Рождественская ярмарка в Международном выставочном центре Moldexpo

Ce restricții trebuie respecte românii de Sărbători

93
Autoritățile nu vor introduce noi restricții în perioda Crăciunului și a Anului Nou, însă este important de știut care sunt restricțiile deja existente care trebuie respectate în această perioadă.

BUCUREȘTI, 24 dec - Sputnik. ​Restricțiile care sunt deja în vigoare prevăd că românii nu vor putea ieși din case în noaptea de Crăciun sau de Revelion, fiind interzisă deplasarea cetățenilor în afara locuinței în intervalul orar 23.00-05.00.

Astfel, în perioada sărbătorilor de iarnă românii trebuie să respecte următoarele restricții:

Este interzisă deplasarea persoanelor în grupuri formate din mai mult de șase persoane care nu fac parte din aceeași familie;

De asemenea, este interzisă organizarea și participarea la evenimente private, obișnuite în această perioadă

Este interzisă deplasarea cetățenilor în afara locuinței în intervalul orar 23.00-05.00 pe întreg teritoriul țării, cu excepția situațiilor motivate prevăzute de legislație, iar în localitățile aflate în carantină circulația persoanelor este permisă cu restricțiile stabilite de comitetele locale pentru situații de urgență;

Portul măștii de protecție este obligatoriu atât în spațiile deschise, cât și în cele închise.

Pe de altă parte, Grupul de Comunicare Strategică a anunțat că numărul cazurilor noi de Covid-19 din țara noastră este în scădere.

„În acest moment evoluția răspândirii virusului SARS-COV-2 este pe o pantă vizibil descendentă. Dacă în urmă cu o lună erau înregistrate aproximativ 60 de mii de persoane nou infectate într-o săptămână, la nivel național, săptămâna trecută au fost înregistrate sub 35 de mii de cazuri”, a comunicat GCS.

Dar GCS avertizează că este foarte important să fie menținută o evoluție descendentă a cazurilor de persoane nou confirmate, atrăgând atenția că se poate realiza acest lucru doar respectând regulile sanitare.

”Facem apel la toți cetățenii să respecte aceste reguli pentru protejarea sănătății lor, a celor dragi lor, dar și pentru a-i sprijini pe medicii, mai ales în condițiile în care numărul persoanelor internate în secțiile de ATI este încă unul ridicat”, a mai informat Grupul de Comunicare Strategică.

93
Tagurile:
Sărbători, Restricții
Tematic
Lockdown: Noi restricții de Crăciun pentru Londra și Anglia
Restricții dure în Ucraina din ianuarie 2021
Carantină prelungită în Constanța: Restricții de Crăciun și Revelion
Mihai Trăistariu

Trăistariu încurajează vaccinarea ca nu moară artiștii de foame

107
Cunoscutul cântăreț a declarat că este nerăbdător să se imunizeze împotriva noului coronavirus și a explicat, într-o postare pe Facebook, motivele care îl determină să facă un asemenea gest. Solidaritate cu colegii de breaslă?

BUCUREȘTI, 16 ian – Sputnik. Cântărețul Mihai Trăistariu le-a spus fanilor că el dorește mult să se vaccineze, fiindcă, dacă virusul nu dispare, artiștii trebuie să se reprofileze.

Președintele Republicii Guineea, Alpha Condé
© Sputnik / Алексей Никольский

De aceea, artistul lansează un îndemn către toți fanii și către toți colegii de breaslă să se imunizeze împotriva COVID-19, în cel mai scurt timp. El aduce ca argument și părerea specialiștilor care spun că dacă nu se vaccinează măcar 70% din populația globului, atunci vaccinarea în masă este inutilă și niciodată nu vom mai scăpa de virus.

În opinia sa, matematic vorbind, mai rămân două opțiuni: fie se vaccinează și speră ca acest gest va fi făcut de toată planeta, iar pandemia se stinge în doi-trei ani, după care vor putea fi reluate concertele, fie se mută în Dubai sau într-una din cele 4 țări care nu au restricții și trăiește liber.

Trăistariu arată și o altă față a crizei generate de pandemiei: artiștii au început să fie tot mai afectați din punct de vedere financiar, ei ajungând să facă diverse lucruri pentru a câștiga bani.

Este vorba despre sunetiști, impresari, actori, dansatori, precum și de miile de persoane din spatele scenei care trebuie să renunțe la meseria de o viață pentru că nu mai au ce mânca.

Potrivit lui Trăistariu, 90% dintre artiști sunt la pământ.

”Un coleg de breaslă vinde viori. Un altul s-a făcut vânzător la o alimentară de cartier. O altă colegă cântăcioasă face videochat în perioada asta ca să-și cumpere de mâncare. E groaznică pentru un artist această perioadă. În această situație ne-au adus restricțiile și carantina. Am ajuns la capătul puterilor”, a scris Trăistariu.
107
Тема:
Vaccinul Sputnik V

Загрузка...
Pensionari

Criză: pensionarii își vând proprietățile ca supraviețuiască

151
(reînnoit 20:35 16.01.2021)
Silvia Petre, preşedinte al Asociaţiei Uniunea Pensionarilor Timiş, susține că sunt vârstnici care au ajuns în situații disperate. De asemenea, atrage atenția asupra recalculării pensiilor. Mesaj pentru Turcan.

BUCUREȘTI, 16 ian – Sputnik. Raluca Turcan, ministrul Muncii și Protecției Sociale, a provocat mânia pensionarilor din România, după ce a declarat că modul sănătos și sustenabil pentru sistemul de pensii ar presupune ca vârstnicii să fie din nou angajați.

Cu alte cuvinte, să reintre în câmpul muncii și să aibă, astfel, o altă sursă de venit pe lângă pensie.

Silvia Petre, preşedinte al Asociaţiei Uniunea Pensionarilor Timiş, i-a transmis un mesaj Ralucăi Turcan.

Petre afirmă că demnitarul trebuie să știe că mulți pensionari lucrează, fiind angajați și acum. Mai mult decât atât, președintele Asociației Uniunea Pensionarilor Timiș susține că Turcan ar trebui, mai întâi, să învețe să respecte legea și ceea ce au promis în campania electorală.

”La ora actuală suntem bătaia de joc a actualului Guvern. Dacă este vorba de muncit, vă asigur că în Timiş pensionarii sunt angajaţi peste tot, pentru că nu pot supravieţui, la preţurile actuale, cu pensia pe care o au”, a adăugat Petre, potrivit antena3.ro.

În ceea ce privește recalcularea pensiilor, Petre atrage atenția că Turcan știe că e nevoie de foarte mulți ani până când o lege intră în vigoare și că în 30 de ani nu s-a mai întâmplat o asemenea bătaie de joc la adresa pensionarilor.

”Noi avem pensionari care şi-au vândut proprietăţile pentru a putea supravieţui. Nu-şi pot permite să plătească întreţinerea. După 30 - 40 de ani de muncă, au pensii de 1000 - 1500 de lei”, a spus Silvia Petre.

Reamintim că Raluca Turcan a declarat că este de dorit să se ajungă la această lege nouă de recalculare a pensiilor care să aducă un sistem predictibil de majorare a lor și că dacă procesul de recalculare întârzie, nu vor lăsa neindexate pensiile cel puțin cu rata inflației, pentru că oamenii trebuie să aibă un sprijin constant după o viață.

151
Tagurile:
Pensionari
Tematic
Franţa: Situația de urgență prelungită un an? - când va înceta criza
Rusia a evitat o contracție economică severă în criza creată de Covid
Iohannis intervine în plină criză pe toate planurile

Загрузка...