Victor Ciutacu

Propaganda, între aberații și penibil! O reacție a lui Ciutacu

659
(reînnoit 18:28 01.01.2021)
Atacuri stupide ale propagandei occidentale la adresa Rusiei și a Sputnik, în condițiile unei lipse transparență în privința vaccinurilor și medicamentelor - dar și a dezinformării despre cercetările din Est

BUCUREȘTI, 30 dec – Sputnik. Mi s-a atras atenția asupra unor atacuri lansate la adresa Rusiei și a agenției Sputnik de un personaj care dă din coate să iasă în evidență - Ovidiu Raețchi. Nu am replicat, pentru că am cunoscut-o atât pe distinsa mamă a respectivului - și am lucrat îndeaproape cu protectorul junelui, fostul prim-vicepreședinte al PRM, Corneliu Ciontu.

Vaccinul Sputnik V
© Sputnik / Viktor Tolochko

Tatăl lui Ovidiu, jurnalistul Geo Raețchi, a fost omologul meu într-o vreme la trustul lui Mitică Dragomir, care l-a pus redactor șef adjunct la ”Sportul românesc”. A devenit apoi ”Domnu Geo”, la combinația pe mulți bani ”Bingo Europa”. Din păcate, tânărul Ovidiu are momente în care seamănă mai mult cu tatăl său...

Am auzit de Ovidiu prima dată la PRM, când lucra, sub aripa lui Corneliu Ciontu, împreună cu fiul acestuia, la promovarea partidului și a lui Vadim. După scandalul căruia nedrept i-a căzut pradă excelentul om politic și prim-vicepreședinte al PRM, din pana lui Vadim au curs acuzații urâte, care l-a vizat și numele Raețchi. Trec peste asta…

De la Vadim, actualul liberal agresiv și rusofag a sărit la alt personaj iubit de electoratul ”de dreapta” și ”anticorupție”, profesorul Dan Voiculescu. Tot sub protecția fostului vice al lui Vadim (și secretar PCR al Sectorului 5) Corneliu Ciontu? Nu intru în detalii.

Apropo de tineri liberali, înainte de Raețchi, un alt liberal tânăr și agresiv făcea valuri acum câțiva – un fiu al altui apropriat de-al domnului Mitică, unul care dăduse bâte să se iasă la Revoluție contra manifestanților… Liberali din tată-n fiu, cum s-ar spune!

Trec și peste alte etape și ajung la ceea ce face acest Raețchi acum. De exemplu, scrie un text cum că ”E indecent, nediplomatic, profund ostil că Sputnik România face propagandă antivaccin în țara noastră, în timp ce Rusia are propriul program de imunizare și propria strategie de comunicare provaccin”. (a scris mai multe aberații, în timp, dar am tăcut…)

Evident, personajul MINTE! De ce minte? Poate pentru că așa a înțeles el să își construiască notorietatea pentru o carieră politică? Specific unui oportunist care, așa cum am văzut, a slujit… pe unde a avut o relație. O susținere.

Cum adică ”face propagandă antivaccin Sputnik”?! Am prezentat în primul rând punctele de vedere oficiale ale OMS și GCS – dar am dat cuvântul și unor personalități ale medicinei, unor avocați respectabili, unor jurnaliști și analiști de top, ori unor prelați – cărora le-am prezentat punctele de vedere! Asta înseamnă a face propagandă ”anti-vaccinare”?

Ori poate o fi campanie anti vaccinare faptul că i-am luat de nenumărate ori apărarea lui Raed Arafat, cel pe care parlamentarii PNL – dintre care făcea parte atunci și Raețchi – voiau să-l alunge de la minister?

În fine, nu mă voi coborî să scriu o replică la textul stupid al puștiului lui Geo Raețchi… Dar mă minunez: oare câtă nesimțire și obrăznicie să aibă propaganda chipurile pro-Occident să acuze Rusia de ”dezinformare”- când tot felul de goarne penibile denigrează vaccinul rusesc de când a apărut?!

Când ”propaganda” scrie și spune toate prostiile despre rezultatele muncii și studiilor unuia dintre cele mai respectabile institute de profil din lume, Gamaleya?

Sau când susținea și promova cretinisme precum ”ajutoarele false” din Italia, că Rusia ar fi trimis în Italia ofițeri GRU, nu medici?! (or fi ocupat rușii Italia de atunci, din primăvară, că nu am mai auzit nimic…) Sau când s-a încercat să se denigreze în toate felurile schimbul de ajutoare și colaborarea cu SUA în bătălia cu pandemia?...

Dar, mai multe întrebări se ridică în privința vaccinării: de ce medicul român - și cetățeanul român, în general – care chipurile trăiește într-o lume democratică, transparentă și concurențială, nu poate avea acces la medicamente (inclusiv la vaccinuri) din Rusia sau din China? De ce nu are voie să aleagă ce vrea?

De ce medicii din spitalele din București regretă că nu au la dispoziție ARBIDOL și AVIFAVIR din Rusia sau Republica Moldova – și trebuie să le aducă filantropi precum Gigi Becali?

De ce nu există transparență – și de ce medicii români NU au fost consultați când factorul politic a decis că se achiziționează și se folosește un anume vaccin – și NU altul? De ce Ungaria și alte state UE pot face altfel?

De fapt, cred că reacția cea mai bună la atacuri de tip ”Rakețchi” a avut-o Victor Ciutacu. O voi prelua și eu, ca un răspuns perfect la frustrările unor care au rămas fără sprijin și încearcă să se agațe de ce pot, să li se mai dea atenție.

Deci - Ciutacu, Victor Ciutacu:

”Mă topesc după frustrații al căror singur scop în viață pare a fi uitatul la tv și înjuratul în live text pe fb. Că suntem proști, că suntem vânduți, că băgam spaima-n popor și cipuri în capul credulilor, că orice...

Băi, triștilor, sunteți sado (cică maso e corect în binom)? Vă doare, dar voi vă chinuiți să vă și placă? Construiți-vă, dracului, o viață. Citiți o carte, chiar dacă riscați să vă stricați ochii. Faceți sex, dacă aveți cu cine; merge și prin voi înșivă, de dreapta, dacă nu găsiți pe nimeni să-și facă pomană cu voi. Dați pe Mezzo sau pe Arte, închideți ochii, întindeți-vă pe canapea și închipuiți-vă că sunteți la psihiatru; oricum aveți nevoie. V-aș sfătui să vă apucați de muncă, dar n-aș vrea să întinez nobilele idealuri ale statului degeaba de sărbători”.

Cam așa, domnu Geo junior și compania de propagandă!...

659
Tagurile:
Victor Ciutacu
Тема:
"Mâna Moscovei", "propaganda rusă" (85)
Tematic
Ciutacu face praf PNL: ”Lăcomie, Arafat, slugi la străini”
Victor Ciutacu, mișto total de liderii politici după alegeri
Ciutacu e în formă, îi face de comandă pe Arafat și Iohannis
Analiza Sputnik: Oamenii anului 2020
Ungaria a primit 6000 de doze de vaccin Sputnik V
Președintele Rusiei se va vaccina cu Sputnik V - detalii
Ministrul de Externe al Ungariei apără vaccinul Sputnik V
Malaezia negociază achiziționarea vaccinului Sputnik V
Fiți pe pace: Vaccinul Sputnik V, eficient contra noilor tulpini de coronavirus
În Argentina a aterizat un avion cu vaccinul Sputnik V
Algeria cumpără vaccinul rusesc Sputnik V
Biserica Neagră din Brașov

După vaccinarea pe mici, România trece la vaccinarea în altarul bisericii

209
(reînnoit 18:41 17.06.2021)
Un centru de vaccinare va fi amenajat începând de luni, 21 iunie, în Biserica Neagră din Brașov, chiar în altarul lăcașului

BUCUREȘTI, 17 iun – Sputnik. România va ajunge din nou în presa internațională după ce a organizat vaccinarea-vampirizare la Castelul Bran și după ce, la Obor, în Capitala țării, s-au dat mici gratis contra vaccinare.

Acum, vaccinarea se va muta într-o biserică-monument, deși România a închis temporar 11 centre de vaccinare tocmai pentru că nu mai există interes.

Potrivit unui comunicat al Primăriei Brașov, conduse de un primar USR/PLUS, de luni, în Biserica Neagră, se va desfășura între orele 10.00 și 19.00 cel de al nouălea eveniment din cadrul campaniei „Liber la vaccinare, liber la viață!“.

Conform Primăriei Brașov, Biserica Neagră este prima din România care își deschide porțile pentru a se amenaja un centru de vaccinare mobil în interiorul clădirii. Pentru USR o fi motiv de laudă, pentru credincioși însă totul este o blasfemie!

„Centrul de vaccinare va fi amenajat aici în altarul Bisericii Negre și, important este de știut, că cei care vin să se vaccineze pot vizita luni Biserica Neagră și pot asista pe parcursul întregii zile la concerte de orgă”, a declarat viceprimarul Flavia Boghiu.

Persoanele care se vaccinează vor avea acces gratuit să viziteze Biserica Neagră, iar cantori organiști din bisericile brașovene de diferite confesiuni, precum și studenți ai Facultății de Muzică din cadrul Universității Transilvania Brașov, vor oferi un maraton al muzicii de orgă, care să acompanieze acțiunea de vaccinare pe durata întregului eveniment.

În cadrul acestui eveniment, vaccinarea se face fără programare, la alegere, cu unul dintre cele două vaccinuri produse de Pfizer și Johnson&Johnson.

209
Tagurile:
vaccinare, Biserica, România
Тема:
Coronavirus în România, Moldova și în lume

Загрузка...
Florin Cîțu

Noi măsuri de relaxare anunțate de Cîțu

99
Premierul Florin Cîțu a anunțat astăzi într-o conferință de presă că de la 1 iulie vor fi și alte măsuri de relaxare

BUCUREȘTI, 17 iun – Sputnik. Premierul Florin Cîţu a spus astăzi, la Alba Iulia, că de la 1 iulie 2020 se vor redeschide târgurile.

"Ştiu că este acest interes pentru târguri, talciocuri şi ele se vor putea redeschide de la 1 iulie", a anunţat premierul Florin Cîţu, aflat în turneu prin țară pentru a câștiga susținerea PNL la congres.

Cîțuare tot interesul să fie generos pentru că trebuie să demonstreze în interiorul partidului că este o opțiune mai bună de președinte al PNL decât Ludovic Orban.

De asemenea, Cîțu s-a lăudat că oricine vrea se poate vaccina în România. „Este clar că până aici, noi, ca guvern, am făcut cam tot ce se putea face. Avem dozele de vaccin, cine vrea să se vaccineze în România [poate] astăzi. Am fost prima țară din Uniunea Europeană unde te poți vaccina fără niciun fel de programare. Deci alegi cu ce vaccin dorești să te vaccinezi și mergi să te vaccinezi”, și-a lăudat activitatea premierul.

El a respins discuțiile despre valul patru al pandemiei pe motiv că nu ar trebui să avem aceste discuții câtă vreme, în România, există dozele de vaccin necesare pentru ca toată lumea să se vaccineze.

”Nu ar trebui să existe această discuție despre valul patru în România. Vrem să ne vaccinăm, nu este obligatoriu, dar dacă ne vaccinăm nu mai avem valul patru. Acest val patru există doar dacă noi nu vrem [să ne vaccinăm]”, a făcut Florin Cîțu campanie pentru vaccinare.
99
Tagurile:
Florin Cîţu
Тема:
Coronavirus în România, Moldova și în lume
Tematic
Restricții de trafic în București, de Ziua Eroilor
Statele UE vor relaxa restricțiile pentru ca cetățenii complet vaccinați să poată călători
Moscova: noi restricții după o creștere a numărului de cazuri de COVID-19

Загрузка...

Putin: Imaginea lui Joe Biden prezentată în presă „este departe de realitate”