Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie

Analiza Sputnik: Oamenii anului 2020

2724
(reînnoit 18:02 31.12.2020)
La fel ca la fiecare sfârșit de decembrie, evidențiem personalitățile române care s-au remarcat pe parcursul anului.

BUCUREȘTI, 30 dec – Sputnik. Anul 2020 a fost un an special, cu multe tragedii, cu enorme aberații, cu minciuni - dar și cu oameni care au demonstrat eroism, în cel mai pur sens al cuvântului.

Însă, 2020 este anul unui experiment mondial inegalabil – fie că a fost ceva premeditat, conceput în laboratoarele unei sinarhii mondial – fie că a fost ceva… adus de o pandemie apărută… din senin.

Pentru omul de rând nu a contat că a fost sau nu ceva ”conspirativ”; el, românul de rând, rusul, americanul, vest sau est europeanul, chinezul sau indianul, sud-americanul sau africanul – el omul, a suferit, a răbdat, a rămas șomer, a falimentat sau a murit.

De aceea, cred că în primul rând ar trebui să decernăm titlul ”Eroul anului 2020” – iar acesta este OMUL de rând.

În România, 2020 a scos în prim plan personalități care și-a dovedit valoarea sau abnegația în condiții cu totul speciale. Fără să mai extind analiza generală, iată distincțiile din anul acesta: OMUL ANULUI și personalitățile care s-au evidențiat în două domenii: politică și presă .

Omul anului 2020 – ÎPS Teodosie al Tomisului.

De fapt, este Teodosie al României – pentru că a redeșteptat credința manifestă, militantă chiar, precum creștinii epocilor de prigoană. Un prelat care a trecut peste obstacolele puse în calea sa, a fost supus unor presiuni extraordinare -  și a reușit să unească românii întru credință.

Teodosie a reușit și o redeșteptare a moralului și moralității naționale – o redeșteptare în credință și spirit a românilor într-un an mai greu de imense încercări.

De aceea, îl consider pe Înalt Prea Sfinția Sa Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, OMUL ANULUI 2020.

Domeniul Politic:
Omul politic român al anului 2020: Lia Olguța Vasilescu - PSD

A stimulat prin prezența sa publică electoratul dezamăgit de evoluțiile PSD, a ridicat imaginea partidului, a menținut linia național-suveranistă abandonată de conducerea PSD, a avut o conduită consecventă și curajoasă, trecut peste încercări grele – iar rezultatele tuturor acestor demersuri au fost remarcabile: a obținut victorii personale și scoruri de excepție ale organizației în toate competițiile politice.

Președintele de partid al anului 2020: Dan Barna – USR

A reușit să mențină unită și să coordoneze o grupare politică eclectică, să o alieze profitabil, transformând un potențial concurent (PLUS) într-o componentă a unei forțe politice care a obținut rezultate spectaculoase la alegerile locale și a dublat procentajul la parlamentare – rezultatul fiind preluarea unor segmente guvernamentale importante.

Omul de atitudine al anului – avocat Dan Chitic

A rămas cel mai important apărător al suveranității românilor, al credinței și tradițiilor, al ideii de implicare a intelectualilor fără a renunța la principii și fără populisme ieftine – Dan Chitic este exemplul de personalitate care cenzurează politicul de la nivelul unei atitudini morale și patriotice fără compromisuri.

Ministrul anului – Marcel Vela

A încercat și a reușit, în bună măsură, să fie aproape de cei pe care i-a condus dar și de cetățeni, a reușit să își impună autoritatea în condiții extrem de dificile, nu a abordat tonul politic exagerat al grupării sale – dar mai ales a fost ministrul cu cea mai mare deschidere către dialog, având mereu o atitudine plină de empatie. De asemenea, a fost ministrul cel mai preocupat de problematica protecției animalelor – un domeniu neglijat de autoritățile române.

Parlamentarul implicat – deputat Emanuel Ungureanu – USR

Chiar dacă a exagerat uneori, Emanuel Ungureanu a dovedit că un parlamentar poate fi un factor de maximă importanță într-un domeniu - în cazul de față, Sănătatea – urmărind pe teren, întâlnindu-se cu cetățenii, militând activ, uneori chiar împotriva partenerilor politici, și implicând organele de anchetă atunci când a fost cazul.

Senzația politică a anului: senator avocat Diana Șoșoacă

Avocata a pătruns vijelios și într-un mod original pe scena politică, a avut un rol esențial în promovarea unui curent de opinie anti-sistem, dar mai ales în ridicarea procentajului unui partid, AUR, senzația politică a anului 2020. Avocata are un discurs public vehement, cu tentă radicală - dar bine construit, bine fundamentat, de un excelent nivel profesional și intelectual.

PRESĂ
Ziaristul anului: Bogdan Tiberiu Iacob - ”Inpolitics”

Din ”laboratorul” său solitar, ”Inpolitics”, Bogdan Tiberiu Iacob a dat tonul multor direcții de analiză și investigații de presă, dar a și făcut ce știe mai bine: a scos la lumină date, detalii, fapte din trecut, uitate de opinia publică și ce presă.

Realizatorul TV al anului: Răzvan Dumitrescu – Antena 3 – ”Subiectiv”

Un an de excepție pentru realizatorul Antena 3, a reușit să mențină mereu un nivel ridicat la toate capitolele: documentarea și pregătirea subiectului, atitudine jurnalistică, limbaj elevat, obiectivitate – în ciuda titlului emisiunii – dar și atingerea scopului analizei sau investigației jurnalistice.

Publicația anului: ”Justițiarul” – Marius Albin Marinescu

Deși ar fi meritat poate și alte publicații – ”Q Magazine”, ”Cotidianul”, ”Lumea Justiției” – acordăm acest titlu publicației fondate de recent dispărutul dintre noi Marius Albin Marinescu, cel care a reușit, cu curaj și abnegație jurnalistică ieșite din comun, să scrie și să promoveze articole care au cutremurat opinia publică. A cordat subiecte ”tabu”, s-a pus contra valului – fiind și prima victimă a cenzurii impuse de ”Sistem” în pandemie. O publicație care merită continuată – și un ziarist care nu trebuie uitat.

Dragoș Dumitriu este jurnalist și realizator TV, fost deputat naționalist și conservator în Parlamentul României, promotor al analizei sistemice.

Opinia autorului ar putea să noi coincidă neapărat cu cea a redacției Sputnik.

 

2724
Tagurile:
Dan Barna, Marcel vela, Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie
Tematic
ÎPS Teodosie – mesajul zilei pentru români și… autorități!
ÎPS Teodosie îi dă lui Orban cea mai dură lecție posibilă!
A reînceput prigonirea arhiepiscopului Teodosie, cel care a apărat tradițiile creștine!

Organismul îşi poate aminti coronavirusurile cum poate lupta împotriva noului virus

95
(reînnoit 17:46 25.01.2021)
Ce se întâmplă atunci când noul coronavirus intră într-un organism care a suferit anterior de boli cauzate de alți agenți patogeni similari. Ce dezvăluie un nou studiu.

BUCUREŞTI, 25 ian – Sputnik. Atunci când noul coronavirus intră într-un organism care a suferit anterior de boli cauzate de alți agenți patogeni similari, acesta poate provoca anticorpi deja existenți care luptă împotriva acestei infecții, spun cercetătorii. Potrivit acestora, acest lucru poate ajuta organismul să lupte mai bine împotriva Covid-19.

Prin urmare, infecțiile cu coronavirus suferite anterior de o persoană pot ajuta sistemul imunitar să lupte împotriva SARS-CoV-2, potrivit unui studiu publicat în revista Cell Reports Medicine.O echipă de oameni de știință americani a ajuns la această concluzie.

Oamenii de știință au studiat răspunsul imun la coronavirusurile MERS-CoV și SARS-CoV-1, precum și la alte patru care nu sunt fatale, dar care provoacă o reacție care duce la răceală.

Conform rezultatelor studiului, SARS-CoV-2, la intrarea în organism, poate provoca reacția anticorpilor generați în timpul bolilor anterioare.

„Ceea ce înseamnă că este posibil să avem deja o imunitate la acest virus”, a declarat John Altin, specialist în boli infecțioase și autor al studiului, într-o declarație publicată de EurekAlert.

Specialistul a spus că anticorpii se pot conecta la elemente ale noului coronavirus, iar răspunsul imun poate fi facilitat prin contactul cu alte tulpini ale virusului.

Datele obținute de oamenii de știință vor ajuta la dezvoltarea de noi metode de diagnostic și tratament, de noi vaccinuri sau alte modalități de protecție împotriva mutațiilor și a Covid-19, potrivit Sputnik France.

În plus, cercetătorii consideră că descoperirile îi pot ajuta să înțeleagă de ce la unele persoane Covid-19 provoacă simptome ușoare sau niciun simptom, în timp ce la altele, infecția este severă și poate duce la spitalizare sau moarte.

95
Tagurile:
coronavirus
Tematic
Rusia înregistrează o scădere a noilor cazuri zilnice de COVID-19
MAE: Noi condiții de intrare în Franța în condițiile pandemiei COVID-19
Președintele Mexicului are Covid 19 și vrea să îl sune pe Putin pentru vaccinul Sputnik V

Загрузка...
Девушка закрывает лицо руками

Frica, catalogată ca unul dintre motivele infecției cu coronavirus

113
(reînnoit 17:47 25.01.2021)
Psihoterapeutul Igor Salyntsev, a catalogat frica ca fiind unul dintre motivele infecției cu coronavirus

BUCUREȘTI, 25 ian - Sputnik. Panica creată de frica în fața Coronavirusului poate duce la probleme reale de sănătate, psihoterapeutul Igor Salyntsev și-a exprimat această opinie într-un interviu acordat pentru radioului Sputnik .

Starea emoțională și mentală a unei persoane se reflectă în fiziologie, a remarcat specialistul.

"Anxietatea excesivă, în creștere, dacă nu ne ocupăm de ea și nu este tratată, reduce nivelul de stabilitate mentală, reduce procesele metabolice din organism și puterea acestuia. În consecință, imunitatea va scădea și vulnerabilitatea la diferite patologii va crește. O persoană anxioasă este mai vulnerabilă, inclusiv și la patologia virală ", a explicat Salyntsev.

Potrivit medicului, vaccinul împotriva coronavirusului va fi soluția la două probleme simultan: va proteja organismul de COVID-19 și va reduce nivelul de anxietate. Acest lucru va elimina presiunea negativă asupra sistemului imunitar, ceea ce face ca organismul să fie vulnerabil la orice infecție.

În plus, psihoterapeutul a sfătuit să nu se mai acorde atenție zvonurilor despre coronavirus și să se încerce să obțină informații doar din surse de încredere.

"Cu cât o persoană este mai informată, cu atât este mai puțin tulburat și mai puțin fricos. Oamenii se tem când nu știu ceva, nu înțeleg suficient sau se bazează pe informații și zvonuri inexacte", a mai adăugat Igor Salyntsev.

 

113
Tagurile:
coronavirus, Frică

Загрузка...