interiorul casei in care locuiesc maicutele acum

Măicuțele de la Rona de Sus se roagă pentru Vladimir Putin

941
(reînnoit 19:46 30.12.2020)
Poveste incredibilă de viață în comuna cu populație majoritar ruteană Rona de Sus, județul Maramureș, acolo unde mai multe măicuțe au luat viața de la capăt după ce, efectiv, ajunseseră sub cerul liber. Mărturii emoționante.

BUCUREȘTI, 30 dec – Sputnik. Slujitoarele lui Hristos au fost date afară din mănăstire: iată povestea de viață tristă dar, paradoxal, cu un final fericit, pentru trei călugărițe care au găsit înțelegere, sprijin și ajutor la Mihai Lauruc, președintele Uniunii Rutenilor Subcarpatici din România cu sediul la Sighetu Marmației.

Povestea lor poate fi considerată una de film, fiind persecutate și alungate din Mănăstirea la ridicarea căreia au muncit douăzeci de ani, ele aflându-se după aceea în situația dramatică de a sta sub cerul liber, cu câțiva copii fără părinți, pe care măicuțele îi luaseră să îi îngrijească și să-i crească în Mănăstire. Totul a pornit de la bani. Măicuțele voiau ca banii strânși la slujbele din Mănăstire să fie folosiți pentru activitățile filantropice ala Mănăstirii, dar conducerea Vicariatului Ortodox Ucrainean de care aparținea Mănăstirea voia ca banii să fie la dispoziția Vicariatului.  

Maica stareță Maria povestește că, la ora 4 dimineața, mascații au venit la mănăstire și o oră mai târziu au spart poarta și au încuiat clopotnița, ca să nu poată fit trase clopotele pentru alarmarea sătenilor.

”Eu, măicuțele și copiii am fost cu scoși în stradă: 3 măicuțe și 4 copii. O fetiță, cea mai mică, avea doi ani. Au venit mascații cu două dube și trebuia să plecăm de la mănăstire forțat”, povestește maica stareță Maria.

Acest lucru se întâmpla în 2016. Ajutorul a venit la cel pe care măicuțele îl compară chiar cu un tată, domnul Mihai Lauruc, președintele URSR.

Despre el, măicuța Maria spune că le-a ajutat ca și cum ar fi fost copiii lui, le-a pus la dispoziție o casă de locuit mobilată cu toate cele necesare, le întreține și le ajută să ducă de mâncare la bătrânii nevoiași din sat, care nu mai au pe nimeni.

Izvorul din centrul viitoarei mănăstiri
© Sputnik / Georgiana Arsene
Izvorul din centrul viitoarei mănăstiri

În prezent la Rona de Sus se află în construcție biserica unei viitoare Mănăstiri Ortodoxe Carpato-Ruse, o mănăstire de călugărițe, unde primele viețuitoare vor fi tocmai măicuțele salvate de către Mihai Lauruc.

Printre proiectele filantropice ale viitoarei Mănăstiri se numără construirea unei case pentru bătrâni, chilii pentru măicuțe, o casă pentru copii orfani, o zonă de agrement pentru copii, o mini grădină zoologică, precum și o mini stațiune balneară, cu un centru de recuperare balneo-climatică, tratamente cu apă sărată și cu plante, realizate sub coordonarea unor medici specialiști. Serviciile vor fi accesibile tuturor oamenilor, indiferent de veniturile lor, sau chiar fără venituri.

interiorul casei in care locuiesc maicutele acum
© Sputnik / Georgiana Arsene
Interiorul casei in care locuiesc măicuțele acum

Din complexul mănăstiresc mai fac parte o pistă pentru avioane ușoare și un heliport.

Într-adevăr, este vorba de o Mănăstire unică în România.

Mai mult, atunci când s-a săpat la fundația bisericii Mănăstirii, în subsolul respectiv, exact în mijlocul bisericii, s-au descoperit trei izvoare cu apă de cea mai bună calitate.

Viitoarea mănăstire
© Sputnik / Georgiana Arsene
Viitoarea mănăstire

Toate izvorăsc, ca un semn divin, de la Răsărit. Măicuțele spun că se roagă pentru toată lumea și din România și din afara ei, dar și pentru președintele Rusiei Vladimir Putin, și pentru Prea Fericitul Patriarh Kirill.

Ele declară că ar dori ca să primească binecuvântarea Patriarhului Kirill, pentru că “este un om sfânt, bun și cu frică de Dumnezeu”.

Ce-i cer măicuțele, în rugăciunile lor, de la Dumnezeu pentru președintele Vladimir Putin și pentru Patriarhul Kirill?

”Să le dea Dumnezeu multă sănătate, bucurie, fericire și putere de muncă. Ne rugăm mai departe pentru ei”, a spus măicuța Ilișca.

 Biserica din Sighet: ucraineană sau ruteană? O problemă controversată

Situație dificilă în Sighetu Marmației, Maramureș, acolo unde unii credincioși care se declară ruteni afirmă că li s-a luat abuziv biserica din Sighet, cu complicitatea autorităților române.

Pista de aterizare și decolare
© Sputnik / Georgiana Arsene
Pista de aterizare și decolare

Profesorul Marius Semeniuc, director al Uniunii Rutenilor Subcarpatici din România, susține că această afirmație nu este câtuși de puțin lipsită de adevăr, ”un adevăr controversat, dureros și foarte bine ascuns de ochii publicului larg, chiar indezirabil în cadrul discursului academic din țara noastră”.

Acesta a amintit de anul 1948, când prin decretul nr. 358 din data de 1 decembrie 1948, autoritățile române de atunci au scos în afara legii Biserica Greco-Catolică, tot patrimoniul ei trecând în administrarea Bisericii Ortodoxe Române.

”Toate bisericile rutene din Maramureș, inclusiv biserica ruteană din centrul Sighetului, peste noapte, au devenit biserici ortodoxe ucrainene, adică vicariatul greco-catolic rutean din România s-a transformat în vicariatul ortodox ucrainean din România, o structură nefirească în corpul Bisericii Ortodoxe Române”, spune Semeniuc.
941
Tagurile:
Vladimir Putin
Тема:
Relațiile româno-ruse (255)
Tematic
Arbitri din România la meciul de fotbal Moldova - Rusia
Concurs de fotografie ”Suflet rusesc în România”
Lansatoarele de rachete din România, un ”mesaj” pentru Rusia
De ce sistemul HIMARS e un pericol pentru România, nu Rusia
Noi oportunități economice și de afaceri Rusia - România
Assiette de wrap

Dieta perfectă pentru o sănătate de fier?

7
(reînnoit 19:52 22.01.2021)
Când urmaţi o dietă, este important să vă bucurați de mâncare și să nu vă simțiți vinovați, sfătuiește un dietetician francez. Obsesia pentru calorii trebuie înlăturată, chiar dacă o dietă echilibrată este preferabilă.

BUCUREŞTI, 23 ian – Sputnik. Pentru a vă simți în formă, este în primul rând important să nu uitați plăcerea de a mânca, pentru a calcula obsesiv aportul de calorii din farfurie, sfătuiește un nutriţionist de pe platforma Ldpeople, citat de Sputnik France

Într-adevăr, sentimentul de satisfacție după o masă bună determină secreția de hormoni care ajută la digerarea corectă a alimentelor. Stresul, pe de altă parte, are întotdeauna un efect negativ.

Totuşi, o dietă echilibrată este importantă. Raţiile de proteine, fibre, suc de lămâie, lipide bune și zaharuri (de preferință lente) trebuie armonizate.

Cantitatea necesară de vitamine și fibre este asigurată de fructele și legumele de sezon. Peştele conține substanțe nutritive esențiale pentru creier și lipide utile. Pe de altă parte, mesele gătite sunt destul de sărace în proteine, vitamine și fibre.

Totuşi, atunci când gătiți acasă, este recomandabil să adăugați suc de lămâie la porţiile de mâncare pentru a vă menține în formă.

Profesioniștii din domeniul sănătății vorbesc despre beneficiile consumului zilnic de suc de lămâie în apă călduță pe stomacul gol. Însă prioritatea este să beți 1,5 litri de lichide neîndulcite pe zi. Prin urmare, este mai bine să începeți cu acest obiectiv.

În ceea ce privește gustările între mese, depinde de metabolismul fiecărei persoane. Unii oameni au nevoie de puțin „combustibil” între mese. Important este să evitaţi zahărul şi dulciurile, care nu este bune pentru organism, şi să optaţi pentru un fruct.

7
Tagurile:
Dietă
Tematic
Savanții au propus o nouă dietă pentru amatorii de carne
Modalitate ușoară și rapidă de a pierde în greutate fără dietă
Trei alimente esențiale pentru o dietă sănătoasă

Загрузка...

Măslinele înnegrite artificial pot produce CANCER gastric

131
(reînnoit 17:45 22.01.2021)
Aliment extrem de apreciat de foarte multă lume e extrem de periculos şi consumul lui în exces te poate îmbolnăvi de cancer gastric.

BUCUREȘTI, 22 ian - Sputnik. Specie vegetală aproape misterioasă, măslinul hrănește oameni și alte ființe cu fructele sale atât de neobișnuite în dulcea lume a fructelor. 

Atât fructele, cât și uleiul se bucură de o tot mai mare atenție din partea consumatorilor, motiv pentru care eforturile de creștere a producției de măsline au antrenat întinderea suprafețelor cultivate cu măslini, ameliorarea varietăților și a soiurilor, perfecționarea metodelor de preparare. 

© Sputnik / Антон Денисов

Cu toate acestea sunt și unele recomandări față de consumul de măsline, indeosebi față de cele înnegrite artificial.

Potrivit specialiștilor, măslinele negre sunt foarte des colorate, înnegrite cu două substanțe speciale, care în timp, pot duce la îmbolnăviorea gravă a ficatului. Iată de ce trebuie să ai grijă când cumperi măsline negre.

Consumul de măsline înnegrite artificial crește riscul apariției cancerului gastric. Aceasta e concluzia îngrijorătoare la care au ajuns experiții.

Măslinele înnegrite prin oxidare sunt obţinute din măsline verzi sau blonde cu ajutorul gluconatului feros sau a lactatului feros, doi aditivi alimentari care pot afecta în mod grav mucoasa gastrică.

Colorarea măslinelor cu aditivi feroşi nu este ilegală atât timp cât cantitatea de aditivi folosită nu depăşeşte limitele permise.

E579 – gluconatul feros este un stabilizator artificial de culoare, care în combinație cu oxigenul, declanșează reacția de oxidare în urma căreia măslinele verzi sau blonde devin negre. Gluconatul feros provoacă eroziuni la nivelul mucoasei esofagului și stomacului.

E585 – lactatul feros este un stabilizator artificial de culoare, având același rol tehnologic și aceleași reacții adverse ca ale gluconatului feros.

Potrivit nutriționiștilor, dintr-o sută de grame de măsline asimilăm 15 miligrame de fier, adică exact necesarul zilnic de fier.

131
Tagurile:
măsline
Tematic
Nou scandal în Sănătate – Guvernul nu cumpăra un aparat esențial pentru bolnavii de cancer
Experți: Aceste lămâi din magazine ne pot îmbolnăvi de cancer
Aceste două alimente pot cauza cancer - oncolog rus

Загрузка...