Revelion

Tradiții de Anul Nou: ce trebuie făcut ca ne meargă bine

70
(reînnoit 09:56 31.12.2020)
În ajun de An Nou, românii respectă o serie de tradiții și obiceiuri, convinși fiind că, astfel, vor netezi calea succesului și a banilor spre fiecare dintre ei. Care sunt aceste tradiții.

BUCUREȘTI, 31 dec – Sputnik. Au mai rămas câteva ore până când românii și întreaga lume vor trece în 2021, lăsându-l pe 2020 să plece.

Vladimir Putin
© Sputnik / Михаил Климентьев

În ajun de An Nou, în România, au loc o serie de datini și obiceiuri, a căror practicare nu este întâmplătoare.

În popor, ultima zi a anului reprezintă data renașterii ordinii cosmice.

Unele tradiţii şi obiceiuri se continuă şi în prima zi a Anului care se înnoieşte și ele au puterea să atragă sporul, belşugul, sănătatea şi voia bună în casa gospodarului care primeşte ceata de colindători,scrie click.ro.

O tradiție spune că în noaptea dintre ani trebuie să avem bani în buzunar. În acest fel, se consideră că ne vom descurca bine din punct de vedere financiar în anul următor.

Este bine să avem asupra noastră bancnote, deoarece ele atrag mai mult șanse de câștig și ne ajută să avem spor la bani lună de lună.

Masa de Anul Nou
© Sputnik / Евгений Епанчинцев

De asemenea, moliftele Sfântului Vasile fac minuni pentru credincioșii cu probleme majore de sănătate sau cu efectele unor blesteme sau farmece care le complică existența - fie că este vorba despre sporul casei sau de relațiile interumane.

În momente delicate, credincioșii apelează la ajutorul Moliftelor, iar preotul îi îndrumă spre urmarea pașinilor necesari înainte de serviciul religios. Vorbim despre a ține post negru, a face rugăciuni speciale, fapte bune și a nu face rău semenilor nici cu fapta, nici cu gândul. 

 Sfântul Vasile cel Mare este ierarhul care alungă duhurile rele şi are o mare putere asupra dracilor. De aceea, în acestă zi, trebuie să rostim rugăciuni de ajutor, mai ales dacă în casele noastre paguba sau boala dăinuie de multă vreme.

În noaptea dintre ani, trebuie să ne punem o dorință în gând și să ne rugăm pentru împlinirea ei. Potrivit tradiției, fiecare dorință, rostită la cumpăna dintre ani, se împlinește negreșit, însă trebuie să avem grijă să nu o împărtășim nimănui.

De asemenea, este bine, pe cât se poate, să nu intrăm cu datorii în noul an. Totuși, dacă vom cumpăra o iconiță a Sfântului Vasile cel Mare, necazurile financiare ne vor ocoli.

O altă tradiție spune că în noaptea dintre ani trebuie să punem pe masă un pahar plin cu vin, ca să ne meargă bine.

70
Tagurile:
Revelion
Tematic
Vinul spumant rămâne simbolul din seara de Revelion
Incredibil: Ce este interzis să faci în noaptea de Revelion și în prima zi a anului
Ce cadouri nu se oferă de Crăciun și Revelion
Polițist. Poliția română

Polițistul care coordonează activitatea anti-Covid, prins la chef în Centrul Capitalei

42
Ofițerul care coordonează activitățile de prevenire și combatere a efectelor pandemiei la nivelul Poliției Capitalei a ajuns cercetat de Poliție după ce a fost prins la o petrece în Centrul Vechi.

BUCUREȘTI, 23 ian - Sputnik. Un comunicatul IGPR de astăzi anunță că polițiștii din cadrul Poliției Capitalei au depistat ieri seară, la un restaurant din Centrul Vechi, în interior, 27 de persoane, printre care și un ofițer de poliție cu funcție de conducere din cadrul Direcției Generale de Poliției a Municipiului București.

„Urmare a datelor avute la dispoziție, s-a dispus declanșarea cercetării prealabile față de ofițerul respectiv, pentru a se stabili existența sau inexistența unei abateri disciplinare și a vinovăției, sub aspectul încălcării îndatoririlor care revin profesiei de polițist, prevăzute de Legea nr. 360/2002, având în vedere că acesta este și desemnat, la nivelul Poliției Capitalei, să coordoneze activitățile specifice de prevenire și combatere a efectelor pandemiei de COVID-19”, se precizează în comunicat.

Mai mult, una dintre persoanele depistate la petrecere figura carantinată în județul Călărași, din data de 16 ianuarie, astfel că polițiștii s-au sesizat din oficiu cu privire la infracțiunea de zădărnicirea combaterii bolilor.

Oamenii legii au amendat 25 de clienți cu 17.500 de lei și au aplicat o sancțiune 5.000 de lei operatorului economic în incinta căruia au fost depistate persoanele.

Dincolo de tonul sec al comunicatului, faptele sunt mai grave. Astfel, polițiștii Sectorului 3 au descins aseară la Hanul lui Manuc surprinzând o petrecere în interior, interzisă în această perioadă, la care participau șefi din Poliția Capitalei și procurori.

Oamenii legii au numărat 27 de persoane care consumau alcool în interior, iar printre aceștia se aflau comisar-șef Radu Gavriș, director general adjunct al Poliției Capitalei, împreună cu Ioan Costel, Alexandru Solatan și procurorii Florin Baran Florin și Codruț Popoiu de la Parchetul Tribunalului București.

42
Tagurile:
COVID-19, polițist
Tematic
Covid 19 a ucis mai mulți americani decât al doilea război mondial
Putin și șeful Consiliului UE au discutat despre lupta comună împotriva COVID-19
UE cere evitarea călătoriilor între țările membre din cauza noilor mutații ale Covid 19

Загрузка...
Anti fumat

Alimentele care te ajută scapi de fumat

138
(reînnoit 13:12 23.01.2021)
Cei care au hotărât să renunțe la fumat trebuie să ia în considerație faptul că pentru a scăpa de dependența de nicotină, trebuie să grăbească procesul de curățire a organismului de toxine.

BUCUREȘTI, 23 ian— Sputnik. Persoanele care dorec să scape cât mai rapid de dependența de nicotină, trebuie să grăbească procesul de curățire a organismului de toxine.

Potrivit specialiştilor, poftele pe care le resimt persoanele care renunţă la fumat se împart în două categorii: pofte fizice şi pofte psihologice.

Poftele fizice sunt reacţii ale organismului ca urmare a lipsei de nicotină, care se pot manifesta prin anxietate şi o uşoară tensiune la nivelul gâtului sau stomacului.

Poftele psihologice sunt declanşate de evenimentele de zi cu zi, cum ar fi o sarcină dificilă la job, o ceartă cu iubitul sau traficul blocat. Activităţile precum şofatul, mâncatul şi băutul de cafea sau alcool pot, la rândul lor, să dea naştere unei reacţii de „poftă de ţigară”, deoarece sunt percepute ca activităţi relaxante.

De aceea, persoanele care au hotărât să renunțe la fumat trebuie să ia în considerație faptul că pentru a scăpa de dependența de nicotină, trebuie să grăbească procesul de curățire a organismului de toxine.

Iar pentru a scăpa mai rapid de această dependență, specialiștii vin cu o listă de alimente care vor ajuta la restabilirea organismului într-o perioadă mai scurtă de timp.

Broccoli

Bogat în vitaminele C şi B5, broccoli elimină nicotina din organism. 

Portocale 

Fumatul scade nivelul de vitamina C din organism iar consumul de portocale va readuce această vitamină în corpul tău. 

Suc de morcovi 

Dacă fumezi o ţigară, nicotina va rămâne în organismul tău preţ de 3 zile. Vitaminele A, C, K şi B din sucul de morcovi elimină nicotina. 

Spanac 

Conţine acid folic, iar despre nicotină se ştie că duce la crearea unui deficit de acid folic. 

Kiwi 

Te vitaminizează şi ajută la eliminarea nicotinei.

Apă 

Fumatul deshidratează organismul. Studiile dovedesc că este mai uşor să renunţi la fumat dacă începi să consumi mai multă apă.

138
Tagurile:
alimente, Fumat

Загрузка...

Spania: Furtuna Hortense a făcut ravagii la Madrid - Video

0
(reînnoit 16:30 23.01.2021)
Vineri, furtuna Hortense a cauzat pagube în mai multe părți ale capitalei spaniole Madrid - acoperișul unei case a fost smuls.

În clipul video se poate vedea cum salvatorii îndepărtează acoperișul unei clădiri, care a fost smulsă de vânturile puternice din timpul nopții, în cartierul Vallecas. De asemenea, pot fi observate deteriorări ale zidului din piața Plaza de Cibeles, lucrătorii îndepărtând resturile.

Agenția Meteorologică de Stat (Aemet) a anunțat că s-ar putea ca sâmbătă să lovească o altă furtună, numită Ignacio.

 

0
Tagurile:
Furtună, Spania

Загрузка...