Confederatia Nationala Sindicala Cartel ALFA

ACUM, proteste: ”Țara te vrea prost, muncești pe bani puțini, mori repede!„

249
Sindicatele se țin de promisiune, continuă campania de proteste pentru drepturile salariale. ”Fiecare ministru din ultimii zece ani şi-a început mandatul în forţă, arătând cu degetul!”

BUCUREȘTI, 22 ian – Sputnik. România se revoltă fațã de politicile anti-sociale – este mesajul transmise de sindicaliștii Cartel Alfa.

Школы закрыли на карантин из-за ОРВИ
© Sputnik / Павел Лисицын

”Toți avem aceleași drepturi! Pentru un salariu minim decent, pensii echitabile, servicii publice de calitate, deblocarea negocierii colective, taxare justă și aplicarea corectă a legislației”, transmit sindicaliștii.

Protestul de azi o vizează pe deținătoarea portofoliului Muncii şi Protecţiei Sociale, Raluca Turcan, căreia sindicaliștii îi transmit că ”ar trebui să renunţe la vânătoarea de asistaţi sociali şi să găsească soluţii pentru faptul că jumătate din contractele de muncă înregistrate în Revisal oferă salarii nete sub 1.600 de lei”.

”Haideţi să punem pe agenda doamnei ministru Turcan problemele reale ale pieţei muncii din România”, transmit sindicaliștii. ”Lăsaţi, doamnă, vânătoarea de asistaţi sociali (da, ştim, sunt probabil câţiva care iau nemeritat ajutorul de 250 lei pe lună)!”.

Față de atacurile guvernamentale la „asistații social”, sindicaliștii bat obrazul demnitarilor: ”Fiecare ministru din ultimii zece ani şi-a început mandatul în forţă, arătând cu degetul către aceştia, fără ca la final să-i lase într-o situaţie mai bună pe cei care chiar au nevoie de ajutor", se spune în postarea organizaţiei sindicale”.

CNS Cartel Alfa o întreabă direct pe Raluca Turcan: ”Aveţi de gând în mandatul dumneavoastră să acţionaţi pentru deblocarea negocierilor colective şi restabilirea dreptului la asociere sindicală?”

Declarațiile vin pe fondul anunțului Ralucăi Turcan - că instituţiile din subordinea ministerului - AJPIS-uri, ITM-uri, AJOFM-uri - vor demara în curând o campanie naţională de evaluare a ajutoarelor sociale, pentru identificarea acelor beneficiari care se află în situaţii cu adevărat vulnerabile, adică persoanele inapte de muncă, cele cu vârstă de pensionare şi persoanele care au în întreţinere copii mici.

”"Doamna" ministru al muncii este deranjată de asistații sociali, cei care primesc 142 ron în fiecare lună de la stat”, transmit sindicaliștii. ”E un subiect bun de aruncat praf în ochi pentru ca lumea să nu vadă cum stau datele reale din piața muncii, că doar nu e în stare să emită soluții”.

Un comentariu semnificativ, la postarea Cartele Alfa aparține lui Nicolae Mureșan: ”Se fură cât nu se poate de la stat pe toate fronturile, iar IMM urile și angajații plătiți DECENT, care ar trebui să fie clasa mijlocie ce asigură sângele unei economii sănătoase sunt pe cale de dispariție”.

”Subvenții mascate în fel și chip pentru corporații gigant, alea nu sunt ajutoare sociale”, scrie revoltat Mureșan. ”În timpul ăsta educația, sănătatea, cultura și tot ce ține de sănătatea mintală și fizică a unei nații sunt puse la pământ”.

Concluzia românului revoltat: ”Țara te vrea prost, să muncești pe bani puțini, să mori repede ca ei să poată fura cât pentru 10 generații!”

249
Tagurile:
Proteste
Tematic
Definitivat 2020: sindicatele, solicitare către Anisie. E vizată inspecția
Sindicatele din învățământ au murit, trăiască sindicatele!
Sindicatele din educație, semnal de alarmă: școlile nu sunt pregătite pentru cursuri!

Lovitură pentru români: Ford Craiova își suspendă activitatea

115
Criza de semiconductori afectează și Uzina Ford din Craiova, după ce acest lucru fusese raportat de uzina Dacia din Mioveni. Ford își va suspenda activitatea pentru opt zile.

BUCUREȘTI, 24 feb – Sputnik. Situație dificilă la uzina Ford din Craiova, acolo unde producția va fi suspendată pentru o perioadă de opt zile.

Motivul îl reprezintă criza de semiconductori, fapt care a fost raportat și de uzina Dacia din Mioveni.

Criza de semiconductori nu se manifestă numai în România, ci este una la nivel global, determinată de incapacitatea furnizorilor de semiconductori de a face față comenzilor.

Reprezentanții Ford România spun că uzina va suspenda temporar producția de vehicule și motoare timp de 8 zile, începând de vineri, 26 februarie 2021.

Planul actual este ca producția la Ford Craiova să fie reluată pe data de 10 martie, spun reprezentații uzinei, citați de profit.ro.

Reprezentanții Ford România dau asigurări că angajații vor fi plătiți conform acordurilor încheiate între companie și sindicate și ținând cont de legislația în vigoare.

Potrivit companiei americane, la nivel global, Ford monitorizează îndeaproape situația și își adaptează planurile de producție în scopul minimalizării efectului asupra angajaților, furnizorilor, clienților și dealerilor din toată Europa.

Producția de automobile Volkswagen a fost afectată de blocajele din industria de semiconductori.

Sunt o serie de factori ce conduc la aceste probleme, mai ales că producătorii de autovehicule concurează cu industria electronicelor de larg consum pentru aprovizionarea cu cipuri. În timpul pandemiei, consumatorii au cumpărat laptopuri, console de jocuri și alte produse electronice. Astfel, s-a creat un deficit de cipuri pe tot parcursul anului 2020.

115
Tagurile:
Craiova, Ford
Tematic
Olguța, lecție pentru Nicușor Dan! Ce se poate la Craiova, dar nu se vrea la București!
Mascații, la traficanții de persoane din Craiova. Oamenii ajungeau în SUA
Video: FCSB revine pe primul loc în Liga 1 după o nouă victorie cu Craiova

Загрузка...
Sorin Cîmpeanu

Cîmpeanu, intervenție fermă: se pot oferi flori și mărțișoare

1204
Ministrul Educației a explicat dacă elevii pot sau nu să ofere flori și mărțișoare profesoarelor cu prilejul zilelor de 1 și 8 martie. Reacția sa vine după ce secretarul de stat pentru învățământ preuniversitar afirmase că în acest an, nu se pot oferi aceste daruri.

BUCUREȘTI, 24 feb – Sputnik. Pot sau nu elevii să ofere flori și mărțișoarelor profesoarelor cu prilejul zilelor de 1 și 8 martie? Aceasta este întrebarea la care doi oficiali din Ministerul Educației – secretarul de stat pentru învățământ preuniversitar Stelian Ion și chiar ministrul învățământului au dat răspunsuri diferite.

În timp ce secretarul de stat pentru învățământ preuniversitar spunea că știe că vor părea antipatici, dar că, în primul rând, este vorba despre protecția și sănătatea copiilor, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, vine și declară altceva.

Potrivit regulilor stabilite de Ministerul Sănătății și de Ministerul Educației este interzis schimbul de obiecte personale. Intră florile și mărțișoarele în această categorie?

Sorin Cîmpeanu a precizat că instituția pe care o conduce nu dorește și nu poate să se implice în schimbarea unei valori de simbol în obiect personal.

”Ministerul Educației nu dorește și nu poate să se implice în schimbarea valorii de simbol a unei flori în obiect personal. O floare nu este un obiect personal. Nici măcar un mărțișor nu consider că este un obiect personal”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Practic, elevii au voie să ofere flori și mărțișoare profesoarelor.

Cîmpeanu a declarat că deocamdată școlile sunt în subordinea Ministerului Educației, iar instituția nu a transmis nici o interdicție în acest sens, nici măcar cu titlu de recomandare.

”Și nici nu va transmite! Este un punct de vedere oficial!”, a adăugat ministrul.

1204
Tagurile:
Sorin Cîmpeanu
Tematic
Cîmpeanu, anunț despre vaccinarea personalului din învățământ
Educatoare, mesaj cutremurător pentru Cîmpeanu: a spus tot!
Cîmpeanu, control fulger la Inspectoratul București

Загрузка...
Министр иностранных дел РФ Сергей Лавров.

Moscova solicită administrației Biden reafirme inadmisibilitatea războiului nuclear

0
(reînnoit 18:47 24.02.2021)
Șeful diplomației ruse susține reafirmarea inadmisibilității războiului nuclear dintre Moscova și Washington. Potrivit acestuia, această propunere a fost adresată Statelor Unite pe 4 februarie.

BUCUREŞTI, 24 feb – Sputnik. Pe 24 februarie, într-o sesiune virtuală a Conferinței privind dezarmarea, susţinută la Geneva, Sergei Lavrov a declarat că, în timpul unei conversații telefonice din 4 februarie cu secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, a propus reafirmarea angajamentului din partea Rusiei și a Statelor Unite cu privire la inadmisibilitatea războiului nuclear.

Sergueï Lavrov
© Sputnik / Le service de presse du ministère russe des Affaires étrangères

„Susținem în mod ferm reafirmarea formulării fundamentale de către Rusia și Statele Unite, precum și de către alți membri din cadrul celor cinci puteri nucleare, că nu pot exista câștigători într-un război nuclear și că nu ar trebui declanșat niciodată”, a spus şedul diplomaţiei ruse, reamintind despre propunerea sa către secretarul de stat al SUA.

Ministrul rus de Externe a menționat că asigurarea restricției în contextul denunțării Tratatului privind eliminarea rachetelor cu rază medie și scurtă de acţiune (INF) a rămas o problemă prioritară.

„Propunerea noastră rămâne în vigoare: nu vom desfășura astfel de rachete terestre în regiuni în care nu vor fi desfăşurate aceleași dispozitive americane. Facem apel la țările NATO să ia măsuri reciproce similare. Propunerile noastre specifice privind măsurile de verificare reciprocă sunt cunoscute”, a adăugat ministrul, citat de Sputnik France.

O propunere deja făcută de Rusia

Anterior, Rusia a propus în mod repetat Washingtonului reafirmarea, în calitate de mari puteri nucleare, a tezei afirmate de Gorbaciov şi Reagan potrivit căreia războiul nuclear nu trebuie declanşat niciodată și că nu pot exista câștigători, dar administrația Trump nu a răspuns propunerii.

În 1985, acest concept de război nuclear care exclude noțiunea de învingător a fost aprobat de către președintele URSS de atunci Mihail Gorbaciov și de omologul său american, Ronald Reagan.

0
Tagurile:
Joe Biden, Moscova
Tematic
Lavrov: Rusia nu pleacă din Europa
Peskov: Declarațiile lui Lavrov despre UE - denaturate, Rusia dorește relații bune cu UE
Lavrov a numit condițiile de cooperare cu Uniunea Europeană

Загрузка...