Cadouri de revelion

Ce cadouri nu se oferă de Crăciun și Revelion

338
(reînnoit 08:44 30.12.2020)
În curând sosesc sărbătorile de iarnă. E vremea în care toată lumea caută cadouri pentru prieteni, rude și colegi

BUCUREȘTI, 30 dec — Sputnik. Există diverse posibilități de a face o surpriză plăcută oamenilor apropiați, însă sunt daruri pe care în nici un caz nu ar trebuie să le oferiți în condițiile unei atmosfere de sărbătoare.

Anul care vine, conform calendarului chinez, este anul câinelui de pământ și chiar dacă patrupedul nu este o ființă alintată, trebuie să fim foarte atenți la gesturile simbolice pe care le facem.

Bani

Să nu oferiți în nici un caz bani. Nu doar pentru că e un an al câinelui, dar și pentru că e o dovadă de prost gust. Oferirea banilor presupune o lipsă de minimă fantezie, lipsa unei dorințe de a depune vreun efort de dragul cuiva. Destinatarul ar putea s-o ia drept o neglijare sau subapreciere.

Ornamente pe gât

În anul câinelui de pământ nu se oferă nici un ornament pe gât, pentru că acesta ar putea fi considerată o zgardă, care limitează libertatea patrupedului. Din aceste motive, ar trebui să renunțați la astfel de obiecte de decor. Dacă țineți să oferiți neapărat niște elemente de decor, atunci cele mai potrivite ar fi butonierele pentru bărbați sau cerceii pentru femei.

Accesorii casnice

Ciupici de casă, halate de baie, pijamale, cămăși de noapte sunt considerate daruri de prost gust, mai ales dacă e vorba de Crăciun sau Revelion.

Motănași

În niciun caz, să nu oferiți motănași în dar. Se consideră că acest lucru ar putea înfuria stăpânul anului. În afară de aceasta, un animal de companie nu este cea mai bună variantă pentru un cadou. În cazul în care ați decis să faceți o astfel de surpriză, ar fi bine să coordonați achiziția cu presupusul destinatar.

Pastă de dinți, șampon, deodorant

Nici în anul Câinelui, nici în oricare al an, nu se recomandă oferirea obiectelor de igienă personală. Persoana ar putea percepe acest gest drept o aluzie la lipsă de curățenie. În calitate de cadou ați putea oferi cosmetică decorativă, însă acest lucru trebuie făcut în cazul în care știți cu exactitate ce își dorește persoana în cauză. Nu oferiți produse de îngrijire personală, cum ar fi cremă anti-rid, pe care femeile le-ar putea percepe ca o jignire.

338
Tagurile:
câine de pământ, calendarul chinez, daruri, cadouri, sărbători de iarnă, sărbători, Crăciun, Revelion
Tematic
Cum va fi vremea în noaptea de Revelion
Cea mai magică noapte a anului: Moscova este gata de Revelion
Sute de români, traşi pe sfoară de organizatorul unui „Revelion de vis" la Viena
Cum va fi vremea de Crăciun şi de Revelion. Când vom avea zăpadă?
De Revelion, Carla's Dreams, inaccesibili muritorilor de rând

Măslinele înnegrite artificial pot produce CANCER gastric

105
(reînnoit 17:45 22.01.2021)
Aliment extrem de apreciat de foarte multă lume e extrem de periculos şi consumul lui în exces te poate îmbolnăvi de cancer gastric.

BUCUREȘTI, 22 ian - Sputnik. Specie vegetală aproape misterioasă, măslinul hrănește oameni și alte ființe cu fructele sale atât de neobișnuite în dulcea lume a fructelor. 

Atât fructele, cât și uleiul se bucură de o tot mai mare atenție din partea consumatorilor, motiv pentru care eforturile de creștere a producției de măsline au antrenat întinderea suprafețelor cultivate cu măslini, ameliorarea varietăților și a soiurilor, perfecționarea metodelor de preparare. 

© Sputnik / Антон Денисов

Cu toate acestea sunt și unele recomandări față de consumul de măsline, indeosebi față de cele înnegrite artificial.

Potrivit specialiștilor, măslinele negre sunt foarte des colorate, înnegrite cu două substanțe speciale, care în timp, pot duce la îmbolnăviorea gravă a ficatului. Iată de ce trebuie să ai grijă când cumperi măsline negre.

Consumul de măsline înnegrite artificial crește riscul apariției cancerului gastric. Aceasta e concluzia îngrijorătoare la care au ajuns experiții.

Măslinele înnegrite prin oxidare sunt obţinute din măsline verzi sau blonde cu ajutorul gluconatului feros sau a lactatului feros, doi aditivi alimentari care pot afecta în mod grav mucoasa gastrică.

Colorarea măslinelor cu aditivi feroşi nu este ilegală atât timp cât cantitatea de aditivi folosită nu depăşeşte limitele permise.

E579 – gluconatul feros este un stabilizator artificial de culoare, care în combinație cu oxigenul, declanșează reacția de oxidare în urma căreia măslinele verzi sau blonde devin negre. Gluconatul feros provoacă eroziuni la nivelul mucoasei esofagului și stomacului.

E585 – lactatul feros este un stabilizator artificial de culoare, având același rol tehnologic și aceleași reacții adverse ca ale gluconatului feros.

Potrivit nutriționiștilor, dintr-o sută de grame de măsline asimilăm 15 miligrame de fier, adică exact necesarul zilnic de fier.

105
Tagurile:
măsline
Tematic
Nou scandal în Sănătate – Guvernul nu cumpăra un aparat esențial pentru bolnavii de cancer
Experți: Aceste lămâi din magazine ne pot îmbolnăvi de cancer
Aceste două alimente pot cauza cancer - oncolog rus

Загрузка...
Restricții de circulație pe timp de noapte în România - verificări efectuate de poliție

Ultima oră: e OFICIAL, s-a decis relaxarea unor măsuri de restricție

203
(reînnoit 16:48 22.01.2021)
Comitetul Municipiului București pentru Situații de Urgență a decis relaxarea unor măsuri de restricție, dar nu de mâine (surse).

BUCUREȘTI, 22 ian – Sputnik. Acum puțin timp, Comitetul Municipiului București pentru Situații de Urgență a decis relaxarea unor măsuri de restricție, a anunțat prefectul Capitalei.

Restricțiile vor fi ridicate începând nu de azi, ci de luni, 25 ianuarie, de la ora 0. 

În principal, în scenariul galben se va permite:

-Funcționare cu o capacitate de maxim 30% a sălilor de spectacole şi cinematografelor

-redeschiderea activităţilor în interior a restaurantelor, cafenelelor şi barurilor, în limita a maxim 30% din capacitatea unităţii

-activități cu publicul, până în limita a 30% a spaţiului destinat, a operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc.

Pentru domeniul Educației asta ar însemna, în primul rând, reluarea derulării activității față în față la grădinițe, la clasele I-IV și la clasele terminale (VIII, XII).

203
Tagurile:
Restricții

Загрузка...

Moscova pune la punct administrația Biden

0
Kremlinul comentează anunțul făcut de Casa Albă în legătură cu acordul ”New Start”, dar și alegațiilor și aroganței cu care Washingtonul s-a adresat pe această temă esențială.

BUCUREȘTI, 22 ian – Sputnik. Unul dintre primele anunțuri al noii administrații Biden pe teme internaționale s-a referit la prelungirea acordului „New START”, privind armamentul nuclear.

Purtătoarea de cuvânt a Casei Albe a transmis dorința președintelui Biden de a prelungi cu 5 ani acest acord, dar a îmbrăcat-o în tot felul de pretenții și alegații  defăimătoare la adresa Rusiei. O atitudine plină de tupeu și aroganță, care a primit imediat replica firească de la Moscova.

Kremlinul a salutat voința politică a Washingtonului de a prelungi acordul New START, dar consideră că totul depinde de ”detaliile propunerii care sunt încă neclare”, a declarat azi purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitry Peskov.

”Desigur, Rusia este în favoarea păstrării Noului START și extinderea acestuia, deoarece acest lucru ar oferi timp pentru negocieri relevante, contacte relevante”, a spus Peskov. ”În al doilea rând, cu siguranță nu putem decât să salutăm voința politică de a extinde documentul, dar totul depinde detalii despre ofertă - cu privire la care nu sunt pregătit să ofer niciun comentariu, întrucât va trebui mai întâi să le studiem”.

Peskov a subliniat că Moscova și Washingtonul ar trebui să „ia în considerare preocupările reciproce” cu privire la Noul START.

Despre aspectele nefirești din mesajul Casei Albe, purtătorul de cuvânt al Kremlinului a pus la punct lucrurile:

”Obișnuiau să propună anumite condiții pentru prelungire, unele dintre aceste condiții fiind absolut inacceptabile pentru noi, așa că hai să vedem ce oferă americanii acum, înainte de a face orice comentariu”, a declarat Peskov, transmite Sputnik International

De fapt, deocamdată nu se poate vorbi de o propunere americană concretă, pentru că SUA nu a venit cu ceva concret, cu vreo propunere scrisă.

Întrebat asupra acestui aspect, Dmitry Peskov a spus că… nu știa ca Washingtonul să fi depus vreo propunere legată de ”New START” prin intermediul ambasadei ruse.

Reamintim că acordul „New START” expiră pe 5 februarie 2021.

0
Tagurile:
Joe Biden, Moscova
Tematic
Europa Liberă amenință cu retragerea din Rusia
Ungaria a semnat un acord cu Rusia pentru livrarea de vaccin Sputnik V
H.D. Hartmann: ”Rusia rămâne singura putere din lume care poate să creeze probleme SUA”

Загрузка...