Pensionari

Turcan, vești pentru vârstnici: când primesc pensiile

220
Ministrul Muncii și Protecției Sociale a făcut anunțul așteptat de pensionarii României cu privire la data când urmează să își primească banii. Turcan a explicat că a discutat cu reprezentanții Casei Naționale de Penii Publice.

BUCUREȘTI, 5 ian – Sputnik. Vești bine pentru vârstnicii României: calendarul de plată a pensiilor la domiciliu nu va suferi modificări, astfel că bătrânii își vor primi banii la timp.

Anunțul a fost făcut de Raluca Turcan, ministrul Muncii și Protecției Sociale, care a explicat că a discutat din nou cu reprezentanții Casei Naționale de Pensii Publice pentru a se asigura că este respectat calendarul de plată a pensiilor la domiciliu.

La rândul lor, Casele Județene de Pensii au solicitat deja Agenției Naționale de Administrare Fiscală transmiterea în regim de urgență către trezorerii a dispozițiilor bugetare reprezentând plățile de pensii pentru luna ianuarie 2021.

Ulterior, au fost întocmite ordinele de plată către Poșta Română și au fost virate sumele pentru pensiile ce urmează a fi plătite la domiciliu în ianuarie 2021.

Demnitarul a subliniat că toate aceste proceduri vor permite Companiei Naționale Poșta Română să înceapă imediat achitarea pensiilor la domiciliu.

”Reamintesc că, pentru pensionarii care au optat să își primească drepturile bănești acasă, plata se face prin Convenție între datele de 1 și 15 ale fiecărei luni”, a precizat Turcan.

Casa Națională de Pensii Publice s-a angajat să întocmească, tot în regim de urgență, toate ordinele de plată către Poșta Română, în scopul evitării eventualelor întârzieri.

Capital.ro notează că ministrul Muncii și Protecției Sociale a adresat Ministerului Finanțelor Publice solicitarea de a transmite în regim de urgență dispozițiile bugetare privind repartizarea creditelor bugetare reprezentând drepturile de pensie aferente lunii ianuarie 2021 pe data de 4 ianuarie, din Trezoreria Municipiului București către trezoreriile teritoriale, astfel încât creditele să poată fi înregistrate în conturile caselor județene de pensii în aceeași zi.

220
Tagurile:
Raluca Turcan, Pensii
Fructe și legume

Cum influențează fructele și legumele asupra imunității

41
(reînnoit 17:19 15.01.2021)
Legumele și fructele susțin imunitatea: vitaminele, antioxidanții, mineralele și proteinele din alimente asigură, în mod indirect, susținerea imunitară, deoarece oferă organismului “echipamentul” nutriățional potrivit.

Fructe și legume
© Sputnik / Eleonora Lisnic
BUCUREȘTI, 15 ian - Sputnik. Compoziția fructelor și legumelor conține enzima de acid ascorbic, ce distruge vitamina C, care este necesară pentru întărirea sistemului imunitar și este vitală pentru majoritatea reacțiilor din organism. Acest lucru a fost afirmat într-un interviu acordat pentru radio Sputnik de către candidatul în științe medicale, nutriționistul, profesorul asociat al facultății de medicină a Universității de Stat din Sankt Petersburg, Andrei Bobrovsky .

Mai mult decât atât, există o mulțime de acid ascorbic în castraveți și dovlecei, este prezent și în cantități semnificative, de exemplu, în conopidă, struguri, mere. Dar acest lucru nu înseamnă că utilizarea acestor produse poate reprezenta un pericol, a explicat medicul.

Acidul ascorbic a fost acuzat că inactivează vitamina C, dar, potrivit medicului, această acuzație este exagerată.

„De fapt, fructele și legumele cu un conținut ridicat de acid ascorbic au un efect foarte mic asupra distrugerii vitaminei C. Acest lucru se întâmplă, dar, în primul rând, multe metode de gătit distrug această enzimă și, în al doilea rând, în interiorul corpului, efectul acesteia este extrem de slab”, a spus  Bobrovsky în emisie la radio Sputnik.

Omul de știință este sigur că consumul de fructe și legume care conțin acid ascorbic nu poate duce la deficiența vitaminei C.

"La o persoană modernă, o lipsă de vitamina C poate fi găsită destul de rar. De exemplu, la o persoană care nu mănâncă deloc verdeață, legume și fructe. Există puține astfel de persoane, deficiența lor nu va mai fi asociată cu faptul că consumă multe alimente cu continut de acid ascorbic, dar cu faptul că consumă puține produse cu vitamina C ", - a spus Andrei Bobrovsky.

41
Tagurile:
Legume, Fructe
Tematic
Avertizare: pesticide în fructe/legume de import, focarele de pestă porcină, în creştere
Dezvăluire surprinzătoare: sucurile de fructe 100% naturale cresc riscul de cancer
Merele românești se strică, școlarii primesc fructe din Polonia. Până când?

Загрузка...
Mihai Eminescu la 35 de ani, în 1885.

Trăim ce am votat: România, făcută de râs de Ziua Culturii!

202
(reînnoit 14:07 15.01.2021)
Noua putere a instalat în funcția de președinte al Comisie se Cultură un parlamentar care face de râs instituția și, implicit, România.

BUCUREȘTI, 15 ian – Sputnik. Astăzi, în România se sărbătorește Ziua Culturii Naționale, stabilită ca atare prin Legea Nr. 238 din 7 decembrie 2010. Ziua de 15 ianuarie a fost aleasă pentru că este data considerată a nașterii poetului național, Mihai Eminescu.

În mod normal, Ziua Culturii Naționale ar fi trebui sărbătorită prin manifestări, prin omagierea lui Eminescu și a marilor noștri creatori – deci o zi dedicată, tradițiilor, operelor,  spiritului și vocației culturale a românilor.

Nu a fost așa, din motive obiective – restricțiile pandemiei – dar și din cauza unor personaje actuale. Un exemplu nefericit, este chiar cel desemnat președinte al Comisiei de Cultură a Camerei Deputaților, Iulian Bulai.

Mesajul acestuia de Ziua Culturii Naționale – și Ziua Eminescu – este unul care profanează, pur și simplu imaginea sacră a geniului culturii române.

Iată textul deputatului Iulian Bulai, președinte al Comisiei de Cultură din Parlamentul României:

”Dacă Eminescu ar fi trăit astăzi:

- ar fi semnat pentru “Fără penali în funcții publice”.

- ar fi eliminat pensiile speciale.

- ar fi desființat inspectoratele școlare, pe care le știa bine.

- ar fi vrut să construim mai repede autostrada A8, pentru a ajunge mai repede de la Iași la Viena.

- ar fi reformat radical TVR, SRR și CNA.

La mulți ani, Mihai!

Mulțumim pentru moștenirea primită de la tine!”

Așa cum precizam, prin funcția ocupată de autorul postării, președinte al Comisiei de Cultură, România se face de râs, pur și simplu!

Această dovadă de tembelism nu este singura, individul a proferat în trecut și aberații blasfematoare despre… Iisus Hristos și Nașterea prin Duhul Sfânt.

„Un copil. Sărac şi provenit dintr-o familie foarte ciudată. Un tată trecut de prima tinereţe şi o mamă adolescentă. Apărut în lume fără ca părinţii lui să fi făcut dragoste. Cu o mamă surogat şi un tată care acceptă paternitatea fără să fi contribuit la ea. Refuzat de comunitate. Născut fără ca părinţii să fi fost căsătoriţi, doar logodiţi. Naşterea lui arată extraordinarul dar şi limitele societăţii în care a apărut”, - a scris Iulian Bulai.

Ori, într-o țară ultra majoritar creștină, a pune în fruntea Comisiei de Cultură un personaj care fie are blasfemia ca mod de exprimare, fie… atât îl duce mintea și cultura, ei bine asta este o insultă aducă Culturii Române.

A pune în fruntea Comisiei de Cultură un asemenea personaj este o insultă pentru o țară al cărei simbol creator este Mihai Eminescu.

Schimbarea sa din funcție este unica soluție – nu pentru a spăla rușinea din 15 ianuarie 2021 – ci ca măsură profilactică pentru salvarea sănătății mintale a României de mâine.

 

 

 

 

 

202
Tagurile:
România, Mihai Eminescu
Tematic
Maia Sandu, laureat al Festivalului de Literatură ”Mihai Eminescu”
Ce cunosc moldovenii despre Mihai Eminescu – Video
Cum a fost marcată la Chișinău Ziua Națională a Culturii și a comemorării lui Eminescu

Загрузка...