Dana Gîrbovan

Judecătoarea Dana Gîrbovan, mesaj superb pentru români!

12803
Devenită o figură emblematică a Justiției care își apără independența, președinta Curții de Apel Cluj, judecătoarea Dana Gîrbovan a transmis un mesaj superb de Crăciun pentru români.

BUCUREȘTI, 25 dec – Sputnik. Puține personalități din România reușesc să inspire încredere că țara noastră mai are o șansă la normalitate. O normalitate în care se poate dialoga civilizat, cu argumente – dar și o țară în care Justiția să nu fie nici răzbunare, nici politică.

Dana Gîrbovan, președinte al Curții de Apel Cluj dar mai cunoscută ca președinte al Uniunii Naționale a Judecătorilor din România o asemenea personalitate. 

De fapt, Dana Gîrbovan a devenită o figură emblematică a Justiției care își apără independența. Un magistrat care își iubește cu adevărat profesia – și face un imens serviciu de imagine profesioniștilor Dreptului.

La fel, în textele pe care le publică în mediile de socializare, Dana Gîrbovan impresionează – de exemplu acum, de Crăciun, prin superbul mesaj: ”Nu vă temeți!”.

Dana Gîrbovan pleacă de la îndemnul Evangheliei lui Luca: ”Nu vă temeți. Căci, iată, vă binevestesc vouă bucurie mare, care va fi pentru tot poporul. Că vi s-a născut azi Mântuitor, Care este Cristos Domnul” (Luca 2, 10-11).

”Nu vă temeți! Este cuvântul pe care Dumnezeu ori trimișii Săi îl adresează atunci când intră în interacțiune cu omul”, scrie Dana Gîrbovan. ”Este cuvântul cu care Isus și-a încurajat discipolii, spunându-le "Nu te teme, turmă mică, pentru că Tatăl vostru a binevoit să vă dea vouă împărăţia" (Luca 12, 32)”.

Dar, mai ales, judecătoarea atrage atenția că ”Este cuvântul pe care Dumnezeu i l-a adresat lui Pavel, spunându-i: "Nu te teme, ci vorbește şi nu tăcea" (Fapte 18, 9)”.

”Este cuvântul cu care Pavel se adresează creștinilor din Roma, spunându-le: "Pentru că n-aţi primit un duh al robiei, pentru a trai in temere din nou, ci aţi primit Spiritul înfierii, prin care strigăm: Avva! Părinte!" (Romani 8, 15)”, scrie Dana Gîrbovan.

De fapt, este un mesaj despre Adevăr și Dreptate: ”Aceasta lipsă de teamă, față de ce le-ar putea face oamenii, i-a făcut pe creștini, în decursul secolelor, să stea drept și să nu-și întoarcă fața de la nedreptate, ci sa vorbească despre vestea cea bună, dreptate, speranță, lumină, adevăr”. 

”În aceste timpuri, în care suntem asaltați de peste tot cu mesaje de teamă, de amenințare, de pierdere a drepturilor și libertăților, mesajul Scripturii e mai actual decât oricând: Nu vă temeți!” – este mesajul forță al judecătoarei.

Și, mai clar – ”Nu vă temeți! Oricât ar fi de negre vremurile, Lumina venită în lume prin Isus va împrăștia întunericul lumii”.

În Evanghelia lui Iona se spune: ”Şi Cuvântul S-a făcut trup şi S-a sălăşluit între noi şi am văzut mărirea Lui, mărire ca a Unuia-Născut din Tatăl, plin de har şi de adevăr” (Ioan 1, 14).

”Bucuria nașterii lui Isus și a venirii Sale între noi să alunge teama și să ne umple sufletele de speranță, bucurie și lumină!”, scrie în finalul superbei sale postări judecătoarea Dana Gîrbovan, urând ”Crăciun binecuvântat tuturor!”.

12803
Tematic
Judecătoarea Dana Gîrbovan, veste mare!
Orban a comis-o grav: magistrații îi sar în cap! Gîrbovan cere intervenție fermă, urgentă!
Dana Gîrbovan, dezvăluirea ANULUI în Justiție!

Măslinele înnegrite artificial pot produce CANCER gastric

106
(reînnoit 17:45 22.01.2021)
Aliment extrem de apreciat de foarte multă lume e extrem de periculos şi consumul lui în exces te poate îmbolnăvi de cancer gastric.

BUCUREȘTI, 22 ian - Sputnik. Specie vegetală aproape misterioasă, măslinul hrănește oameni și alte ființe cu fructele sale atât de neobișnuite în dulcea lume a fructelor. 

Atât fructele, cât și uleiul se bucură de o tot mai mare atenție din partea consumatorilor, motiv pentru care eforturile de creștere a producției de măsline au antrenat întinderea suprafețelor cultivate cu măslini, ameliorarea varietăților și a soiurilor, perfecționarea metodelor de preparare. 

© Sputnik / Антон Денисов

Cu toate acestea sunt și unele recomandări față de consumul de măsline, indeosebi față de cele înnegrite artificial.

Potrivit specialiștilor, măslinele negre sunt foarte des colorate, înnegrite cu două substanțe speciale, care în timp, pot duce la îmbolnăviorea gravă a ficatului. Iată de ce trebuie să ai grijă când cumperi măsline negre.

Consumul de măsline înnegrite artificial crește riscul apariției cancerului gastric. Aceasta e concluzia îngrijorătoare la care au ajuns experiții.

Măslinele înnegrite prin oxidare sunt obţinute din măsline verzi sau blonde cu ajutorul gluconatului feros sau a lactatului feros, doi aditivi alimentari care pot afecta în mod grav mucoasa gastrică.

Colorarea măslinelor cu aditivi feroşi nu este ilegală atât timp cât cantitatea de aditivi folosită nu depăşeşte limitele permise.

E579 – gluconatul feros este un stabilizator artificial de culoare, care în combinație cu oxigenul, declanșează reacția de oxidare în urma căreia măslinele verzi sau blonde devin negre. Gluconatul feros provoacă eroziuni la nivelul mucoasei esofagului și stomacului.

E585 – lactatul feros este un stabilizator artificial de culoare, având același rol tehnologic și aceleași reacții adverse ca ale gluconatului feros.

Potrivit nutriționiștilor, dintr-o sută de grame de măsline asimilăm 15 miligrame de fier, adică exact necesarul zilnic de fier.

106
Tagurile:
măsline
Tematic
Nou scandal în Sănătate – Guvernul nu cumpăra un aparat esențial pentru bolnavii de cancer
Experți: Aceste lămâi din magazine ne pot îmbolnăvi de cancer
Aceste două alimente pot cauza cancer - oncolog rus

Загрузка...
Restricții de circulație pe timp de noapte în România - verificări efectuate de poliție

Ultima oră: e OFICIAL, s-a decis relaxarea unor măsuri de restricție

205
(reînnoit 16:48 22.01.2021)
Comitetul Municipiului București pentru Situații de Urgență a decis relaxarea unor măsuri de restricție, dar nu de mâine (surse).

BUCUREȘTI, 22 ian – Sputnik. Acum puțin timp, Comitetul Municipiului București pentru Situații de Urgență a decis relaxarea unor măsuri de restricție, a anunțat prefectul Capitalei.

Restricțiile vor fi ridicate începând nu de azi, ci de luni, 25 ianuarie, de la ora 0. 

În principal, în scenariul galben se va permite:

-Funcționare cu o capacitate de maxim 30% a sălilor de spectacole şi cinematografelor

-redeschiderea activităţilor în interior a restaurantelor, cafenelelor şi barurilor, în limita a maxim 30% din capacitatea unităţii

-activități cu publicul, până în limita a 30% a spaţiului destinat, a operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc.

Pentru domeniul Educației asta ar însemna, în primul rând, reluarea derulării activității față în față la grădinițe, la clasele I-IV și la clasele terminale (VIII, XII).

205
Tagurile:
Restricții

Загрузка...

Moscova pune la punct administrația Biden

0
Kremlinul comentează anunțul făcut de Casa Albă în legătură cu acordul ”New Start”, dar și alegațiilor și aroganței cu care Washingtonul s-a adresat pe această temă esențială.

BUCUREȘTI, 22 ian – Sputnik. Unul dintre primele anunțuri al noii administrații Biden pe teme internaționale s-a referit la prelungirea acordului „New START”, privind armamentul nuclear.

Purtătoarea de cuvânt a Casei Albe a transmis dorința președintelui Biden de a prelungi cu 5 ani acest acord, dar a îmbrăcat-o în tot felul de pretenții și alegații  defăimătoare la adresa Rusiei. O atitudine plină de tupeu și aroganță, care a primit imediat replica firească de la Moscova.

Kremlinul a salutat voința politică a Washingtonului de a prelungi acordul New START, dar consideră că totul depinde de ”detaliile propunerii care sunt încă neclare”, a declarat azi purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitry Peskov.

”Desigur, Rusia este în favoarea păstrării Noului START și extinderea acestuia, deoarece acest lucru ar oferi timp pentru negocieri relevante, contacte relevante”, a spus Peskov. ”În al doilea rând, cu siguranță nu putem decât să salutăm voința politică de a extinde documentul, dar totul depinde detalii despre ofertă - cu privire la care nu sunt pregătit să ofer niciun comentariu, întrucât va trebui mai întâi să le studiem”.

Peskov a subliniat că Moscova și Washingtonul ar trebui să „ia în considerare preocupările reciproce” cu privire la Noul START.

Despre aspectele nefirești din mesajul Casei Albe, purtătorul de cuvânt al Kremlinului a pus la punct lucrurile:

”Obișnuiau să propună anumite condiții pentru prelungire, unele dintre aceste condiții fiind absolut inacceptabile pentru noi, așa că hai să vedem ce oferă americanii acum, înainte de a face orice comentariu”, a declarat Peskov, transmite Sputnik International

De fapt, deocamdată nu se poate vorbi de o propunere americană concretă, pentru că SUA nu a venit cu ceva concret, cu vreo propunere scrisă.

Întrebat asupra acestui aspect, Dmitry Peskov a spus că… nu știa ca Washingtonul să fi depus vreo propunere legată de ”New START” prin intermediul ambasadei ruse.

Reamintim că acordul „New START” expiră pe 5 februarie 2021.

0
Tagurile:
Joe Biden, Moscova
Tematic
Europa Liberă amenință cu retragerea din Rusia
Ungaria a semnat un acord cu Rusia pentru livrarea de vaccin Sputnik V
H.D. Hartmann: ”Rusia rămâne singura putere din lume care poate să creeze probleme SUA”

Загрузка...