Biserică

De ce este sărbătorit Crăciunul pe 25 decembrie și 7 ianuarie

126
(reînnoit 20:39 05.01.2021)
Reprezentanții Centrului Rus de Știință și Cultură de la București dau un răspuns la o întrebare care se află pe buzele multor români, legată de faptul că Sărbătoarea Nașterii Domnului este sărbătorită de două ori.

BUCUREȘTI, 5 ian – Sputnik. Crăciunul, cea mai iubită sărbătoare a anului, se sărbătorește de două ori: o dată în data de 25 decembrie și o dată pe 7 ianuarie.

Grecia
© Sputnik / Татьяна Чухрова

Lumânările aprind, casele și străzile decorate pâlpâie, cadourile se ascund sub bradul de Crăciun, casa miroase a patiserie sau a altor dulciuri ... Atmosfera caldă de încredere reciprocă și așteptarea unui miracol în zilele de Crăciun este unică!

De ce este sărbătorit Crăciunul de două ori?

Una dintre principalele evenimente creștine este sărbătorit la date diferite.

Existența a două date pentru sărbătorirea Crăciunului nu este legată de apartenența la una sau alta confesiune creștină, ci exclusiv de diferența dintre calendarele folosite de biserici, informează Centrul Rus de Știință și Cultură de la București.

În secolul al XVI-lea, calendarul gregorian a înlocuit calendarul iulian. Ulterior, majoritatea bisericilor au trecut la noul calendar, iar unele biserici au continuat să-l folosească pe cel vechi, unde 25 decembrie corespunde 7 ianuarie.

Astăzi, Crăciunul este sărbătorit în noaptea de 24 spre 25 decembrie de catolici, protestanți, precum și de biserici ortodoxe din America, Siria, Grecia, România, Bulgaria, conform calendarului gregorian. Restul bisericilor ortodoxe autocefale sărbătoresc de fapt acest eveniment conform calendarului iulian - la 7 ianuarie. Pe lângă Biserica Ortodoxă Rusă, acestea sunt bisericile ortodoxe din Ierusalim, Polonia, Georgia, Serbia, precum și mănăstirile din Sfântul Munte Athos.

126
Tagurile:
Crăciunul
Tematic
Adrian Severin despre vaccinul ca „dar” de Crăciun
Bilanțul COVID 19: a treia zi de Crăciun
Nu a nins, dar a plouat cu amenzi de Crăciun

Organismul îşi poate aminti coronavirusurile cum poate lupta împotriva noului virus

58
(reînnoit 17:46 25.01.2021)
Ce se întâmplă atunci când noul coronavirus intră într-un organism care a suferit anterior de boli cauzate de alți agenți patogeni similari. Ce dezvăluie un nou studiu.

BUCUREŞTI, 25 ian – Sputnik. Atunci când noul coronavirus intră într-un organism care a suferit anterior de boli cauzate de alți agenți patogeni similari, acesta poate provoca anticorpi deja existenți care luptă împotriva acestei infecții, spun cercetătorii. Potrivit acestora, acest lucru poate ajuta organismul să lupte mai bine împotriva Covid-19.

Prin urmare, infecțiile cu coronavirus suferite anterior de o persoană pot ajuta sistemul imunitar să lupte împotriva SARS-CoV-2, potrivit unui studiu publicat în revista Cell Reports Medicine.O echipă de oameni de știință americani a ajuns la această concluzie.

Oamenii de știință au studiat răspunsul imun la coronavirusurile MERS-CoV și SARS-CoV-1, precum și la alte patru care nu sunt fatale, dar care provoacă o reacție care duce la răceală.

Conform rezultatelor studiului, SARS-CoV-2, la intrarea în organism, poate provoca reacția anticorpilor generați în timpul bolilor anterioare.

„Ceea ce înseamnă că este posibil să avem deja o imunitate la acest virus”, a declarat John Altin, specialist în boli infecțioase și autor al studiului, într-o declarație publicată de EurekAlert.

Specialistul a spus că anticorpii se pot conecta la elemente ale noului coronavirus, iar răspunsul imun poate fi facilitat prin contactul cu alte tulpini ale virusului.

Datele obținute de oamenii de știință vor ajuta la dezvoltarea de noi metode de diagnostic și tratament, de noi vaccinuri sau alte modalități de protecție împotriva mutațiilor și a Covid-19, potrivit Sputnik France.

În plus, cercetătorii consideră că descoperirile îi pot ajuta să înțeleagă de ce la unele persoane Covid-19 provoacă simptome ușoare sau niciun simptom, în timp ce la altele, infecția este severă și poate duce la spitalizare sau moarte.

58
Tagurile:
coronavirus
Tematic
Rusia înregistrează o scădere a noilor cazuri zilnice de COVID-19
MAE: Noi condiții de intrare în Franța în condițiile pandemiei COVID-19
Președintele Mexicului are Covid 19 și vrea să îl sune pe Putin pentru vaccinul Sputnik V

Загрузка...
Девушка закрывает лицо руками

Frica, catalogată ca unul dintre motivele infecției cu coronavirus

79
(reînnoit 17:47 25.01.2021)
Psihoterapeutul Igor Salyntsev, a catalogat frica ca fiind unul dintre motivele infecției cu coronavirus

BUCUREȘTI, 25 ian - Sputnik. Panica creată de frica în fața Coronavirusului poate duce la probleme reale de sănătate, psihoterapeutul Igor Salyntsev și-a exprimat această opinie într-un interviu acordat pentru radioului Sputnik .

Starea emoțională și mentală a unei persoane se reflectă în fiziologie, a remarcat specialistul.

"Anxietatea excesivă, în creștere, dacă nu ne ocupăm de ea și nu este tratată, reduce nivelul de stabilitate mentală, reduce procesele metabolice din organism și puterea acestuia. În consecință, imunitatea va scădea și vulnerabilitatea la diferite patologii va crește. O persoană anxioasă este mai vulnerabilă, inclusiv și la patologia virală ", a explicat Salyntsev.

Potrivit medicului, vaccinul împotriva coronavirusului va fi soluția la două probleme simultan: va proteja organismul de COVID-19 și va reduce nivelul de anxietate. Acest lucru va elimina presiunea negativă asupra sistemului imunitar, ceea ce face ca organismul să fie vulnerabil la orice infecție.

În plus, psihoterapeutul a sfătuit să nu se mai acorde atenție zvonurilor despre coronavirus și să se încerce să obțină informații doar din surse de încredere.

"Cu cât o persoană este mai informată, cu atât este mai puțin tulburat și mai puțin fricos. Oamenii se tem când nu știu ceva, nu înțeleg suficient sau se bazează pe informații și zvonuri inexacte", a mai adăugat Igor Salyntsev.

 

79
Tagurile:
coronavirus, Frică

Загрузка...