Munții Bucegi

Cod portocaliu de ninsori și viscol

166
O atenționare de cod portocaliu de ninsori și viscol pentru zonele montane a fost emisă astăzi pentru 10 județe ale țării

Brad
© Sputnik / Cătălina Cernei
BUCUREȘTI, 27 dec - Sputnik. Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie, județele vizate de cod portocaliu de ninsori și viscol sunt Alba, Brașov, Sibiu, Argeș, Prahova, Dâmbovița, Caraș-Severin, Hunedoara, Gorj și Vâlcea.

De asemenea, anunță meteorologii, se vor semnala intensificări ale vântului ce vor depăși la rafală 120 km/h, viscolind zăpada determinând scăderea semnificativă a vizibilității.

De asemenea, sunt preconizate ninsori.

Avertizarea cod portocaliu este în vigoare până la ora 20.00.

166
Tagurile:
Prognoză, vremea, Meteo
Тема:
Prognoza meteo (363)
Tematic
Meteo pe 4 săptămâni, surpriză: cum va fi de Revelion
Prognoza meteo pentru Revelion 2020: va ninge?
Prognoza meteo: cum va fi vremea de Crăciun în România
Mihai Trăistariu

Trăistariu încurajează vaccinarea ca nu moară artiștii de foame

103
Cunoscutul cântăreț a declarat că este nerăbdător să se imunizeze împotriva noului coronavirus și a explicat, într-o postare pe Facebook, motivele care îl determină să facă un asemenea gest. Solidaritate cu colegii de breaslă?

BUCUREȘTI, 16 ian – Sputnik. Cântărețul Mihai Trăistariu le-a spus fanilor că el dorește mult să se vaccineze, fiindcă, dacă virusul nu dispare, artiștii trebuie să se reprofileze.

Președintele Republicii Guineea, Alpha Condé
© Sputnik / Алексей Никольский

De aceea, artistul lansează un îndemn către toți fanii și către toți colegii de breaslă să se imunizeze împotriva COVID-19, în cel mai scurt timp. El aduce ca argument și părerea specialiștilor care spun că dacă nu se vaccinează măcar 70% din populația globului, atunci vaccinarea în masă este inutilă și niciodată nu vom mai scăpa de virus.

În opinia sa, matematic vorbind, mai rămân două opțiuni: fie se vaccinează și speră ca acest gest va fi făcut de toată planeta, iar pandemia se stinge în doi-trei ani, după care vor putea fi reluate concertele, fie se mută în Dubai sau într-una din cele 4 țări care nu au restricții și trăiește liber.

Trăistariu arată și o altă față a crizei generate de pandemiei: artiștii au început să fie tot mai afectați din punct de vedere financiar, ei ajungând să facă diverse lucruri pentru a câștiga bani.

Este vorba despre sunetiști, impresari, actori, dansatori, precum și de miile de persoane din spatele scenei care trebuie să renunțe la meseria de o viață pentru că nu mai au ce mânca.

Potrivit lui Trăistariu, 90% dintre artiști sunt la pământ.

”Un coleg de breaslă vinde viori. Un altul s-a făcut vânzător la o alimentară de cartier. O altă colegă cântăcioasă face videochat în perioada asta ca să-și cumpere de mâncare. E groaznică pentru un artist această perioadă. În această situație ne-au adus restricțiile și carantina. Am ajuns la capătul puterilor”, a scris Trăistariu.
103
Тема:
Vaccinul Sputnik V

Загрузка...
Pensionari

Criză: pensionarii își vând proprietățile ca supraviețuiască

144
(reînnoit 20:35 16.01.2021)
Silvia Petre, preşedinte al Asociaţiei Uniunea Pensionarilor Timiş, susține că sunt vârstnici care au ajuns în situații disperate. De asemenea, atrage atenția asupra recalculării pensiilor. Mesaj pentru Turcan.

BUCUREȘTI, 16 ian – Sputnik. Raluca Turcan, ministrul Muncii și Protecției Sociale, a provocat mânia pensionarilor din România, după ce a declarat că modul sănătos și sustenabil pentru sistemul de pensii ar presupune ca vârstnicii să fie din nou angajați.

Cu alte cuvinte, să reintre în câmpul muncii și să aibă, astfel, o altă sursă de venit pe lângă pensie.

Silvia Petre, preşedinte al Asociaţiei Uniunea Pensionarilor Timiş, i-a transmis un mesaj Ralucăi Turcan.

Petre afirmă că demnitarul trebuie să știe că mulți pensionari lucrează, fiind angajați și acum. Mai mult decât atât, președintele Asociației Uniunea Pensionarilor Timiș susține că Turcan ar trebui, mai întâi, să învețe să respecte legea și ceea ce au promis în campania electorală.

”La ora actuală suntem bătaia de joc a actualului Guvern. Dacă este vorba de muncit, vă asigur că în Timiş pensionarii sunt angajaţi peste tot, pentru că nu pot supravieţui, la preţurile actuale, cu pensia pe care o au”, a adăugat Petre, potrivit antena3.ro.

În ceea ce privește recalcularea pensiilor, Petre atrage atenția că Turcan știe că e nevoie de foarte mulți ani până când o lege intră în vigoare și că în 30 de ani nu s-a mai întâmplat o asemenea bătaie de joc la adresa pensionarilor.

”Noi avem pensionari care şi-au vândut proprietăţile pentru a putea supravieţui. Nu-şi pot permite să plătească întreţinerea. După 30 - 40 de ani de muncă, au pensii de 1000 - 1500 de lei”, a spus Silvia Petre.

Reamintim că Raluca Turcan a declarat că este de dorit să se ajungă la această lege nouă de recalculare a pensiilor care să aducă un sistem predictibil de majorare a lor și că dacă procesul de recalculare întârzie, nu vor lăsa neindexate pensiile cel puțin cu rata inflației, pentru că oamenii trebuie să aibă un sprijin constant după o viață.

144
Tagurile:
Pensionari
Tematic
Franţa: Situația de urgență prelungită un an? - când va înceta criza
Rusia a evitat o contracție economică severă în criza creată de Covid
Iohannis intervine în plină criză pe toate planurile

Загрузка...