Bogdan Hossu, Confederatia Nationala Sindicala Cartel ALFA

Se anunță revolte sociale împotriva măsurilor Guvernului

198
(reînnoit 18:42 29.12.2020)
Preşedintele Confederaţiei Naţionale Sindicale (CNS) "Cartel ALFA", Bogdan Hossu, a anunțat că măsurile pe care vrea să le ia Guvernul Cîțu vor avea ca efect creșterea revoltelor sociale.

BUCUREȘTI, 29 dec - Sputnik. Preşedintele Confederaţiei Naţionale Sindicale (CNS) "Cartel ALFA", Bogdan Hossu, a declarat astăzi că politica guvernamentală de păstrare a unui salariu minim pe economie scăzut va avea ca efect creşterea revoltelor sociale ale lucrătorilor, astfel că există toate şansele ca anul viitor să existe întreruperi de activitate în sectoare precum comerţul, calea ferată sau construcţiile de maşini.

"Vrem să tragem un semnal de alarmă: dacă se va continua această politică revoltele sociale vor creşte în România din partea lucrătorilor, pentru că este inadmisibil ca încă o dată se se fure rezultatul muncii lucrătorilor. Păstrarea politicii de salariu minim foarte scăzut este o problemă”, a declarat Hossu.

El a avertizat că se poate ajunge la întreruperea activităţii în anumite sectoare, dar nu la o grevă generală, cum am văzut în alte ţări, pentru că nu avem nici cultura şi nici pregătirea necesară a lucrătorilor pentru o asemenea acţiune.

”Dar pe anumite sectoare de activitate - comerţ, calea ferată, producţia de construcţii de maşini - avem toate şansele să avem diferite întreruperi de activitate, mai lungi sau mai scurte, în funcţie de hotărârile membrilor de sindicat", a atras el atenția.

De altfel, câteva zeci de membri ai organizaţiei sindicale au participat astăzi la pichetarea Ministerului Muncii şi Protecţiei Sociale, solicitând Guvernului majorarea salariului minim brut la 2.400 de lei.

Preşedintele CNS Cartel ALFA a apreciat că politica unui salariu minim scăzut reprezintă un furt din munca angajaţilor, în beneficiul capitalului.

"Noi vom continua lupta, pentru că ni se spune că trebuie să fim în funcţie de productivitate în structura respectivă, noi avem productivitatea, conform Eurostat, la 66% din media europeană a productivităţii orare, dar în acelaşi timp avem salariul orar în euro la 35% din salariul mediu orar minim pe economie calculat la media europeană”, a observat liderul de sindicat.

Potrivit lui Hossu, aceste cifre arată că de fapt se fură activitatea lucrătorilor, furându-se din buzunarul lor, avantajând capitalul, şi oricum modul de repartizare a creşterii economice între capital şi lucrător este într-un raport invers faţă de ceea ce se foloseşte în media europeană, în structurile europene normale.

”Modul de repartizare a creşterii economice este 52% la capital şi numai 40-41% la lucrător, deşi în sistemul european raportul acesta este taman invers. Asta nu arată decât că Guvernul, decidenţii politici, inclusiv parlamentarii, trebuie să schimbe această politică, readresându-se cetăţeanului", a menţionat Bogdan Hossu.

Hossu a detaliat arătând că majorarea anunţată de Guvern, de 41 de lei net, reprezintă o creştere de 2 lei pe zi a venitului unui angajat plătit cu salariul minim.

"Guvernul actual anulează deciziile altor guverne de dinainte legate de procedura de stabilire a salariului minim, care trebuia să fie 2.400 de lei, ceea ce dădea pe net aproximativ 100 de lei în plus faţă de ceea ce există. 41 de lei, cât rezultă acum, dacă decizia va fi de 2.300 de lei, înseamnă că nici măcar cheltuielile sanitare pentru mască, dezinfectanţi, nu sunt suficiente pentru un lucrător care zi de zi trebuie să meargă la muncă. Adică 2 lei pe zi de creştere a salariului în plus pentru 8 ore de muncă ni se pare neoperabil sau neacceptabil”, a mai spus liderul de sindicat.

Preşedintele CNS "Cartel ALFA" a susţinut că marea majoritate a angajaţilor care sunt plătiţi în prezent cu salariul minim vor rămâne cu venitul la nivelul salariului minim şi în continuare, din cauza blocării legii contractelor colective de muncă.

Executivul a anunţat luni că a decis majorarea salariului minim brut de la 2.230 de lei la 2.300 de lei şi urmează să reglementeze această decizie mâine.

198
Tagurile:
Guvern
Tematic
Război în Educație: un sindicat sare la gâtul lui Orban
Sindicatele protestează față de închiderea piețelor
Sindicaliștii din Sănătate vizează o grevă de proporții
Mai multe sindicate cer săptămâna de lucru de 4 zile
Sindicaliștii din Sănătate, în fața Parlamentului: Acțiune a doliului
Vaccinul Sputnik V

Livrările Sputnik V în Mexic vor începe în ianuarie

23
Vaccinul rusesc Sputnik V va fi livrat în Mexic începând cu luna ianuarie și va devine principalul instrument pentru imunizare.

BUCUREȘTI, 19 ian – Sputnik. Guvernul Mexicului a dezvăluit detaliile acordului cu Rusia cu privire la achiziția vaccinului Sputnik V. În prima etapă, din ianuarie până în martie, urmează să fie livrate 7,4 milioane de doze.

“Cifrele arată în felul următor – 7,4 milioane de doze (vor fi livrate din ianuarie până în martie n.r.) și 3,7 milioane de persoane vaccinate, din 25 până pe 29 ianuarie, în februarie sunt prevăzute 250 de mii de doze pe săptămână, după care în martie – 1,2 milioane pe săptămână”, a declarant Ministrul Afacerilor Externe, Marcelo Ebrard, în cadrul unei conferințe de presă.

Volumul primei partide a vaccinului rusesc, care timp de trei săptămâni va reprezenta principalul preparat pentru imunizare în Mexic, din cauza suspendării temporare a livrărilor Pfizer, va constitui 400 de mii de doze, conform graficelor prezentate în cadrul conferinței de presă.

În urma unei vizite în Argentina, unde va organizată producția vaccinului rusesc Sputnik V, guvernul federal al Mexicului a declarat că a ajuns la o înțelegere prealabilă pentru achiziționarea a 24 milioane de doze ale preparatului.

Campania de vaccinare împotriva COVID-19 a fost lansată în Mexic pe 13 ianuarie, printre primii fiind cadrele medicale ale spitalelor cu pacienții infectați cu coronavirus. Deocamdată, autoritățile utilizează în acest sens preparatul companiei Pfizer. Vaccinul rusesc va fi administrat după 25 ianuarie.

23
Tagurile:
Mexic, Sputnik V, vaccin
Тема:
Vaccinul Sputnik V
Tematic
Președintele Republicii Guineea s-a vaccinat cu Sputnik V
Ce cantitate de vaccin Sputnik V a fost produsă în Rusia
Algeria va primi 500 000 de doze de vaccin rusesc Sputnik V până la sfârșitul lui ianuarie
Comitet consultativ științific internațional pentru vaccinul Sputnik V
Fostul ambasador al Elveției la Moscova s-a vaccinat cu Sputnik V
În Argentina au ajuns alte 300 de mii de doze ale vaccinului ”Sputnik V”
Când Sputnik V ar putea fi inclus în lista preparatelor aprobate de OMS
"Rusia nu urmărește banii". "Sputnik V" a început să fie apărat în Europa

Загрузка...

Sucul de ANANAS, mai eficient decât siropul de tuse

47
(reînnoit 15:24 19.01.2021)
Sursă importantă de bromelaină, sucul de ananas proaspăt poate suprima tusea de cinci ori mai eficient decât un sirop de tuse.

BUCUREȘTI, 19 ian - Sputnik. Ananasul este o sursă importantă de bromelaină, utilă pentru tratarea unor traumatisme, având proprietăți antiinflamatoare. Acesta luptă împotriva infecțiilor, ucigând bacteriile. Astfel, sucul de ananas proaspăt poate suprima tusea de cinci ori mai eficient decât un sirop de tuse.

Sucul de ananas are o listă impresionantă de proprietăți benefice, mai ales dacă este proaspăt stoars. Această băutură vă va umple corpul cu sodiu, potasiu, calciu, magneziu, vitamina C și alte minerale. 

Vitamina C, bogată în suc de ananas, ajută la lupta împotriva răcelii și consolidează sistemul imunitar slăbit de boală. De fapt, această băutură are aceleași funcții ca și aspirina, dar nu are efecte secundare.

O cană de suc ​​de ananas conține aproape 50% din necesarul zilnic de vitamina C. Acest nutrient valoros lucrează pentru a pune în aplicare utilizarea enzimelor vitale în organism ceea ce reglează metabolismul și conversia de energie.

Dacă aveți una dintre multele tipuri de tuse persistentă și nu este ceva mai grav, cum ar fi pneumonia, puteți opta pentru un suc de ananas în loc de sirop de tuse. 

În medicina populară, sucul de ananas este folosit în mod activ pentru toate tipurile de comprese. Ele sunt de mare ajutor cu entorse și alte leziuni.

Sucul cel mai util va fi obținut numai de la un produs de calitate. Atunci când alegeți un ananas, asigurați-vă că fructele sale sunt grele și mari. Aroma sa trebuie simțită. Prezența mucegaiului și a petelor pe suprafața ananasului nu este permisă.

47
Tagurile:
Suc, Ananas
Tematic
Cel mai comun simptom al coronavirusului - nici tusea, nici febra
OMS: Diferențele dintre simptomele de GRIPĂ și COVID - 19
Pentru părinţi: cum să preveniţi şi să trataţi răceala sau gripa la copii

Загрузка...
В цехе ЭТЕРНО ПАО Челябинский трубопрокатный завод

O nouă etapă în disputele dintre Germania și SUA cu privire la "Nord Stream 2"

0
(reînnoit 17:21 19.01.2021)
Bundestagul a respins ideea consilierului lui Joe Biden cu privire la soarta proiectului "Nord Stream – 2". Politologul Iurii Svetov, în emisie directă la radio Sputnik, a evaluat momentul actual în discuțiile privind construcția gazoductului din Rusia.

CHIȘINĂU, 19 ian – Sputnik. Șeful Comitetului energetic al Bundestagului german, Klaus Ernst, a numit propunerea consilierului lui Joe Biden în legătură cu "Nord Stream – 2" nepotrivită.

Nicholas Burns, ex-consilier al președintelui ales al SUA, a sugerat Washingtonului să suspende temporar sancțiunile impuse conductei de gaz, iar companiilor europene ca răspuns -  să oprească construcția acesteia. Se propune să se facă acest lucru pentru ca părțile să poată conveni asupra pozițiilor.

"Cred în continuare că este complet nepotrivit să discutăm politica noastră energetică cu Statele Unite. Prin urmare, resping această propunere... Construcția proiectului "Nord Stream – 2" este o afacere pur europeană, are toate permisiunile necesare și, prin urmare, trebuie finalizată rapid", a spus Ernst.

Politologul și jurnalistul Iurii Svetov, în emisie directă la radio Sputnik, a evaluat momentul actual în discuția americanilor și europenilor privind construcția gazoductului din Rusia.

"Există o zicală rusească bună: не мытьем, так катаньем (trad. într-un fel sau altul). Scopul americanilor este să oprească construcția proiectului "Nord Stream – 2" cu orice preț. Și în acest sens, democrații și republicanii nu sunt diferiți unul de celălalt. Ei vor să-și vândă gazul lichefiat, care este mult mai scump, pe piața europeană. Și acum au inventat o nouă mișcare: "dați să vorbim despre asta". Dar ce stă pe primul loc? "Dați să oprim (construcția – n.red.), iar apoi vom vorbi". Deci, acesta este un truc care este la vedere", spune Iurii Svetov.

Potrivit acestuia, dezvoltarea ulterioară a situației depinde în mare măsură de poziția Germaniei.

"Și în faptul că au ales acum șeful Uniunii Creștin-Democrate (CDU) pe (Armin) Laschet – pe un om, care nu este doar un politician, ci care conduce guvernul funciar, înțelege nevoile economiei germane reale, există o speranță că el va continua linia (cancelarului Angela) Merkel care constă în ideea că Germania are nevoie de "Nord Stream – 2" din motive economice și trebuie finalizat", crede Iurii Svetov.

Sâmbătă, prim-ministrul landului Renania de Nord-Westfalia, Armin Laschet, a fost ales drept noul lider al CDU – principalul partid al coaliției care guvernează acum în Germania. Laschet este considerat acum unul dintre principalii candidați la postul de cancelar german.

"Nord Stream – 2" presupune construirea a două conducte de gaz cu o capacitate totală de 55 miliarde de metri cubi de gaz pe an de pe coasta Rusiei, prin Marea Baltică, până în Germania. Statele Unite se opun activ proiectului, promovându-și gazul natural lichefiat în UE.

Pe data de 1 ianuarie, Senatul SUA a votat bugetul pentru apărare pentru anul 2021. Documentul, printre altele, prevede extinderea sancțiunilor împotriva proiectului "Nord Stream – 2", introduse cu un an mai devreme.

În decembrie, s-a finalizat construcția unei secțiuni de 2,6 kilometri a conductei de gaz în apele germane. Rămâne să se instaleze o secțiune în apele Danemarcei, iar potrivit estimărilor preliminare ale mass-mediei, lungimea acesteia va fi de aproximativ 150 de kilometri.

De asemenea, din scurtul clip audio de mai jos, veți afla de ce sistemul electoral din SUA este depășit.

0
Tagurile:
SUA, Germania, Nord Stream 2

Загрузка...