Reduceri

Reducerile de iarnă: atenție la detalii, riscați fiți păcăliți!

72
Paul Anghel, directorul general al Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului recomandă românilor să se uite cu mare atenție în perioada următoare la prețuri, când începe sezonul reducerilor de iarnă.

BUCUREȘTI, 6 ian – Sputnik. Reducerile de iarnă ar putea fi foarte tentante pentru oricine, însă mare grijă să nu fiți înșelați!

Reprezentanții Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului vin cu sfaturi utile pentru a vă putea bucura atât de produse, cât, mai ales, de reduceri semnificative de preț.

Paul Anghel, directorul general al Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului, recomandă românilor să fie cu mare băgare de seamă când merg acum la cumpărături pentru reducerile de iarnă.

Oficialul subliniază că orice anunţ de reducere de preţ exprimată în valoare absolută sau în procent trebuie efectuat vizibil, lizibil şi fără echivoc pentru fiecare produs sau grupă de produse identice: fie prin menţionarea noului preţ lângă preţul anterior, barat, fie prin menţiunile ”preţ nou”, ”preţ vechi” lângă sumele corespunzătoare, fie prin menţionarea procentului de reducere a preţului nou care apare lângă preţul anterior, barat, indiferent de tipul de vânzare cu preţ redus.

De asemenea, orice vânzare cu preț redus trebuie să fie însoțită de data de debut și de durata ei.

Dacă oferta este deja în derulare, consumatorii trebuie informați cu privire la valabilitatea acesteia sau dacă ea se aplică numai produselor aflate în limita stocului disponibil.

În anii precedenți, comisarii ANPC au constatat o serie de abateri în perioada reducerilor de iarnă. Astfel: promoțiile erau prezentate ambiguu, mai exact, existau afișe cu reduceri de la 29,99 de lei, fapt care inducea consumatorul în eroare.

Erau afişe cu "reduceri până la 50%", dar la data şi ora controlului în unitate nu exista niciun articol cu reducere de 50%; erau afişate reduceri promoţionale fără a fi specificate produsele care beneficiau de aceste reduceri, în condiţiile în care nu toate produsele din magazin se vindeau cu preţ redus, notează economica.net.

Paul Anghel a explicat că alte aspecte de abateri vizează zona de încălțăminte, unde bulina roșie cu care erau semnalizate produsele ca fiind cu preț redus menționa reducere de până la 30 de procente și de până la 50 de procente, însă, în realitate, aceste reduceri s-au constatat a fi de până la 29,17%, respectiv, 49,06%.

72
Accident în București, o mașină a căzut în groapă

FOTO: O mașină s-a prăbușit într-o groapă RADET în București

32
O șoferiță s-a pomenit cu mașina într-o groapă rezultată în urma lucrărilor derulate de Regia Autonomă de Distribuție a Energiei Termice (RADET) în București.

O șoferiță a ajuns cu mașina sa într-o groapă pe una dintre străzile din București. Este vorba de o groapă rezultată în urma lucrărilor derulate de Regia Autonomă de Distribuție a Energiei Termice (RADET).

 • Accident în București, o mașină a căzut în groapă
  Accident în București, o mașină a căzut în groapă
  © Inquam Photos / OCTAV GANEA
 • Accident în București, o mașină a căzut în groapă
  Accident în București, o mașină a căzut în groapă
  © Inquam Photos / OCTAV GANEA
 • Accident în București, o mașină a căzut în groapă
  Accident în București, o mașină a căzut în groapă
  © Inquam Photos / OCTAV GANEA
 • Accident în București, o mașină a căzut în groapă
  Accident în București, o mașină a căzut în groapă
  © Inquam Photos / OCTAV GANEA
1 / 4
© Inquam Photos / OCTAV GANEA
Accident în București, o mașină a căzut în groapă

Din informațiile de până acum, femeia nu a fost rănită și nici nu a prezentat test pozitiv la alcoolemie.

Se pare că aburii denși care ieșeau din groapă a redus vizibilitatea în zonă și femeia nu a văzut semnalizatoarele instalate.

32
Tagurile:
București

Загрузка...
Один день ученика в пандемии

Manual de Istorie depășit: elevii învață România nu e în UE

66
(reînnoit 17:18 26.01.2021)
Europarlamentarul Victor Negrescu aduce în atenția opiniei publice din România o situație aberantă prezentă în manualul de Istorie pentru liceu, unde elevii învață că România se află în curs de aderare la Uniunea Europeană.

BUCUREȘTI, 26 ian – Sputnik. Situație incredibilă prezentată în manualul de Istorie de clasa a XI-a, profil real, acolo unde scrie negru pe alb că România se află în curs de aderare la Uniunea Europeană.

Facem precizarea că România a aderat la UE încă din 2007, iar la 14 ani distanță elevii de liceu învață că se află în curs de aderare.

Europarlamentarul Victor Negrescu este cel care a adus în atenția publică aberanta situație.

”Am primit recent o imagine de la un elev de clasa a XI-a, profil real, cu extrasele din manual din care aflăm că România urmează să adere la UE precum și alte informații neactualizate despre UE”, spune Vistor Negrescu într-o postare pe Facebook.

Acesta spune că și-a comandat manualul și că a constatat că este inclus încă în programa școlară 2020-2021  -https://www.edu.ro/manuale-scolare – motiv pentru care a decis să solicite public Ministerului Educației să revizuiască rapid manualele aprobate pentru folosirea în învățământul preuniversitar.

Europarlamentarul a propus cu acest prilej rectificarea rapidă a tuturor referințelor despre UE din manuale, precum și introducerea unui curs opțional despre cetățenie care să includă în detaliu aspectele ce țin de drepturile, oportunitățile și obligațiile noastre în plan european.

”Un document concret va ajunge în cel mai scurt timp la Ministerul Educației și mă angajez, ca împreună cu colegii mei din zona universitară și toți cei interesați, să începem să realizăm un suport de curs și un program de educație despre UE adaptat copiilor din ziua de astăzi”, a completat Negrescu.

66
Tagurile:
Istorie, manual
Tematic
Unic în istorie: Ambasadorul SUA – făcut praf de personalități!
MEC, explicații despre disciplinele istorie și geografie
Cel mai sinistru experiment din istorie, traume vor dura decenii

Загрузка...