Răzvan Savaliu

Savaliuc: „Români, ieșiți apărați dreptul la viață!”

3770
(reînnoit 16:49 29.01.2021)
Reacție fulminantă a jurnalistului: ”Au dat ordinul iresponsabil, criminal, de a secretiza activitatea din interiorul spitalelor, amenințându-i pe medici și asistenți să nu spună nimănui nimic, sub amenințarea dosarelor penale pentru divulgarea secretului profesional”

BUCUREȘTI, 29 ian – Sputnik. Una dintre cele mai puternice reacții după tragedia de la Spitalul ”Matei Balș” a fost a jurnalistului Răzvan Savaliuc, cel mai important investigator de presă al momentului.

”Incendiul de la Spitalul “Matei Balș ” a umplut paharul!”, spune Savaliuc, chiar de la început. ”Tragedia în care cinci oameni au murit arși de vii, carbonizați trebuie să ducă la reformarea din temelii a clasei politice. De la președinte, la ultimul ministru!”

Investigatorul spune clar că NU este permis ca „spitalul vârf de lance în lupta împotriva epidemiei de Covid-19, în care s-au pompat atâtea resurse umane și financiare, să ardă ca la Colectiv din pricina imenselor probleme din sistemul sanitar ascunse de un an de zile sub preș - și asta după alte patru incendii, soldate cu zeci de morți, din alte spitale covid”.

De fapt, un adevăr iese din nou la lumină: ”Starea spitalelor din România este dezastruoasă” – și asta ”Chiar și după miliardele de euro pompate în spitale (pe hârtie)”, atrage atenția Savaliuc.

”Apogeul a fost atins la începutul epidemiei de Covid-19, când corupții și proștii de la guvernare au dat ordinul iresponsabil, criminal, de a secretiza toata activitatea din interiorul spitalelor, amenințându-i pe medici și asistenți să nu spună nimănui nimic din ce se întâmplă în interior, sub amenințarea dosarelor penale pentru divulgarea secretului profesional”, acuză jurnalistul.

De asemenea, Savaliuc acuză că tot prin ”ordine iresponsabile s-a interzis efectuarea de autopsii și s-a declanșat uriașa afacere a morților de Covid-19, în cadrul căreia nu se mai moare decât de Covid în spitale (9 din 10 mor cu diagnosticul de infectați cu coronavirus) pentru ca o întreagă industrie satelit să-si umfle buzunarele”.

Ori, din momentul în care aceste ordine au venit, medicii s-au temut să mai spună publicului adevărul, ca să nu li se facă dosare penale, denunță Savaliuc. ”Daca nu ar fi fost constrânși să tacă, presa și publicul ar fi putut afla ce dezastru e în spitale, cum mor oamenii cu zile de infecții și nepăsare, dar totul e mușamalizat sub “parafa Covid” - și s-ar fi putut lua măsurile de corecție necesare”.

Al șaselea incendiu cu morți ”putea fi evitat dacă lumea era lăsata să vorbească!”, spune ferm Savaliuc care, pentru toate acestea îl consideră ”principal responsabil pe dr. Raed Arafat – Comandantul operațiunilor”.

”Omul acesta trebuie să plece! Imediat! E depășit din toate punctele de vedere”, spune ferm Savaliuc. ”Sub comanda lui au luat foc cinci spitale în stare de urgenta și alerta. Sub el România a fost paralizata de frica și secretomania Covid-19 și s-a distrus economia națională prin masuri de blocaj aberante, care nu erau necesare. Sub el oamenii nu mai pot să se trateze de cancere și alte boli și mor cu zile, pentru ca s-au închis atâtea spitale”.

Raed Arafat e cel care ”a închis bisericile de Paști într-o țară eminamente creștin-ortodoxă – amintește revoltat Savaliuc, reacționând – ”Ducă-se pe pustii!”

În condițiile actuale, jurnalistul consideră că este ”revoltător să auzi ca la Spitalul “Matei Balș ” - nava amiral a flotei medicale anti Covid, rudele pacienților veneau cu aeroterme de acasă ca pacienții să nu înghețe de frig!!!”

”De ce nu avea Spitalul căldura?”, întreabă revoltat Savaliuc, care îl consideră principal vinovat pe primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, ”useristul care s-a vopsit peste noapte în liberal,  care a mințit cu nerușinare electoratul exact pe problema căldurii și apei calde”.

Răzvan Savaliuc e convins că dacă Gabriela Firea rămânea în continuare primar general” așa ceva nu se întâmplă”.

Argumentul său e clar: ”Locuiesc chiar în Sectorul 2, la câteva străzi de Spitalul “Matei Balș” și știu că rarisim am avut probleme cu apa caldă și căldura sub mandatul Gabrielei Firea -  și nenumărate întreruperi de când a venit Nicușor Dan la primărie - deși am termoficarea în spatele blocului”.

Nu există scuze – este opinia fermă a investigatorului. ”Spitalele nu sunt un bloc de locuințe unde să-ți permiți să tai căldura și curentul. Aici trebuie asigurat foc continuu - și cine nu e în stare, să plece!”.

”Nicușor Dan nu a asigurat nici măcar la spitale căldura, deci trebuie să plece. Imediat! Cu toata șleahta lui de USR-iști!”, scrie Savaliuc, acuzându-l pe primar: ”A mințit porcește electoratul și trebuie să răspundă cu funcția. Cum ați putut bucureșteni să votați un asemenea specimen?”

De asemenea, Savaliuc tună și împotriva actualului ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu – ”Agitatul userist care se dădea de ceasul morții și cerea tăieri de capete și închisoare pentru vinovații de la incendiul Colectiv din 30 octombrie 2015 și pentru proasta tratare în spitale a celor arși”.

”Mare tupeu pe acest individ, care nu înțelege sa-și dea imediat demisia!”, scrie Savaliuc, adăugând – ”Dacă președintele Klaus Iohannis respecta Constituția, USR nu trebuia să ajungă niciodată la guvernare. Vlad Voiculescu nu ar fi ajuns niciodată ministru la Sănătate!”

Savaliuc e ferm: ”Cred cu tărie ca Vlad Voiculescu trebuie imediat destituit. A făcut atât de mare tărăboi cu arșii de la Colectiv, și a cerut atâtea demisii și răspunderi - iar acum, când are un “Colectiv” chiar în principalul spital covid pe care îl păstorește face pe niznaiul și nu are bunul simț să se care de bună voie!”

”Valea, Voiculescule! Înapoi la ONG-uri cu tine!”, îi transmite Savaliuc ministrului Sănătății.

De asemenea, vina aparține lui Iohannis, ”cel care i-a adus la guvernare pe acești indivizi cu agende străine, obligând PNL să-i accepte contra-naturii în coaliție și încălcând grosolan dreptul PSD de a face guvernarea în calitate de câștigător al alegerilor din decembrie 2020”.

Savaliuc îl distruge pe președinte: ”Iohannis este cel care a adus la guvernare pe perdanții alegerilor din decembrie 2020 - și trebuie să răspundă! El este principalul vinovat a tot ce se întâmplă de mai bine de un an în România, caci el este stăpânul “Guvernului Meu”.

”El a gestionat ca stăpân al Guvernului îndatorarea masivă a României, prăbușirea economică, el a numit premierii și miniștrii. Sub el românilor li s-a făcut frica să se mai trateze în spitale, caci în spitalele din România s-a ajuns să se moară pe capete, cu zile. Sub el românii nu mai au siguranța zilei de mâine!” – sunt acuzații ferme, clare, făcute de Răzvan Savaliuc,

Deci, concluzia lui Savaliuc este fermă: ”Iohannis e primul care trebuie să plece! Dar Iohannis nu pleacă!”

„Iresponsabilul ăsta plin de el, arogant și venit de pe alta lume, duce România în gard cu o viteză uluitoare!”, scrie Savaliuc. ”Nu a găsit altceva mai bun de făcut decât să se prezinte azi la locul dezastrului, la orele 13.00, la ore bune după tragedie - ca să transmită următorul mesaj: “Țin să felicit forțele de intervenție pentru promptitudinea cu care au intervenit la acest incendiu groaznic!”

Ironic, Savaliuc opinează că Iohannis a venit așa târziu pentru că a trebuit ”să-și facă exercițiile fizice, să se bronzeze la lampă și servească masa cu dumicate bio”!

Tot despre laude a vorbit și premierul Cîțu: ”Imediat după el, a ieșit la rampă și premierul Florin Cîțu, într-o declarație jenantă rostită de la pupitrul de la Palatul Victoria, care printre altele, s-a apucat să laude și el modul în care s-a intervenit în tragedia de la “Matei Balș ”.

Întrebare firească a lui Savaliuc: ”Chiar era ceva de lăudat în aceasta tragedie, nătângilor???”

Răzvan Savaliuc încheie cu o întrebare și o morală: ”Români, vă place ce ați votat?”.

”Asta ne așteaptă pe toți! Vom muri cu zile, în timp ce aleșii noștri vor aplauda triumfal modul în care vom fi duși la groapă!”, încheie Savaliuc fulminantul său editorial din ”Lumea Justiției”,  intitulat ”Români, ieșiți în stradă să vă apărați dreptul la viață!”

 

3770
Tagurile:
Răzvan Savaliuc
Тема:
Incendiul de la Institutul "Matei Balș" (42)
Tematic
NUCLEARA: Savaliuc a reușit, Iohannis ajunge în instanță!
Savaliuc dă marea NUCLEARĂ: Iohannis și Secretul lui COLDEA!
Savaliuc îl face praf pe Iohannis: ”Nesimțitul național”
Vaccinare în România

Vaccin COVID: de ce se tem românii

6
(reînnoit 09:37 09.03.2021)
Specialiștii au constatat că teama de vaccinul anti-COVID se manifestă, în general, în rândul persoanelor tinere. Avem cu adevărat motive să ne temem .

BUCUREȘTI, 9 mart – Sputnike. Vaccinul anti COVID: prieten sau dușman? Iată o întrebare oarecum nefirească în actualul context pandemic, însă specialiștii trag un puternic semnal de alarmă asupra faptului că teama de vaccinul anti COVID se manifestă în special în rândul persoanelor tinere.

Psihologul Mirela Zivari spune că pacientul tânăr, în mod surprinzător, refuză sau pune foarte multe întrebări față de pacientul în vârstă care e obișnuit cu ceea ce înseamnă spitalizare.

Până acum, în România au fost imunizate un milion de persoane și au fost infectate peste 800.000.

Gândul revenirii la o viață normală nu îi convinge pe toți că vaccinarea este calea pentru a ne relua libertatea. Sunt încă multe întrebări și frici despre acest vaccin la care specialiștii trebuie să răspundă zilnic, scrie digi24.ro.

În opinia Mirelei Zivari, frica de vaccin poate fi împărțită în frică de ac și frică de această substanță, vaccin COVID. Persoanele tinere au manifestat o frică mult mai mare de tot ceea ce a însemnat vaccinare, efecte secundare, informații legate de felul în care a fost făcut vaccinul, transportat vaccinul pentru că au fost foarte mulți care ne-au întrebat dacă noi avem acele frigidere speciale.

6
Tagurile:
COVID-19, România
Tematic
Monica Pop, revoltă fulminantă contra ”autorităților” COVID!
Șeful Pfizer nu au putut intra în Israel din cauza lipsei vaccinei COVID
Fondatorul trupei Cargo a murit după ce a fost infectat cu Covid 19

Загрузка...
Sorin Cîmpeanu

Cîmpeanu, avertisment legat de predarea și evaluarea online

138
Ministrul Educației a declarat că, dacă se va continua actualul proces de predare și examinare online fără să existe platforme de evaluare securizate, se va ajunge în situația în care frauda de la vârste fragede va fi încurajată.

BUCUREȘTI, 9 mart – Sputnik. Ministerul Educației intenționează să acceseze, prin Programul Național de Redresare și Reziliență, fonduri pentru digitalizarea sistemului de educație, inclusiv pentru achiziționarea de platforme securizate pentru evaluarea online.

Informația a fost dezvăluită de ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu. Demnitarul a avertizat că dacă se va continua acest proces de predare și examinare online fără ca profesorii să fie pregătiți, fără acces generalizat la internet și echipamente, fără platforme securizate de evaluare, se va încuraja frauda de la vârste mici.

”Or lucrul ăsta nu-l doreşte nimeni, tocmai de asta învăţământul online a fost o modalitate de compromis aplicată într-un moment în care am avut nevoie de el ca să nu blocăm sistemul de educaţie, dar trebuie să înţelegem că nu am fost pregătiţi, nici noi, nici sistemele de educaţie din alte state”, a declarat ministrul Educaţiei, potrivit news.ro.

Potrivit demnitarului, există platforme care asigură securitatea examinării și care sunt folosite de ani buni în alte țări.

De asemenea, Sorin Cîmpeanu a declarat că o sumă importantă din Programul Național de Redresare și Reziliență este destinată digitalizării educației, iar în acest capitol se ia în calcul şi achiziţia de platforme securizate pentru examinarea online. 

138
Tagurile:
Sorin Cîmpeanu
Tematic
Consilierul lui Cîmpeanu: ”Lecțiile nu vor mai fi la fel”
Badea: ”Am sperat că voi putea continua la fel și cu domnul ministru Cîmpeanu”
Cîmpeanu vrea să schimbe titularizarea: anunțul momentului

Загрузка...