Ресторан. Архивное фото.

Patronii de Horeca au anunțat cum vor proceda în privința vaccinării angajaților

158
Patronii de restaurante și hoteluri au anunțat că nu-și vor obliga angajații să se vaccineze și nici nu le vor condiționa clienților să fie vaccinați.

BUCUREȘTI, 11 ian - Sputnik. Preşedintele Organizaţiei Patronale a Hotelurilor şi Restaurantelor din România (HORA), Daniel Mischie, a anunțat că patronii dn domeniul horeca nu îşi vor obliga angajaţii să se vaccineze. De asemenea, restaurantele și hotelurile nu le vor condiționa clienților accesul pe bază de vaccinare.

Totuși, Mischie a afirmat că patronii își vor încuraja angajații să se vaccineze.

„Trebuie să fim foarte clari: vaccinul este opţional. În această ţară, vaccinul este opţional, nu este obligatoriu. Ceea ce facem noi astăzi este să încurajăm, să explicăm oamenilor că dacă dorim să revenim la viaţa normală, putem grăbi acest proces prin vaccin. Operatorii din industrie nu vor obliga angajaţii să se vaccineze, nu există această intenţie din punctul de vedere al operatorilor din HoReCa”, a declarat președintele organizației patronale amintite.

El a precizat că mesajul trebuie să fie foarte clar pentru toată lumea: vaccinul este opţional, nu este obligatoriu şi nu poate fi subiect de discriminare.

Mischie a afirmat de aceea că nu vor fi situații în care cineva să nu poată participa la o conferinţă de presă, să nu poată servi la masă sau să nu poată urca în autobuz decât dacă este vaccinat.

Și preşedintele Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR), Florin Jianu, a susţinut că oamenii de afaceri nu intenţionează să adopte măsuri coercitive faţă de angajaţii care refuză vaccinarea:

„Nu există acest risc. Noi credem că atât antreprenorii, cât şi angajaţii, îşi doresc această campanie de vaccinare. Oamenii de afaceri îşi doresc cu rapiditate vaccinarea, iar angajaţii în egală măsură”, a declarat Florin Jianu.

158
Tagurile:
Angajați, Vaccinare
Tematic
Cifre alarmante: rata șomajului în hoteluri și restaurante a ajuns la 60%
Dezastru la restaurante chinezești din Capitală! Amenzi uriașe, locații închise
Președintele patronatului HoReCa: Circa 25% dintre restaurante nu se vor mai redeschide
Pacient intubat la un spital pentru tratarea bolnavilor de COVID-19 în Franța

Coronavirusul poate provoca un șir de boli foarte grave specialist

11
(reînnoit 14:38 21.06.2021)
Infectarea cu coronavirus poate fi un factor care să declanșeze apariția mai multor boli autoimune, consideră specialiștii.

CHIȘINĂU, 21 iunie - Sputnik. Coronavirusul poate provoca artrită, lupus și polimiozită. Despre acest lucru a comunicat Aliona Zagrebneva, reumatolog principal în cadrul Departamentului de Sănătate din Moscova.

"Tot ce ține de bolile autoimune - știm multe despre ele, însă nimic concret. Evident, o infecție, în special una virală, inclusiv coronavirusul, poate fi factor declanșator", a menționat medicul.

Potrivit specialistului, acum medicii observă la pacienți apariția bolilor articulare după ce au suportat COVID-19, iar acest lucru se întâmplă atât în cazul unor forme severe a bolii, cât și în cazul unora ușoare, scrie RIA Novosti.

„Vedem o creștere întârziată cu una, trei, șase luni - debutul bolilor autoimune, cum ar fi artrita reumatoidă, lupus eritematos sistemic, polimiozită”, a adăugat Zagrebneva.

Ea a îndemnat oamenii să se vaccineze pentru a evita consecințele grave ale coronavirusului.

 

11
Tagurile:
coronavirus

Загрузка...
Vaccinare în București la Obor: Acțiunea „mici pentru vaccin”

Avertizare: Cei vaccinați împotriva COVID-19 trebuie evite asta

236
Șeful Centrului ”Gamaleya”, Alexandr Ginzburg , a făcut câteva recomandări persoanelor care au decis să se vaccineze pe parcursul sezonului cald.

Directorul Centrului de Cercetare pentru Epidemiologie și Microbiologie numit după Gamaleya Alexander Ginzburg i-a sfătuit pe cei care sunt vaccinați împotriva coronavirusului să evite supraîncălzirea pe vreme caldă.

„Pe timp de caniculă, supraîncălzirea, disconfortul și transpirația excesivă nu contribuie nu numai la vaccinare, ci și la starea generală a unei persoane”, a spus Ginzburg.

El a subliniat că toate persoanele care suferă de hipertensiune sau diabet trebuie să fie deosebit de precaute, scrie RT.

În același timp, el a menționat că nu există contraindicații pentru înotul în bazine după vaccinare, cu toate acestea, înotul îndelungat ar trebui evitat.

236

Загрузка...