Cum poate fi adus Arbidol în România: pașii legali

992
(reînnoit 17:53 18.01.2021)
Dragoş Damian, CEO Terapia Cluj, a prezentat pașii legali prin care medicamentul Arbidol – umifenovir –, medicament eficient contra COVID-19, produs în Rusia, poate fi adus în România. El laudă demersurile făcute de Gigi Becali în acest sens.

BUCUREȘTI, 18 ian – Sputnik. Cunoscutul Gigi Becali a adus în România Arbidol, un medicament produs în Rusia care vindecă coronavirusul. Din păcate, medicamentul este interzi în Uniunea Europeană.

Afaceristul a adus în România un transport de 50.000 de pastile, dar acesta este blocat în vamă.

Dragoş Damian, CEO Terapia Cluj, spune că a urmărit și salutat demersurile făcute de Gigi Becali, care s-a alăturat campaniei de stăvilire a pandemiei donând umifenovir către spitalele din România.

Umifenovir – comercializat sub numele de Arbidol – este un preparat fabricat de compania OTC Pharma din Rusia. El este folosit cu succes în Rusia și în țările din Uniunea Economică Euro-Asiatică în tratamentul formelor ușoare și medii de coronavirus și virus gripal sezonier.

Medicii români au declarat că au fost foarte mulțumiți atunci când au putut utiliza acest preparat, care este ușor de administrat și nu are efecte secundare și reacții adverse, spune Damian, potrivit stiripesurse.ro.

Medicamentul nu poate fi comercializat în România, pentru că medicamentul nu este înregistrat în nici o țară din Uniunea Europeană.

De asemenea, mai există și o prevedere care împiedică aducerea medicamentului, potrivit căreia nu pot fi făcute donații din țări din afara UE sau SUA.

Damian vine, însă, cu vești bune. El spune că, având în vedere că Arbidol este cuprins in protocolul anti-Covid al Ministerului Sănătății - actualizat in luna decembrie 2020, există posibilitatea să fie adus pe cale legală în România.

În acest sens, trebuie urmați mai mulți pași.

În primul rând, distribuitorul de medicamente autorizat de Agenția Nașională a Medicamentului și Dispozitivelor Medicale ANMDM – trimite o solicitare Comisiei de Specialitate Boli Infecțioase din Ministerul Sănătății privind disponibilitatea de import a medicamentului, cantitatea, data livrării etc.

La rândul său, Comisia stabilește un necesar. Acesta va fi comunicat Ministerului Sănătății, care, la rândul său, dă acordul final către distribuitor.

În baza acordului, distribuitorul face și el o solicitare către ANMDM în scopul emiterii unei Autorizații de Nevoi Speciale  ANS – care este valabilă numai pe teritoriul României. Documentul permite importul și donarea ori comercializarea medicamentului.

În baza acestei autorizații medicamentul va obține o autorizație de preț de la MS, iar distribuitorul îl va putea aduce și dona sau comercializa.

”Acesti pasi par a fi o procedura administrativa greoaie, dar necesara, pentru ca exista riscul falsificarii, contrafacerii, contrabandei, exportului paralel in alte state din UE, activitati evident ilegale”, a subliniat CEO Terapia Cluj.

Acesta a dat asigurări că autoritățile se mișcă foarte repede, dată fiind nevoia urgentă de a avea medicamente pentru tratamentul bolii, chiar și după începerea vaccinării.

Damian spune că firma sa a reușit, astfel, să aducă Favipiravir din Japonia. Acum se pregătește să aducă Ivermetina din India.

Acestea sunt  două preparate sunt utilizate pe scară largă în Asia și SUA în prevenția și tratamentul infecției SARS-CoV-2.

992
Tagurile:
Arbidol, România
Tematic
Preparatul sovietic Arbidol poate trata coronavirusul? Precizarea Ministerului Sănătății
În Argentina a sosit a doua partidă a vaccinului Sputnik V
Președintele Republicii Guineea s-a vaccinat cu Sputnik V
Poliția română

Circulația de seară ar putea fi limitată cu încă o oră

63
Surse guvernamentale citate de mai multe publicații au indicat faptul că se ia în calcul reducerea libertății de circulație a persoanelor cu o oră, de la ora 23.00 la ora 22.00

BUCUREȘTI, 8 mar – Sputnik. Potrivit unor surse guvernamentale citate în mai multe publicații mass-media centrale, Guvernul ar lua în calcul să limiteze circulaţia persoanelor în timpul nopţii de la ora 22.00.

Acest lucru înseamnă reducerea cu o oră a libertății de circulație, pentru că în prezent, restricţiile de circulaţie sunt impuse de la ora 23.00. În prezent, persoanele care părăsesc locuinţa după ora 23.00 trebuie să aibă asupra lor o declaraţie pe proprie răspundere.

Discuţia despre limitarea circulaţiei începând cu ora 22.00 are loc în contextul creşterii numărului de infectări cu COVID-19, fiind una dintre măsurile mai dure care ar urma să fie adoptate pentru a stopa răspândirea pandemiei.

63
Tagurile:
Restricții
Тема:
Coronavirus în România, Moldova și în lume
Tematic
Restricţiile împotriva Covid în Franţa: peste câte săptămâni s-ar putea relaxa
Hotărârea nr. 47 a CNESP din 26 februarie: Text integral - noi restricții COVID în Moldova
Decis: Festivalul „Mărțișor”, fără spectatori în acest an - CNESP impune RESTRICȚII
Germania nu ține cont de solicitările europene și nu relaxează restricțiile de la granițe
CNSU: Noile decizii privind restricțiile și carantinarea la sosirea în România
Proteste la Viena împotriva restricţiilor anti-Covid – VIDEO LIVE
Pus în încurcătură de presă, Voiculescu anunță noi restricții

Загрузка...
Sorin Cîmpeanu la Cotroceni

Cîmpeanu, revoltat de cum sunt tratați elevii și profesorii: ”Educația nu îmbolnăvește!”

94
Intervenție dură a ministrului Educației, Sorin Câmpeanu – una dintre cele mai importante măsuri anti-pandemie este neglijată în cazul școlilor: ”În mod clar, ceva nu merge bine!”

BUCUREȘTI, 8 mar – Sputnik. Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, consideră că sistemului educațional nu i se acordă atenție reală din partea autorităților anti-pandemie./

Concret, ministrul Educație a declarat la Antena 3 că diriguitorii sistemului nu ajută suficient la unul dintre cele mai importante capitole: testare!

 ”Noi încurajăm testarea”, spune Cîmpeanu, subliniind însă ”aceasta s-a făcut într-o proporție foarte mică - din 1.150.000 de teste distribuite pentru a fi testați elevii și angajații din învățământ, au folosit doar 5000”.

În mod clar, ceva nu merge bine, spune Cîmpeanu, punctând: „Sigur nu există personal medical suficient pentru administrarea acestor teste, deoarece testele antigen rapid necesită personal medical pentru administrare”.

”În al doilea rând, testele antigen rapid sunt considerate invazive, deci sunt greu de acceptat de părinți, care nu își dau acordul“, a explicat ministrul Cîmpeanu.

Ministrul este revoltat de ceea ce se petrece: ”În primul rând, educația nu îmbolnăvește pe nimeni, educația poate să prevină îmbolnăvirile”.

”În al doilea rând, aș vrea să precizez că îndemnăm la respectarea măsurilor de bază, precum purtarea măștii de protecție, cu excepțiile reglementate, aerisirea spațiilor, respectarea normelor de igienă și respectarea distanțării fizice”, a transmis Sorin Cîmpeanu la Antena 3.

94
Tagurile:
Sorin Cîmpeanu, elevi, Profesori

Загрузка...
Marine Le Pen

Marine Le Pen la un pas de Macron în sondaje

0
Un sondaj de opinie publicat astăzi în Franța arată că Marine Le Pen a redus din decalajul care o separa de Emmanuel Macron

BRUXELLES, 8 mar – Sputnik. Un sondaj de opinie realizat de Harris Interactive și publicat de cotidianul L'Opinion arată că diferența dintre Emmanuel Macron și Marine Le Pen este în scădere, cei doi fiind considerați finaliștii alegerilor prezidențiale din Franța anului 2022.

Astfel, potrivit sondajului, chiar dacă cifrele momentului arată că președintele Franței Emmanuel Macron ar câștiga alegerile prezidențiale din 2022 în fața candidatei naționaliste Marine Le Pen, distanța dintre cei doi ar fi mai mică decât la scrutinul din 2017.

Interesant este că Macron și Le Pen continuă să fie favoriții pentru marea finală, amândoi fiind creditați cu 25% în primul tur al scrutinului care este programat pentru aprilie 2022 și aflându-se la mare distanță de ceilalți candidați.

În schimb, în turul decisive, actualul președinte francez ar câștiga bătălia cu 53% față de 47% cât ar obține Le Pen, așadar la o distanță de doar 6 procente, o distanță care poate fi modificată în următoarea perioadă.

La ultimele alegeri prezidențiale, Macron a obținut o victorie categorică cu 66%, dar în 2022 lucrurile par să fie mai complicate, iar următoarele 14 luni de până la scrutin pot produce multe surprize.

Situația critică din Franța, unde protestele și dezordinea publică sunt la ordinea zilei, ar putea să îl detroneze pe Macron și să îi ofere o șansă candidatei Adunării Naționale (fostul Front Național) Marine Le Pen.

0
Tagurile:
Emmanuel Macron, Franța, Sondaj, Marine Le Pen
Tematic
Marine Le Pen: „realegerea lui Trump, benefică pentru Franța”
Marine Le Pen ar redeschide micile afaceri şi lăcașurile de cult
Șoșoacă – ”Marine Le Pen de România” – lovitură în prima zi
Marine Le Pen solicită colaborarea cu Rusia în privinţa vaccinului ”Sputnik V”
Progresiștii dau alarma, modelul Șoșoacă lovește Franța: ”Le Pen îl va bate pe Macron”

Загрузка...