Telecomanda

Scandalul TVR devine internațional palmă pentru PNL și USR

355
Cea mai mare asociaţie a televiziunilor publice din lume reacționează și pune la punct politicienii din România după ce mai mulți reprezentanți ai coaliției de la putere au atacat TVR pentru un pamflet la adresa lui Iohannis și a măsurilor anti-pandemie

BUCUREȘTI, 13 ian – Sputnik. Televiziunea Română a publicat pe site scrisoarea trimisă Noel Curran, directorul general al European Broadcasting Union, în care se cere reprezentanţilor politici din țara noastră să  respecte standardele internaţionale privind independenţa să permită TVR ”să-şi urmeze activitatea fără interferenţe şi în interesul publicului“.

Scrisoarea a fost transmisă în urma reacțiilor unor politicieni în urma unui program de Revelion, un pamflet al unor cunoscuți actori comici, în care au fost ironizate personalități politice, în frunte cu președintele Iohannis, dar și măsurile anti-pandemie.

European Broadcasting Union este cea mai mare asociaţie a televiziunilor publice din lume.

Directorul General EBU subliniază că „independența Serviciului Public Media, și în special independența editorială,  reprezintă una dintre valorile fundamentale ale EBU, așa cum fost adoptată în cadrul Adunării Generale EBU de la Strasbourg în anul 2012, iar EBU s-a angajat să o susțină cu fermitate.“

Noel Curran arată că recomandările Consiliul Europei Nr. R (96) 10 din cadrul Comitetului de Miniștri către Statele Membre pentru garantarea independenței serviciilor publice de radiodifuziune, prevăd în liniile directoare: „Cadrul legal care reglementează organizațiile de radiodifuziune pentru serviciile publice ar trebui să stipuleze în mod clar independența editorială și autonomia instituțională, în special în domenii precum: (...) realizarea și producția de programe”.

”Televiziunea Română, la fel ca multe organizații publice media din Europa, a jucat un rol indispensabil în societate în timpul pandemiei COVID, oferind cetățenilor informații vitale, anunțuri oficiale despre criza sanitară, conținut educațional pentru copii şi suport prin divertisment pentru persoanele aflate în izolare”, scrie șeful EBU.

De altfel, cercetările EBU arată că ”încrederea în serviciile publice media în Europa a crescut în timpul crizei, reflectând deciziile editoriale și independența Serviciului Public Media, precum și un angajament public autentic de a informa, educa, distra și conecta“,  se arată în scrisoarea directorului EBU.

”Avem încredere că reprezentanții politici din România vor respecta și vor adera la standardele internaționale privind independența editorială și autonomia instituțională a Serviciului Public Media și vor permite TVR să-și urmeze activitatea fără interferențe și în interesul publicului“, conchide Noel Curran.

Deci, o reafirmare clară a poziţiei EBU de susţinere a independenţei editoriale a TVR, în ciuda atacurilor unor politicieni din arcul guvernamental.

Reacția EBU este, în acest context, o adevărată palmă pentru coaliția de guvernare, care a atacat TVR. Cel mai agresiv a fost controversatul președinte la Comisiei de Cultură din Camera Deputaților, USR Iulian Bulai, care cerut demisia directorului general al TVR.

Atacul lui Bulai a fost și unul politic, el referindu-se și ”partenerii PSD care au mai rămas acolo”.

Un alt parlamentar controversat, de data asta PNL, Pavel Popescu, a considerat că “Asta cu înjuratul Președintelui, guvernului și al PNL-ului e o porcărie” și a spus despre șefa TVR -  ”o vom chema pe Doina Gradea să ne râdă din nou ca o nesimțită în fața Comisiei de Cultură”.

S-a ajuns până acolo unde politicieni ai puterii ”pro-occidentale” au cerut desființarea TVR – și asta pentru o emisiune de umor, un pamflet! 

355
Tagurile:
USR, PNL, TVR
Tematic
Scandal mare la TVR! ”Vedeta - simbol” a fost suspendată!
Răzbunare la TVR? Nu a mai fost prelungit contractul ”apropiatului lui Dragnea”
Idee inedită: Realizatorul TVR Ionuț Cristache prezintă… Harta manipulării!
Iohannis îi crede pe românii cu alte idei BOLNAVI MINTAL - iar TVR propune o ”conspirație”
Deputatul Bulai, declarație incendiară despre ”mafia” din TVR
NUCLEARA: Pe cine ar vrea Iohannis șef al TVR – șoc total!
Bolnavi de COVID internați la spitalul „Marius Nasta” din București

Celebru medic, semnal de alarmă: ne poate paște o epidemie

3
Radu Țincu, șeful secției de Anestezie Terapie Intensivă de la Spitalul Floreasca, avertizează că problema gunoaielor din Sectorul 1 al Capitalei – în care se află și spitalul unde lurează – ar putea duce la apariția unei situații grave de sănătate.

BUCUREȘTI, 20 iun – Sputnik. Scandalul gunoaielor din Sectorul 1 al Municipiului București, care durează deja de săptămâni bune și care pare să nu se mai termine, ducând, la îngroparea zonelor sub munți de gunoaie a ajuns și în atenția medicilor.

Astfel, cunoscutul medic Radu Țincu, șeful Secției de Anestezie Terapie Intensivă de la Spitalul Floreasca din Capitală, unitate medicală situată chiar în Sectorul 1, trage un puternic semnal de alarmă și spune că există riscul declarării urgenței sanitare în Capitală, din pricina rozătoarelor și a gunoaielor.

Potrivit medicului, toate aceste dejeuri menajere care sunt lăsate pe străzi, la temperaturi din ce în ce mai ridicate, vor fermenta și vor fi contaminate de microorganisme.

Acesta spune că microorganismele vor fi preluate de rozătoare sau de animalele străzii și vor putea fi transmise ulterior către oameni. 

”Marile epidemii din istorie au apărut când rozătoarele au fost un vector pentru aceste infecții către populație. Sper să nu ajungem în situația în care să declarăm o urgență sanitară în București”, a atras atenţia medicul Radu Țincu.

Din această dispută existentă între Primăria Sectorului 1 și firma Romprest au de suferit oamenii, care stau cu gunoiul în fața caselor de săptămâni întregi.

Primăria Sectorului 1 și forma de salubritate au fost amendate miercuri de Garda de Mediu București, dar şobolanii se plimbă nestingheriţi pe străzi.

3
Tagurile:
epidemie
Tematic
Avertizare: UK, în pragul unui nou val epidemic din cauza variantei indiene?
Un imunolog a anunțat sfârșitul epidemiei COVID-19 în Rusia
Lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat, actualizată în România de CNSU
Lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat, actualizată de CNSU România

Загрузка...

Efectele vremii în România: oameni și animale evacuate

32
Departamentul pentru Situații de Urgență informează că ploile și vijeliile din ultimele 24 de ore au produs pagube însemnate la nivel național, iar oamenii și-au văzut agoniseala de-o viață afectată de ape. Meteorologii spun căă încă nu scăpăm de vremea rea.

BUCUREȘTI, 20 iun – Spuntik. Ploile și vijeliile care au afectat România în ultimele 24 de ore au făcut pagube însemnate la nivelul României.

Reprezentanții Departamentului pentru Situații de Urgență spun că, de ieri, 19 iunie 2021, ora 7.00 și până astăzi, la aceeași oră, s-au înregistrat efecte ale vremii nefavorabile în 36 de localități din 16 județe. Este vorba despre Bacău, Brăila, Buzău, Călărași, Constanța, Dolj, Gorj, Giurgiu, Ialomița, Ilfov, Prahova, Neamț, Suceava, Vaslui și Vrancea, precum și municipiul București, unde s-a intervenit pentru evacuarea apei din 16 case, 85 curți, 9 anexe, 6 subsoluri/beciuri, de pe 6 străzi, precum și pentru degajarea a 17 copaci căzuți pe carosabil/autoturisme, fiind afectate 19 autoturisme.

Oameni evacuați sau luați de ape

Totodată, în localitatea Mănăstirea Cașin din județul Bacău s-a intervenit pentru căutarea unui bărbat de aproximativ 65 ani care a fost luat de apă vineri, 18 iunie 2021, după ce podețul pe care se afla s-a rupt.

Căutările au fost suspendate și vor fi reluate astăzi, 20 iunie 2021, iar alte 7 persoane din aceeași localitate sunt în continuare evacuate preventiv din 6 case aflate în pericol de inundație.

În localitatea Nereju din județul Vrancea s-a intervenit pentru salvarea a 12 muncitori care efectuau lucrări în zonă și au fost surprinși de creșterea râului din localitate. Aceștia s-au refugiat într-un vagon remorcă. Echipajele de intervenție au reușit extragerea celor 12 persoane - 9 bărbați și 3 femei - care nu au necesitat îngrijiri medicale.

În localitatea Poiana Sărată din județul Bacău, un autoturism care participa la un concurs de off-road a fost surprins de o viitură pe râul Oituz. În autoturism se aflau 2 persoane, o persoană a reușit să se autosalveze, iar cealaltă a decedat.

În localitatea Piatra Șoimului din județul Neamț, un pod a fost avariat de apă, iar 4 familii, în total 10 persoane sunt izolate rutier și pietonal. Persoanele izolate nu necesită îngrijiri medicale.

Traficul rutier este blocat pe DJ 119/BC datorita unei alunecări de teren, carosabilul fiind surpat pe o lungime de aproximativ 50m, informează Departamentul pentru Situații de Urgență.

Avertizări cod roșu la nivel național

A intrat în vigoare o avertizare meteorologică cod roșu de averse torențiale care vor depăși 35-40 l/mp. Avertizarea este valabilă în data de 20 iunie 2021, în intervalul orar 9.30 – 10.30. Sunt vizate localitățile Vădeni, Siliștea din județul Brăila și localitățile Braniștea, Șendreni din județul Galați.

Reprezentanții Departamentului pentru Situații de Urgență sfătuiesc populația să descarce aplicația DSU și să se informeze în timp real cu privire la avertizările trimise de Administrația Națională de Meteorologie.

32
Тема:
Prognoza meteo

Загрузка...