Mircea Dinescu

Mircea Dinescu se revoltă: ”Felicită spitalul, felicită deci morga”

481
(reînnoit 14:56 31.01.2021)
Poetul Revoluției nu se dezminte – din fuga condeiului, a creat o poezie ce descrie revolta și descumpănire românilor față de ceea ce a devenit țara lor

BUCUREȘTI, 31 ian – Sputnik. Inspirație și revoltă, așa s-ar putea caracteriza mica poezie postată acum puțin timp de poetul Revoluției, controversatul Mircea Dinescu.

Fără a avea pretenția unei valori literare, revolta în versuri reflectă perfect descumpănirea românilor, mai ales a celor care au sperat în bine în zilele Revoluției din Decembrie.

Pornind de la șocul incidentelor tragice din spitale, Mircea Dinescu ajunge la esența răului: falsa schimbare de sistem – sau falsul sistem în care trăim - și murim - acum.

Este o poezie… pentru Facebook, poate o schiță de poezie, dar care merită reținută, pentru că este reacția unui personaj al momentelor istorice, controversat dar… atins de geniu.

Felicită spitalul!

Felicită spitalul unde-ai venit să mori,

că s-a jucat cu tine de-a focul pe comori.

Spital - locomotivă care produce fum,

spitalul societății  române de consum.

Păi dacă din cărbune se naște diamantul,

nu-i bai că-n a ta groapă l-or azvîrli pe altul.

Felicită deci morga, felicită și dricul

că dă capitalismul din coada lui nea Nicu.

Nu coada de la pește, nici coada de la brînză,

ci coada la impozit pe lipsa de osînză

și pe stafia chioară a lipsei de căldură.

Mai trageți dragi tovarăși o mască pe figură!

481
Tagurile:
Mircea Dinescu, Spitalul Matei Balș, incendii
Тема:
Incendiul de la Institutul "Matei Balș" (42)
Sorin Cîmpeanu

Cîmpeanu, către profesori: ”Vreți ascundem sub preș?”

12
Ministrul Educației vine cu noi declarații referitoare la vaccinarea profesorilor, mai nuanțate decât cele de zilele trecute, când învinovățea părinții de presiuni. Despre ce este vorba.

BUCUREȘTI, 15 apr – Sputnik. Recentele declarații ale ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, potrivit cărora părinții ar face presiuni ca profesorii nevaccinați să nu vină la ore fizic ci să predea online au tensionat și mai mult situația din sistemul de învățământ.

Demnitarul a ieșit și a făcut noi precizări cu privire la acest subiect, cu prilejul unei conferințe din cadrul campaniei ”Vaccinare și testare pentru învățare”, susținută de Inspectoratul Școlar al Municipiului București la Colegiul Național ”Mihai Viteazul”.

Ministrul a precizat că, la întrebările și presiunile părinților, le-a explicat că sunt situații diferite, existând cadre didactice care au interdicție medicală pentru vaccinare.

”Au zis ”bun, atunci pot să predea online acei profesori care nu sunt vaccinați”. Am spus că din această perspectivă, pot avea dreptate. Am adăugat faptul că există dreptul de confidențialitate asupra unui act medical, există foarte multe lucruri de luat în discuție, dar este o ipoteză. Vreți să ascundem sub preș? Eu nu vreau să ascund sub preș faptul că am fost contactat de părinți”, a declarat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

Secretarul general al Federației Sindicatelor Libere din Învățământ, Cornelia Popa-Stavri, l-a întrebat pe Cîmpeanu dacă, nu cumva, este vorba despre discriminare.

Demnitarul a subliniat că susține total vaccinarea, că ar trebui să se vaccineze atât părinții, cât și profesorii. De asemenea, acesta a susținut că vaccinarea este un act voluntar, dar că este singurul act care poate stopa pandemia.

12
Tagurile:
vaccinare, profesori, Sorin Cîmpeanu
Tematic
Cîmpeanu, afirmații fără susținere? Induce voit profesorii în eroare?
Iohannis și Cîmpeanu, reacție despre reluarea cursurilor: uluitor, pur și simplu!
Cîmpeanu, despre examenele naționale: e bătut în cuie!

Загрузка...
Школы закрыли на карантин из-за ОРВИ

Bugetarii în pericol: sporurile vor fi reduse

43
Florin Cîțu a anunțat că adoptă memorandumul privind reducerea sporurilor bugetarilor chiar în ședința de Guvern de azi.

BUCUREȘTI, 15 apr – Sputnik. Premierul Florin Cîțu a anunțat pe ordinea de zi din ședința de Guvern de astăzi se va afla și memorandumul privind tăierea sporurilor bugetarilor. Astfel, la punctul 7, Cîțu vorbește de un memorandum cu tema ”Stabilirea principiilor care vor sta la baza reanalizării și elaborării cadrul legal privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice”.

De asemenea, în ședința de astăzi urmează a fi analizate și propunerea ca personalul medico-sanitar care activează în centrele de vaccinare să poată încheia contracte de prestări servicii că persoane fizice, acte care vor fi considerate vechime în muncă și stagii de cotizare. De asemenea, Guvernul vrea să clarifice situația statutului rezidenților care lucrează în aceste centre de vaccinare.

Tot astăzi, Ministerul Sănătății încheie o nouă comandă pentru achiziționarea a 4.260.269 de doze opționale de vaccin împotriva COVID- 19 produs de compania BioNTech / Pfizer, mai anunță Cîțu, care mai spune că în ședința de azi intră și adoptarea unor măsuri referitoare la infrastructuri informatice și de comunicații de interes național şi condiţiile implementării rețelelor 5G..

43
Tagurile:
Florin Cîţu, bugetari
Tematic
Lovitură pentru bugetari: premierul Orban, anunț despre șomajul tehnic
Salarii majorare pentru o categorie de bugetari: primesc sute de lei în plus
Profesorii, vizați-oficial de BNR: bani puțini pentru bugetari

Загрузка...