Mitingul cadrelor medicale la București, sindicatul Sanitas

Guvernul Cîțu, somat public de sindicaliștii SANITAS

190
(reînnoit 19:54 29.12.2020)
Reprezentanții Federației SANITAS amintesc actualului Executiv că fostul guvern PNL și-a asumat niște angajamente față de lucrătorii din sănătate și asistență socială, ”iar caracterul așa-zis temporar al înghețării salariilor bugetarilor nu mai convinge pe nimeni”.

BUCUREȘTI, 29 dec – Sputnik. Tensiuni uriașe în Sănătate, după ce reprezentanții Biroului Executiv al Federației SANITAS au observat, după ce au analizat proiectul Ordonanței de urgență privind unele măsuri fiscal-bugetare aflat în transparență decizională pe site-ul Ministerului Finanțelor Publice, că intenția Guvernului este de a bloca aplicarea etapizată a Legii salarizării unitare nr. 153/2017 pentru categorii importante de angajați din sistemul sanitar și cel de asistență socială.

În consecință, personalul tehnic-administrativ și de deservire - TESA, infirmierele, brancardierii, îngrijitoarele, asistenții sociali, salariații cu cele mai mici venituri din cele două sisteme, nu vor putea beneficia de dreptul legal de creștere a salariului de bază, începând cu 1 ianuarie 2021.

De asemenea, proiectul de ordonanță limitează veniturile salariaților cel mult la nivelul lunii decembrie 2020 ceea ce face imposibilă raportarea sporurilor și a orelor de gardă la salariul aflat în plată, mai susțin sindicaliștii.

În opinia reprezentanților SANITAS, este evidentă intenția Guvernului României de a bloca pentru salariații din sănătate și asistență socială orice posibilitate de a beneficia de drepturile legale, în condițiile în care acești salariați se află în prima linie a luptei pandemice de mai bine de 10 luni şi vor continua lupta şi în anul 2021, expunându-se pe ei şi familiile lor la riscuri enorme care deja au dus la decesul a peste 70 de salariaţi.

”În aceste condiții, Federația SANITAS din România somează public Guvernul proaspăt instalat să își respecte promisiunile făcute salariaților din sănătate și asistență socială în toată perioada stării de urgență și a stării de alertă, indiferent în ce poziție s-au aflat actualii reprezentanți guvernamentali în acea perioadă”, se arată în comunicatul Federației SANITAS.

De asemenea, Federația SANITAS atrage atenţia că nu va accepta declarația actualului premier despre care ei spun că încearcă să îi convingă că marele câștig al acestei ordonanțe este faptul că nu se taie salariile.

Sindicaliștii îi reamintesc premierului PNL că fostul guvern, tot PNL, și-a asumat niște angajamente față de lucrătorii din sănătate și asistență socială.

”Iar caracterul așa-zis temporar al înghețării salariilor bugetarilor nu mai convinge pe nimeni: cu siguranță el se va permanentiza!”, susțin sindicaliștii.

Mai mult, aceștia subliniază că se vor asigura că toți membrii de sindicat nu vor accepta actuala formă a Ordonanței de urgență și vor recurge la toate mijloacele de manifestare sindicală pentru a apăra drepturile eroilor României de azi.

190
Tagurile:
SANITAS
Tematic
SANITAS anunță GREVĂ japoneză în Sănătate: cât va dura
Hușanu, SANITAS, mărturii: ”Ambii plămâni au fost afectați”
Hușanu, SANITAS: Ore suplimentare, cât mai multe, neplătite

Organismul îşi poate aminti coronavirusurile cum poate lupta împotriva noului virus

61
(reînnoit 17:46 25.01.2021)
Ce se întâmplă atunci când noul coronavirus intră într-un organism care a suferit anterior de boli cauzate de alți agenți patogeni similari. Ce dezvăluie un nou studiu.

BUCUREŞTI, 25 ian – Sputnik. Atunci când noul coronavirus intră într-un organism care a suferit anterior de boli cauzate de alți agenți patogeni similari, acesta poate provoca anticorpi deja existenți care luptă împotriva acestei infecții, spun cercetătorii. Potrivit acestora, acest lucru poate ajuta organismul să lupte mai bine împotriva Covid-19.

Prin urmare, infecțiile cu coronavirus suferite anterior de o persoană pot ajuta sistemul imunitar să lupte împotriva SARS-CoV-2, potrivit unui studiu publicat în revista Cell Reports Medicine.O echipă de oameni de știință americani a ajuns la această concluzie.

Oamenii de știință au studiat răspunsul imun la coronavirusurile MERS-CoV și SARS-CoV-1, precum și la alte patru care nu sunt fatale, dar care provoacă o reacție care duce la răceală.

Conform rezultatelor studiului, SARS-CoV-2, la intrarea în organism, poate provoca reacția anticorpilor generați în timpul bolilor anterioare.

„Ceea ce înseamnă că este posibil să avem deja o imunitate la acest virus”, a declarat John Altin, specialist în boli infecțioase și autor al studiului, într-o declarație publicată de EurekAlert.

Specialistul a spus că anticorpii se pot conecta la elemente ale noului coronavirus, iar răspunsul imun poate fi facilitat prin contactul cu alte tulpini ale virusului.

Datele obținute de oamenii de știință vor ajuta la dezvoltarea de noi metode de diagnostic și tratament, de noi vaccinuri sau alte modalități de protecție împotriva mutațiilor și a Covid-19, potrivit Sputnik France.

În plus, cercetătorii consideră că descoperirile îi pot ajuta să înțeleagă de ce la unele persoane Covid-19 provoacă simptome ușoare sau niciun simptom, în timp ce la altele, infecția este severă și poate duce la spitalizare sau moarte.

61
Tagurile:
coronavirus
Tematic
Rusia înregistrează o scădere a noilor cazuri zilnice de COVID-19
MAE: Noi condiții de intrare în Franța în condițiile pandemiei COVID-19
Președintele Mexicului are Covid 19 și vrea să îl sune pe Putin pentru vaccinul Sputnik V

Загрузка...
Девушка закрывает лицо руками

Frica, catalogată ca unul dintre motivele infecției cu coronavirus

82
(reînnoit 17:47 25.01.2021)
Psihoterapeutul Igor Salyntsev, a catalogat frica ca fiind unul dintre motivele infecției cu coronavirus

BUCUREȘTI, 25 ian - Sputnik. Panica creată de frica în fața Coronavirusului poate duce la probleme reale de sănătate, psihoterapeutul Igor Salyntsev și-a exprimat această opinie într-un interviu acordat pentru radioului Sputnik .

Starea emoțională și mentală a unei persoane se reflectă în fiziologie, a remarcat specialistul.

"Anxietatea excesivă, în creștere, dacă nu ne ocupăm de ea și nu este tratată, reduce nivelul de stabilitate mentală, reduce procesele metabolice din organism și puterea acestuia. În consecință, imunitatea va scădea și vulnerabilitatea la diferite patologii va crește. O persoană anxioasă este mai vulnerabilă, inclusiv și la patologia virală ", a explicat Salyntsev.

Potrivit medicului, vaccinul împotriva coronavirusului va fi soluția la două probleme simultan: va proteja organismul de COVID-19 și va reduce nivelul de anxietate. Acest lucru va elimina presiunea negativă asupra sistemului imunitar, ceea ce face ca organismul să fie vulnerabil la orice infecție.

În plus, psihoterapeutul a sfătuit să nu se mai acorde atenție zvonurilor despre coronavirus și să se încerce să obțină informații doar din surse de încredere.

"Cu cât o persoană este mai informată, cu atât este mai puțin tulburat și mai puțin fricos. Oamenii se tem când nu știu ceva, nu înțeleg suficient sau se bazează pe informații și zvonuri inexacte", a mai adăugat Igor Salyntsev.

 

82
Tagurile:
coronavirus, Frică

Загрузка...