Liviu Dragnea

Știrea nopții: Dragnea s-a simțit ”extrem de rău”!

1058
Fostul președinte al PSD este internat la spitalul penitenciar internat după ce s-a infectat cu COVID-19 – ultimele vești despre starea lui sănătate au fost transmise aseară târziu

BUCUREȘTI, 18 dec – Sputnik. Starea de sănătate a lui Liviu Dragnea a provocat multă îngrijorare printre numeroșii săi susținători.

Internat la penitenciarul spital București - Jilava, fostul ”cel mai puternic om politic român” este infectat cu COVID-19, iar datorită regimului suspect de sever informațiile nu sunt clare și dau naștere speculațiilor.

Dar, aseară târziu, Codrin Ștefănescu a anunțat: ”Am vorbit cu Liviu Dragnea! I-au dat permisiunea să-și sune familia, avocatul și un prieten”.

”Mi-a spus ca s-a simțit extrem de rău în ultimele două zile, are dureri mari musculare, amețeli, respiră destul de dificil”, a scris Codrin pe pagina de Facebook.

Codrin Ștefănescu a explicat că Dragnea ”primește medicamentația standard pentru Covid” iar „medicii spitalului din penitenciar au stabilit că încă nu necesită oxigen sau internarea pe secția ATI!”.

Faptul că nu este la ATI fusese comunicat și de oficialii ANP. Pe de altă parte, Codrin spune că starea fostului președinte PSD nu este bună, dar înfruntă suferința cu curaj.

”Deși vorbea cu eforturi vizibile, m-a asigurat că luptă cu boala asta nenorocită și că va trece și prin această cumplită încercare”, scrie Codrin, încheind optimist: ”E puternic chiar și în situația în care se găsește!”.
1058
Tagurile:
Liviu Dragnea
Nicușor Dan

Cât plătesc bucureștenii la întreținere: Nicușor Dan, explicații

8
Primarul general al municipiului București a vorbit despre un subiect de maxim interes, în contextul în care mai multe blocuri din Capitală au stat fără apă caldă și căldură. Edilul a făcut precizări despre facturile care vor veni.

BUCUREȘTI, 19 ian – Sputnik. Situație dificilă în București, acolo unde mai mute blocuri sunt fără apă caldă și căldură. Problema nu este una nouă, ea trenează de la începutul iernii și, în ciuda asigurărilor primite de la cel mai înalt nivel – chiar fostul premier interimar Nicolae Ciucă a asigurat bucureștenii că situația se va remedia – oamenii continuă să se confrunte cu frigul din case.

Primarul municipiului București, Nicușor Dan, a vorbit despre valoarea facturilor la căldură în contextul menționat anterior. Edilul este de părere că facturile ar trebui să scadă, în funcție de căldura primită de oameni în calorifere.

Doar că lucrurile nu sunt atât de simple pe cât par la prima vedere. Edilul spune că a primit asigurări de la Termoenergetica referitor la faptul că se plătește fix cât este consumul de energie calorică.

”În primul rând, și cred că ăsta este lucrul cel mai important pe care îl așteaptă bucureștenii, nu o să mai avem ierni cum a fost aceasta. Asta e o promisiune, rămâne înregistrată, pentru că încă de anul viitor un număr de kilometri de rețea care o să fie modernizați, adică înlocuită țeava veche ciuruită de acum 50 de ani, cu o conductă nouă”, a spus Nicușor Dan la digi24.ro.

Reamintim că Nicușor Dan a declarat că aproximativ o cincime din blocurile din București primesc căldură sub parametri, în condițiile în care se anunță nopți geroase în următoarea perioadă.

Nicușor Dan a promis că iarna viitoare va fi mai bine, iar cealaltă și mai bine.

8
Tagurile:
Încălzire, Căldură, București, Nicușor Dan

Загрузка...
Alexandru Rafila

Rafila cărțile pe față: cât vom mai purta mască

42
Reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății spune că românii vor fi obligați să poarte masca de protecție până în momentul în care rata de vaccinare va ajunge la 70%.

BUCUREȘTI, 19 ian – Sputnik. Anul 2021 va fi unul în care în România purtatul măștii de protecție va continua să fie obligatoriu. Asta rezultă din declarația făcută de către deputatul social-democrat Alexandru Rafila, reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății.

Rafila spune că renunțarea la mască va fi o decizie tehnică, până la urmă. Mai exact, acest gest va avea ca bază studii științifice, realizate de organisme internaționale, cum ar fi Centrul european de control al bolilor, va exista o poziție a Uniunii Europene, care să țină cont de acoperirea vaccinală din fiecare stat membru și de situația de la nivelul Uniunii Europene. 

Referitor la momentul în care se va ajunge la renunțarea la mască, reprezentantul României la OMS nu a putut înainta un termen, însă a precizat că, ”dacă acest obiectiv al unei acoperiri vaccinale de 70% va fi realizat, cu siguranță utilizarea măștii va intra în discuția specialiștilor și vor exista recomandări care în funcție de fiecare stat vor fi adoptate”.

”Cu siguranță însă în acest an vom purta mască”, a adăugat Rafila, potrivit antena3.ro.

Deputatul social-democrat a respins ideile apărute în spațiul public potrivit cărora am putea fi obligați să purtăm masca încă doi ani.

Mai exact, Rafila a precizat că aceste decizii vor fi luate în baza unor studii și a subliniat că nu îi plac predicțiile bazate mai degrabă pe ceea ce credem decât pe studii. 

De asemenea, Rafila a subliniat că, pe măsură ce imunizarea populației din UE se va realiza se vor realiza și studii care să recomande prelungirea utilizării măștii sau o scurtare a intervalului de utilizare.

42
Tagurile:
mască, coronavirus, Alexandru Rafila
Тема:
Coronavirus în România, Moldova și în lume
Tematic
Mesaj esențial al lui Rafila pentru TRATAMENTUL COVID
Rafila, despre campania de vaccinare: ce nu trebuie făcut
Rafila: ”Școlile nu trebuiau să se închidă, de fapt”

Загрузка...