Работа пенсионного фонда в Калининграде

Pensii 2021: precizări de ultim moment legate de plăți

235
Casa Națională de Pensii Publice vine cu precizări după ce în spațiul public au apărut, potrivit instituției, informații eronate cu privire la plata pensiilor aferente lunii ianuarie a anului în curs.

BUCUREȘTI, 11 ian – Sputnik. Reprezentanții Casei Naționale de Pensii Publice combat zvonurile apărute referitoare la plata veniturilor pentru vârstnici în această lună.

Oficialii spun că niciun talon de pensie nu a fost tipărit sau retipărit greșit și că, dimpotrivă, Casa Națională de Pensii Publice se află în graficul normal de plată al pensiilor către beneficiarii care au optat pentru plata pensiilor prin Compania Națională Poșta Română dar și beneficiarii care au optat pentru plata pensiilor în cont curent, potrivit convențiilor în vigoare.

Cu privire la pensiile de serviciu acordate conform legislației în vigoare, în conformitate cu prevederile Ordonanței de Urgență nr. 226/2020, privind unele măsuri fiscal-bugetare și pentru modificarea și completarea unor acte normative și prorogarea unor termene, ordonanță care implică neactualizarea cu rata medie a inflației pentru un număr de 4603 beneficiari, taloanele de pensie au fost tipărite la valoarea aferentă lunii decembrie, precizează reprezentanții Casei Naționale de Pensii Publice.

De asemenea, reprezentanții instituției menționate au făcut precizarea că nici pentru aceste categorii de pensii de serviciu nu există nicio întârziere cu privire la termenul de plată a lor către beneficiari.

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, anunțase, deja, în urmă cu aproape o săptămână, faptul că a discutat cu reprezentanții Casei Naționale de Pensii Publice pentru a se asigura că este respectat calendarul de plată a pensiilor la domiciliu.

La rândul lor, Casele Județene de Pensii au solicitat deja Agenției Naționale de Administrare Fiscală transmiterea în regim de urgență către trezorerii a dispozițiilor bugetare reprezentând plățile de pensii pentru luna ianuarie 2021.

Ulterior, au fost întocmite ordinele de plată către Poșta Română și au fost virate sumele pentru pensiile ce urmează a fi plătite la domiciliu în ianuarie 2021, informează Sputnik.

235
Tagurile:
Pensii
Tematic
Alexandru, anunțul zilei: bani pentru casele de pensii
Casa Națională de Pensii, anunț important pentru români
Casa Națională de Pensii, anunț despre banii pentru popriri
Meditație

Savanții au aflat ce obicei îți poate prelungi viața

27
(reînnoit 02:28 17.01.2021)
Specialiștii au studiat care dintre ocupațiile preferate ale oamenilor pot contribui la prelungirea vieții și au ajuns la concluzii curioase.

CHIȘINĂU, 16 ian – Sputnik. Meditația zilnică ar putea influența considerabil și benefic durata vieții omului. Despre aceste concluzii comunică Express, cu referire la savanții americani, scrie RIA Novosti.

Россия вводит запрет на турецкие продукты. Fructe, mere, export, magazin
© Sputnik / Алексей Мальгавко

Pentru studii, cercetătorii au selectat 200 de voluntari cu vârsta de la 66 până la 81 de ani. Jumătate dintre aceștia au trebuit să se instaleze zilnic într-o poziție comodă și să se concentreze asupra gândurilor și respirației lor timp de 15-20 de minute.

După o lună, participanții care au practicat meditația au anunțat despre o scădere considerabilă a indicatorilor medii ai tensiunii arteriale. În celălalt grup nu a fost atestat un efect similar.

În afară de aceasta, în cazul participanților din primul grup, a fost stabilită în perioada studiului o probabilitate mai redusă a decesului din cauza bolilor cardiovasculare.

Savanții consideră că meditația zilnică poate reduce în realitate starea de stres și sentimentul de neliniște, oferind astfel oamenilor longevitate.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

27
Tematic
Cele zece alimente care întăresc imunitatea
Masa de Revelion: ce aliment nu se consumă în noaptea dintre ani
Șase alimente pentru o imunitate mai puternică

Загрузка...
Mihai Trăistariu

Trăistariu încurajează vaccinarea ca nu moară artiștii de foame

113
Cunoscutul cântăreț a declarat că este nerăbdător să se imunizeze împotriva noului coronavirus și a explicat, într-o postare pe Facebook, motivele care îl determină să facă un asemenea gest. Solidaritate cu colegii de breaslă?

BUCUREȘTI, 16 ian – Sputnik. Cântărețul Mihai Trăistariu le-a spus fanilor că el dorește mult să se vaccineze, fiindcă, dacă virusul nu dispare, artiștii trebuie să se reprofileze.

Președintele Republicii Guineea, Alpha Condé
© Sputnik / Алексей Никольский

De aceea, artistul lansează un îndemn către toți fanii și către toți colegii de breaslă să se imunizeze împotriva COVID-19, în cel mai scurt timp. El aduce ca argument și părerea specialiștilor care spun că dacă nu se vaccinează măcar 70% din populația globului, atunci vaccinarea în masă este inutilă și niciodată nu vom mai scăpa de virus.

În opinia sa, matematic vorbind, mai rămân două opțiuni: fie se vaccinează și speră ca acest gest va fi făcut de toată planeta, iar pandemia se stinge în doi-trei ani, după care vor putea fi reluate concertele, fie se mută în Dubai sau într-una din cele 4 țări care nu au restricții și trăiește liber.

Trăistariu arată și o altă față a crizei generate de pandemiei: artiștii au început să fie tot mai afectați din punct de vedere financiar, ei ajungând să facă diverse lucruri pentru a câștiga bani.

Este vorba despre sunetiști, impresari, actori, dansatori, precum și de miile de persoane din spatele scenei care trebuie să renunțe la meseria de o viață pentru că nu mai au ce mânca.

Potrivit lui Trăistariu, 90% dintre artiști sunt la pământ.

”Un coleg de breaslă vinde viori. Un altul s-a făcut vânzător la o alimentară de cartier. O altă colegă cântăcioasă face videochat în perioada asta ca să-și cumpere de mâncare. E groaznică pentru un artist această perioadă. În această situație ne-au adus restricțiile și carantina. Am ajuns la capătul puterilor”, a scris Trăistariu.
113
Тема:
Vaccinul Sputnik V

Загрузка...