Medicina

Românii sunt manipulați, păcăliți cu vaccinul? Date șocante!

418
(reînnoit 07:14 22.12.2020)
Cu câteva zile înainte de începerea campaniei de vaccinare, sondaje prezintă cifre ciudate – și mai multe date și declarații apar în presă, sugerând manipularea populației.

BUCUREȘTI, 22 dec – Sputnik. După cum s-a anunțat, peste câteva zile, pe 27 decembrie, începe campania de vaccinare în România. Datele sunt încă neclare, atât în privința numărului de vaccinări care se vor efectua în lunile următoare, dar și în privința unei opinii ferme a corpului medical românesc.

Cert este că numărul inițial al vaccinurilor este foarte mic – 10.000 de doze. Ca o paralelă, Israel, cu o populație… jumătate cât a României, va beneficia de… 4 milioane de doze!

Din ianuarie va exista un așa zis calendar săptămânal de livrare - circa 600 de mii de doze, pentru aproximativ 70% din personalul medical.

Ei bine, deci populația, înspăimântată de luni de zile cu pericolul virusului și stresată cu restricții și amenzi, nu va beneficia de vaccin așa repede!

Dar, culmea, în paralel, apar tot felul de declarații anti vaccin, urmate de sondaje care arată că românii nu vor să se vaccineze! Avangarde arată că doar 30% sunt de acord cu vaccinarea, iar un altul, comandat de LARICS, arată că doar vreo 38% vor să se vaccineze.

Deci, concluzia aparentă – românii nu vor să se vaccineze, deci, de ce să aducem vaccinul? Ce convenabil pentru Comisia Europeană, ca să-l ducă în statele puternice, din occident!

Și, totuși… Nu pare ciudat ca două entități abonate la banii statului – sau chiar finanțate direct, să vină cu asemenea cifre care arată reticența românilor?

Întreb, nu dau cu parul acuzației!

Dar cum se face că statul, care dispune de atâția specialiști în informare publică permite să se perpetueze neclaritățile în privința vaccinării? Cum se face ca glasul celor care sunt împotriva vaccinului să se audă mai clar decât al celorlalți?

Să ne reamintim că, la alegeri, singurul partid din care s-au auzit voci anti-vaccin și anti-măsuri (și nu în integralitatea partidului!) a avut… nici 10%! Restul partidelor sunt ”pentru” total!

Revin la Marius Pieleanu, ”sociologul neamului”, mereu atașat ”valorilor de la putere” face o asociere între faptul că românii par a nu dori să se vaccineze cu ”nemulțumirea față de clasa politică”!... Din nou – ce convenabilă explicație!...

În acest timp, promovarea vaccinării este lăsată în seama doctorului Valeriu Gheorghiță, o figură ștearsă, fără notorietate și credibilitate – care cu greu poate convinge pe cineva! Mai ales că, din partea cealaltă, se aud nedumeririle și nemulțumirile unor somități medicale, cu mare notorietate – dar și ale unor personalități publice cu anvergură și forță de penetrare!
În concluzie – pentru mine, ca ziarist, analist, om de imagine și politician, aici se joacă voit un joc inegal, care se vrea „trântit”. Altfel spus, parcă se vrea să se ajungă la respingerea vaccinării de către români.

E clar asta - și mă întreb cine și de ce dorește asta?

P.S. – ultima variantă din mass media mainstream este că, de fapt, vaccinul NU își asigură imunitatea și mai ales poți rămâne în continuare un transmițător al bolii, chiar dacă NU vei fi afectat. Adică îi poți pune în pericol pe cei de lângă tine, cu toate că te-ai înțepat cu vaccinul minune! Așa ceva…

418
Tagurile:
Români, vaccin
Tematic
În ce spitale vor ajunge primele doze de vaccin anti-Covid 19
Acuzația zilei: ”Se vinde iluzia unui vaccin care NU EXISTĂ!”
Vaccin anti COVID-19: Românii cărora le este interzis

Măslinele înnegrite artificial pot produce CANCER gastric

106
(reînnoit 17:45 22.01.2021)
Aliment extrem de apreciat de foarte multă lume e extrem de periculos şi consumul lui în exces te poate îmbolnăvi de cancer gastric.

BUCUREȘTI, 22 ian - Sputnik. Specie vegetală aproape misterioasă, măslinul hrănește oameni și alte ființe cu fructele sale atât de neobișnuite în dulcea lume a fructelor. 

Atât fructele, cât și uleiul se bucură de o tot mai mare atenție din partea consumatorilor, motiv pentru care eforturile de creștere a producției de măsline au antrenat întinderea suprafețelor cultivate cu măslini, ameliorarea varietăților și a soiurilor, perfecționarea metodelor de preparare. 

© Sputnik / Антон Денисов

Cu toate acestea sunt și unele recomandări față de consumul de măsline, indeosebi față de cele înnegrite artificial.

Potrivit specialiștilor, măslinele negre sunt foarte des colorate, înnegrite cu două substanțe speciale, care în timp, pot duce la îmbolnăviorea gravă a ficatului. Iată de ce trebuie să ai grijă când cumperi măsline negre.

Consumul de măsline înnegrite artificial crește riscul apariției cancerului gastric. Aceasta e concluzia îngrijorătoare la care au ajuns experiții.

Măslinele înnegrite prin oxidare sunt obţinute din măsline verzi sau blonde cu ajutorul gluconatului feros sau a lactatului feros, doi aditivi alimentari care pot afecta în mod grav mucoasa gastrică.

Colorarea măslinelor cu aditivi feroşi nu este ilegală atât timp cât cantitatea de aditivi folosită nu depăşeşte limitele permise.

E579 – gluconatul feros este un stabilizator artificial de culoare, care în combinație cu oxigenul, declanșează reacția de oxidare în urma căreia măslinele verzi sau blonde devin negre. Gluconatul feros provoacă eroziuni la nivelul mucoasei esofagului și stomacului.

E585 – lactatul feros este un stabilizator artificial de culoare, având același rol tehnologic și aceleași reacții adverse ca ale gluconatului feros.

Potrivit nutriționiștilor, dintr-o sută de grame de măsline asimilăm 15 miligrame de fier, adică exact necesarul zilnic de fier.

106
Tagurile:
măsline
Tematic
Nou scandal în Sănătate – Guvernul nu cumpăra un aparat esențial pentru bolnavii de cancer
Experți: Aceste lămâi din magazine ne pot îmbolnăvi de cancer
Aceste două alimente pot cauza cancer - oncolog rus

Загрузка...
Restricții de circulație pe timp de noapte în România - verificări efectuate de poliție

Ultima oră: e OFICIAL, s-a decis relaxarea unor măsuri de restricție

205
(reînnoit 16:48 22.01.2021)
Comitetul Municipiului București pentru Situații de Urgență a decis relaxarea unor măsuri de restricție, dar nu de mâine (surse).

BUCUREȘTI, 22 ian – Sputnik. Acum puțin timp, Comitetul Municipiului București pentru Situații de Urgență a decis relaxarea unor măsuri de restricție, a anunțat prefectul Capitalei.

Restricțiile vor fi ridicate începând nu de azi, ci de luni, 25 ianuarie, de la ora 0. 

În principal, în scenariul galben se va permite:

-Funcționare cu o capacitate de maxim 30% a sălilor de spectacole şi cinematografelor

-redeschiderea activităţilor în interior a restaurantelor, cafenelelor şi barurilor, în limita a maxim 30% din capacitatea unităţii

-activități cu publicul, până în limita a 30% a spaţiului destinat, a operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc.

Pentru domeniul Educației asta ar însemna, în primul rând, reluarea derulării activității față în față la grădinițe, la clasele I-IV și la clasele terminale (VIII, XII).

205
Tagurile:
Restricții

Загрузка...

Moscova pune la punct administrația Biden

0
Kremlinul comentează anunțul făcut de Casa Albă în legătură cu acordul ”New Start”, dar și alegațiilor și aroganței cu care Washingtonul s-a adresat pe această temă esențială.

BUCUREȘTI, 22 ian – Sputnik. Unul dintre primele anunțuri al noii administrații Biden pe teme internaționale s-a referit la prelungirea acordului „New START”, privind armamentul nuclear.

Purtătoarea de cuvânt a Casei Albe a transmis dorința președintelui Biden de a prelungi cu 5 ani acest acord, dar a îmbrăcat-o în tot felul de pretenții și alegații  defăimătoare la adresa Rusiei. O atitudine plină de tupeu și aroganță, care a primit imediat replica firească de la Moscova.

Kremlinul a salutat voința politică a Washingtonului de a prelungi acordul New START, dar consideră că totul depinde de ”detaliile propunerii care sunt încă neclare”, a declarat azi purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitry Peskov.

”Desigur, Rusia este în favoarea păstrării Noului START și extinderea acestuia, deoarece acest lucru ar oferi timp pentru negocieri relevante, contacte relevante”, a spus Peskov. ”În al doilea rând, cu siguranță nu putem decât să salutăm voința politică de a extinde documentul, dar totul depinde detalii despre ofertă - cu privire la care nu sunt pregătit să ofer niciun comentariu, întrucât va trebui mai întâi să le studiem”.

Peskov a subliniat că Moscova și Washingtonul ar trebui să „ia în considerare preocupările reciproce” cu privire la Noul START.

Despre aspectele nefirești din mesajul Casei Albe, purtătorul de cuvânt al Kremlinului a pus la punct lucrurile:

”Obișnuiau să propună anumite condiții pentru prelungire, unele dintre aceste condiții fiind absolut inacceptabile pentru noi, așa că hai să vedem ce oferă americanii acum, înainte de a face orice comentariu”, a declarat Peskov, transmite Sputnik International

De fapt, deocamdată nu se poate vorbi de o propunere americană concretă, pentru că SUA nu a venit cu ceva concret, cu vreo propunere scrisă.

Întrebat asupra acestui aspect, Dmitry Peskov a spus că… nu știa ca Washingtonul să fi depus vreo propunere legată de ”New START” prin intermediul ambasadei ruse.

Reamintim că acordul „New START” expiră pe 5 februarie 2021.

0
Tagurile:
Joe Biden, Moscova
Tematic
Europa Liberă amenință cu retragerea din Rusia
Ungaria a semnat un acord cu Rusia pentru livrarea de vaccin Sputnik V
H.D. Hartmann: ”Rusia rămâne singura putere din lume care poate să creeze probleme SUA”

Загрузка...