Marian Nazat

Cel mai sinistru experiment din istorie, traume vor dura decenii

364
Celebru avocat și excelent publicist, Marian Nazat face o apreciere fulminantă despre perioada prin care am trecut anul trecut – și despre ceea ce urmează să fie.

BUCUREȘTI, 4 dec – Sputnik. Unul dintre cei mai apreciați avocați români, Marian Nazat, s-a remarcat, în timp, prin textele sale. Acum, el face o analiză a ceea ce s-a petrecut în pandemie și a efectelor.

”2020 n-a fost altceva decât un nesfârșit și deprimant necrolog, o rubrică, adesea cotidiană, de decese în care ți-ai regăsit rude, prieteni, cunoscuți ori idoli - și nu oricum, ci silit la alienare, la izolare și la izgonirea din propria noastră natură, una eminamente socială. Un an din care nimeni n-a scăpat întreg”, scrie Marian Nazat.

Dar, din păcate, ”bilanțul nu s-a încheiat”, atrage atenția Nazat. Asta și din cauza efectelor care vor continua. ” Copiii s-au distanțat de părinți, nepoții, de bunici, oamenii, de oameni, în cel mai sinistru experiment încercat de-a lungul istoriei”.

”Iar încercarea continuă, nimeni nu e în stare să-i anticipeze finalul, ceea ce sporește și mai abitir isteria globală”, scrie avocatul, completând – ”Oricum, traumele vor dăinui decenii de-a rândul și câteva generații nu se vor lepăda curând de măștile desfigurante”.

Atenția la această viziune: ”Ne vom strădui să supraviețuim departe unii de ceilalți, într-o însingurare depresivă și stearpă, rugându-ne să ne ocolească tragicul destin”.

”Brusc și dureros, ne-am vindecat de iluzii și ne-am șters dorințele din agenda zilnică, tot mai săracă, tot mai posacă…”, notează Marian Nazat, aducând în față un alt fenomen: ”Am devenit sceptici”, cum să mai credem în cuvintele Apostolului Matei: „Nu vă temeți de cei ce ucid trupul, dar care nu pot ucide sufletul”? Cum, de vreme ce apocalipsa mondială pogorâtă dintr-odată, la o simplă fâlfâire de aripă a liliacului zburător, ne-a golit pe dinăuntru?”.

Chiar teama ne împiedică să mai trăim, spune Marian Nazat, ”să ne bucurăm laolaltă cu semenii noștri, și ei la fel de vulnerabili, de precari ca și noi”.

”Împreună și numai împreună vom reuși să ne însănătoșim și să ne pansăm rănile, având grijă să repetăm cu evlavie religioasă: „Acum e bine, de aceea mă rog Ție, Doamne, nu-mi lua și această amăgire… Nu mă lăsa să descopăr că ar putea să existe ceva mai adânc decât iubirea.” Iar pe cei care vă îndeamnă la ieșirea din umanitate, „lăsați-i, sunt călăuze oarbe !” Așa să ne ajute Dumnezeu!” – încheie Marian Nazat superbul său text, publicat pe blogul personal. 

 

364
Tagurile:
experiment, Istorie
Meditație

Savanții au aflat ce obicei îți poate prelungi viața

28
(reînnoit 02:28 17.01.2021)
Specialiștii au studiat care dintre ocupațiile preferate ale oamenilor pot contribui la prelungirea vieții și au ajuns la concluzii curioase.

CHIȘINĂU, 16 ian – Sputnik. Meditația zilnică ar putea influența considerabil și benefic durata vieții omului. Despre aceste concluzii comunică Express, cu referire la savanții americani, scrie RIA Novosti.

Россия вводит запрет на турецкие продукты. Fructe, mere, export, magazin
© Sputnik / Алексей Мальгавко

Pentru studii, cercetătorii au selectat 200 de voluntari cu vârsta de la 66 până la 81 de ani. Jumătate dintre aceștia au trebuit să se instaleze zilnic într-o poziție comodă și să se concentreze asupra gândurilor și respirației lor timp de 15-20 de minute.

După o lună, participanții care au practicat meditația au anunțat despre o scădere considerabilă a indicatorilor medii ai tensiunii arteriale. În celălalt grup nu a fost atestat un efect similar.

În afară de aceasta, în cazul participanților din primul grup, a fost stabilită în perioada studiului o probabilitate mai redusă a decesului din cauza bolilor cardiovasculare.

Savanții consideră că meditația zilnică poate reduce în realitate starea de stres și sentimentul de neliniște, oferind astfel oamenilor longevitate.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

28
Tematic
Cele zece alimente care întăresc imunitatea
Masa de Revelion: ce aliment nu se consumă în noaptea dintre ani
Șase alimente pentru o imunitate mai puternică

Загрузка...
Mihai Trăistariu

Trăistariu încurajează vaccinarea ca nu moară artiștii de foame

116
Cunoscutul cântăreț a declarat că este nerăbdător să se imunizeze împotriva noului coronavirus și a explicat, într-o postare pe Facebook, motivele care îl determină să facă un asemenea gest. Solidaritate cu colegii de breaslă?

BUCUREȘTI, 16 ian – Sputnik. Cântărețul Mihai Trăistariu le-a spus fanilor că el dorește mult să se vaccineze, fiindcă, dacă virusul nu dispare, artiștii trebuie să se reprofileze.

Președintele Republicii Guineea, Alpha Condé
© Sputnik / Алексей Никольский

De aceea, artistul lansează un îndemn către toți fanii și către toți colegii de breaslă să se imunizeze împotriva COVID-19, în cel mai scurt timp. El aduce ca argument și părerea specialiștilor care spun că dacă nu se vaccinează măcar 70% din populația globului, atunci vaccinarea în masă este inutilă și niciodată nu vom mai scăpa de virus.

În opinia sa, matematic vorbind, mai rămân două opțiuni: fie se vaccinează și speră ca acest gest va fi făcut de toată planeta, iar pandemia se stinge în doi-trei ani, după care vor putea fi reluate concertele, fie se mută în Dubai sau într-una din cele 4 țări care nu au restricții și trăiește liber.

Trăistariu arată și o altă față a crizei generate de pandemiei: artiștii au început să fie tot mai afectați din punct de vedere financiar, ei ajungând să facă diverse lucruri pentru a câștiga bani.

Este vorba despre sunetiști, impresari, actori, dansatori, precum și de miile de persoane din spatele scenei care trebuie să renunțe la meseria de o viață pentru că nu mai au ce mânca.

Potrivit lui Trăistariu, 90% dintre artiști sunt la pământ.

”Un coleg de breaslă vinde viori. Un altul s-a făcut vânzător la o alimentară de cartier. O altă colegă cântăcioasă face videochat în perioada asta ca să-și cumpere de mâncare. E groaznică pentru un artist această perioadă. În această situație ne-au adus restricțiile și carantina. Am ajuns la capătul puterilor”, a scris Trăistariu.
116
Тема:
Vaccinul Sputnik V

Загрузка...