Alexandru Rafila

Mesaj esențial al lui Rafila pentru TRATAMENTUL COVID

204
Un sfat extrem de important în tratamentul COVID-19, de la profesorul Alexandru Rafila aflat în izolare din cauza infectării cu noul coronavirus .

BUCUREȘTI, 11 dec – Sputnik. Vestea cea mai ciudată a fost că însuși reprezentantul României în conducerea OMS, prof.dr. Alexandru Rafila, s-a infectat cu noul coronavirus. Profesorul a explicat că s-a infectat pentru că fiul său, minor, s-a jucat cu copilul unei alte persoane, dovedită ulterior infectată.

Profesorul Rafila a transmis că se simte bine  - și a transmis un sfat pentru tratamentul celor care se infectează – un sfat esențial: NU antibiotice.

”În general nu îmi place să fac exces de medicaţie”, a spus Rafila, subliniind că medicaţia ”trebuie luată atunci când trebuie şi cât trebuie”.

Şi, spune Rafila, ”nu iau antibiotice”, punctâmd că acesta este un mesaj ”pe care-l transmit tuturor: infecţia cu noul coronavirus nu se tratează cu antibiotice, cu azitromicină”.

”Este, dimpotrivă, grav să iei azitromicină când eşti infectat cu noul coronavirus - NICI măcar în caz de febră mare”, a spus Rafila.  

În emisiunea ”Punctul culminant”, realizată de Victor Ciutacu la RTV, Rafila a explicat că ”Azitromicina a fost recomandată iniţial în tratament, la început, când existau tot felul de încercări terapeutice”.

”Ulterior s-a dovedit că nu are niciun efect ci, dimpotrivă, generează rezistenţă la antibiotice, generează alte probleme şi este bine să o evităm”, a explicat profesorul Alexandru Rafila.

Reamintim că și apreciatul realizator TV Victor Ciutacu s-a infectat recent cu COVID-19, el depășind ușor faza bolii și vindecându-se.

204
Tagurile:
Alexandru Rafila
Tematic
Saxonia a devenit focar de Covid și anunță carantină dură
Merkel: COVID-19 schimbă echilibrul puterii în economia globală
Primul deputat decedat după infecție COVID – avea 49 de ani!
Alimente sănătoase

Studiu: lipsa acestui acid gras din organism duce la scleroză multiplă

106
(reînnoit 19:23 21.01.2021)
Oamenii de știință americani au observat o legătură între lipsa unui anumit acid gras din organism și apariția sclerozei multiple, o boală incurabilă care afectează sistemului nervos.

BUCUREŞTI, 21 ian – Sputnik. Într-un studiu publicat marți, 19 ianuarie, în revista americană Journal of Clinical Investigation, cercetătorii de la Universitatea Yale (Connecticut) au arătat că lipsa unui anumit acid gras din organism ar putea provoca o reacție anormală a sistemului imunitar, ducând la scleroză.

© Sputnik / Антон Денисов

Această boală autoimună duce la deteriorarea sau chiar distrugerea fibrelor sistemului nervos central și încă nu s-a găsit până acum un tratament. Oamenii care suferă de această boală au în comun faptul că nu au niveluri normale de acid oleic, spun cercetătorii.

O soluție simplă este disponibilă pentru a evita dezvoltarea acestei boli: consumul în cantitate suficientă de alimente bogate în acest tip de acid gras. Acesta se găsește în uleiurile pentru gătit, în carne, brânză, nuci, paste, lapte sau chiar măsline.

Potrivit studiului, lipsa acidului oleic duce la pierderea senzorilor metabolici care activează celulele T. Celulele T joacă un rol esenţial în sistemul imunitar, ajutându-l să răspundă la bolile infecțioase. Fără efectul suprimant al celulelor T, sistemul imunitar începe să atace celulele sănătoase din sistemul nervos central.

Mai mult, atunci când cercetătorii au injectat acid oleic direct în țesutul gras al pacienților cu scleroză multiplă, nivelul lor de celule T a crescut. Totuşi, ei spun că trebuie făcute mai multe cercetări pentru a confirma că acidul oleic poate salva viețile acestor pacienți.

106
Tagurile:
Studiu
Tematic
Nutriționist: Alimentul minune care întărește sistemul imunitar
Păcăleala acestor alimente „sănătoase” - nutriționist rus
Ce mâncăm de sărbători: Recomandările unui nutriționist

Загрузка...
Emir Kusturica

Kusturica se va vaccina cu Sputnik V

61
(reînnoit 15:13 21.01.2021)
Regizorul și muzicianul sârb Emir Kusturica se va vaccina împotriva COVID-19 cu preparatul rusesc „Sputnik V”.

BUCUREȘTI, 21 ian – Sputnik. Muzicianul și regizorul sârb Emir Kusturica a declarat agenției RIA Novosti că planifică să se vaccineze împotriva coronavirusului cu preparatul rusesc “Sputnik V”.

Putin și Merkel, la Forumul Păcii
Пресс-служба Президента РФ

Anterior, premierul sârb, Ana Brnabić, a anunțat că Serbia așteaptă să primească în viitorul apropiat 500 de mii de doze ale vaccinului „Sputnik V”. Prima partidă de 2,4 mii de doze a fost adusă din Rusia în Belgrad pe 30 decembrie 2020. În prezent, preparatul este supus unei proceduri de obținere a unei autorizații permanente pentru utilizarea în țară.

“Vreau să-mi administrez vaccinul „Sputnik V”, pentru că consideră că e cel mai bun vaccin. Ea are la bază ceea ce au și alte vaccinuri, pe care le-am primit când eram copii. Cred că acest lucru cel mai bun”, a declarat Kusturica.

61
Tagurile:
Serbia, Sputnik V
Тема:
Vaccinul Sputnik V
Tematic
OMS, despre examinarea prealabilă a cererii de înregistrare a vaccinului "Sputnik V"
UE ar putea aproba vaccinul rusesc Sputnik V din februarie
Ungaria devine prima țară UE care autorizează vaccinul rusesc Sputnik V
Merkel a oferit sprijin lui Putin pentru aprobarea vaccinului Sputnik V în UE
Rusia poartă discuții cu Germania pentru aprobarea Sputnik V în UE

Загрузка...