Tren de pasageri

Ministrul Transporturilor, avertisment fără precedent

78
Cătălin Drulă spune că zilele acestea, în condiții de vreme nefavorabilă, va fi o ocazie de evaluare pentru managerii care se ocupă cu deszăpezirea. Ce se întâmplă la CFR.

BUCUREȘTI, 11 ian – Sputnik. Condițiile meteo nefavorabile pun autoritățile la treabă.

La Ministerul Transporturilor, demnitarul a transmis un mesaj clar și tranșant pentru unii manageri. Cătălin Drulă, ministrul Transporturilor, este de părere că vremea nefavorabilă de acum reprezintă o ocazie bună pentru evaluarea capacității managerilor de a gestiona situația.

Demnitarul a subliniat că nimeni nu poate veni la el acum să îi spună că are probleme cu contractele privind deszăpezirea, sau că nu are stocuri ori că nu își poate organiza personalul.

De asemenea, ieri, 10 ianuarie 2021, ministrul Transporturilor i-a chemat pe directorii responsabili din cadrul Comandamentului Central de Iarnă, iar acțiunea a avut la bază atenționarea Cod Galben de ninsori emisă de Administrația Națională de Meteorologie.

De asemenea, potrivit capital.ro https://www.capital.ro/ministrul-transporturilor-avertisment-fara-precedent-nimeni-nu-poate-sa-vina-acum-la-mine.html , Drulă a subliniat că ”nu ne permitem ca echipajele de urgență să fie întârziate în intervențiile lor”, mai ales în condițiile de criză sanitară reprezentată de epidemia COVID-19 în România.

Mai mult decât atât, Cătălin Drulă a solicitat instituțiilor din cadrul Comandamentului Centrul de Iarnă să transmită presei orice aspect care ține de desfășurarea călătoriilor în siguranță. În acest fel, publicul află rapid care este situația în România.

Reprezentanții Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere anunță că drumarii au intervenit toată noaptea pe străzile și pe drumurile naționale, unde s-au înregistrat căderi de zăpadă.

În intervalul 10.01.2021, ora 17⁰⁰, – 11.01.2021, ora 5³⁰, după o noapte de cod galben de ninsori, drumarii de la CNAIR au acționat pe întreaga rețea de drumuri naționale și autostrăzi cu 1131 utilaje de deszăpezire și au împrăștiat aproximativ 7182 tone de material anti derapant, notează Sputnik.

Ce se întâmplă la CFR

Comandamentele teritoriale de iarnă ale Regionalelor CFR București, Craiova și Timișoara sunt activate pentru perioada următoare, mai precizează cfr.ro.

Reprezentanții companiei spun că în această perioadă, angajaţii CFR SA, administrator al infrastructurii feroviare, verifică permanent starea infrastructurii pe toate secţiile de cale ferată, iar pe segmentele unde situația o impune se va intervi cu personal de specialitate şi utilaje pentru remedierea tuturor deranjamentelor tehnice.

Pasagerii sunt rugați ca înainte de plecarea la drum să se informeze telefonic la Gara CFR din localitatea de plecare pentru informații actualizate despre mersul trenului cu care intenționează să călătorească.

De asemenea, călătorii se pot informa cu privire la ora de sosire/de plecare a trenurilor din gările București Nord, Brașov, Craiova și Timișoara pe site-ul www.cfr.ro, la domeniul camere web sau accesând direct link-ul.

Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA informează publicul că traficul feroviar este deschis la această oră pe toate liniile de cale ferată, însă circulaţia trenurilor este adaptată la condiţiile meteo nefavorabile - ninsoare abundentă și pe alocuri viscolită, un număr redus de trenuri înregistrând la această oră întârzieri la sosire.

78
Tagurile:
Ministerul Transporturilor, CFR
Tematic
Grevă spontană la CFR: mai multe trenuri au fost oprite
Bilete ieftine la CFR, în fiecare week-end
Coronavirus 2020: anunțul CFR, ce se întâmplă cu trenurile
Polițist. Poliția română

Polițistul care coordonează activitatea anti-Covid, prins la chef în Centrul Capitalei

23
Ofițerul care coordonează activitățile de prevenire și combatere a efectelor pandemiei la nivelul Poliției Capitalei a ajuns cercetat de Poliție după ce a fost prins la o petrece în Centrul Vechi.

BUCUREȘTI, 23 ian - Sputnik. Un comunicatul IGPR de astăzi anunță că polițiștii din cadrul Poliției Capitalei au depistat ieri seară, la un restaurant din Centrul Vechi, în interior, 27 de persoane, printre care și un ofițer de poliție cu funcție de conducere din cadrul Direcției Generale de Poliției a Municipiului București.

„Urmare a datelor avute la dispoziție, s-a dispus declanșarea cercetării prealabile față de ofițerul respectiv, pentru a se stabili existența sau inexistența unei abateri disciplinare și a vinovăției, sub aspectul încălcării îndatoririlor care revin profesiei de polițist, prevăzute de Legea nr. 360/2002, având în vedere că acesta este și desemnat, la nivelul Poliției Capitalei, să coordoneze activitățile specifice de prevenire și combatere a efectelor pandemiei de COVID-19”, se precizează în comunicat.

Mai mult, una dintre persoanele depistate la petrecere figura carantinată în județul Călărași, din data de 16 ianuarie, astfel că polițiștii s-au sesizat din oficiu cu privire la infracțiunea de zădărnicirea combaterii bolilor.

Oamenii legii au amendat 25 de clienți cu 17.500 de lei și au aplicat o sancțiune 5.000 de lei operatorului economic în incinta căruia au fost depistate persoanele.

Dincolo de tonul sec al comunicatului, faptele sunt mai grave. Astfel, polițiștii Sectorului 3 au descins aseară la Hanul lui Manuc surprinzând o petrecere în interior, interzisă în această perioadă, la care participau șefi din Poliția Capitalei și procurori.

Oamenii legii au numărat 27 de persoane care consumau alcool în interior, iar printre aceștia se aflau comisar-șef Radu Gavriș, director general adjunct al Poliției Capitalei, împreună cu Ioan Costel, Alexandru Solatan și procurorii Florin Baran Florin și Codruț Popoiu de la Parchetul Tribunalului București.

23
Tagurile:
COVID-19, polițist
Tematic
Covid 19 a ucis mai mulți americani decât al doilea război mondial
Putin și șeful Consiliului UE au discutat despre lupta comună împotriva COVID-19
UE cere evitarea călătoriilor între țările membre din cauza noilor mutații ale Covid 19

Загрузка...
Anti fumat

Alimentele care te ajută scapi de fumat

132
(reînnoit 13:12 23.01.2021)
Cei care au hotărât să renunțe la fumat trebuie să ia în considerație faptul că pentru a scăpa de dependența de nicotină, trebuie să grăbească procesul de curățire a organismului de toxine.

BUCUREȘTI, 23 ian— Sputnik. Persoanele care dorec să scape cât mai rapid de dependența de nicotină, trebuie să grăbească procesul de curățire a organismului de toxine.

Potrivit specialiştilor, poftele pe care le resimt persoanele care renunţă la fumat se împart în două categorii: pofte fizice şi pofte psihologice.

Poftele fizice sunt reacţii ale organismului ca urmare a lipsei de nicotină, care se pot manifesta prin anxietate şi o uşoară tensiune la nivelul gâtului sau stomacului.

Poftele psihologice sunt declanşate de evenimentele de zi cu zi, cum ar fi o sarcină dificilă la job, o ceartă cu iubitul sau traficul blocat. Activităţile precum şofatul, mâncatul şi băutul de cafea sau alcool pot, la rândul lor, să dea naştere unei reacţii de „poftă de ţigară”, deoarece sunt percepute ca activităţi relaxante.

De aceea, persoanele care au hotărât să renunțe la fumat trebuie să ia în considerație faptul că pentru a scăpa de dependența de nicotină, trebuie să grăbească procesul de curățire a organismului de toxine.

Iar pentru a scăpa mai rapid de această dependență, specialiștii vin cu o listă de alimente care vor ajuta la restabilirea organismului într-o perioadă mai scurtă de timp.

Broccoli

Bogat în vitaminele C şi B5, broccoli elimină nicotina din organism. 

Portocale 

Fumatul scade nivelul de vitamina C din organism iar consumul de portocale va readuce această vitamină în corpul tău. 

Suc de morcovi 

Dacă fumezi o ţigară, nicotina va rămâne în organismul tău preţ de 3 zile. Vitaminele A, C, K şi B din sucul de morcovi elimină nicotina. 

Spanac 

Conţine acid folic, iar despre nicotină se ştie că duce la crearea unui deficit de acid folic. 

Kiwi 

Te vitaminizează şi ajută la eliminarea nicotinei.

Apă 

Fumatul deshidratează organismul. Studiile dovedesc că este mai uşor să renunţi la fumat dacă începi să consumi mai multă apă.

132
Tagurile:
alimente, Fumat

Загрузка...