Clădirea grupului media ”Rossiya segodnya”

Două proiecte ale grupului media ”Rossiya segodnya”, câștigătoare la un prestigios concurs

45
(reînnoit 16:11 16.12.2020)
Anul acesta, premiile au fost acordate pentru a 10-a oară. Din cauza pandemiei, ceremonia de desemnare și premiere a câștigătorilor a avut loc marți în format de videoconferință.

CHIȘINĂU, 16 dec – Sputnik. Două proiecte ale grupului media ”Rossiya segodnya” au devenit câștigătoare ale premiilor Eventiada IPRA Golden World Awards 2020. Campania națională online ”Vă rugăm, respirați!” în sprijinul medicilor și voluntarilor care luptă pentru sănătatea cetățenilor ruși în timpul pandemiei COVID-19 a câștigat la nominalizarea ”Cel mai bun proiect public”, iar reconstrucția VR ”Purtătorul de steag necunoscut” a câștigat la categoria ”Cel mai bun proiect media”.

Anul acesta, premiile Eventiada IPRA Golden World au fost acordate pentru a 10-a oară. Din cauza pandemiei, ceremonia de desemnare și premiere a câștigătorilor a avut loc marți prin videoconferință.

”Anul 2020 a devenit unul de cotitură pentru întreaga omenire și unul important pentru comunicații. Pe viitor, vedem două tendințe importante: digitalizarea în continuare, inclusiv cu utilizarea inteligenței artificiale (IA), iar, pe de altă parte, în acest context, comunicarea umană și crearea de valori sociale vor deveni din ce în ce mai importante", a remarcat președintele Eventiada IPRA GWA, Alexei Safronov.

Campania online pe termen nelimitat ”Vă rugăm, respirați!” a fost inițiată de grupul media ”Rossiya segodnya”. Portalul ei reprezintă o bază de date cu fotografii și povestiri scurte, care conțin cuvinte de recunoștință față de medicii și voluntarii care salvează vieți în întreaga țară.

Campania ”Vă rugăm, respirați!” este un semn de recunoștință imensă și de memorie a celor care activează în prima linie a luptei împotriva epidemiei de coronavirus din Rusia.

Proiectul VR ”Purtătorul de steag necunoscut” a fost pregătit, în comun, pentru a 75-a aniversare a Marii Victorii, de către mișcarea obștească civilo-patriotică rusă ”Regimentul nemuritor al Rusiei” și de RIA Novosti, cu sprijinul grupului media ”Krasny Kvadrat”. Proiectul VR povestește despre înălțarea steagurilor și a stindardelor deasupra Reichstag-ului de către zeci de grupuri de asalt și de luptători de sine stătători. ”Purtătorul de steag necunoscut” recreează evenimentele din 30 aprilie – 2 mai 1945. În prima scenă, utilizatorul se transpune ”în corpul” unuia dintre soldații Armatei Roșii, sarcina lui fiind de a arbora Steagul Victoriei. În a doua scenă se povestește despre istoria celor 12 steaguri roșii, care au fost înălțate deasupra capitalei înfrânte a celui de-Al Treilea Reich. Epilogul prezintă o scenă-metaforă a unei Europe eliberate de nazism.

Sonorizarea ”Purtătorului de steag necunoscut” a fost făcut de artiștii ruși populari: Igor Beroev, Viktor Dobronravov, Igor Petrenko, Maxim Demcenko. De asemenea, la înregistrare a participat și prezentatorul TV, directorul general al grupului media ”Rossiya segodnya”, Dmitrii Kiselev.

Premiul internațional Eventiada IPRA GWA este cel mai mare premiu în domeniul comunicării din Europa de Est, CSI și Asia Centrală. Fondatorii premiului sunt grupul de comunicare ”Orta” și Asociația Internațională de Relații Publice IPRA. Din 2020, Eventiada IPRA GWA a devenit parte a programului IPRA de sprijin obiectivelor de dezvoltare durabilă al ONU.

AIP ”Rossiya Segodnya” este un grup internațional de media a cărui misiune este de a reflecta prompt și echilibrat evenimentele mondiale, informând audiența despre diversele puncte de vedere asupra evenimentelor cheie.  AIP ”Rossiya Segodnya” prezintă o linie de resurse informaționale ale agenției: RIA Novosti, RIA Novosti Sport, RIA Novosti Real EstatePrime, RIA Rating, InoSMI, Social Navigator, TOK, CAT, Baltnews, Ukraine.ru, Arctic.ru. În străinătate, grupul media este reprezentat de agenția internațională de știri și radio Sputnik. Principale produse ale agenției sunt fluxurile de știri în rusă, engleză, chineză, spaniolă, arabă și persană. Urmăriți știrile ”Rossiya segodnya” pe canalul de Telegram al serviciului de presă ”Zubovskii, 4”.

45
Tagurile:
Rossia Segodnya
Tematic
Rossiya Segodnya va lansa o carte despre experiența Chinei în combaterea COVID-19
Rossiya Segodnya, la APCE despre persecutarea jurnaliștilor
AIP ”Rossiya Segodnya” se alătură Alianței de luptă împotriva COVID-19
AstraZeneca.

Un tânăr a murit în Estonia după vaccinarea cu AstraZeneca

267
Un tânăr de 31 de ani a decedat în Estonia după ce a fost vaccinat cu preparatul AstraZeneca. Se cercetează dacă moartea acestuia are vreo tangență cu preparatul.

BUCUREȘTI, 3 mar – Sputnik. Un tânăr, angajat al departamentului de salvare a decedat în Estonia după ce a fost vaccinat împotriva coronavirusului, a anunțat miercuri șeful biroului pentru siguranță a departamentului medicamentelor, Maya Uuskyula.

“Astăzi am avut un caz nefericit, Spitalul Central din Tallinn ne-a anunțat despre moartea unui tânăr în vârstă de 31 de ani, care activa în calitate de salvator. După vaccinare, bărbatul avea dureri de cap și febră. Peste 10 zile, simptomele au devenit mai acute și a fost spitalizat. Astăzi, la amiază, s-a anunțat decesul lui. Se investighează dacă vaccinul a avut un rol în moartea lui”, a declarat Uuskyula în cadrul unei conferințe de presă susținute în Tallinn. Ea a ținut să sublinieze că bărbatul a fost vaccinat cu AstraZeneca.

Campania de vaccinare în Estonia a fost lansată pe 27 decembrie. Potrivit datelor departamentului sănătății, în dimineața de miercuri au fost vaccinate 84 175 de persoane cu vaccinurile Pfizer/BioNtech, Moderna și AstraZeneca, ceea ce reprezintă 6,3 la sută din populația țării. Totodată, 37 369 de persoane au primit două doze ale vaccinului.

267
Tagurile:
Estonia, AstraZeneca, vaccin
Тема:
Coronavirus în România, Moldova și în lume
Tematic
Musulmanii care vor dori să meargă în pelerinaj la Mecca trebuie să fie vaccinați
Lavrov: Pașaportul COVID contravine ideii de vaccinare benevolă
Ungaria explică de ce folosește vaccinul rusesc Sputnik V
Austria: 41 de decese, în scurt timp de la vaccinare cu BioNtech/Pfizer
Comisia Europeană dă înapoi pe tema pașaportului de vaccinat
Prima zi de vaccinare împotriva COVID-19 în Moldova: Cine a fost primul

Загрузка...
Activitatea SAMU Botanica

Virusolog: Iată cât va mai dura pandemia

242
(reînnoit 15:09 03.03.2021)
Focarele mici de COVID-19 sunt încă posibile, dar până în 2022 pandemia se va termina, iar într-o generație coronavirusul nu va deveni mai rău decât gripa obișnuită ",

BUCUREȘTI, 3 mart. Pandemia de coronavirus se va încheia până în 2022, inclusiv datorită formării imunității turmei, a declarat Vladimir Oberemok, profesor asociat al Departamentului de Biochimie de la Universitatea Federală din Crimeea, virusolog.

„Scăderea actuală a incidenței este un fenomen natural asociat cu un număr mare de oameni care au fost bolnavi, s-a format imunitatea efectivului și vaccinarea a început. Focarele mici de COVID-19 sunt încă posibile, dar până în 2022 pandemia se va termina, iar într-o generație coronavirusul nu va deveni mai rău decât gripa obișnuită ", a spus Oberemok, citat de serviciul de presă al universității.

Potrivit acestuia, în era coronavirusului pentru oameni, există două opțiuni pentru dezvoltarea evenimentelor: îmbolnăvirea sau vaccinarea.

"Vaccinul este bun pentru persoanele în vârstă cu boli cronice concomitente, care nu sunt siguri că se pot îmbolnăvi în siguranță. Titrul anticorpului rămâne, de obicei, la un nivel ridicat timp de aproximativ un an după boală, după vaccinare - probabil la fel. Dar nu uitați de așa-numita imunitate celulară T, care persistă până la câțiva ani în caz de boală ", a remarcat Oberemok.

Potrivit acestuia, pe baza datelor de cercetare privind coronavirusurile SARS-CoV-2 strâns legate, o persoană nu va primi un nou coronavirus în fiecare an datorită memoriei imunologice formate după boală.

„Pentru majoritatea oamenilor care și-au revenit, probabilitatea de a se îmbolnăvi din nou nu va fi mai mult de o dată la trei până la patru ani. Problema vaccinurilor și a medicamentelor împotriva coronavirusului va rămâne relevantă pentru încă 10-20 de ani, deși nu în măsura în care ne excită mintea astăzi ", - a subliniat omul de știință.

De la începutul pandemiei, 35,9 mii de persoane au fost infectate în regiune, peste 32 de mii s-au recuperat. Există 1,4 mii de pacienți în spitale, 945 de oameni au murit.

242
Tagurile:
Pandemie
Tematic
Șomaj tehnic 2021: situația după luni de pandemie
Cât de stabilă este economia Rusă în pandemie – raport FMI
Bill Gates profețește o pandemie și mai ucigătoare decât cea actuală

Загрузка...
Imagine simbol

Aeroporturile avertizate nu ceară adeverințe de vaccinare

0
(reînnoit 19:36 03.03.2021)
OMS a transmis un avertisment public prin care a atras atenția aeroporturilor și altor puncte de trecere a frontiere să nu ceară adeverințe de vaccinare anti-Covid 19.

BRUXELLES, 3 mar – Sputnik. Organizaţia Mondială a Sănătăţii consideră că aeroporturile și alte puncte de trecere a frontierei nu trebuie să ceară călătorilor să fie vaccinaţi pentru a putea intra pe teritoriul unei țări, de vreme ce vaccinarea împotriva Covid-19 nu este obligatorie.

OMS a arătat de asemenea că vaccinurile anti-COVID-19 nu pot fi o cerinţă pentru a călători, având în vedere că încă nu se cunosc efectele asupra reducerii răspândirii contagierilor, perioada de imunitate pe care o conferă sau dacă protejează împotriva formelor uşoare ale bolii.

De asemenea, „a acorda prioritate acestor călători ar putea avea drept consecinţă administrarea neadecvată de doze categoriilor de risc ce pot contracta forme grave de COVID-19”, a precizat OMS.

OMS atrage chiar atenția că utilizarea „certificatelor de imunitate” de către călătorii internaţionali (indiferent dacă s-au vaccinat sau dacă au anticorpi după ce au depăşit boala) nu este recomandabilă şi nici „nu este susţinută de evidenţe ştiinţifice”.

Pe de altă parte, OMS a evidențiat că persoanele de peste 60 de ani, cele cu boli cronice şi alte grupuri de risc ar trebui să evite să călătorească în ţări cu o rată înaltă de COVID-19, deși potrivit organizaţiei, călătorii internaţionali "nu trebuie consideraţi prin natura lor cazuri suspecte de COVID-19".

0
Tagurile:
Aeroport, Vaccinare

Загрузка...