computer

Ce scriu românii liberi și “nealiniați”. Azi, Cristian Moisoiu

169
„Numa' motive de apoplexie pentru sensibiloșii provinciali din spațiul public românesc, care nu înțeleg contextul, dar preiau, nu se ridică la nivel cultural, dar ei se aliniază „centrului” și modelor”

BUCUREȘTI, 4 ian – Sputnik. Starea unei nații poate fi mai bine înțeleasă prin texte publicate de români pe rețele de socializare sau pe bloguri personale – opinii libere, neconstrânse de politici redacționale. 

Vom reproduce asemenea texte – este un proiect pentru 2021 - pentru că opiniile sincere ale românilor merită promovate  - mai ales că, departe de obsedantele știri despre corupție, hoție, răutate și perversiuni dovedesc calitățile încă rămase în poporul român: inteligență, cultură, sinceritate, bun simț.

Azi am preluat textul unui economist, dr. Cristian Moisoiu, cercetător de la Institutul de Economie Mondială, un loc de un de au plecat multe dintre figurile cele mai importante din 1990.  O reacție la ipocrizia dovedită de cei ce s-au scandalizat direct sau “în turmă” după Revelionul TVR. 

Cristian Moisoiu: „Netflix… 'ți-ai dracu' de ipocriți!”

“Rețeaua Netflix, un fel de TVR actual al Americii, a lansat filmul Death to 2020, o parodie la tot ce a însemnat anul 2020, care ia în derâdere pe tot și pe toată lumea, de la pandemia coronavirus, știința din spatele ei, presa, care se ocupă exclusiv de creat senzațional și fake news, decât de știri și informarea oamenilor, influencerii și pseudoexperții care se ascund în spatele titlurilor și cv-urilor, dar ei sunt complet rupți de subiecte și conținut, președinții SUA, cel in funcție, dar și cel ales, ultimul fiind parodiat pentru vârsta înaintată și evidenta senilitate, care nu îl califică deloc pentru funcția de mare răspundere pe care a câștigat-o, familia regală britanică nu scapă nici ea de miștouri, nici BoJo, o caricatură de PM, e luat în colimator și cetățeanul mediu american sau britanic, al cărui IQ nu se situează mai sus de al unei maimuțe abia coborâte din copac, care pierde timpul pe reality show-uri sau pe net și nu mai are vreo abilitate de a discerne și aprecia ce e realitate, ce e fake și manipulare, îi parodiază și pe snowfleicșii mileniali, pe leftarzii care o ard activist pe egalitate și drepturi, dar ei n-au de fapt nicio problemă de excluziune socială, se duc după curent pentru că e la modă, dar și pe suprematiștii albi, al căror rasism latent e impregnat cultural, dar și pe bogații lumii care fac din orice problemă globală o sursă de făcut bani și ale căror lăcomie și individualism nu au limite.

Nimeni și nimic nu scapă de bășcălie. E drept, o bășcălie ceva mai complexă decât glumele șifonate și răsuflate ale celor de la Vacanța Mare, dar nu foarte departe ca tip de umor. Cum de nu se sesizează CNA față de acest program care a luat în râs cam aceleași teme, tipuri de personaje și aceleași năravuri ca și cei din programul de la TVR, doar că la o scară mult mai mare? Ar trebui să se sesizeze, să vedem și noi cum e desființată rețeaua Netflix de către Bulachele de la USRplus prin interpelare în Parlamentul României. Că doar s-a râs. S-a râs de “tot ce a însemnat pandemie”. Și s-a râs “în mod grotesc” și de președintele SUA, oricare ar fi el, s-a râs de prostia lui Trump în abordarea pandemiei, dar și de vârsta lui Biden, vai, s-a râs de vârstă, s-a vorbit de “black people”, numa' motive de apoplexie pentru sensibiloșii provinciali din spațiul public românesc, care nu înțeleg contextul, dar preiau, nu se ridică la nivel cultural, dar ei se aliniază “centrului” și modelor, sigur că își dau ochii peste cap la orice incorectitudini politice și vor cenzură, să fie cât mai multă cenzură, ca să ne mai cizelăm și noi, dragă, să fim în rând cu lumea, 'ți-ai dracu' de ipocriți!”.

169
Tematic
Ce scriu românii liberi și ”nealiniați”
Ce scriu românii liberi și ”nealiniați”. Azi, Vasile Suhov
Ce scriu românii liberi și ”nealiniați”. Azi, Cristian Dragomirescu
Alimente sănătoase

Studiu: lipsa acestui acid gras din organism duce la scleroză multiplă

111
(reînnoit 19:23 21.01.2021)
Oamenii de știință americani au observat o legătură între lipsa unui anumit acid gras din organism și apariția sclerozei multiple, o boală incurabilă care afectează sistemului nervos.

BUCUREŞTI, 21 ian – Sputnik. Într-un studiu publicat marți, 19 ianuarie, în revista americană Journal of Clinical Investigation, cercetătorii de la Universitatea Yale (Connecticut) au arătat că lipsa unui anumit acid gras din organism ar putea provoca o reacție anormală a sistemului imunitar, ducând la scleroză.

© Sputnik / Антон Денисов

Această boală autoimună duce la deteriorarea sau chiar distrugerea fibrelor sistemului nervos central și încă nu s-a găsit până acum un tratament. Oamenii care suferă de această boală au în comun faptul că nu au niveluri normale de acid oleic, spun cercetătorii.

O soluție simplă este disponibilă pentru a evita dezvoltarea acestei boli: consumul în cantitate suficientă de alimente bogate în acest tip de acid gras. Acesta se găsește în uleiurile pentru gătit, în carne, brânză, nuci, paste, lapte sau chiar măsline.

Potrivit studiului, lipsa acidului oleic duce la pierderea senzorilor metabolici care activează celulele T. Celulele T joacă un rol esenţial în sistemul imunitar, ajutându-l să răspundă la bolile infecțioase. Fără efectul suprimant al celulelor T, sistemul imunitar începe să atace celulele sănătoase din sistemul nervos central.

Mai mult, atunci când cercetătorii au injectat acid oleic direct în țesutul gras al pacienților cu scleroză multiplă, nivelul lor de celule T a crescut. Totuşi, ei spun că trebuie făcute mai multe cercetări pentru a confirma că acidul oleic poate salva viețile acestor pacienți.

111
Tagurile:
Studiu
Tematic
Nutriționist: Alimentul minune care întărește sistemul imunitar
Păcăleala acestor alimente „sănătoase” - nutriționist rus
Ce mâncăm de sărbători: Recomandările unui nutriționist

Загрузка...
Emir Kusturica

Kusturica se va vaccina cu Sputnik V

61
(reînnoit 15:13 21.01.2021)
Regizorul și muzicianul sârb Emir Kusturica se va vaccina împotriva COVID-19 cu preparatul rusesc „Sputnik V”.

BUCUREȘTI, 21 ian – Sputnik. Muzicianul și regizorul sârb Emir Kusturica a declarat agenției RIA Novosti că planifică să se vaccineze împotriva coronavirusului cu preparatul rusesc “Sputnik V”.

Putin și Merkel, la Forumul Păcii
Пресс-служба Президента РФ

Anterior, premierul sârb, Ana Brnabić, a anunțat că Serbia așteaptă să primească în viitorul apropiat 500 de mii de doze ale vaccinului „Sputnik V”. Prima partidă de 2,4 mii de doze a fost adusă din Rusia în Belgrad pe 30 decembrie 2020. În prezent, preparatul este supus unei proceduri de obținere a unei autorizații permanente pentru utilizarea în țară.

“Vreau să-mi administrez vaccinul „Sputnik V”, pentru că consideră că e cel mai bun vaccin. Ea are la bază ceea ce au și alte vaccinuri, pe care le-am primit când eram copii. Cred că acest lucru cel mai bun”, a declarat Kusturica.

61
Tagurile:
Serbia, Sputnik V
Тема:
Vaccinul Sputnik V
Tematic
OMS, despre examinarea prealabilă a cererii de înregistrare a vaccinului "Sputnik V"
UE ar putea aproba vaccinul rusesc Sputnik V din februarie
Ungaria devine prima țară UE care autorizează vaccinul rusesc Sputnik V
Merkel a oferit sprijin lui Putin pentru aprobarea vaccinului Sputnik V în UE
Rusia poartă discuții cu Germania pentru aprobarea Sputnik V în UE

Загрузка...