IPS Teodosie, arhiepiscop al Tomisului

Ministru al Educației, insulte cumplite la adresa Bisericii

584
Atacuri în serie la adresa Bisericii și contra lui arhiepiscopului Teodosie făcute de fostul ministru al Educației, Daniel Funeriu

BUCUREȘTI, 11 ian – Sputnik. Cunoscut pentru ieșirile sale „excentrice”, Daniel Funeriu a publicat două comentarii în care jignește Biserica Ortodoxă Română, sub acoperirea unei diferențieri între atitudinea Patriarhului și a arhiepiscopului Teodosie în privința vaccinării și a pandemiei.

Dar, ceea ce ignoră (voit?) Funeriu este că un atac insultător la un înalt prelat și a unei episcopii este un atac la întreaga Biserică. Iar diferențele de abordare a vaccinării, o temă minoră, în fapt, nu poate duce la ”concluzia” că ”se întâmplă ceva în subteran”.

Într-o primă postare, Funeriu recunoaște: ”Nu sunt foarte dus la biserică și nici pe departe un "insider" a ceea ce se întâmplă în BOR”, dar consideră că are ”în schimb suficientă experiență pentru a trage concluzii despre ceea ce se întâmplă în subteran pornind de la observarea părții vizibile a icebergului”:

”Îmi e limpede că linia de bun-simț, reprezentată de Patriarhul BOR, e atacată mișelește de mentorul scăpătaților bisericii de la Constanța”, scrie Funeriu.

Omul care a condus Educația spune că ”E un act de igienă morală și spirituală să fim înțelepți și să susținem partea  cu scaun la cap a BOR, dezavuându-i pe cei de joasă speță, care profită de fricile și ignoranța unor concetățeni pentru a-și face capital mediatic”.

Deci individul îi consideră pe ÎPS Teodosie și pe cei din Arhiepiscopia Constanței ”de joasă speță, scăpătații bisericii” și îndeamnă la ”dezavuarea” lor! Iar pe cei care îi urmează îi consideră dominați de ”frici și ignoranță”.

Mai mult, Funeriu propune… destituirea ÎPS Teodosie și a celor din BOR care îi împărtășesc convingerile: ”având în vedere că până și președintele poate fi destituit, chiar nu e nicio prevedere pentru a-i da jos din funcții pe cei din BOR care aduc așa atingere gravă credinței?”.

Deci, în logica ministrului cu bacalaureatul neechivalat, o altă opinie în cazul vaccinării este o ”așa atingere gravă credinței”!...

În ciuda multor admonestări care i-ai fost adresate, Daniel Funeriu nu s-a lăsat, ci a produs o a doua „postare”, din nou plină de insulte: ”Mă bucur că linia oficială a BOR este pro-sănătate, adică pro-Dumnezeu și nu pro-imbecilitate, adică pro-diavolul molimei”.

”Asta confirmă spusele mele de ieri despre linia BOR reprezentată de Patriarh versus linia reprezentată de cei câțiva slujitori ai minciunii care profită de credința pură a unor enoriași mai puțin educați pentru a-și derula comerțul cu otravă sufletească”, scrie fostul ministru al Educației.

Consider că, prin aceste atacuri incalificabile și prin modul său de exprimare, Daniel Funeriu este una dintre explicațiile decăderii nivelului de educație și moralitate din România. Dacă un asemenea personaj a putut fi numit să gestioneze domeniul fundamental ale Educației… ce pretenții mai puteam avea de la noile generații?

584
Tagurile:
Biserică, atac, Ministerul Educației
Mircea Lucescu

Lucescu aruncă BOMBA la Euro 2020 - pune pe jar România!

90
Cel mai mare antrenor român din toate timpurile, Mircea Lucescu, face o declarație bombă, care țintește direct către marea supărare a microbiștilor români

BUCUREȘTI, 22 iun – Sputnik. Imediat după încheierea meciului Ucraina - Austria (0-1), marele antrenor Mircea Lucescu, care conduce acum Dinamo Kiev, a făcut o declarație șoc: speră ca italianul Marco Rossi, actual selecționer al Ungariei… să ajungă antrenorul naţionalei României!

”Marco Rossi este un fost jucător de-al meu, un băiat foarte inteligent cu care eu am avut o relaţie mai specială, un jucător profesionist sută la sută, este un tip preocupat pentru fotbal - sper ca într-o zi să îl văd antrenor la echipa naţională a României, pentru că este un tip foarte bine pregătit, un tip serios şi care merită să preia şi o altă naţională”, a declarat Lucescu la Arena Naţională, transmite Agerpres.

Desigur această afirmație răsucește cuțitul în inima microbiștilor români, supărați pe necalificarea naționalei – dar și pe menținerea lui Rădoi, în ciuda rezultatelor slabe. De asemenea, este și o săgeată către FRF – a cărei conducere, acuzată că a fost numită politic, nu găsește soluții pentru a ridica nivelul fotbalului românesc.

***

Precizăm că Ungaria condusă de italianul Marco Rossi a obţinut un egal cu Franţa, scor 1-1, şi a fost învinsă de Portugalia cu 3-0. Mâine juca împotriva Germaniei, încheind astfel parcursul din cea mai grea grupă de la EURO 2020.

90
Tagurile:
Naționala României, Antrenor, Selecționata naționala, Mircea Lucescu

Загрузка...
TV-пульт

Un celebru serialul rus va fi difuzat și la Televiziunea Română

203
(reînnoit 18:26 21.06.2021)
Un serial rus de excepție, „Godunov”, lansat în 2019, va putea fi urmărit la postul TVR 1 începând cu 23 iunie, în fiecare miercuri şi joi, de la ora 23:00

BUCUREȘTI,  21 iun – Sputnik. Producția „Godunov”, regizată de Timur Alpatov şi Alexei Andrianov, a fost cel mai popular serial al anului 2019 la televiziunea rusă și va putea fi urmărit la postul TVR 1 începând cu 23 iunie, în fiecare miercuri şi joi, de la ora 23:00.

Considerată una dintre cele mai bune miniserii istorice realizate vreodată, „Godunov” a fost filmată în locurile în care au avut loc evenimentele, cu decoruri şi costume autentice.

Rolul principal este interpretat de Serghei Bezrukov, fost director artistic al Teatrului Dramatic din Moscova. Alături de el, din distribuţie fac parte Aleksandra Nikiforova, Svetlana Hodcenkova şi Andrei Merzlikin.

Drama istorică îl are în centru pe ţarul rus Boris Fiodorovici Godunov şi are la bază romanul „Naufragiu pe insula speranţei” al lui Konstantin Badigin din 1978.

Acţiunea are loc în secolul al XVI-lea. Rusia condusă de Ivan cel Groaznic, ai cărui ani de glorie au trecut, trăieşte vremuri tulburi, conspiraţii, răscoale şi invazii ale tătarilor. Moartea ţarului duce la instalarea pe tron a fiului său, care, fiind bolnav mintal, are nevoie de un regent. Aşa începe ascensiunea ambiţiosului Boris Godunov, fost membru al gărzii personale a lui Ivan şi căsătorit cu fiica acestuia. Întâi regent, apoi ţar încoronat de Adunarea Naţională, Godunov a fost cel care a pus capăt îndelungatei domnii a dinastiei Rurik, rămânând în istorie drept una dintre cele mai misterioase figuri politice ale Ţaratului Rusiei.

203
Tagurile:
Televiziune

Загрузка...

Cum a început Marele Război pentru Apărarea Patriei

0
 • 22 iunie
 • 22 iunie
 • 22 iunie
 • 22 iunie
 • 22 iunie
 • 22 iunie
 • 22 iunie
 • 22 iunie
 • 22 iunie
 • 22 iunie
 • 22 iunie
În dimineața de 22 iunie 1941, Germania fascistă și aliații ei au atacat URSS. Au început lupte la frontierele de vest ale Uniunii Sovietice.

Teritoriul Moldovei a devenit unul dintre primele unde Armata Roșie a fost lovită de inamic.

Aviația română a început să efectueze raiduri aeriene pe teritoriul RSS Moldovenească. Primele orașe supuse atacurilor aeriene au fost Bălți, Bolgrad, Chișinău, Cahul și trecerile pe Nistru.

Trupele sovietice au forțat atacatorii să se retragă pe pozițiile inițiale.

Conducerea română a ordonat trupelor traversarea Prutului în apropiere de Cuconeștii Vechi, Sculeni, Leușeni, Cioara și în direcția Cahul, precum și traversarea Nistrului, în preajma localității Cartal.

Trupele germano-române au pierdut în luptele de la graniță în vara anului 41 peste 8000 de persoane.

Ofensiva în Basarabia era efectuată de armata a 11-a germană, armata a 3-a și a 4-a românească care însumau 600 de mii de persoane. Acestora li se opunea armata sovietic 9 și 18.

Trupele germano-române nu au reușit să treacă granița pe segmentul basarabean până în 29 iunie.

Pe segmentul basarabean al frontierei, trupele sovietice au luptat o perioadă mai lungă decât în alte zone și s-au retras doar din cauza situației din Belarus și Ucraina de Vest, pentru a evita încercuirea.

Pe 8 iunie, lângă satul Dolna, divizia moldovenească 95 de puști a înfrânt regimentele 67 Infanterie și 63 Artilerie ale Armatei Române. Peste două zile, inamicul a fost lovit în satul Lăpușna, fiind încetinită avansarea diviziei 72 germane la stația Bâcovăț.

Doar pe 26 iulie trupele sovietice au părăsit în totalitate RSS Moldovenească, după o lună de lupte.

0
 • 22 iunie
  © Sputnik / Vadim Rusu

  22 iunie

 • 22 iunie
  © Sputnik

  22 iunie

 • 22 iunie
  © Sputnik

  22 iunie

 • 22 iunie
  © Sputnik

  22 iunie

 • 22 iunie
  © Sputnik

  22 iunie

 • 22 iunie
  © Sputnik

  22 iunie

 • 22 iunie
  © Sputnik

  22 iunie

 • 22 iunie
  © Sputnik

  22 iunie

 • 22 iunie
  © Sputnik

  22 iunie

 • 22 iunie
  © Sputnik

  22 iunie

 • 22 iunie
  © Sputnik

  22 iunie


Загрузка...