Euro

NUCLEARA din Sănătate: ”Cel puțin 5 miliarde euro anual” atât îi va costa pe români!

235
Știu ceva unii lideri AUR și au legătură cu USR? Un reputat economist dă în vileag ce se pune la cale sub actuala guvernare ”de dreapta” și care e marea lovitură vizată în domeniul Sănătății, odată cu revenirea fostului ministru.

BUCUREȘTI, 2 feb – Sputnik. Cunoscut și apreciat pentru intervențiile și analizele sale, economistul Adrian Câciu atrage atenția: ”Privatizarea serviciilor de sănătate așteaptă după colț”.

Aceasta ar veni în contextul în care ”Trebuie încheiate contractele - cadru cu Casa Națională de Asigurări de Sănătate acum la început de an” și, consideră economistul, ”Nimic nu e întâmplător”.

”Așa cum nu este întâmplător ca Victor Costache, fostul ministru al sănătății care a dorit privatizarea sănătății pe repede înainte, într-o noapte de anul trecut, a revenit la locul faptei, de această dată în funcția de consilier al premierului”, arată Câciu.

Miza? – profesorul Câciu răspunde: ”Deconturi de cel puțin 5 miliarde euro anual pe care le-ar putea gestiona sistemul privat”.

Are acest sistem privat capacitatea de a gestiona situația din Sănătate? ”Nu prea”, răspunde Adrian Câciu.

Asta pentru că ”Sistemul privat de sănătate ascunde gunoiul sub preș exact ca si sistemul public, numai ca la prețuri duble sau triple”, explică economistul.

”Elefanții sunt în clădirea guvernului”, spune Câciu, care consideră că ”Depinde doar de noi ca ei sa nu reușească”.

Care ”noi”? Ei bine, o mică și interesantă dezbatere s-a legat pe această postare, după comentariul reputatului avocat Horațiu Dan Dumitru.

”Depinde de PSD. "Noi" e un overstatement” (o supraestimare, n.n.), a scris avocatul, fost înalt funcționar guvernamental.

(…)

Adrian Câciu revine: ”Horațiu Dan Dumitru, nu doar de PSD”.

Horațiu Dan Dumitru: ”Adrian, eu m-am ferit sa zic AUR”.

Adrian Câciu: ”Horațiu Dan Dumitru, AUR nu contează în ecuație. E doar joc de imagine. Întrebați-vă ce a căutata Simion la Voiculescu, faceți corelație cu nervii lui Șoșoacă de aseară și cu ziua de azi, când Șoșoacă tace. Firul roșu, domnule”.

Horațiu Dan Dumitru: ”Deci, Simion si Voiku (Vlad Voiculescu, n.n.) konspiră aproape public?

Ovidiu Mureșan: ”Oare de ce se cerea mai tare demisia lui Arafat decât a celorlalți? Nu era cel care se împotrivea cu argumente solide privatizării?”

Horațiu Dan Dumitru: ”Poporu "de dreapta" mai avea reflexe să iasă-n stradă, când îi puneai electrozi. În rest... "Dăncilă, Dragnea, rușii"”

Dorina Bobouțanu: ”Adrian Câciu nici eu nu dau 2 bani pe AUR, tot un fel de USR... zik”

(…)

În acest moment, Adrian Câciu a reacționat dur: ”Horațiu Dan Dumitru, eu nu înțeleg de ce nu cercetezi singur? De ce insiști să iți spun eu? Eu spun când vreau și ce vreau. Dar ca să spun, muncesc, aflu, știu. Dacă vrei să știi gratis nu iți pot oferi ce vrei când vrei ci doar când vreau eu. Ok?”

Avocatul a reacționat ironic: ”Adrian Câciu... Scuze, nu mai îndrăznesc...”

Adrian Câciu a revenit: „Horațiu Dan Dumitru, era un îndemn în a căuta singur. Atât. În hățurile din spatele AUR. Am mai spus asta și ieri”.

Ovidiu Mureșan: ”Hățurile duc într-un singur loc… doar caii sunt diferiți”.

***

Am reprodus această mică dezbatere pentru că reflectă informații, discuții și suspiciuni prezente în spațiul public – și care, iată, sunt în atenția unor personalități și a unor figuri implicate sau preocupate de politică.

235

Lovitură pentru români: Ford Craiova își suspendă activitatea

116
Criza de semiconductori afectează și Uzina Ford din Craiova, după ce acest lucru fusese raportat de uzina Dacia din Mioveni. Ford își va suspenda activitatea pentru opt zile.

BUCUREȘTI, 24 feb – Sputnik. Situație dificilă la uzina Ford din Craiova, acolo unde producția va fi suspendată pentru o perioadă de opt zile.

Motivul îl reprezintă criza de semiconductori, fapt care a fost raportat și de uzina Dacia din Mioveni.

Criza de semiconductori nu se manifestă numai în România, ci este una la nivel global, determinată de incapacitatea furnizorilor de semiconductori de a face față comenzilor.

Reprezentanții Ford România spun că uzina va suspenda temporar producția de vehicule și motoare timp de 8 zile, începând de vineri, 26 februarie 2021.

Planul actual este ca producția la Ford Craiova să fie reluată pe data de 10 martie, spun reprezentații uzinei, citați de profit.ro.

Reprezentanții Ford România dau asigurări că angajații vor fi plătiți conform acordurilor încheiate între companie și sindicate și ținând cont de legislația în vigoare.

Potrivit companiei americane, la nivel global, Ford monitorizează îndeaproape situația și își adaptează planurile de producție în scopul minimalizării efectului asupra angajaților, furnizorilor, clienților și dealerilor din toată Europa.

Producția de automobile Volkswagen a fost afectată de blocajele din industria de semiconductori.

Sunt o serie de factori ce conduc la aceste probleme, mai ales că producătorii de autovehicule concurează cu industria electronicelor de larg consum pentru aprovizionarea cu cipuri. În timpul pandemiei, consumatorii au cumpărat laptopuri, console de jocuri și alte produse electronice. Astfel, s-a creat un deficit de cipuri pe tot parcursul anului 2020.

116
Tagurile:
Craiova, Ford
Tematic
Olguța, lecție pentru Nicușor Dan! Ce se poate la Craiova, dar nu se vrea la București!
Mascații, la traficanții de persoane din Craiova. Oamenii ajungeau în SUA
Video: FCSB revine pe primul loc în Liga 1 după o nouă victorie cu Craiova

Загрузка...
Sorin Cîmpeanu

Cîmpeanu, intervenție fermă: se pot oferi flori și mărțișoare

1210
Ministrul Educației a explicat dacă elevii pot sau nu să ofere flori și mărțișoare profesoarelor cu prilejul zilelor de 1 și 8 martie. Reacția sa vine după ce secretarul de stat pentru învățământ preuniversitar afirmase că în acest an, nu se pot oferi aceste daruri.

BUCUREȘTI, 24 feb – Sputnik. Pot sau nu elevii să ofere flori și mărțișoarelor profesoarelor cu prilejul zilelor de 1 și 8 martie? Aceasta este întrebarea la care doi oficiali din Ministerul Educației – secretarul de stat pentru învățământ preuniversitar Stelian Ion și chiar ministrul învățământului au dat răspunsuri diferite.

În timp ce secretarul de stat pentru învățământ preuniversitar spunea că știe că vor părea antipatici, dar că, în primul rând, este vorba despre protecția și sănătatea copiilor, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, vine și declară altceva.

Potrivit regulilor stabilite de Ministerul Sănătății și de Ministerul Educației este interzis schimbul de obiecte personale. Intră florile și mărțișoarele în această categorie?

Sorin Cîmpeanu a precizat că instituția pe care o conduce nu dorește și nu poate să se implice în schimbarea unei valori de simbol în obiect personal.

”Ministerul Educației nu dorește și nu poate să se implice în schimbarea valorii de simbol a unei flori în obiect personal. O floare nu este un obiect personal. Nici măcar un mărțișor nu consider că este un obiect personal”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Practic, elevii au voie să ofere flori și mărțișoare profesoarelor.

Cîmpeanu a declarat că deocamdată școlile sunt în subordinea Ministerului Educației, iar instituția nu a transmis nici o interdicție în acest sens, nici măcar cu titlu de recomandare.

”Și nici nu va transmite! Este un punct de vedere oficial!”, a adăugat ministrul.

1210
Tagurile:
Sorin Cîmpeanu
Tematic
Cîmpeanu, anunț despre vaccinarea personalului din învățământ
Educatoare, mesaj cutremurător pentru Cîmpeanu: a spus tot!
Cîmpeanu, control fulger la Inspectoratul București

Загрузка...
Министр иностранных дел РФ Сергей Лавров.

Moscova solicită administrației Biden reafirme inadmisibilitatea războiului nuclear

0
(reînnoit 18:47 24.02.2021)
Șeful diplomației ruse susține reafirmarea inadmisibilității războiului nuclear dintre Moscova și Washington. Potrivit acestuia, această propunere a fost adresată Statelor Unite pe 4 februarie.

BUCUREŞTI, 24 feb – Sputnik. Pe 24 februarie, într-o sesiune virtuală a Conferinței privind dezarmarea, susţinută la Geneva, Sergei Lavrov a declarat că, în timpul unei conversații telefonice din 4 februarie cu secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, a propus reafirmarea angajamentului din partea Rusiei și a Statelor Unite cu privire la inadmisibilitatea războiului nuclear.

Sergueï Lavrov
© Sputnik / Le service de presse du ministère russe des Affaires étrangères

„Susținem în mod ferm reafirmarea formulării fundamentale de către Rusia și Statele Unite, precum și de către alți membri din cadrul celor cinci puteri nucleare, că nu pot exista câștigători într-un război nuclear și că nu ar trebui declanșat niciodată”, a spus şedul diplomaţiei ruse, reamintind despre propunerea sa către secretarul de stat al SUA.

Ministrul rus de Externe a menționat că asigurarea restricției în contextul denunțării Tratatului privind eliminarea rachetelor cu rază medie și scurtă de acţiune (INF) a rămas o problemă prioritară.

„Propunerea noastră rămâne în vigoare: nu vom desfășura astfel de rachete terestre în regiuni în care nu vor fi desfăşurate aceleași dispozitive americane. Facem apel la țările NATO să ia măsuri reciproce similare. Propunerile noastre specifice privind măsurile de verificare reciprocă sunt cunoscute”, a adăugat ministrul, citat de Sputnik France.

O propunere deja făcută de Rusia

Anterior, Rusia a propus în mod repetat Washingtonului reafirmarea, în calitate de mari puteri nucleare, a tezei afirmate de Gorbaciov şi Reagan potrivit căreia războiul nuclear nu trebuie declanşat niciodată și că nu pot exista câștigători, dar administrația Trump nu a răspuns propunerii.

În 1985, acest concept de război nuclear care exclude noțiunea de învingător a fost aprobat de către președintele URSS de atunci Mihail Gorbaciov și de omologul său american, Ronald Reagan.

0
Tagurile:
Joe Biden, Moscova
Tematic
Lavrov: Rusia nu pleacă din Europa
Peskov: Declarațiile lui Lavrov despre UE - denaturate, Rusia dorește relații bune cu UE
Lavrov a numit condițiile de cooperare cu Uniunea Europeană

Загрузка...