Sorina Matei

Sorina Matei: Vârstnicii nu interesează - sunt buni doar la vot

612
(reînnoit 10:03 28.12.2020)
O concluzie dură – dar în conformitate cu ceea ce se petrece la noi, în comparație cu ceea ce se întâmplă în Europa.

BUCUREȘTI, 28 dec – Sputnik. Cunoscuta jurnalistă de investigații, Sorina Matei, trage o concluzie dură după ce observă cum se face vaccinarea la noi, față de Europa.

Iată și observațiile punctuale pe care le face jurnalista:

”România a vaccinat medici și în general mai tineri. Europa a mers în general pe vârstnici. Noi avem aproape 4 milioane de oameni 65+”, notează jurnalista, completând cu o concluzie:  ”Nu interesează pe nimeni. Sunt buni doar la vot pentru ei”.

Alte observații privind organizarea:  

- ”Platforma vieții online pentru cetățeni nu există”.

- ”Statul român n-a comandat separat doze ca majoritatea statelor sănătoase la cap”.

- ”Celelalte doze rămase nu se știe exact ce se întâmpla cu ele, de ce nu au fost de azi folosite”.

Un aspect care ar trebui să dea de gândit multora – inclusiv părinților și organizațiilor de elevi, extrem de vocale și active: ”La noi, profesorii sunt după politicieni la vaccinare. În Europa sunt înainte”.

Mai departe, observații la care autoritățile ar trebui să aducă lămuriri: ”Cadru juridic pentru vaccinare, responsabilitatea statului, nu există. În Europa există”.

Într-adevăr, cadrul juridic, dar și responsabilitatea – două aspecte extrem de importante! Reamintim că România, alături de celelalte state UE, au semnat un acord prin care compania producătoare a vaccinului nu este responsabilă de eventuale efecte secundare ale vaccinării.

Când autoritățile au semnat în numele României, cine le-a împuternicit, care a fost cadrul legal – și ce responsabilitate și-au asumat? 

O observație finală, ironică, dar perfect adaptată realității comice românești: ”Doar noi am pus pupitre și covoare sforăitoare la mașini cu pinguini și 2 lădițe”.

612
Tagurile:
Pensionari
Tematic
Ciutacu și Sorina Matei fac praf Poliția, Radu Tudor laudă! Diversiune reușită a MAI!
Sorina Matei, fără milă: lista aberațiilor comise de Guvern și Iohannis
Sorina Matei: ”Dacă mă vaccinez? Răspunsul tinde spre NU”
Accident în București, o mașină a căzut în groapă

FOTO: O mașină s-a prăbușit într-o groapă RADET în București

16
O șoferiță s-a pomenit cu mașina într-o groapă rezultată în urma lucrărilor derulate de Regia Autonomă de Distribuție a Energiei Termice (RADET) în București.

O șoferiță a ajuns cu mașina sa într-o groapă pe una dintre străzile din București. Este vorba de o groapă rezultată în urma lucrărilor derulate de Regia Autonomă de Distribuție a Energiei Termice (RADET).

 • Accident în București, o mașină a căzut în groapă
  Accident în București, o mașină a căzut în groapă
  © Inquam Photos / OCTAV GANEA
 • Accident în București, o mașină a căzut în groapă
  Accident în București, o mașină a căzut în groapă
  © Inquam Photos / OCTAV GANEA
 • Accident în București, o mașină a căzut în groapă
  Accident în București, o mașină a căzut în groapă
  © Inquam Photos / OCTAV GANEA
 • Accident în București, o mașină a căzut în groapă
  Accident în București, o mașină a căzut în groapă
  © Inquam Photos / OCTAV GANEA
1 / 4
© Inquam Photos / OCTAV GANEA
Accident în București, o mașină a căzut în groapă

Din informațiile de până acum, femeia nu a fost rănită și nici nu a prezentat test pozitiv la alcoolemie.

Se pare că aburii denși care ieșeau din groapă a redus vizibilitatea în zonă și femeia nu a văzut semnalizatoarele instalate.

16
Tagurile:
București

Загрузка...
Один день ученика в пандемии

Manual de Istorie depășit: elevii învață România nu e în UE

57
(reînnoit 17:18 26.01.2021)
Europarlamentarul Victor Negrescu aduce în atenția opiniei publice din România o situație aberantă prezentă în manualul de Istorie pentru liceu, unde elevii învață că România se află în curs de aderare la Uniunea Europeană.

BUCUREȘTI, 26 ian – Sputnik. Situație incredibilă prezentată în manualul de Istorie de clasa a XI-a, profil real, acolo unde scrie negru pe alb că România se află în curs de aderare la Uniunea Europeană.

Facem precizarea că România a aderat la UE încă din 2007, iar la 14 ani distanță elevii de liceu învață că se află în curs de aderare.

Europarlamentarul Victor Negrescu este cel care a adus în atenția publică aberanta situație.

”Am primit recent o imagine de la un elev de clasa a XI-a, profil real, cu extrasele din manual din care aflăm că România urmează să adere la UE precum și alte informații neactualizate despre UE”, spune Vistor Negrescu într-o postare pe Facebook.

Acesta spune că și-a comandat manualul și că a constatat că este inclus încă în programa școlară 2020-2021  -https://www.edu.ro/manuale-scolare – motiv pentru care a decis să solicite public Ministerului Educației să revizuiască rapid manualele aprobate pentru folosirea în învățământul preuniversitar.

Europarlamentarul a propus cu acest prilej rectificarea rapidă a tuturor referințelor despre UE din manuale, precum și introducerea unui curs opțional despre cetățenie care să includă în detaliu aspectele ce țin de drepturile, oportunitățile și obligațiile noastre în plan european.

”Un document concret va ajunge în cel mai scurt timp la Ministerul Educației și mă angajez, ca împreună cu colegii mei din zona universitară și toți cei interesați, să începem să realizăm un suport de curs și un program de educație despre UE adaptat copiilor din ziua de astăzi”, a completat Negrescu.

57
Tagurile:
Istorie, manual
Tematic
Unic în istorie: Ambasadorul SUA – făcut praf de personalități!
MEC, explicații despre disciplinele istorie și geografie
Cel mai sinistru experiment din istorie, traume vor dura decenii

Загрузка...