IPS Teodosie, arhiepiscop al Tomisului

Ministru al Educației, insulte cumplite la adresa Bisericii

546
Atacuri în serie la adresa Bisericii și contra lui arhiepiscopului Teodosie făcute de fostul ministru al Educației, Daniel Funeriu

BUCUREȘTI, 11 ian – Sputnik. Cunoscut pentru ieșirile sale „excentrice”, Daniel Funeriu a publicat două comentarii în care jignește Biserica Ortodoxă Română, sub acoperirea unei diferențieri între atitudinea Patriarhului și a arhiepiscopului Teodosie în privința vaccinării și a pandemiei.

Dar, ceea ce ignoră (voit?) Funeriu este că un atac insultător la un înalt prelat și a unei episcopii este un atac la întreaga Biserică. Iar diferențele de abordare a vaccinării, o temă minoră, în fapt, nu poate duce la ”concluzia” că ”se întâmplă ceva în subteran”.

Într-o primă postare, Funeriu recunoaște: ”Nu sunt foarte dus la biserică și nici pe departe un "insider" a ceea ce se întâmplă în BOR”, dar consideră că are ”în schimb suficientă experiență pentru a trage concluzii despre ceea ce se întâmplă în subteran pornind de la observarea părții vizibile a icebergului”:

”Îmi e limpede că linia de bun-simț, reprezentată de Patriarhul BOR, e atacată mișelește de mentorul scăpătaților bisericii de la Constanța”, scrie Funeriu.

Omul care a condus Educația spune că ”E un act de igienă morală și spirituală să fim înțelepți și să susținem partea  cu scaun la cap a BOR, dezavuându-i pe cei de joasă speță, care profită de fricile și ignoranța unor concetățeni pentru a-și face capital mediatic”.

Deci individul îi consideră pe ÎPS Teodosie și pe cei din Arhiepiscopia Constanței ”de joasă speță, scăpătații bisericii” și îndeamnă la ”dezavuarea” lor! Iar pe cei care îi urmează îi consideră dominați de ”frici și ignoranță”.

Mai mult, Funeriu propune… destituirea ÎPS Teodosie și a celor din BOR care îi împărtășesc convingerile: ”având în vedere că până și președintele poate fi destituit, chiar nu e nicio prevedere pentru a-i da jos din funcții pe cei din BOR care aduc așa atingere gravă credinței?”.

Deci, în logica ministrului cu bacalaureatul neechivalat, o altă opinie în cazul vaccinării este o ”așa atingere gravă credinței”!...

În ciuda multor admonestări care i-ai fost adresate, Daniel Funeriu nu s-a lăsat, ci a produs o a doua „postare”, din nou plină de insulte: ”Mă bucur că linia oficială a BOR este pro-sănătate, adică pro-Dumnezeu și nu pro-imbecilitate, adică pro-diavolul molimei”.

”Asta confirmă spusele mele de ieri despre linia BOR reprezentată de Patriarh versus linia reprezentată de cei câțiva slujitori ai minciunii care profită de credința pură a unor enoriași mai puțin educați pentru a-și derula comerțul cu otravă sufletească”, scrie fostul ministru al Educației.

Consider că, prin aceste atacuri incalificabile și prin modul său de exprimare, Daniel Funeriu este una dintre explicațiile decăderii nivelului de educație și moralitate din România. Dacă un asemenea personaj a putut fi numit să gestioneze domeniul fundamental ale Educației… ce pretenții mai puteam avea de la noile generații?

546
Tagurile:
Biserică, atac, Ministerul Educației
Președintele Republicii Guineea, Alpha Condé

Președintele Guineea s-a vaccinat cu Sputnik V

30
Președintele Republicii Guineea, din Africa de Vest, s-a vaccinat împotriva COVID-19 cu preparatul rusesc Sputnik V.

BUCUREȘTI, 16 ian – Sputnik. Președintele Republicii Guineea, Alpha Condé, de 82 de ani, s-a vaccinat de coronavirus cu preparatul rusesc “Sputnik V”. Procesul a fost prezentat la postul de televiziune local.

Vaccinul rusesc Sputnik V, transportat în Argentina
© Sputnik / Дарья Станиславец

“Vineri, președintele republicii și-a administra o doză a Sputnik V, pentru a îndemna populația la vaccinare”, se menționează în reportajul TV.

Șeful statului a primit prima doză a vaccinului în palatal prezidențial “Sékou Touré”, în cadrul celei de-a doua etape de vaccinare.

Autoritățile din Guineea au inițiat campania experimentală de vaccinare cu preparatul rus Sputnik V la sfârșitul lunii decembrie. Guineea, potrivit portalului Guinee News, a primit 55 de doze a vaccinului. În prima etapă a vaccinării, de la sfârșitul anului trecut, au fost vaccinați 19 oficiali înalți, inclusiv ministrul Apărării, Mohamed Diané.

Numărul total al cazurilor de COVID-19 în Republica Guineea a ajuns la 14 mii, s-au vindecat 13,3 mii, 81 de pacienți, infectați cu coronavirus, au decedat.

30
Tagurile:
vaccin, Sputnik V
Тема:
Vaccinul Sputnik V
Tematic
Mexicul vrea să cumpere 24 de milioane de doze din vaccinul rusesc Sputnik V
Primii brazilieni se vaccinează împotriva Covid-19 cu vaccinul rusesc Sputnik V
După ce au criticat vaccinul Sputnik V, jurnaliștii străini stau la coadă pentru a-l primi
Moscova și Caracas semnează un acord pentru producerea vaccinului Sputnik V
În Argentina a sosit a doua partidă a vaccinului Sputnik V

Загрузка...
Vaccinul rusesc Sputnik V, transportat în Argentina

În Argentina a sosit a doua partidă a vaccinului Sputnik V

54
În Argentina a aterizat avionul cu cea de-a doua partidă a vaccinului împotriva coronovirusului, Sputnik V.

BUCUREȘTI, 16 ian – Sputnik. Avionul companiei Aerolineas Argentinsa, care transportă în Argentina noi doze ale vaccinului „Sputnik V”, a aterizat în Buenos Aires, potrivit imaginilor transmise în direct pe contul Twitter al administrației prezidențiale.

Primele 300 de mii de doze au sosit în Argentina la sfârșitul lunii decembrie. Aceeași navă a adus 300 de mii de doze ale celui de-al doilea component al vaccinului.

Acestea vor fi utilizate pentru vaccinarea medicilor și angajaților secțiilor de terapie intensivă.

54
Tagurile:
Sputnik V, vaccin
Тема:
Vaccinul Sputnik V
Tematic
În Rusia va începe vaccinarea în masă împotriva COVID-19
Sondaj: Doriți să se vaccineze public șefii partidelor?
Premierul Florin Cîțu, vaccinat anti COVID-19

Загрузка...