Victor Ciutacu

Propaganda, între aberații și penibil! O reacție a lui Ciutacu

639
(reînnoit 18:28 01.01.2021)
Atacuri stupide ale propagandei occidentale la adresa Rusiei și a Sputnik, în condițiile unei lipse transparență în privința vaccinurilor și medicamentelor - dar și a dezinformării despre cercetările din Est

BUCUREȘTI, 30 dec – Sputnik. Mi s-a atras atenția asupra unor atacuri lansate la adresa Rusiei și a agenției Sputnik de un personaj care dă din coate să iasă în evidență - Ovidiu Raețchi. Nu am replicat, pentru că am cunoscut-o atât pe distinsa mamă a respectivului - și am lucrat îndeaproape cu protectorul junelui, fostul prim-vicepreședinte al PRM, Corneliu Ciontu.

Vaccinul Sputnik V
© Sputnik / Viktor Tolochko

Tatăl lui Ovidiu, jurnalistul Geo Raețchi, a fost omologul meu într-o vreme la trustul lui Mitică Dragomir, care l-a pus redactor șef adjunct la ”Sportul românesc”. A devenit apoi ”Domnu Geo”, la combinația pe mulți bani ”Bingo Europa”. Din păcate, tânărul Ovidiu are momente în care seamănă mai mult cu tatăl său...

Am auzit de Ovidiu prima dată la PRM, când lucra, sub aripa lui Corneliu Ciontu, împreună cu fiul acestuia, la promovarea partidului și a lui Vadim. După scandalul căruia nedrept i-a căzut pradă excelentul om politic și prim-vicepreședinte al PRM, din pana lui Vadim au curs acuzații urâte, care l-a vizat și numele Raețchi. Trec peste asta…

De la Vadim, actualul liberal agresiv și rusofag a sărit la alt personaj iubit de electoratul ”de dreapta” și ”anticorupție”, profesorul Dan Voiculescu. Tot sub protecția fostului vice al lui Vadim (și secretar PCR al Sectorului 5) Corneliu Ciontu? Nu intru în detalii.

Apropo de tineri liberali, înainte de Raețchi, un alt liberal tânăr și agresiv făcea valuri acum câțiva – un fiu al altui apropriat de-al domnului Mitică, unul care dăduse bâte să se iasă la Revoluție contra manifestanților… Liberali din tată-n fiu, cum s-ar spune!

Trec și peste alte etape și ajung la ceea ce face acest Raețchi acum. De exemplu, scrie un text cum că ”E indecent, nediplomatic, profund ostil că Sputnik România face propagandă antivaccin în țara noastră, în timp ce Rusia are propriul program de imunizare și propria strategie de comunicare provaccin”. (a scris mai multe aberații, în timp, dar am tăcut…)

Evident, personajul MINTE! De ce minte? Poate pentru că așa a înțeles el să își construiască notorietatea pentru o carieră politică? Specific unui oportunist care, așa cum am văzut, a slujit… pe unde a avut o relație. O susținere.

Cum adică ”face propagandă antivaccin Sputnik”?! Am prezentat în primul rând punctele de vedere oficiale ale OMS și GCS – dar am dat cuvântul și unor personalități ale medicinei, unor avocați respectabili, unor jurnaliști și analiști de top, ori unor prelați – cărora le-am prezentat punctele de vedere! Asta înseamnă a face propagandă ”anti-vaccinare”?

Ori poate o fi campanie anti vaccinare faptul că i-am luat de nenumărate ori apărarea lui Raed Arafat, cel pe care parlamentarii PNL – dintre care făcea parte atunci și Raețchi – voiau să-l alunge de la minister?

În fine, nu mă voi coborî să scriu o replică la textul stupid al puștiului lui Geo Raețchi… Dar mă minunez: oare câtă nesimțire și obrăznicie să aibă propaganda chipurile pro-Occident să acuze Rusia de ”dezinformare”- când tot felul de goarne penibile denigrează vaccinul rusesc de când a apărut?!

Când ”propaganda” scrie și spune toate prostiile despre rezultatele muncii și studiilor unuia dintre cele mai respectabile institute de profil din lume, Gamaleya?

Sau când susținea și promova cretinisme precum ”ajutoarele false” din Italia, că Rusia ar fi trimis în Italia ofițeri GRU, nu medici?! (or fi ocupat rușii Italia de atunci, din primăvară, că nu am mai auzit nimic…) Sau când s-a încercat să se denigreze în toate felurile schimbul de ajutoare și colaborarea cu SUA în bătălia cu pandemia?...

Dar, mai multe întrebări se ridică în privința vaccinării: de ce medicul român - și cetățeanul român, în general – care chipurile trăiește într-o lume democratică, transparentă și concurențială, nu poate avea acces la medicamente (inclusiv la vaccinuri) din Rusia sau din China? De ce nu are voie să aleagă ce vrea?

De ce medicii din spitalele din București regretă că nu au la dispoziție ARBIDOL și AVIFAVIR din Rusia sau Republica Moldova – și trebuie să le aducă filantropi precum Gigi Becali?

De ce nu există transparență – și de ce medicii români NU au fost consultați când factorul politic a decis că se achiziționează și se folosește un anume vaccin – și NU altul? De ce Ungaria și alte state UE pot face altfel?

De fapt, cred că reacția cea mai bună la atacuri de tip ”Rakețchi” a avut-o Victor Ciutacu. O voi prelua și eu, ca un răspuns perfect la frustrările unor care au rămas fără sprijin și încearcă să se agațe de ce pot, să li se mai dea atenție.

Deci - Ciutacu, Victor Ciutacu:

”Mă topesc după frustrații al căror singur scop în viață pare a fi uitatul la tv și înjuratul în live text pe fb. Că suntem proști, că suntem vânduți, că băgam spaima-n popor și cipuri în capul credulilor, că orice...

Băi, triștilor, sunteți sado (cică maso e corect în binom)? Vă doare, dar voi vă chinuiți să vă și placă? Construiți-vă, dracului, o viață. Citiți o carte, chiar dacă riscați să vă stricați ochii. Faceți sex, dacă aveți cu cine; merge și prin voi înșivă, de dreapta, dacă nu găsiți pe nimeni să-și facă pomană cu voi. Dați pe Mezzo sau pe Arte, închideți ochii, întindeți-vă pe canapea și închipuiți-vă că sunteți la psihiatru; oricum aveți nevoie. V-aș sfătui să vă apucați de muncă, dar n-aș vrea să întinez nobilele idealuri ale statului degeaba de sărbători”.

Cam așa, domnu Geo junior și compania de propagandă!...

639
Tagurile:
Victor Ciutacu
Тема:
"Mâna Moscovei", "propaganda rusă" (84)
Tematic
Ciutacu face praf PNL: ”Lăcomie, Arafat, slugi la străini”
Victor Ciutacu, mișto total de liderii politici după alegeri
Ciutacu e în formă, îi face de comandă pe Arafat și Iohannis
Analiza Sputnik: Oamenii anului 2020
Ungaria a primit 6000 de doze de vaccin Sputnik V
Președintele Rusiei se va vaccina cu Sputnik V - detalii
Ministrul de Externe al Ungariei apără vaccinul Sputnik V
Malaezia negociază achiziționarea vaccinului Sputnik V
Fiți pe pace: Vaccinul Sputnik V, eficient contra noilor tulpini de coronavirus
În Argentina a aterizat un avion cu vaccinul Sputnik V
Algeria cumpără vaccinul rusesc Sputnik V

Măslinele înnegrite artificial pot produce CANCER gastric

106
(reînnoit 17:45 22.01.2021)
Aliment extrem de apreciat de foarte multă lume e extrem de periculos şi consumul lui în exces te poate îmbolnăvi de cancer gastric.

BUCUREȘTI, 22 ian - Sputnik. Specie vegetală aproape misterioasă, măslinul hrănește oameni și alte ființe cu fructele sale atât de neobișnuite în dulcea lume a fructelor. 

Atât fructele, cât și uleiul se bucură de o tot mai mare atenție din partea consumatorilor, motiv pentru care eforturile de creștere a producției de măsline au antrenat întinderea suprafețelor cultivate cu măslini, ameliorarea varietăților și a soiurilor, perfecționarea metodelor de preparare. 

© Sputnik / Антон Денисов

Cu toate acestea sunt și unele recomandări față de consumul de măsline, indeosebi față de cele înnegrite artificial.

Potrivit specialiștilor, măslinele negre sunt foarte des colorate, înnegrite cu două substanțe speciale, care în timp, pot duce la îmbolnăviorea gravă a ficatului. Iată de ce trebuie să ai grijă când cumperi măsline negre.

Consumul de măsline înnegrite artificial crește riscul apariției cancerului gastric. Aceasta e concluzia îngrijorătoare la care au ajuns experiții.

Măslinele înnegrite prin oxidare sunt obţinute din măsline verzi sau blonde cu ajutorul gluconatului feros sau a lactatului feros, doi aditivi alimentari care pot afecta în mod grav mucoasa gastrică.

Colorarea măslinelor cu aditivi feroşi nu este ilegală atât timp cât cantitatea de aditivi folosită nu depăşeşte limitele permise.

E579 – gluconatul feros este un stabilizator artificial de culoare, care în combinație cu oxigenul, declanșează reacția de oxidare în urma căreia măslinele verzi sau blonde devin negre. Gluconatul feros provoacă eroziuni la nivelul mucoasei esofagului și stomacului.

E585 – lactatul feros este un stabilizator artificial de culoare, având același rol tehnologic și aceleași reacții adverse ca ale gluconatului feros.

Potrivit nutriționiștilor, dintr-o sută de grame de măsline asimilăm 15 miligrame de fier, adică exact necesarul zilnic de fier.

106
Tagurile:
măsline
Tematic
Nou scandal în Sănătate – Guvernul nu cumpăra un aparat esențial pentru bolnavii de cancer
Experți: Aceste lămâi din magazine ne pot îmbolnăvi de cancer
Aceste două alimente pot cauza cancer - oncolog rus

Загрузка...
Restricții de circulație pe timp de noapte în România - verificări efectuate de poliție

Ultima oră: e OFICIAL, s-a decis relaxarea unor măsuri de restricție

205
(reînnoit 16:48 22.01.2021)
Comitetul Municipiului București pentru Situații de Urgență a decis relaxarea unor măsuri de restricție, dar nu de mâine (surse).

BUCUREȘTI, 22 ian – Sputnik. Acum puțin timp, Comitetul Municipiului București pentru Situații de Urgență a decis relaxarea unor măsuri de restricție, a anunțat prefectul Capitalei.

Restricțiile vor fi ridicate începând nu de azi, ci de luni, 25 ianuarie, de la ora 0. 

În principal, în scenariul galben se va permite:

-Funcționare cu o capacitate de maxim 30% a sălilor de spectacole şi cinematografelor

-redeschiderea activităţilor în interior a restaurantelor, cafenelelor şi barurilor, în limita a maxim 30% din capacitatea unităţii

-activități cu publicul, până în limita a 30% a spaţiului destinat, a operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc.

Pentru domeniul Educației asta ar însemna, în primul rând, reluarea derulării activității față în față la grădinițe, la clasele I-IV și la clasele terminale (VIII, XII).

205
Tagurile:
Restricții

Загрузка...

Moscova pune la punct administrația Biden

0
Kremlinul comentează anunțul făcut de Casa Albă în legătură cu acordul ”New Start”, dar și alegațiilor și aroganței cu care Washingtonul s-a adresat pe această temă esențială.

BUCUREȘTI, 22 ian – Sputnik. Unul dintre primele anunțuri al noii administrații Biden pe teme internaționale s-a referit la prelungirea acordului „New START”, privind armamentul nuclear.

Purtătoarea de cuvânt a Casei Albe a transmis dorința președintelui Biden de a prelungi cu 5 ani acest acord, dar a îmbrăcat-o în tot felul de pretenții și alegații  defăimătoare la adresa Rusiei. O atitudine plină de tupeu și aroganță, care a primit imediat replica firească de la Moscova.

Kremlinul a salutat voința politică a Washingtonului de a prelungi acordul New START, dar consideră că totul depinde de ”detaliile propunerii care sunt încă neclare”, a declarat azi purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitry Peskov.

”Desigur, Rusia este în favoarea păstrării Noului START și extinderea acestuia, deoarece acest lucru ar oferi timp pentru negocieri relevante, contacte relevante”, a spus Peskov. ”În al doilea rând, cu siguranță nu putem decât să salutăm voința politică de a extinde documentul, dar totul depinde detalii despre ofertă - cu privire la care nu sunt pregătit să ofer niciun comentariu, întrucât va trebui mai întâi să le studiem”.

Peskov a subliniat că Moscova și Washingtonul ar trebui să „ia în considerare preocupările reciproce” cu privire la Noul START.

Despre aspectele nefirești din mesajul Casei Albe, purtătorul de cuvânt al Kremlinului a pus la punct lucrurile:

”Obișnuiau să propună anumite condiții pentru prelungire, unele dintre aceste condiții fiind absolut inacceptabile pentru noi, așa că hai să vedem ce oferă americanii acum, înainte de a face orice comentariu”, a declarat Peskov, transmite Sputnik International

De fapt, deocamdată nu se poate vorbi de o propunere americană concretă, pentru că SUA nu a venit cu ceva concret, cu vreo propunere scrisă.

Întrebat asupra acestui aspect, Dmitry Peskov a spus că… nu știa ca Washingtonul să fi depus vreo propunere legată de ”New START” prin intermediul ambasadei ruse.

Reamintim că acordul „New START” expiră pe 5 februarie 2021.

0
Tagurile:
Joe Biden, Moscova
Tematic
Europa Liberă amenință cu retragerea din Rusia
Ungaria a semnat un acord cu Rusia pentru livrarea de vaccin Sputnik V
H.D. Hartmann: ”Rusia rămâne singura putere din lume care poate să creeze probleme SUA”

Загрузка...