Dan Negru

Dan Negru, despre războiul contra credinței: ”Trăim în epoca de piatra a spiritualității”

333
Mărturisiri de excepție ale vedetei de televiziune, care dovedește curaj în abordarea și recunoașterea unor realități și stări de fapt.

BUCUREȘTI, 12 feb – Sputnik. Cel mai de succes realizator din domeniul showbiz, Dan Negru, este un intelectual și un patriot, implicat puternic în susținerea culturii, tradițiilor și Bisericii. De asemenea, Dan Negru este mereu atent la… neatenția autorităților și comunităților față de vestigii, de moștenirea culturală românească.

Mai mult, Dan Negru este un pasionat de spiritualitate și, după cum singur mărturisește, e un om credincios, care nu se sfiește să își mărturisească deschis credința.

”Nu sunt un habotnic și sunt tare departe de a fi un creștin practicant, dar nu mi-am ascuns niciodată religia în care m-au botezat părinții mei, cea în care sunt botezați cei mai mulți românii pe care-i cunosc - nu cred că a-ți mărturisi credința e un curaj, dimpotrivă, e o normalitate”, spune Dan Negru într-un interviu acordat ziaristului Cristi Șelaru, de la ”Știri pe surse”

În privința atacurilor la care este supus din cauza credinței, Dan Negru spune deschis: ”Am prieteni admirabili care sunt atei și cu care am discuții aprinse, dar cu care, la sfârșitul zilei, rămân prieten - nici ei nu mă conving , nici eu pe ei”.

În privința ”Haterelii” de pe rețele de socializare, Negru consideră că ”e o normalitate și subiectul religiei generează o ”hatereala” asemănătoare cu subiectul Steaua-Dinamo”.

”Asta arată că trăim în epoca de piatra a spiritualității”, spune realizatorul TV, recunoscând – ”și eu am îndoieli, și eu am temeri, dar am învățat că credința nu e despre minte, ci despre inimă, și atunci nu fac decât să schimb macazul, din creier în inimă”.

În contextul pandemiei, au fost mai multe atacuri la adresa preoților care au continuat să slujească, a credincioșilor  și chiar a Bisericii. Dan Negru nu crede că există ”un război împotriva credinței”.

”Ar fi inutil și l-au pierdut armate ideologice mult mai mari înaintea noastră”, atrage atenția Dan Negru.

De asemenea, Dan Negru apreciază implicarea Bisericii Ortodoxe Române în acte filantropice, mai inclusiv acum, în această perioadă dificilă.

”Știu multe acte filantropice făcute de biserică, dar făcute în liniște”, spune Dan Negru, recunoscând – ”eram supărat, într-o vreme, pe lipsa de marketing, dar apoi am realizat ca butoaiele goale fac cea mai mare gălăgie… e prea multă gălăgie în jur”.

O întrebare foarte interesantă a lui Cristi Șelaru: ”În lumea vedetelor, multe dintre ele evită să vorbească public despre credință, chiar dacă sunt apropiate de biserică. De ce credeți că le este ”rușine”/”teamă” să o facă, să își asume ortodoxia?”

Dan Negru răspunde onest: ”Probabil acum e trendul anti-religie, așa cum în anii 90 era trendul pro-religie. Nu e o moda asta, dar cum noțiunea de vedete e sinonima cu moda, probabil fiecare trage după modă”.

În fine, cum îi privește Dan Negru pe colegii din televiziune sau pe vedetele care ”atacă Biserica, slujitorii săi, credincioșii și chiar dogmele ortodoxiei”?

”Cu îngăduință”, răspunde Dan Negru, conchizând cu un o reflecție excepțională: ”Știu că, la capăt de drum, îmi vor da dreptate…” și încheind cu una dintre celebrele maxime din țara lui Machiavelli: ”La sfârșitul jocului, și regele și pionul ajung în aceeași cutie”.
333
Tagurile:
Dan Negru
Tematic
Dan Negru îl face de rușine pe primarul Timișoarei, Robu! Lipsă totală de bun simț!
Dan Negru, mesaj incendiar de 1 Decembrie – pune pe gânduri!
Dan Negru, anunț de ultimă oră: ”Iată cu cine votez!”
Poliția română

Circulația de seară ar putea fi limitată cu încă o oră

56
Surse guvernamentale citate de mai multe publicații au indicat faptul că se ia în calcul reducerea libertății de circulație a persoanelor cu o oră, de la ora 23.00 la ora 22.00

BUCUREȘTI, 8 mar – Sputnik. Potrivit unor surse guvernamentale citate în mai multe publicații mass-media centrale, Guvernul ar lua în calcul să limiteze circulaţia persoanelor în timpul nopţii de la ora 22.00.

Acest lucru înseamnă reducerea cu o oră a libertății de circulație, pentru că în prezent, restricţiile de circulaţie sunt impuse de la ora 23.00. În prezent, persoanele care părăsesc locuinţa după ora 23.00 trebuie să aibă asupra lor o declaraţie pe proprie răspundere.

Discuţia despre limitarea circulaţiei începând cu ora 22.00 are loc în contextul creşterii numărului de infectări cu COVID-19, fiind una dintre măsurile mai dure care ar urma să fie adoptate pentru a stopa răspândirea pandemiei.

56
Tagurile:
Restricții
Тема:
Coronavirus în România, Moldova și în lume
Tematic
Restricţiile împotriva Covid în Franţa: peste câte săptămâni s-ar putea relaxa
Hotărârea nr. 47 a CNESP din 26 februarie: Text integral - noi restricții COVID în Moldova
Decis: Festivalul „Mărțișor”, fără spectatori în acest an - CNESP impune RESTRICȚII
Germania nu ține cont de solicitările europene și nu relaxează restricțiile de la granițe
CNSU: Noile decizii privind restricțiile și carantinarea la sosirea în România
Proteste la Viena împotriva restricţiilor anti-Covid – VIDEO LIVE
Pus în încurcătură de presă, Voiculescu anunță noi restricții

Загрузка...
Sorin Cîmpeanu la Cotroceni

Cîmpeanu, revoltat de cum sunt tratați elevii și profesorii: ”Educația nu îmbolnăvește!”

93
Intervenție dură a ministrului Educației, Sorin Câmpeanu – una dintre cele mai importante măsuri anti-pandemie este neglijată în cazul școlilor: ”În mod clar, ceva nu merge bine!”

BUCUREȘTI, 8 mar – Sputnik. Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, consideră că sistemului educațional nu i se acordă atenție reală din partea autorităților anti-pandemie./

Concret, ministrul Educație a declarat la Antena 3 că diriguitorii sistemului nu ajută suficient la unul dintre cele mai importante capitole: testare!

 ”Noi încurajăm testarea”, spune Cîmpeanu, subliniind însă ”aceasta s-a făcut într-o proporție foarte mică - din 1.150.000 de teste distribuite pentru a fi testați elevii și angajații din învățământ, au folosit doar 5000”.

În mod clar, ceva nu merge bine, spune Cîmpeanu, punctând: „Sigur nu există personal medical suficient pentru administrarea acestor teste, deoarece testele antigen rapid necesită personal medical pentru administrare”.

”În al doilea rând, testele antigen rapid sunt considerate invazive, deci sunt greu de acceptat de părinți, care nu își dau acordul“, a explicat ministrul Cîmpeanu.

Ministrul este revoltat de ceea ce se petrece: ”În primul rând, educația nu îmbolnăvește pe nimeni, educația poate să prevină îmbolnăvirile”.

”În al doilea rând, aș vrea să precizez că îndemnăm la respectarea măsurilor de bază, precum purtarea măștii de protecție, cu excepțiile reglementate, aerisirea spațiilor, respectarea normelor de igienă și respectarea distanțării fizice”, a transmis Sorin Cîmpeanu la Antena 3.

93
Tagurile:
Sorin Cîmpeanu, elevi, Profesori

Загрузка...
Marine Le Pen

Marine Le Pen la un pas de Macron în sondaje

0
Un sondaj de opinie publicat astăzi în Franța arată că Marine Le Pen a redus din decalajul care o separa de Emmanuel Macron

BRUXELLES, 8 mar – Sputnik. Un sondaj de opinie realizat de Harris Interactive și publicat de cotidianul L'Opinion arată că diferența dintre Emmanuel Macron și Marine Le Pen este în scădere, cei doi fiind considerați finaliștii alegerilor prezidențiale din Franța anului 2022.

Astfel, potrivit sondajului, chiar dacă cifrele momentului arată că președintele Franței Emmanuel Macron ar câștiga alegerile prezidențiale din 2022 în fața candidatei naționaliste Marine Le Pen, distanța dintre cei doi ar fi mai mică decât la scrutinul din 2017.

Interesant este că Macron și Le Pen continuă să fie favoriții pentru marea finală, amândoi fiind creditați cu 25% în primul tur al scrutinului care este programat pentru aprilie 2022 și aflându-se la mare distanță de ceilalți candidați.

În schimb, în turul decisive, actualul președinte francez ar câștiga bătălia cu 53% față de 47% cât ar obține Le Pen, așadar la o distanță de doar 6 procente, o distanță care poate fi modificată în următoarea perioadă.

La ultimele alegeri prezidențiale, Macron a obținut o victorie categorică cu 66%, dar în 2022 lucrurile par să fie mai complicate, iar următoarele 14 luni de până la scrutin pot produce multe surprize.

Situația critică din Franța, unde protestele și dezordinea publică sunt la ordinea zilei, ar putea să îl detroneze pe Macron și să îi ofere o șansă candidatei Adunării Naționale (fostul Front Național) Marine Le Pen.

0
Tagurile:
Emmanuel Macron, Franța, Sondaj, Marine Le Pen
Tematic
Marine Le Pen: „realegerea lui Trump, benefică pentru Franța”
Marine Le Pen ar redeschide micile afaceri şi lăcașurile de cult
Șoșoacă – ”Marine Le Pen de România” – lovitură în prima zi
Marine Le Pen solicită colaborarea cu Rusia în privinţa vaccinului ”Sputnik V”
Progresiștii dau alarma, modelul Șoșoacă lovește Franța: ”Le Pen îl va bate pe Macron”

Загрузка...