comune de instruire ale echipajelor regimentelor de aviație Seșinski și Tver, cu participarea simultană a șase avioane strategice de transport militar An-124-100 "Ruslan". Scopul zborurilor – îmbunătățirea abilităților echipajelor în transferul simultan al personalului unităților militare cu arme standard și echipament militar pe distanțe lungi. Potrivit Ministerului Apărării al Federației Ruse, șase aeronave "Ruslan" pot lua la bord mai mult de 3000 de militari sau până la 48 de vehicule blindate.

Într-o situație de conflict militar neașteptată, trupele, dislocate pe tot teritoriul Federației Ruse, trebuie să acționeze ca un singur organism, să reacționeze prompt la orice schimbare a situației. În acest scop, ar putea fi necesare zeci și sute de avioane ale aviației militare de transport, respectiv, în viitorul apropiat, lucrările la fabrica de avioane din Ulianovsk vor crește cu siguranță.

A doua venire

Avionul An-124-100 "Ruslan" este capabil să ridice în aer peste 120 de tone de marfă (880 de militari echipați sau patru elicoptere Mi-8 sau o rachetă de 18 metri sau 18 de automobile). Pe lângă Ministerul Apărării, alte 20 de astfel de aeronave sunt operate în diferite structuri din Rusia (Compania aeriană de stat "224 FU", compania "Volga – Dnepr"). Pentru comparație, compania ucraineană "Antonov Airlines" are doar 7 astfel de aeronave.

Desigur, numărul vehiculelor grele de tip An-124 în Rusia va crește. Probabil, modernizarea digitală, noile motoare rusești NK-32 sau PD-14, schimbările semnificative ale avionicii și construcția șasiului vor duce la producerea unui avion greu de transport militar sub un nume diferit. De exemplu, NATO numesc de mult timp avioanele An-124 "Condor". Nu există obstacole de netrecut pentru reînvierea producției de avioane militare de transport grele la fabrica din Ulianovsk.

La întreprinderea de stat ucraineană ANTONOV, o astfel de producție este considerată imposibilă fără participarea ucraineană, dar mai devreme Ministerul Industriei și al Comerțului al Federației Ruse a spus că ANTONOV, în calitate de deținător al certificatului pentru aeronava An-124, nu își îndeplinește obligațiile de a menține navigabilitatea aeronavelor din Rusia, respectiv, implicarea industriei rusești este inevitabilă. Nu este primul an în care întreprinderea din Ulianovsk "Aviastar-SP" efectuează întreținerea și modernizarea avioanelor "Ruslan" An-124-100 (versiunea aviației militare de transport) și An-124-100-150 (sarcina maximă – 150 tone) . Încercările de a "privatiza" ideile sovietice de proiectare sunt inutile, iar tezele moderne ale Kievului privind "originea ucraineană" a avioanelor An-124 nu rezistă criticii.

Aeronava An-124 a fost creată în Uniunea Sovietică, în cooperare cu întreprinderile de aviație din Voronej, Ulianovsk, Kiev. A fost adoptat de Armata sovietică în 1991. Inițial, acesta a fost destinat pentru a arunca în aer lansatoarele mobile ale rachetelor balistice intercontinentale, de care Ucraina independentă nu dispune. În Ulianovsk, au fost produse 36 din 56 de avioane "Ruslan" și nu este o întâmplare faptul că An-124 lipsește astăzi din lista celor patru produse ale companiei ucrainene ANTONOV. Starea industriei aeronautice ucrainene permite doar visarea la producția de giganți înaripați. Degradarea tehnologică este un "partener" de încredere al tuturor țărilor din spațiul post-sovietic, care rup unilateral legăturile tradiționale cu Rusia. Apropo, faimosul proiectant sovietic de avioane Oleg Antonov – originar din gubernia Moscova, a studiat la Saratov și Leningrad și și-a început activitatea de proiectare la Moscova. Din 1946, a condus Institutul Siberian de Cercetare în Aviație, care a fost transferat la Kiev în 1952.

48
Tagurile:
An-124 Ruslan, Avion
Tematic
Avion de luptă rusesc, unul dintre cele mai frumoase din lume – site american
Primul avion cu motor electric supraconductor, testat în Rusia - VIDEO
Rusia și Emiratele Arabe Unite vor dezvolta împreună un avion de pasageri hipersonic

Загрузка...