Ger

Prognoza meteo: cum va fi vremea în următoarele 2 săptămâni

175
(reînnoit 11:30 08.02.2021)
Reprezentanții Administrației Naționale de Meteorologie au dat publicității estimarea evoluției valorilor termice și a precipitațiilor în intervalul 08 februarie – 21 februarie 2021.

BUCUREȘTI, 8 feb – Sputnik. Meteorologii au anunțat cum va fi vremea în intervalul 8 februarie – 21 februarie 2021.

Prognoza meteo pentru Banat

În Banat, în primele zile ale intervalului de prognoză, vremea va fi deosebit de caldă pentru această perioadă, cu temperaturi medii de 12...14 grade la valorile maxime, ziua și de 3...7 grade la cele minime, noaptea.

Bucuria zilelor calde va dispărea, fiindcă în noaptea de joi spre vineri - 11/12 februarie, vremea se va răci accentuat. Mai exact, în intervalul 12 - 17 februarie, vremea va fi deosebit de rece. Vor fi temperaturi maxime de -4...-2 grade și minime de aproximativ -10 grade, nopțile devenind geroase.

Ulterior, între 18 și 21 februarie, va avea loc o încălzire treptată, astfel încât, la finalul celei de a doua săptămâni a prognozei, regimul temperaturii aerului se va apropia de normalul perioadei, cu valori de 3....4 grade, ziua și -6...-5 grade, noaptea. Probabilitatea pentru precipitații va fi ridicată pe aproape întreg parcursul celor două săptămâni, dar în intervalul 8 - 11 februarie ploile vor fi mai frecvente și moderate cantitativ.

Prognoza meteo pentru Crișana

În Crișana, primele zile vor fi deosebit de calde, astfel că ziua se vor înregistra chiar 12 grade Celsius, iar noaptea, între 3 și 6 grade Celsius.

După aceea, vremea se va răci semnificativ, devenind geroasă în cursul nopților și al dimineților. Astfel, între 12 și 17 februarie, temperaturile maxime, preponderent negative, se vor situa între -6 și -2 grade, în medie regională, iar cele minime vor fi de -12...-10 grade. Ulterior, va avea loc un proces de încălzire, iar la finalul celor două săptămâni de prognoză valorile maximelor termice vor fi de 2....3 grade, apropiate de normele perioadei, iar minimele vor fi, în medie, situate în jurul a -7 grade.

Probabilitatea pentru precipitații va fi relativ ridicată pe aproape tot parcursul intervalului de prognoză, dar între 8 și 12 februarie ploile vor fi însemnate cantitativ și se vor semnala pe arii extinse, informează meteoromania.ro.

Prognoza meteo pentru Transilvania

O vreme deosebit de caldă va fi și în Transilvania, în primele zile ale intervalului de prognoză. Ziua, temperaturile maxime vor urca până la 11...12 grade. Cele minime se vor încadra între 1...4 grade. Apoi, vremea se va răci brusc și semnificativ, astfel încât, între 12 și 21 februarie, vremea va fi deosebit de rece, geroasă chiar în cursul nopților și al dimineților și se vor înregistra maxime diurne între -8 și 0 grade și minime nocturne între -15 și -10 grade, în medie regională, cu cele mai ridicate valori abia spre finalul celor două săptămâni.

Ploi moderate cantitativ și pe arii mai extinse se vor semnala pe 8, 9 și 11 februarie, iar în restul intervalului de prognoză precipitațiile vor fi pe arii restrânse și, în general, slabe cantitativ.

Prognoza meteo pentru Maramureș

Vremea va fi deosebit de caldă în primele trei zile ale prognozei, când se vor înregistra temperaturi maxime de aproximativ 10 grade, în medie, iar cele minime se vor situa între 3 și 5 grade. Ulterior, ca urmare a unei răciri accentuate, în intervalul 12 - 21 februarie, mediile valorilor diurne vor fi negative, cuprinse între -8 și 0 grade, cu cele mai scăzute la finalul primei săptămâni de prognoză.

În aceeași perioadă, valorile termice minimie se vor situa între - 14 și -10 grade, caracterizând o vreme geroasă în cursul nopților și al dimineților.

Începând de astăzi și până pe 12 februarie, vor fi ploi pe arii extinse, local însemnate cantitativ. Ulterior, probabilitatea pentru precipitații se va menține relativ ridicată, dar acestea vor fi în general slabe.

Prognoza meteo pentru Moldova

Astăzi, 8 februarie 2021, vremea va fi rece. Maxima temperaturii aerului mediată la scara întregii regiuni va fi de 2 grade, apoi se va încălzi, iar valoarea medie va atinge 8...10 grade în următoarele zile. Temperaturile minime vor avea o evoluție similară, cu o valoare medie de -4 grade la început, apoi 1...2 grade.

Din 12 februarie, ca urmare a unei răciri accentuate, vremea va deveni deosebit de rece, geroasă chiar în cursul nopților și al dimineților, cu valori termice situate între -6 și 0 grade, la valorile maxime și -14...-8 grade, în cursul nopților.

Probabilitatea pentru precipitații va fi mai ridicată pe 7, 8 și 11 februarie, iar în restul intervalului de prognoză acestea vor fi prezente doar pe arii restrânse și vor fi, în general, slabe cantitativ.

Prognoza meteo pentru Dobrogea

Începând de astăzi și până pe 11 februarie, vremea va fi deosebit de caldă, temperaturile maxime vor fi, în medie, de 13...15 grade, iar cele minime se vor situa între 4 și 8 grade.

Ulterior, vremea se va răci accentuat și media maximelor diurne va avea valori negative, între -4 și 0 grade în intervalul 12 - 19 februarie și abia în ultimele zile va deveni ușor pozitivă, spre 2 grade pe 21 februarie.

Nopțile vor fi reci după data de 12 februarie, cu valori nocturne ce se vor situa, în medie, între -9 și -4 grade, până la finalul celei de a doua săptămâni.

Probabilitatea de ploaie va fi mai mare în jurul datelor de 8, 11 și 12 februarie, iar în rest doar izolat se vor semnala precipitații slabe.

Prognoza meteo pentru Muntenia

Vremea va fi caldă până joi, maximele ajungând chiar până la 14-15 grade Celsius. Minimele se vor situa în medie între 2 și 6 grade. Apoi, vremea se va răci brusc și accentuat, astfel încât în perioada 12 - 18 februarie media temperaturilor diurne se va situa în jurul valorii de -2 grade, iar cea a celor nocturne va fi la limita gerului, de aproximativ -10 grade.

Ulterior, în ultimele zile ale intervalului este posibilă o creștere ușoară a regimului termic, maximele să tindă spre 0...2 grade, iar minimele spre -8...-6 grade. Vor fi precipitații în general slabe cantitativ, local și temporar în perioada 8-12 februarie și doar trecător și pe arii restrânse în restul intervalului.

Prognoza meteo pentru Oltenia

Vremea va fi mult mai caldă decât în mod obișnuit, până în data de 11 februarie, când ziua temperaturile vor ajunge la valori cuprinse între 10 și 14 grade, iar noaptea, la temperaturi cuprinse între 4 și 7 grade. Apoi, vremea se va răci brusc și accentuat, astfel încât în perioada 12 - 18 februarie media temperaturilor maxime va fi de -2...0 grade, iar cea a minimelor se va situa în jurul a -10 grade.

 Ulterior, în ultimele zile ale intervalului este posibilă o creștere ușoară a regimului termic, spre maxime medii de 2...3 grade și minime de -8...-6 grade. Vor fi precipitații în general slabe cantitativ, local și temporar în perioada 8-12 februarie și doar trecător și izolat în restul intervalului.

Prognoza meteo pentru La munte

Până în data de 11 februarie vremea va fi caldă cu maxime în medie cuprinse între 4 și 6 grade și minime medii de -2...0 grade.

De joi, vremea se va răci brusc și accentuat, astfel încât perioada 12 – 17 februarie va fi geroasă, cu o medie a valorilor diurne de -14...-12 grade și cu temperaturi medii nocturne ce se vor situa în general între -20 și -16 grade.

Ulterior, în ultimele zile ale intervalului este posibilă o creștere ușoară și treptată a regimului termic, spre maxime medii de -8...-6 grade și minime de -14...-12 grade.

Probabilitatea pentru precipitații va fi ridicată pe aproape întreg parcursul celor două săptămâni, dar în intervalul 8 - 11 februarie acestea vor fi mai frecvente și în general moderate cantitativ.

175
Tagurile:
vremea, prognoza meteo, Meteo
Тема:
Prognoza meteo (376)
Sorin Cîmpeanu

Cîmpeanu, avertisment legat de predarea și evaluarea online

63
Ministrul Educației a declarat că, dacă se va continua actualul proces de predare și examinare online fără să existe platforme de evaluare securizate, se va ajunge în situația în care frauda de la vârste fragede va fi încurajată.

BUCUREȘTI, 9 mart – Sputnik. Ministerul Educației intenționează să acceseze, prin Programul Național de Redresare și Reziliență, fonduri pentru digitalizarea sistemului de educație, inclusiv pentru achiziționarea de platforme securizate pentru evaluarea online.

Informația a fost dezvăluită de ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu. Demnitarul a avertizat că dacă se va continua acest proces de predare și examinare online fără ca profesorii să fie pregătiți, fără acces generalizat la internet și echipamente, fără platforme securizate de evaluare, se va încuraja frauda de la vârste mici.

”Or lucrul ăsta nu-l doreşte nimeni, tocmai de asta învăţământul online a fost o modalitate de compromis aplicată într-un moment în care am avut nevoie de el ca să nu blocăm sistemul de educaţie, dar trebuie să înţelegem că nu am fost pregătiţi, nici noi, nici sistemele de educaţie din alte state”, a declarat ministrul Educaţiei, potrivit news.ro.

Potrivit demnitarului, există platforme care asigură securitatea examinării și care sunt folosite de ani buni în alte țări.

De asemenea, Sorin Cîmpeanu a declarat că o sumă importantă din Programul Național de Redresare și Reziliență este destinată digitalizării educației, iar în acest capitol se ia în calcul şi achiziţia de platforme securizate pentru examinarea online. 

63
Tagurile:
Sorin Cîmpeanu
Tematic
Consilierul lui Cîmpeanu: ”Lecțiile nu vor mai fi la fel”
Badea: ”Am sperat că voi putea continua la fel și cu domnul ministru Cîmpeanu”
Cîmpeanu vrea să schimbe titularizarea: anunțul momentului

Загрузка...
Raed Arafat

Raed Arafat, despre oprirea circulației după ora 22.00

83
Secretarul de Stat MAI Raed Arafat a explicat care este situația privind modificarea orei de interdicție a circulației – de la 23.00, la 22.00 din cauza pandemiei.

BUCUREȘTI, 9 mar – Sputnik. Știrea zilei de ieri a fost modificarea orei de ”închidere”, de la 23.00, la 22.00. Mai multe surse mass media au transmis această informație – și, chiar dacă nu s-a confirmat încă, se știe că ”nu iese fum fără foc”.

Raed Arafat
© Inquam Photos / OCTAV GANEA

Precizări au venit de la secretarul de stat Raed Arafat, care a declarat aseară la Antena 3, care a fost întrebat dacă s-ar putea introduce declarația pe propria răspundere începând cu ora 22.00.

”Circulația pe timp de noapte este limitată acum la ora 23.00”, a spus Arafat, completând că ”o să venim cu Hotărârea de prelungire a stării de alertă, clar vor fi niște discuții dacă e necesar să se umble la alte masuri”.

Arafat nu respinge informația, dar menționează că ”în grupul științific am discutat mai multe aspecte și până nu trece prin CNSU e mai bine sa nu speculăm”, a declarat Arafat.

De asemenea, Arafat a subliniat că în condițiile prelungirii stării de alertă cu încă 30 de zile s-ar putea lua și măsuri mai dure, dar nu s-a discutat despre ”lockdown”.

”Nu avem nicio discutie pe masa pentru lockdown, nici nu se pune problema, în niciun caz lockdown”, a declarat Raed Arafat la Antena 3.

83
Tagurile:
Raed Arafat
Tematic
Ciutacu îl face zob pe ”Obraznicul de Raed Arafat” – se ajunge la proces pe bani mulți!
Diana Șoșoacă, miștoul zilei despre Arafat și ”dracii dezbrăcați” ai Clotildei
Raed Arafat, război total cu Ion Cristoiu – insulte grave!

Загрузка...